boilies garen op 80 graden


gielen peter
Berichten: 47
Lid geworden op: 14-10-2004 23:49
Locatie: tongeren

08-08-2005 23:32

iemand hier al ervaring mee?

pot water op niet hoger gaan dan 80 graden en boilies erin

duurt wel wat langer eer ze gaar zijn en ze komen niet altijd bovendrijven

ma lijkt me wel een optie voor mensen die geen stomer hebben

ik heb het nu een paar keer geprobeert met enkele testbollen

dit gewoon om er niets uit te koken of kapot te koken

ze komen er mooi gaar uit

ik heb er wel nog niet mee gevist omdat ik niet weet of er ook nadelen aan verbonden zijn

volgens mij niet maar ik weet ook niet alles

bij mijn weten zijn eventuele bacterien dood op 80 graden en zijn de eieren gestold

ben gewoon es benieuwd of dit een goeie tactiek is die meerdere toepassen of dat het maar niets is

ik hoor het wel groeten
marcel bertens
Berichten: 667
Lid geworden op: 12-04-2004 18:36
Locatie: den haag

08-08-2005 23:58

hou je dan een temperatuurmeter in je water?
zelfs als ik het vuur laag zet gaat het water op gegeven moment koken
100 graden dus ............
gielen peter
Berichten: 47
Lid geworden op: 14-10-2004 23:49
Locatie: tongeren

09-08-2005 00:16

ik werk dan met een termometer

water aan de kook brengen boilies erin en dan zakt het normaal wel tot 80 graden (hangt van de hoeveelheid boilies af)

en dan gewoon water constand op 80 graden houden dmv een termometer

lukt makkelijk na wat oefening
Gebruikersavatar
pascal huijnen
Berichten: 71
Lid geworden op: 04-07-2005 23:26
Locatie: Den Helder
Contacteer:

09-08-2005 02:49

het is thermometer
Remco Oudhuyzen
Berichten: 2162
Lid geworden op: 21-04-2003 02:00
Locatie: Hengelo

09-08-2005 08:11

leuk he verbeteren?? zoek een hobby!!
Gebruikersavatar
Jeroen Leuven
Berichten: 465
Lid geworden op: 13-06-2005 08:32
Locatie: Amsterdam

09-08-2005 10:19

Peter,

Hoelang laat je die boilies dan garen???

Gr,
Jeroen
marcel bertens
Berichten: 667
Lid geworden op: 12-04-2004 18:36
Locatie: den haag

09-08-2005 18:52

als ik heel eerlijk mag zijn peter lijkt het me een ramp
steeds opletten of je water wel 80 graden is
koop dan een stoomnet of kook je boilies gewoon
ik vind het maar omslachtig gedoe als ik heel eerlijk mag zijn
gielen peter
Berichten: 47
Lid geworden op: 14-10-2004 23:49
Locatie: tongeren

09-08-2005 23:31

zo moeilijk is het niet hoor marcel

beetje oefening

ma lijkt ht systeem je wat
gielen peter
Berichten: 47
Lid geworden op: 14-10-2004 23:49
Locatie: tongeren

09-08-2005 23:31

jeroen je kan aan je boilies voelen of ze gaar zijn als ze wat veerkrachtig worden
Marcel Mos
Berichten: 256
Lid geworden op: 03-11-2004 01:21
Locatie: Zwartewaal
Contacteer:

09-08-2005 23:51

Ik heb het vandaag met een pan geprobeerd.

Ik heb de temp niet gemeten maar het kookten nog niet.
En waarempel ze gingen ook gewoon nog drijven...wat ik als teken van gaar zijn zie.

Ik heb met twee pannen staan koken vanmorgen.
2 keer 10 boillie,s apart gehouden en de rest door mekaar gegooit.
Nu kijken als ik ze morgen van het droog rek haal of ik verschil zie.
En van die tien om tien even een paar doorsnijden kijken of de binnen kant veel afwijkt.

Ik ga hier morgen nog even vertellen wat me bevindingen zijn.

Groetjes marcel.
Een dag niet gevist = een dag niet van de natuur genoten.
Gebruikersavatar
mitsz van der kamp
Berichten: 6100
Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
Locatie: amsterdam
Contacteer:

10-08-2005 00:02

het gaat toch of je meer vangt?

dat gaat wel lekker..... 8)
Gebruikersavatar
Jeroen Leuven
Berichten: 465
Lid geworden op: 13-06-2005 08:32
Locatie: Amsterdam

10-08-2005 08:40

Peter,

Duurt het dan niet langer voordat ze gaan drijven?

