mijn probeermix hard niet goed uit


Plaats reactie
Gebruikersavatar
kevin walravens
Berichten: 203
Lid geworden op: 25-09-2005 13:53
Locatie: Nootdorp

25-09-2005 20:07

een vraagie:

Ik heb een vismix die goed draaidt en goed uithardt maar nou wou ik is een zoete mix proberen maar de boilies zijn veelste zacht na het koken
Mijn mix bestaat uit:

1 kilo polenta
1 kilo griesmeel
1 kilo sojabloem vet
1 kilo koekjesmeel
en een kilo wafelmeel

Meschien dat iemand mij kan vertellen wat ik kan veranderen of toevoegen.(Alleen ei-albumine vindt ik te prijzig om erbij te doen.)
Benny van de Werfhorst
Berichten: 4482
Lid geworden op: 19-10-2002 02:00
Locatie: Gelderland
Contacteer:

25-09-2005 20:30

Kevin,

Verminder eens de wafelmeel en koekjesmeel. Deze ingredienten KAN
je boilie zacht maken. Probeer maar eens 500gr koekjesmeel en 500gr
wafelmeel. Je zult zien dat je boilie merkbaar een stuk harder word na
het koken en drogen!
Wat ei-albumine toevoegen kan ook, als je boilie naar je gevoel nog niet
hard genoeg is. Een dosering van 5% is voldoende! Maar ik zou dit alleen
toe passen als je boilie echt te zacht is, anders zou ik het niet doen...

groetjes Benny
jan pietersen
Berichten: 47
Lid geworden op: 24-09-2005 21:26
Locatie: Hoorn

25-09-2005 20:43

maismeel maakt je boilies ook hard!
if i was educated... i would be a damn fool...
http://www.punkyfish.nl voor de karpervisser die van aquariums houdt!
Gebruikersavatar
Daan de Lange
Berichten: 92
Lid geworden op: 18-07-2005 19:51
Locatie: Hillegom

25-09-2005 20:51

jan pietersen schreef:maismeel maakt je boilies ook hard!


Idd, ik voeg daar 15% van toe in mijn mix en die hard echt lekker uit! :lol:
Herfst!
Gebruikersavatar
Henk ter Maat
Berichten: 6499
Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
Locatie: Didam

25-09-2005 20:56

Jan,
Maïsmeel kan je boilies hard maken....ligt een beetje aan de andere ingrediënten.

Wanneer je er echter een gelijk deel koekjesmeel bij doet dan niet meer.
Koekjesmeel bevat teveel suikers en vooral veel vet om de boilies goed hard te laten worden,
Het wafelmeel heeft nagenoeg dezelfde eigenschappen als koekjesmeel.

Bovendien is Polenta een maïsproduct evenals (meesta) het griesmeel.

In dit geval zou ik voor Benny's oplossing kiezen en er aan willen toevoegen dat het recept al vet genoeg is door het vette Sojabloem.
Beter neemt Kevin ontvette sojabloem en de helft aan koekjes en wafelmeel.

Wil het nog niet?
Neem dan een kwart van beide delen, maar experimenteer niet teveel in 1 x.
Groet'n Henk..

still growing Old.
Gebruikersavatar
kevin walravens
Berichten: 203
Lid geworden op: 25-09-2005 13:53
Locatie: Nootdorp

25-09-2005 20:58

Benny bedankt voor je tip alleen kan ik de koekjes en wafelmeel nu niet meer verminderen.maar zou ik bijvoorbeeld wat jan zeg maismeel kunnen toevoegen 2 kilo ofzo.ei albumine vindt ik eerlijk gezegt te duur
Gebruikersavatar
Rick Boerboom
Berichten: 3459
Lid geworden op: 11-07-2002 02:00
Locatie: Doetinchem

25-09-2005 21:10

Met de boillies wat langer laten drogen na het koken kun je ze ook nog wat harder krijgen. Als je toch vast zit aan die mix, helpt dat misschien nog een beetje.
Gebruikersavatar
Henk ter Maat
Berichten: 6499
Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
Locatie: Didam

25-09-2005 21:25

Kevin,

Het volgende kun je nu doen;
1 kilo griesmeel,
1 kilo polenta,
1 kilo sojabloem erbij.

Dan heb je precies het recept zoals Benny bedoelt..
Groet'n Henk..

still growing Old.
jan pietersen
Berichten: 47
Lid geworden op: 24-09-2005 21:26
Locatie: Hoorn

25-09-2005 21:33

oke henk dat wist ik niet. vismaat van me maakt onze mixen altijd. hij is chefkok geweest dus die fixt altijd wat goeds :D hij deed dus maismeel dr in voor de hardheid vandaar dat ik het opnoemde!
if i was educated... i would be a damn fool...
http://www.punkyfish.nl voor de karpervisser die van aquariums houdt!
Gebruikersavatar
kevin walravens
Berichten: 203
Lid geworden op: 25-09-2005 13:53
Locatie: Nootdorp

25-09-2005 21:39

Zo had ik het nog niet bekeken thanx henk :wink:
Gebruikersavatar
kevin walravens
Berichten: 203
Lid geworden op: 25-09-2005 13:53
Locatie: Nootdorp

26-09-2005 15:54

Heb vandaag op aanraden van benny en henk een kilo polenta een kilo griesmeel en een kilo soja gehaaldt.heb net opnieuw gedraaidt en de ballen zijn stukken harder.bedankt mannen voor het advies :wink:
Gebruikersavatar
Henk ter Maat
Berichten: 6499
Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
Locatie: Didam

26-09-2005 16:42

Kevin,
wanneer je er mee voert?
Gebruik je beter getoaste vette soja.
Beter verteerbaar dan gewone soja.
Groet'n Henk..

still growing Old.
Gebruikersavatar
Henk ter Maat
Berichten: 6499
Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
Locatie: Didam

26-09-2005 16:47

mitsz van der kamp schreef:
De koolhydraatjes en de vezeltjes.... Ik ben volledig op de hoogte van de positieve eigenschappen van diverse onverteerbare plantaardige producten. Sommige zijn echter veel beter dan anderen.

Neem nu eens het verschil tussen getoast en ongetoast sojameel. Sinds ik getoast sojameel gebruik vang ik wel degelijk beter. Waar ligt dit volgens jou dan aan? Is er natuurlijk ook nog de werking van het lecithine in het sojameel en de redelijke eiwitjes die hun werk doen, maar ik ben er wel degelijk 100% zeker van, dat de trypsine remmende werking van ongetoast sojameel de boesdoener is, in het slechter vangen.

mvg Mitsz


Uit "de grote aasuitdaging".
Groet'n Henk..

still growing Old.
Gebruikersavatar
kevin walravens
Berichten: 203
Lid geworden op: 25-09-2005 13:53
Locatie: Nootdorp

26-09-2005 21:06

Deze mix is eigelijk alleen om te proberen en ga er dan ook alleen instand mee vissen maar in me vismix waar ik regelmatig wel voersessies mee hou ga ik dit zeker toepassen thanx henk.Weer wat geleerd 8)
Plaats reactie