hallo allemaal,
ik zit met een probleem ik heb vorgeweek ergens tijgernoten gemaakt eerste geweekt toen gekookt en weer tot nu latten weken maar het word niet slijmerig aleen een beetje plakent water.
(ik heb ook suiker er bij gedaan enz..)
help mij uit de brand
Groetjes matijs
Slijmen
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
dan heb je ze hoogstwaarschijnlijk hoogbejaard aangeschaft.........
valt weinig meer aan te doen. Zet ze nog eens op. Een uur of drie en kijk het dan nog eens aan...
mvg Mitsz
valt weinig meer aan te doen. Zet ze nog eens op. Een uur of drie en kijk het dan nog eens aan...
mvg Mitsz
-
- Berichten: 14
- Lid geworden op: 02-06-2005 10:21
- Locatie: Spaubeek
Beste Mitsz
ik zal het eens gaan proberen, alvast bedankt
Groetjes matijs
ik zal het eens gaan proberen, alvast bedankt
Groetjes matijs
- martijn dekker
- Berichten: 383
- Lid geworden op: 22-10-2003 02:00
- Locatie: Geldermalsen
- Contacteer:
Het helpt ook als je ze buiten neer zet in een zwarte emmer (zonder deksel), hierdoor zal het gistingsproces (of hoe dat ook heet) sneller op gang komen en zullen je tijgers wel slijm afgeven (niet als ze oud zijn natuurlijk). Door de zon wordt het proces sneller op gang gebracht.
Als je ze een week in een koude schuur laat staan met de deksel erop zal het lang niet zo snel gaan.
Als je ze een week in een koude schuur laat staan met de deksel erop zal het lang niet zo snel gaan.
Penvissen.... met geen pen te beschrijven.
- Hans van Putten
- Berichten: 190
- Lid geworden op: 27-05-2004 16:42
- Locatie: Betuwe
grotendeels met Martijn eens, maar dan gaan ze ook zuur stinken, ben ik nietzo weg van.
Na het koken direct in de emmer doen en deksel erop. Dagje laten staan, evt. in de zon, versnelt het proces.
Binnen 2 dagen zijn ze lekker slijmerig en gaan ze bij mij de vriezer in..
(tip: niet te lang met emmer dichtstaan, want dat krijg je een taaie rubberachtige stof ipv slijm.. )
Mvrgr hans
Na het koken direct in de emmer doen en deksel erop. Dagje laten staan, evt. in de zon, versnelt het proces.
Binnen 2 dagen zijn ze lekker slijmerig en gaan ze bij mij de vriezer in..
(tip: niet te lang met emmer dichtstaan, want dat krijg je een taaie rubberachtige stof ipv slijm.. )
Mvrgr hans
-
- Berichten: 14
- Lid geworden op: 02-06-2005 10:21
- Locatie: Spaubeek
Heeyz,
Allemaal bedankt er staat een lkkre laag op maby hadden ze wat meer tijd nodig
Groetjes mattie
Allemaal bedankt er staat een lkkre laag op maby hadden ze wat meer tijd nodig
Groetjes mattie