Marcel,

Ik ben uiterst benieuwd.

Gr,
Jeroen
Marcel Mos
Berichten: 256
Lid geworden op: 03-11-2004 01:21
Locatie: Zwartewaal
Contacteer:

11-08-2005 23:32

Jeroen.

Ballen zagen er net zo goed uit als in kokend water.
Binnen kant was ook net zo gaar dit omdat ik ook gewacht heb tot ze gingen drijven.
Temp. van het water onder het kookpunt houden was wel een hoop gedoe...gas laas weer omhoog dan weer omlaag..

Heb eigelijk niet echt verschil tussen de 2 boilies kunnen ontdekken.
en niet na het koken en ook niet na het drogen.

Of ze nu meer eiwitten ,smaakstoffen of olie bevatten kon ik met blote oog niet waar nemen.
Denk dat dit verschil met laborante testjes gedaan moet worden.

Heb er nog wel een paar apart...ga er met een hengel mee vissen volgendeweek.
mischien dat hier een duidelijk verschil uit komt.
Ook al blijft dat ook betrekkelijk tijdens 1 vissessie..

Maar ook hier zal ik na de hele volgende week vissen wat van laten horen...


groetjes marcel.
Een dag niet gevist = een dag niet van de natuur genoten.
Gebruikersavatar
Daaf Wolters
Berichten: 4012
Lid geworden op: 02-03-2003 01:00
Locatie: Hengelo

12-08-2005 02:28

gielen peter schreef:bij mijn weten zijn eventuele bacterien dood op 80 graden en zijn de eieren gestold


Dat laatste zeker, dat eerste lang niet altijd.
Als je je mix driect vers verwerkt zal het echter weinig verschil maken.
There aint no way but the hard way!

Spiegel gevangen op het Twentekanaal? Skp@ksnregiooost.nl
Gebruikersavatar
Jeroen Leuven
Berichten: 465
Lid geworden op: 13-06-2005 08:32
Locatie: Amsterdam

12-08-2005 09:06

Marcel,

Weet je waar ik een btje mee zit is dat het garen bij 80 graden langer duurt dan het garen bij 100 graden (kan het ook helemaal mis hebben).

Vb. ik draai zelf ong. 18 tot 20 mm ballen, als ik ze in kokend water doe laat ik ze 1.5 minuut koken en dan drijft 70% en 30% zweeft.
Verhit ik ze bij 80 graden dan gaan ze niet na 1.5 minuut drijven.

Dus wat is nu beter???, langer op 80 graden verhitten of korter bij 100 graden. :roll:

Gr,
Jeroen
Marcel Mos
Berichten: 256
Lid geworden op: 03-11-2004 01:21
Locatie: Zwartewaal
Contacteer:

12-08-2005 09:12

jeroen.

Ik zelf begin het idee te krijgen dat korter op hogere temp meer in de boillie houd dan langer op lageren temp.

Maar moet ook eerlijk zeggen dat ik en aan me kook water en aan de boillie nog geen verschil heb mogen merken.

Wie weet doet ie het beter tijdens het vissen...maar ook dat betwijvel ik.

Groetjes Marcel.
Een dag niet gevist = een dag niet van de natuur genoten.
Gebruikersavatar
Jeroen Leuven
Berichten: 465
Lid geworden op: 13-06-2005 08:32
Locatie: Amsterdam

12-08-2005 09:19

Marcel,

Wat ik wel weet is dat amino's (als je die gebruikt) niet tegen extreme hitte kunnen, maarja zou je die willen behouden gaat het weer ten koste van iets anders en vise versa.
Misschien kan de "boilie goeroe" Mitsz v/d K. hier een (ver)lichtend antwoord op geven.

Gr,
Jeroen
gielen peter
Berichten: 47
Lid geworden op: 14-10-2004 23:49
Locatie: tongeren

28-09-2014 21:14

nieuwe vraag dus

wat is de ideale temp om boilies te stomen
zodat ze toch nog hard worden
geen vocht verliezen tijdens het invriezen
en dat de aminioz geen kracht verliezen

dank je
Gebruikersavatar
mitsz van der kamp
Berichten: 6100
Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
Locatie: amsterdam
Contacteer:

29-09-2014 12:09

Boilies garen zal altijd een compromis blijven Peter.

