nieuwe mix!


Gebruikersavatar
Hans Brinkel
Berichten: 5271
Lid geworden op: 04-02-2003 01:00
Locatie: Zoetermeer
Contacteer:

10-10-2005 08:17

Klaas van den Herik schreef:kweenie Hans. Schiet nu wel de ruit in. Is duidelijk "anders". Beter? Moeten we nog zien.

MVG

Klaas

Hoi Klaas...enne jij ook een fijne week gehaqd in la France?
Is er uberhaupt vershil tussen semolina op basis van mais of tarwe?
Als Semolina inderdaad beter uithard dan gewone griesmeel dan kan het wel eens een fijn product zijn.
Iets waar ik me wel iets bij kan voorstellen.....het fijne semolina zal w.s gewoon iets beter plakken en pakken dan het iets grovere griesmeel?
gr
Hans
Klaas van den Herik
Berichten: 4624
Lid geworden op: 06-01-2002 01:00

10-10-2005 11:28

Was sterrevus koud Hans.

Prachtig spiegelkarperproject daar.

MVG

Klaas
Gebruikersavatar
marijn ham
Berichten: 2429
Lid geworden op: 11-07-2003 02:00
Locatie: Waarland

10-10-2005 12:18

De andere 80% moeten het idd maken :)

Maar even over de gries:
Je kan deze gries idd halen bij de Turk, vraag even naar de 5 kilo zakken, die kan je kopen voor 4 euro... Is een mooi product, maar let er wel op dat je een beetje verse meuk krijgt, anders ga je met verouderde ingredienten in je boilie knutselen en dat doe ik liever niet!

Dat is het nadeel van de spullen uit de urkse winkel.. Het kan weleens wat ouder zijn...

jacco noordermeer schreef:levi dit is maar 20%van mijn mix
die andere 80%moeten het doen :wink:
Gebruikersavatar
mitsz van der kamp
Berichten: 6100
Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
Locatie: amsterdam
Contacteer:

10-10-2005 13:59

Beste Mannen,

zou het niet leuk zijn om te kijken of het al dan niet lukt met het mixje van Sjoerd?

Veel eiwit betekend iig ook weinig koolhydraat.........

Volgens mij stap ik over op dammen of zo

mvg Mitsz
jacco noordermeer

10-10-2005 16:42

Sjoerd de Waal schreef:heb een voor mij nieuwe mix samen gesteld.

nu wil van jullie weten wat vinden jullie er van?

zal hij goed rollen?
wordt hij hard genoeg?
en andere suggesties ??

2 delen vismeel
1 deel sojameel vet
1 deel griesmeel
robin red toevoegen
en heb ook nog een aardbeien flavour voor erbij

graag reacties


ok mitsz en sjoert hier is mijn mening

50%vismeel is prima
25 % soya vet is te veel
25%gries is ook teveel

je hebt in iedergeval meer binding nodig
je kan het binden met tarwe meel/bloem (benny)
of je kiest voor tarwe gluten
eialbumine is niet nodig ,je eiwit percentage zou te hoog worden

voorbeeldje

50%vismeel
15%griesmeel
15%tarwemeel/bloem
15%soya bloem al dan niet vet

zelf zou ik graag een paar andere basis producten gebruiken maar dat is mijn mening

zo nu tevreden heren :wink:
Klaas van den Herik
Berichten: 4624
Lid geworden op: 06-01-2002 01:00

10-10-2005 19:11

http://195.193.60.28/milkivit_de/home.n ... ische2.pdf

Met zo min mogelijk andere toevoegingen.

Zomers een beetje met extra levertraan.

MVG

Klaas
wouter kanters
Berichten: 204
Lid geworden op: 03-02-2004 17:34
Locatie: Noord-Brabant
Contacteer:

10-10-2005 19:51

Dat doen ipv dan Klaas?
Benny van de Werfhorst
Berichten: 4482
Lid geworden op: 19-10-2002 02:00
Locatie: Gelderland
Contacteer:

10-10-2005 20:10

Jacco,

Tarwebloem bind inderdaad heel goed, maar hij vroeg om uitharding en
uitharden doet ei-albumine heel goed en is een perfecte binder. Tarwe-
bloem is ook wel een goede binder, maar is geen echte uitharder.

groetjes Benny
jacco noordermeer

10-10-2005 21:13

benny daar om schreef ik het laatste zinnetje erbij :wink:
Benny van de Werfhorst
Berichten: 4482
Lid geworden op: 19-10-2002 02:00
Locatie: Gelderland
Contacteer:

10-10-2005 21:41

Jacco,

Had m'n bril niet op! :D

groetjes Benny
Gebruikersavatar
marijn ham
Berichten: 2429
Lid geworden op: 11-07-2003 02:00
Locatie: Waarland

11-10-2005 08:33

Benny,

wat dacht je van de kosten van ei-albuminne??

kan je ook opvangen door andree ingredienten te gebruiken die ook goed binden en goed uitharden.
Benny van de Werfhorst
Berichten: 4482
Lid geworden op: 19-10-2002 02:00
Locatie: Gelderland
Contacteer:

11-10-2005 11:10

Marijn,

Dat snap ik wel, er zijn meer ingredienten die goed binden, maar zijn
vraag was qua uitharding.
Rijstmeel is ook een goede uitharding en binder. Dit in een dosering van
10 a 15%.

groetjes Benny