boilies garen op 80 graden


Gebruikersavatar
mitsz van der kamp
Berichten: 6100
Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
Locatie: amsterdam
Contacteer:

29-09-2014 16:42

Tja Jan, maar als jij de Inuït wil gaan leren tuinieren wens ik je succes.
Je zult het nodig hebben.

James,

door verhitting verandert het aminozuurpatroon altijd. Sommige amino's zijn
hittegevoeliger dan andere. Daarom zou je dat kippetje ook t best op het
petroleumstelletje moeten knallen. LT Chickenburgers hahaha.

groetjes...
Gebruikersavatar
Jan Kasteelen
Berichten: 654
Lid geworden op: 08-05-2007 12:24
Locatie: Gouda

29-09-2014 17:41

Mitsz, Inuït gaan tegenwoordig op de sneeuwmobiel naar de super of Mac.D. Als ze niet te bezopen zijn...

Ja, net als grootmoeder de sudderlapjes op het petroleumstelletje. Ik denk dat we van de ouderwetse aanpak van toen best wel veel kunnen leren.
Gebruikersavatar
mitsz van der kamp
Berichten: 6100
Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
Locatie: amsterdam
Contacteer:

30-09-2014 11:36

Klopt Jan

en sindsdien krijgen onze eskimootjes diverse gebreksziekten,
die ze vroeger nooit hadden. Is ook wel weer opmerkelijk.

De omgang met vetten en eiwitten is de sleutel naar succes.
En die hoeven voor op het land levende omnivoren als wijzelf,
niet perse van dierlijke vorm te zijn.

Maar terug naar de vissen...
Emilio Visser
Berichten: 390
Lid geworden op: 12-05-2013 21:44
Locatie: Dordrecht

30-09-2014 20:13

Het gaat erbij BB om dat je een volledig eiwitspectrum binnenkrijgt, waarbij de nadruk ligt op de essentiële aminozuren, die niet door het lichaam zelf aangemaakt kunnen worden.
Ik weet niet precies hoe dit bij de karpers ligt en hoe dat aansluit bij temperatuurbestendigheid. Misschien dat Mitsz hier zijn licht op kan laten schijnen?
Ik weet wel dat de voedingswaarde van wheypannenkoeken best okay is ondanks het verhitten...
Gebruikersavatar
mitsz van der kamp
Berichten: 6100
Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
Locatie: amsterdam
Contacteer:

01-10-2014 10:49

Eerst ff van dat bodybuilden af.

Lichaamseigen eiwit mannen.

terug naar de vissen...
Emilio Visser
Berichten: 390
Lid geworden op: 12-05-2013 21:44
Locatie: Dordrecht

01-10-2014 21:55

Waar blijft het licht Mitsz? ;)
Gebruikersavatar
Dennis Tuithof
Berichten: 71
Lid geworden op: 27-04-2011 15:05
Locatie: Amersfoort

05-10-2014 17:41

ik gebruik hier gewoon een frituurpan voor die ik op 80 graden instel :D
Zet je vis terug in het water en behoudt de sport voor later !!!
lorenzo plancke
Berichten: 141
Lid geworden op: 20-05-2013 16:12

05-10-2014 20:23

Een grote bain marie kan je ook gebruiken kost nu de wereld niet en er kan toch meer in dan in een frietpot dacht ik en kan je instellen tot 85 graden.
MVG Lorenzo
Gebruikersavatar
Peter van Loo
Berichten: 1785
Lid geworden op: 09-08-2011 00:41
Locatie: Schiedam

06-10-2014 18:09

Dennis Tuithof schreef:ik gebruik hier gewoon een frituurpan voor die ik op 80 graden instel :D


Zit daar ook een stoomstand op??

Groet, Peter
Marco Mostert
Berichten: 3296
Lid geworden op: 28-05-2008 17:59

07-10-2014 09:30

@Peter, gaat het hier over stomen dan?
Groeten, Marco.

..Ironisch genoeg is m'n glazen bol gebarsten uit voorspelbaarheid 8).
Gebruikersavatar
Peter van Loo
Berichten: 1785
Lid geworden op: 09-08-2011 00:41
Locatie: Schiedam

07-10-2014 12:38

Nee het gaat hier niet over stomen, maar stomen wilde ik wel even aanhalen.
Door de langere bereidingstijd van je bollen in heet water ben ik van mening dat je die bollen aan het 'weken' bent en dat is nou net iets wat ik niet wil.

Groet, Peter
Marco Mostert
Berichten: 3296
Lid geworden op: 28-05-2008 17:59

09-10-2014 08:42

Groeten, Marco.

..Ironisch genoeg is m'n glazen bol gebarsten uit voorspelbaarheid 8).
Gebruikersavatar
mitsz van der kamp
Berichten: 6100
Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
Locatie: amsterdam
Contacteer:

17-10-2014 11:32

Die Marco...

Moet een uur eerder opstaan voor z'n eitje... haha

Garen op lagere temperaturen is in het geval van vetten en eiwitten gewoon beter.

Punt.
Marco Mostert
Berichten: 3296
Lid geworden op: 28-05-2008 17:59

17-10-2014 13:34

Bij interesse blijven dan evt. nog de volgende vragen over;

- Heb ik wel of geen inzicht in mijn aas (kopen versus zelf maken.., en dan nog)?
- Hecht ik belang aan het algehele voedingsrekensommetje van het aas, misschien grofweg of niet?
- Zo ja; Voeg ik meer eiwitrijke producten toe om op een conventionele kook of stoom methode toch enigszins aan het gewenste behoudt van eiwitten te komen of toch een lage temperatuur..?

Eitje wordt gewoon gebakken in mijn geval. Beetje zout en kruiden, plakje ham en/of kaas en een dubbele grove bruine boterham met een weinig boter.

Lekker met een bakkie pleur met halfvolle melk en een zoetjuh...

Zit wel snor :wink:
Laatst gewijzigd door Marco Mostert op 17-10-2014 13:56, 1 keer totaal gewijzigd.
Groeten, Marco.

..Ironisch genoeg is m'n glazen bol gebarsten uit voorspelbaarheid 8).
Gebruikersavatar
mitsz van der kamp
Berichten: 6100
Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
Locatie: amsterdam
Contacteer:

17-10-2014 13:39

Bij mij ook hoor Marco, maar dan zit ie d'r maar heel kort in.

Beetje toast erbij en knallen maar!
Marco Mostert
Berichten: 3296
Lid geworden op: 28-05-2008 17:59

17-10-2014 14:02

Als 'ie er kort in heeft gezeten dan eet ik er meestal een beschuitje na...
Groeten, Marco.

..Ironisch genoeg is m'n glazen bol gebarsten uit voorspelbaarheid 8).
Gebruikersavatar
mitsz van der kamp
Berichten: 6100
Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
Locatie: amsterdam
Contacteer:

17-10-2014 14:07

:D