Om de vetzuren en aminozuren redelijkerwijs te beschermen, zou je zelfs rond de 70 graden moeten, maar op die temperatuur krijg je de koolhydraten weer niet ontsloten.
Dan zou je met ontsloten koolhydraten moeten gaan werken. Wat op zich een optie is.

Deegballen is de beste optie als het gaat om het behoud van de voedingswaarde.

groetjes Mitsz
Gebruikersavatar
James warner
Berichten: 1241
Lid geworden op: 23-09-2009 20:08
Locatie: Zuid West Nederland

29-09-2014 12:32

Het amino verhaal blijft mij toch redelijk onduidelijk. Een sporter en vooral bodybuilders hebben veel amino's nodig maar zij eten de kip en dergelijke bereid met temperaturen boven de 100 graden. In die hoek hoor je niets over verloren proteine na bereiding. Iemand die dit kan/wil toelichten?
ONDER WELK SCHRIFT????

Hey babe, wanna come over to myspace and twitter my yahoo till I google all over your facebook?
Gebruikersavatar
bert kamp
Berichten: 2343
Lid geworden op: 01-10-2002 02:00
Locatie: almelo

29-09-2014 13:18

Bodybuilders gebruiken naast kip en bruine boterhammen met pinnakaas ook nog dingen als

Afbeelding

daar worden dan pitamientjes en mineralen aan toegevoegd en klaar is popeye.
Gebruikersavatar
Jan Kasteelen
Berichten: 654
Lid geworden op: 08-05-2007 12:24
Locatie: Gouda

29-09-2014 13:37

Men komt er steeds meer achter dat (te veel) eiwitten uit vlees eerder schadelijk is dan gezond voor de mens. Het verteren ervan betekent voor het lichaam veel afvalstoffen (urinezuur).
Bij mensenrassen die uitsluitend hun eiwitten uit dierlijke voeding halen, zoals de oorspronkelijke Eskimo's, blijkt dat deze als geen ander lijden aan osteoporose.
Eiwitten kunnen dus beter uit plantaardige producten gehaald worden zoals noten, peulvruchten en groenten.

Om 'boilies' al hun waardevolle stoffen te laten behouden, zouden ze beter helemaal niet gekookt kunnen worden. De balletjes gewoon ongekookt laten uitdrogen is een manier. Dit duurt wel een aantal dagen, afhankelijk van het formaat. Vooral in de wintermaanden kunnen deze 'boilies' erg attractief zijn naar mijn idee.
Gebruikersavatar
Peter van Loo
Berichten: 1785
Lid geworden op: 09-08-2011 00:41
Locatie: Schiedam

29-09-2014 15:15

Lichaamseiwitten dan komt het wel goed.

Groet, Peter
Gebruikersavatar
James warner
Berichten: 1241
Lid geworden op: 23-09-2009 20:08
Locatie: Zuid West Nederland

29-09-2014 15:28

Tuurlijk snap ik wel dat bodybuilders Wei(melkderivaat) als supplement gebruiken. Maar dit is vaak puur gemak en kostendrukkend. Maar een bereid stuk kipfilet/visfilet welke aan hoge temperaturen zijn blootgesteld bevatten gewoon nog proteine. Nog nooit ergens gelezen dat er verlies is na bereiding. Of gaat het bij boilies puur om de voorverteerde proteinen die dus vrije aminozuren bevatten, die dus na verhitting kapot gaan?
ONDER WELK SCHRIFT????

Hey babe, wanna come over to myspace and twitter my yahoo till I google all over your facebook?
Gebruikersavatar
Jan Kasteelen
Berichten: 654
Lid geworden op: 08-05-2007 12:24
Locatie: Gouda

29-09-2014 15:32

Men zit te veel vast aan vlees als eiwitbron. Ook andere voeding, zelfs zuiver plantaardige, kan evenveel voedingsstoffen en werkzame bestanddelen bevatten. Vlees wordt zo hoog gewaardeerd omdat het behalve voedingsmiddel ook een genotmiddel is, in meer dan één opzicht zelfs.