Ja wie weet of dit ook gewoon mogelijk is?
Lijkt mij dat het op hetzelfde neer komt,eert een uur je tijgers of mais koken,en dan 24 uur of langer in dat kookvocht laten weken.
WIE?!
Greetz Danny
eerts koken ,dan weken?
-
- Berichten: 886
- Lid geworden op: 20-01-2004 01:41
- Locatie: Barendrecht
- Contacteer:
Danny,
Voor mais zou ik zelfs jouw vraagstelling omdraaien 24 uur weken en vervolgens koken ongeveer 20 min, afgieten en bewaren op vers water (om de dag verversen).
Voor tijgernoten zijn zoveel mogelijkheden maar ik hanteer altijd eerst 24 to 48 uur weken (in water met melasse of oudbruin) voordat ik ze ga koken (in het zelfde vocht overigens). Daarna laat ik ze in het kookvocht enkele dagen staan en vervolgens gaan ze per portie de vriezer in.
Gr,
Jeroen
Voor mais zou ik zelfs jouw vraagstelling omdraaien 24 uur weken en vervolgens koken ongeveer 20 min, afgieten en bewaren op vers water (om de dag verversen).
Voor tijgernoten zijn zoveel mogelijkheden maar ik hanteer altijd eerst 24 to 48 uur weken (in water met melasse of oudbruin) voordat ik ze ga koken (in het zelfde vocht overigens). Daarna laat ik ze in het kookvocht enkele dagen staan en vervolgens gaan ze per portie de vriezer in.
Gr,
Jeroen
-
- Berichten: 886
- Lid geworden op: 20-01-2004 01:41
- Locatie: Barendrecht
- Contacteer:
Jeroen,
Die info is bekend uiteraard.
Mijn vraag is echter niet beandwoord.
Greetz danny
Die info is bekend uiteraard.
Mijn vraag is echter niet beandwoord.
Greetz danny
-
- Berichten: 2162
- Lid geworden op: 21-04-2003 02:00
- Locatie: Hengelo
ik heb wel eens tijgers of mais gekookt (half uur tot een uur) en daarna gelijk gevist.. heb er net zo goed mee gevangen dan als ik het 1 a 2 dagen liet staan.
zorg er gewoon voor dat je het lang genoeg kookt tot het zacht is. (zacht bij mij is dat ik er met de boilienaald goed doorheen kom zonder het te breken)
zorg er gewoon voor dat je het lang genoeg kookt tot het zacht is. (zacht bij mij is dat ik er met de boilienaald goed doorheen kom zonder het te breken)
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
allemaal niet verstandig om te doen.
Zorg er alstublieft voor, dat die partikels voldoende vocht opnemen voor ze te water gaan.
Indien je dit niet doet, kunnen de vissen ervan dood gaan.
Niet klootviolen met de bereiding van dit soort producten dus.
Ga overigens vissen met goede boilies![:D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Zorg er alstublieft voor, dat die partikels voldoende vocht opnemen voor ze te water gaan.
Indien je dit niet doet, kunnen de vissen ervan dood gaan.
Niet klootviolen met de bereiding van dit soort producten dus.
Ga overigens vissen met goede boilies
![:D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Danny,
Dan moet je je vraag anders formuleren, zoals ik 'm lees wil je vanuit een droge toestand eerst koken en daarne weken, toch?.
Kan het ook mis hebben
Gr,
Jeroen
Dan moet je je vraag anders formuleren, zoals ik 'm lees wil je vanuit een droge toestand eerst koken en daarne weken, toch?.
Kan het ook mis hebben
![:wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
Gr,
Jeroen
- Douwe Bijlsma
- Berichten: 8217
- Lid geworden op: 01-01-2002 01:00
- Locatie: Leeuwarden
Danny zal ik een poging doen, het weken en koken van de partikels wordt in de meeste gevallen gezien als een karpervriendelijke daad.
De partikel kan na die bewerkingen niet meer uitzetten en het verteren gaat gemakkelijker.
Niks geen nieuws dus, het voorweken en dan pas koken heeft een andere in mijn ogen belangrijke bijkomstigheid.
Door het weken worden de suikers, wat zetmelen en koolhydraten voornamelijk zijn, bereikbaar gemaakt.
Door de partikel daarna te koken worden ze vrij gemaakt voor vertering.
Dit is wel een heel simpele voorstelling van wat er werkelijk gebeurd, maar ik ben geen voedingsdeskundige die er ook nog enzymen en mono- di- of polysachariden bijhaald.
Dus heel simpel niet omdraaien, gewoon het proces volgen wat het beste resultaat voor de bereiding geeft.
Douwe
De partikel kan na die bewerkingen niet meer uitzetten en het verteren gaat gemakkelijker.
Niks geen nieuws dus, het voorweken en dan pas koken heeft een andere in mijn ogen belangrijke bijkomstigheid.
Door het weken worden de suikers, wat zetmelen en koolhydraten voornamelijk zijn, bereikbaar gemaakt.
Door de partikel daarna te koken worden ze vrij gemaakt voor vertering.
Dit is wel een heel simpele voorstelling van wat er werkelijk gebeurd, maar ik ben geen voedingsdeskundige die er ook nog enzymen en mono- di- of polysachariden bijhaald.
Dus heel simpel niet omdraaien, gewoon het proces volgen wat het beste resultaat voor de bereiding geeft.
Douwe
Vissen is een hobby, geen religie!
-
- Berichten: 41
- Lid geworden op: 06-05-2005 10:13
- Contacteer:
hallo danny
je kan het beste 24 uur weken en koken.
ivb met het lucht wat in de mais zit
anders krijgen karpers een opgeblazen buik.
en kan tot de dood lijden
mvg iwan
je kan het beste 24 uur weken en koken.
ivb met het lucht wat in de mais zit
![:wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
anders krijgen karpers een opgeblazen buik.
en kan tot de dood lijden
![:(](./images/smilies/icon_frown.gif)
mvg iwan
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
Eerst 24 uur weken, liefst met lauw water beginnen.
Daarna pas koken.
Wanneer je eerst kookt zal het grootste gedeelte van je particles stuk koken.
De harde buitenschil knapt kapot omdat de kern vocht gaat opnemen, de korrel wil gaan zwellen maar dit kan niet omdat de schil nog te hard is.
Dit is één argument naast de argumenten van Douwe en Mitsz..
Daarna pas koken.
Wanneer je eerst kookt zal het grootste gedeelte van je particles stuk koken.
De harde buitenschil knapt kapot omdat de kern vocht gaat opnemen, de korrel wil gaan zwellen maar dit kan niet omdat de schil nog te hard is.
Dit is één argument naast de argumenten van Douwe en Mitsz..
Groet'n Henk..
still growing Old.
still growing Old.