Versche lever


Plaats reactie
Gebruikersavatar
Stefan Sand
Berichten: 529
Lid geworden op: 08-09-2003 02:00
Locatie: Doublu U city

03-05-2005 11:55

Hallo Boarders

Aangezien de prijs van een kilootje leverpoeder wel zo schrikbarend hoog is ben ik op zoek gegaan naar alternatieven. En de eerste en meest logische optie is dan gewoon verse lever. Maar ik zat met een aantal vraagjes aangaande het verwerken van verse lever in mijn mix.

1) Hoe lang blijft vacuum verpakt lever het uit in de diepvries?
2) Hoe lang blijven boilies met lever er in goed in de vriezer?
3) Is het effect van verse lever hetzelfde als van poeder in je mix mbt aantrekkingskracht?
4) Wat is beter: varkens of runderlever?

MVG Stefan Sand
Gebruikersavatar
Wil Jeurninck
Berichten: 2261
Lid geworden op: 25-07-2002 02:00
Locatie: Baexem
Contacteer:

03-05-2005 16:31

Vergeet verse lever maar Stefan,het effect wat het teweeg moet brengen gaat verloren tijdens het kook proces.
Deeg zou gaan ware het niet dat lever heel snel aan bederf onderhevig is.

Ik heb wat mijn vak betreft nogal wat met lever te maken,na 1 dag verdwijnt hier de lever al in de container (slachtdag niet meegeteld) en word het al niet meer verkocht of verwerkt.
Ook vacuum is het een uiterst gevoelig product.

Je boilies zullen ook heel snel bederven.

Enige mogelijkheid om lever fatsoenlijk te verwerken is trouwens in gecutterde vorm,dat wil zeggen heel fijn gesneden.
Mogelijk dat een goede blender een oplossing is maar echt opschieten doet dat niet.

Leverpoeder is gewoonweg beter verwerkbaar en houdbaar dan gewone lever.
Gebruikersavatar
Stefan Sand
Berichten: 529
Lid geworden op: 08-09-2003 02:00
Locatie: Doublu U city

03-05-2005 16:45

Ja ik wilde het gewoon blenden en dan in een hoeveelheid van 10% aan mijn eieren toevoegen.

Wil, zou je mij kunnen uitleggen waarom de attractie verloren gaat bij het kookproces terwijl dat dan bij het poeder niet zou zijn?

Zit er verder nog veel verschil tussen runder,- en varkenslever?

MVG Stefan
lars kern
Berichten: 697
Lid geworden op: 11-05-2003 02:00
Locatie: capelle a/d ijssel

03-05-2005 17:56

stefan lever blenderen heeft geen zin moet echt gedroogd worden en daar heb jij en ik de appratuur niet voor.

runderlever is wel lekkerder en heeft een meer uitgesproken leversmaake zouten even doorde bloem wentelen en dan bakken op hoog vuur.

en dan aan een pennetje is dat geen idee?
behandel een karper zo als je zelf wil worden behandelt
Hans Hanegraaf
Berichten: 160
Lid geworden op: 30-01-2002 01:00
Locatie: den bosch

03-05-2005 18:00

jawel hoor,met verse runderlever kun je vissen,ook wel eens gedaan: vooral in deze periode en dan vlak langs de kant,ook zeelt is er verzot op.
verse lever na 1 dag weggooien???? 2 weken kun je het best bewaren hoor.
gemalen en in boilies verwerken heb ik nooit geprobeerd.
kevin diederen
Berichten: 3862
Lid geworden op: 28-09-2003 02:00
Locatie: Zuid Nederland

03-05-2005 18:10

Iets wat eens in een karperblad stond...

Leverpastei...

200 gram per 10 eieren.Effe door de blender en de mix erbij doen.
Verder gewoon niks toevoegen.
Met vriendelijke groet,

Kevin Diederen
Gebruikersavatar
Stefan Sand
Berichten: 529
Lid geworden op: 08-09-2003 02:00
Locatie: Doublu U city

03-05-2005 20:40

Ja zoals jij het beschrijft Kevin had ik het dus ook in de gepland.
En ik zou lever in theorie best kunnen luchtdrogen, maar het is bijna niet te doen idd.

Ach ik probeer het gewoon sowiezo een keer.

MVG Stefan
Gebruikersavatar
Koen de Been
Berichten: 1882
Lid geworden op: 10-02-2004 19:08
Locatie: Wosterhout

04-05-2005 17:29

Stefan,


Gebruik wel ganzenlever..... :wink: :lol:

Dure boilie's dan trouwens.
Vriendelijke groet,

Koen de Been
Gebruikersavatar
Stefan Sand
Berichten: 529
Lid geworden op: 08-09-2003 02:00
Locatie: Doublu U city

04-05-2005 18:00

Jij kunt vast wel even wat voor me regelen in die chique eettent daar ofniet? :P

SS
Gebruikersavatar
Koen de Been
Berichten: 1882
Lid geworden op: 10-02-2004 19:08
Locatie: Wosterhout

05-05-2005 00:04

Stefano,


Eerst goed sparen.... :)

Waarschijnlijk kan ik dan wat voor je regelen......6-gangen diner zonder ganzenlever? :roll:

Oja, Sensas heeft leverextract in poedervorm. Top Secret heeft leverextract in vloeibare vorm(stinkt ontzettend!) maar vangt wel heb ik gemerkt nadat ik regelmatig een TE grote vis aan m'n feederhengel verspeelde..... :-?

Bon apetit!! :wink:
Vriendelijke groet,

Koen de Been
Gebruikersavatar
Mike Verhoeff
Berichten: 752
Lid geworden op: 10-02-2004 12:09
Locatie: Nederland

05-05-2005 18:54

Beste S. Sand,

misschien is dit iets voor je:

Sensas: http://www.carpstore.nl/index.php?id=4&cat=85&pagina=2
Nutrabaits: http://www.carpstore.nl/index.php?id=4&cat=85&pagina=1
Keen Carp: http://www.carpstore.nl/index.php?id=4&cat=84

De poedervorm is inderdaad duur als je uitgaat van een kilo verpakking, echter zal vaak voor optimale werking de toe te voegen dosering op een kilo mix heel laag zijn. Ik meen die van Nutrabaits iets van 2à5 gram op één kilo. Hoop dat je hier wat aan hebt.

Groet Mike.
Gebruikersavatar
Stefan Sand
Berichten: 529
Lid geworden op: 08-09-2003 02:00
Locatie: Doublu U city

09-05-2005 10:26

Mike, bedankt voor het opzoeken

Maar juist vanwege de prijzen van die drie producten zoek ik naar andere alternatieven.


MVG Stefan Sand
kevin diederen
Berichten: 3862
Lid geworden op: 28-09-2003 02:00
Locatie: Zuid Nederland

09-05-2005 13:03

En juist vanwege de prijzen, de zekerheid, de lage dosering en de vangkracht zou ik dan toch eerder voor die van Nutrabaits gaan.
Met vriendelijke groet,

Kevin Diederen
Plaats reactie