Beste collega's,
Half september ga ik 1 tot 2 weken vissen in Frankrijk. Ik ga o.a. zelfgedraaide boilies gebruiken. Ik heb echter (uiteraard?) geen vriezer bij me. Kunnen jullie mij vertellen hoe ik mijn boilies het beste kan verpakken en/of hoe ik er ter plekke mee moet omgaan om te voorkomen dat er na een aantal dagen spontaan paddestoelen op beginnen te groeien?
Of is de enige mogelijkheid om mijn spullen mee te nemen en op locatie een ballendraaierij te beginnen?
Bij voorbaat dank voor de reacties
Mvg,
Dennis
Behoud van boilies tijdens sessie -> Hoe doe je dat?
- Martin Nederlof
- Berichten: 544
- Lid geworden op: 09-08-2002 02:00
- Contacteer:
probeer eens wat zout in je boilies te doen! hierdoor worden ze langer houdbaar!
Hoe je ze moet verpakken weet ik ook niet? misschien moet je een koelbox meenemen met koelelementen ! maarja dat helpt maar voor korte tijd!
volgens mij bestaan er ook van die tupperware doosjes die echt goed vacuüm zuigen!
suc6
Hoe je ze moet verpakken weet ik ook niet? misschien moet je een koelbox meenemen met koelelementen ! maarja dat helpt maar voor korte tijd!
volgens mij bestaan er ook van die tupperware doosjes die echt goed vacuüm zuigen!
suc6
Just another carp fisher.......
- Martin Doelman
- Berichten: 823
- Lid geworden op: 07-01-2002 01:00
Gewoon een boilliebag (of iets wat er op lijkt (een tas met mazen erin) in een boom hangen. Ik gebruik 3 tassen van Fox, gaat elke bijna 10 kilo in. 1x per dag even opschudden.. Ze worden wel erg droog maar dat deert mij niet, haakaas boillies draai ik dan elke dag opnieuw, vers...
Martin
Martin
Wat Martin zegt klopt en werkt heel goed.
Wij conserveren de boilies in zout. Laag boilies in de emmer, laag zout er omheen, laag boilies, enz. Je hebt aardig wat zout nodig, maar deze kosten zijn marginaal in verhouding tot de overige kosten. Wel voordat je er mee gaat vissen je boilies even afspoelen. Twee weken Frankrijk is geen probleem.
Arjen
Wij conserveren de boilies in zout. Laag boilies in de emmer, laag zout er omheen, laag boilies, enz. Je hebt aardig wat zout nodig, maar deze kosten zijn marginaal in verhouding tot de overige kosten. Wel voordat je er mee gaat vissen je boilies even afspoelen. Twee weken Frankrijk is geen probleem.
Arjen
- Bertil Wielink
- Berichten: 1760
- Lid geworden op: 27-12-2001 01:00
- Locatie: Nederland
- Contacteer:
Arjen,
Ik zou ze juist niet afspoelen... Gaat een hele positieve werking van zout ui..
Maar de manier waarop Arjen het doet doe ik het ook. Na een dag of 8 zijn de boilies dan binnenin wel knal en knal hard.
Vr.Gr.
Bertil
Ik zou ze juist niet afspoelen... Gaat een hele positieve werking van zout ui..
Maar de manier waarop Arjen het doet doe ik het ook. Na een dag of 8 zijn de boilies dan binnenin wel knal en knal hard.
Vr.Gr.
Bertil
-
- Berichten: 324
- Lid geworden op: 08-02-2002 01:00
- Locatie: Amsterdam
Dennis.
Zoutkan, suikerkan, koffiekan, zakken kan.
(welke hoort er in het rijtje niet thuis?).
Vacumeren in porties (bij de slager) met evt. een flinke scheut melasse erbij werkt ook perfect. Daarna invriezen tot voor vertrek en gewoon ongekoeld meenemen.
Perfect.
Succes,
Mike
Zoutkan, suikerkan, koffiekan, zakken kan.
(welke hoort er in het rijtje niet thuis?).
Vacumeren in porties (bij de slager) met evt. een flinke scheut melasse erbij werkt ook perfect. Daarna invriezen tot voor vertrek en gewoon ongekoeld meenemen.
Perfect.
Succes,
Mike
- Arno Spruit
- Berichten: 619
- Lid geworden op: 05-01-2002 01:00
- Locatie: Zuid-Holland
Ik neem mijn boilies altijd diepgevroren mee. Een week voor vertrek gaat de vriezer op zijn koudste stand. Bij de meeste vriezers is dat -28 graden celcius. Bij de hengelsport zaak haal ik dan een aantal piepschuimboxen. Je weet wel waarin vers aas wordt geleverd bij de betrefende hengelsportzaak(meestal kan je ze gratis krijgen). Vlak voor het vertrek gaan hier de diepgevroren boilies in en worden de boxen dichtgetaped.
Op de plaats van bestemming( meestal Zuid-Frankrijk) zijn de boilies allemaal nog gewoon bevroren. Het spul gaat in een net en wordt vervolgens in een boom gehangen.
Je kan ze op deze manier de hele sessie goed houden. Houdt ze wel uit de zon want dan kunnen ze gaan scheuren. Ze worden op het oog knalhard maar dat "probleem" is in het water snel opgelost hoor.
Je kan ook gewoon droge mix meenemen en elke dag een kilootje of 2 a 3 wegdraaien. Is zo gebeurd(80% van de tijd liggen de meesten toch gewoon op hun luie re...) en je hebt altijd "echt" vers aas bij je.
Op de plaats van bestemming( meestal Zuid-Frankrijk) zijn de boilies allemaal nog gewoon bevroren. Het spul gaat in een net en wordt vervolgens in een boom gehangen.
Je kan ze op deze manier de hele sessie goed houden. Houdt ze wel uit de zon want dan kunnen ze gaan scheuren. Ze worden op het oog knalhard maar dat "probleem" is in het water snel opgelost hoor.
Je kan ook gewoon droge mix meenemen en elke dag een kilootje of 2 a 3 wegdraaien. Is zo gebeurd(80% van de tijd liggen de meesten toch gewoon op hun luie re...) en je hebt altijd "echt" vers aas bij je.
- Dennis van Tol
- Berichten: 31
- Lid geworden op: 18-01-2002 01:00
- Locatie: Zoetermeer
Hartstikke bedankt voor jullie reacties; ik ben er zeker van dat mij niets meer kan gebeuren. Op het gebied van aas dan...
Mvg, Dennis
Mvg, Dennis