boillies frituren


luuk rensen
Berichten: 25
Lid geworden op: 07-06-2005 19:36
Locatie: Gendt

29-06-2005 19:42

Hallo karpervissers.
Ik hoorde van een karpervisser dat hij zijn boillies in folie deed rollen en dan frituren.
Weet iemand hier meer van en waarom doen ze dat?

Groetjes Luuk
Gebruikersavatar
mitsz van der kamp
Berichten: 6100
Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
Locatie: amsterdam
Contacteer:

29-06-2005 19:46

niet aan beginnen :o
luuk rensen
Berichten: 25
Lid geworden op: 07-06-2005 19:36
Locatie: Gendt

29-06-2005 19:50

Hallo Mitch.
wat is het effect en waarom moet ik er dan niet aan beginnen?
Groetjes Luuk
luuk rensen
Berichten: 25
Lid geworden op: 07-06-2005 19:36
Locatie: Gendt

29-06-2005 19:51

Sorry dat ik je naam verkeers heb geschreven. :o
Gebruikersavatar
Erik Rozen
Berichten: 588
Lid geworden op: 24-11-2003 01:00

29-06-2005 19:52

Frituren gaat goed, moet je alleen wel de frietpan goed schoonmaken, en er dan water in doen.

Kook je ze op een pan die bijna constant dezelfde temperatuur houdt, werkt heel lekker :wink:
Gebruikersavatar
Paul Wijnants
Berichten: 214
Lid geworden op: 07-01-2002 01:00
Locatie: Zoetermeer
Contacteer:

30-06-2005 08:30

Heren,

fri·tu·ren (ov.ww., ook abs.)
1 bakken door onderdompeling in hete olie of vet.

gr.

Paul
Gebruikersavatar
mitsz van der kamp
Berichten: 6100
Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
Locatie: amsterdam
Contacteer:

30-06-2005 08:46

verhitten is al een noodzakelijk kwaad. Als ik boilies zou kunnen maken, zonder ze te koken, dan zou ik het zeker doen.

dus om ze dan ook nog eens te gaan frituren......dacht het niet.
Gebruikersavatar
Erik Rozen
Berichten: 588
Lid geworden op: 24-11-2003 01:00

30-06-2005 14:30

Ben ik nu zo stom, of bedoelt Luuk gewoon boillies in de frituurpan bereiden......?

Gekektmar.....
luuk rensen
Berichten: 25
Lid geworden op: 07-06-2005 19:36
Locatie: Gendt

30-06-2005 17:29

Hallo
Ik heb er al achtergekomen. Hij zij dat dan de zoetstoffen er beter in blijven zitten. Maar ik vraag me af of dat wel zo is? Wie weet hier meer over?
Alvast bedankt voor je reactie. :wink:

Groetjes Luuk
Gebruikersavatar
mitsz van der kamp
Berichten: 6100
Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
Locatie: amsterdam
Contacteer:

30-06-2005 18:03

meer hoef je niet te weten...

gewoon niet doen
Gebruikersavatar
Erik Rozen
Berichten: 588
Lid geworden op: 24-11-2003 01:00

30-06-2005 18:11

luuk rensen schreef:Hallo
Ik heb er al achtergekomen. Hij zij dat dan de zoetstoffen er beter in blijven zitten. Maar ik vraag me af of dat wel zo is? Wie weet hier meer over?
Alvast bedankt voor je reactie. :wink:

Groetjes Luuk


Dus toch in dn OLIE... sjesus :-?

Lekker 190graden.... Maak je idd veel te veel stuk, werkt helemaal niet.

De buitenmantel wordt misschien wel meteen hard, maar lekt het dan nog uit?

Net wat mitsz zegt, nie doen dus... :wink:

Gr. Erik
luuk rensen
Berichten: 25
Lid geworden op: 07-06-2005 19:36
Locatie: Gendt

30-06-2005 18:22

Hallo
nu ik al jullie reacties gehoort heb ben ik van plan om niet te gaan frituren.
Bedankt allemaal voor jullie reacties. :lol:

Groetjes Luuk
Gebruikersavatar
Lesley Mulder
Berichten: 127
Lid geworden op: 31-01-2005 09:16
Locatie: Houten

30-06-2005 18:23

beinvloedbaar :lol:
Met Vriendelijke Groet,

Lesley.
Lex Roording
Berichten: 396
Lid geworden op: 02-12-2004 11:50

30-06-2005 18:37

Dat is dit board zeker!! 8)
Waarom moeilijk doen, als het makkelijk kan: KSN!
Gebruikersavatar
Rob van Burik
Berichten: 158
Lid geworden op: 22-07-2002 02:00

18-02-2007 12:55

Ik heb gisteren even geëxperimenteerd met het frituren van boilies, bevroren boilies (die dus al gekookt waren) ongeveer 1,5 minuut gefrituurd, mooi hard korstje, de bolies drijven, en wat me het meeste opviel, er dreef wat vet op het water (na 4 uur), het was in eerste instantie mijn bedoelling om alleen het haakaas te frituren door dat mooie harde laagje om de boilie, ze roken alleen een beetje naar oliebollen (die heb ik het laatst in dat vet gebakken :wink: )
Gebruikersavatar
Harm Bakuwel
Berichten: 135
Lid geworden op: 13-10-2006 13:49
Locatie: Maarssen

18-02-2007 16:59

Vingen ze een beetje, Rob?

:lol: :lol:
Toine van de Meulenhof
Berichten: 376
Lid geworden op: 06-05-2003 02:00
Locatie: Melick
Contacteer:

18-02-2007 18:25

@mitz,

ik vind je reacties een beetje vreemd.
Op de vraag over het frituren geef je het antwoord : niet aan beginnen.
Op de vraag waarom niet ": als ik ze kon maken zonder te koken...
daarna een antwoord : Meer hoef je niet te weten.

Waarom beargumenteer je je antwoorden niet, of onderbouw je ze goed zodat we er wat van kunnen leren.
Mijn inziens is dit board toch daarvoor ?
je hoeft niet tot in detail te gaan maar een antwoord geven waarin je beargumenteerd of onderbouwt lijkt me geen verkeerde insteek.

gr. Toine
Gebruikersavatar
Rob van Burik
Berichten: 158
Lid geworden op: 22-07-2002 02:00

18-02-2007 18:40

Harm Bakuwel schreef:Vingen ze een beetje, Rob?

:lol: :lol:


Weet ik nog niet ik heb de eerste natuurlijk gewoon in een beker water gelegen, anders zat ik met een pop-up van 30 cm te vissen......
Gebruikersavatar
joeri onkelinx
Berichten: 672
Lid geworden op: 28-12-2003 13:47
Locatie: België

18-02-2007 18:42

heb vroeger eens vis gevangen op frieten....
Adios,
Joeri

Het mag vriezen, het mag dooien, maar Joeri zal niet plooien...
Ernesto Kamminga
Berichten: 46
Lid geworden op: 30-11-2006 20:05
Locatie: Nw Pekela
Contacteer:

18-02-2007 21:05

Dit is een uitstekende manier om popups te maken. Wat ook goed kan is een klontje boter in de pan en dan de pan zo bewegen dat je boilies steeds rond draaien boven het vuur. Zorg er voor dat ze niet aanbranden. Geloof het of niet maar Karpers zijn gek op deze ballen. De beste resultaten waren met vismeel boilies.
Patrick Kip
Berichten: 720
Lid geworden op: 20-10-2004 21:43
Locatie: Twente

20-02-2007 18:17

Ernesto,

Verwijder dat klontje boter uit de pan en je bollen worden nog een stukkie beter.... :wink:

Groet,

Patrick
Marco Reurink
Berichten: 426
Lid geworden op: 23-05-2005 20:14
Locatie: Delft

20-02-2007 18:57

kan je ze nou wel of niet frituren, wel met water dan he

mg
Gebruikersavatar
Viktor van Ophuizen
Berichten: 1424
Lid geworden op: 16-10-2002 02:00
Locatie: omgeving nijmegen

20-02-2007 20:47

muts! :D frituren met water is gewoon koken :lol:
Donny nouris
Berichten: 144
Lid geworden op: 12-04-2006 23:28
Locatie: Maarssen

20-02-2007 20:48

Alleen water wel :wink:


Gr Donny
Marco Reurink
Berichten: 426
Lid geworden op: 23-05-2005 20:14
Locatie: Delft

20-02-2007 21:16

Viktor van Ophuizen schreef:muts! :D frituren met water is gewoon koken :lol:

koken op 180 graden wel te verstaan, mischien was dit wel een factor waardoor je je boilies kapot kon koken?