een moeilijke vraag ivm flavours


Plaats reactie
daan ramakers
Berichten: 130
Lid geworden op: 17-12-2004 21:59
Locatie: turnhout

20-04-2005 22:50

hoe worden flavours gemaakt eigenlijk

dus niet zeggen greur mrt een drager

ma waarom hebben sommige meer geur ,smaak of zelfs beide

hoe word de kwaliteit van een flavour beoordeeld

werken ze met aroma's extraxten en liquides of poeders

ben wel es benieuwd wie me kan helpen dit op te lossen
Rene de vries

21-04-2005 00:06

Dit is een goeie vraag.... ik weet alleen dat er meer dan 500 verschillende aardbeienaroma's zijn in de wereld....

Je hebt drie groepen zover ik weet.

Syntetische aroma's
Natuuridentieke aroma's (half synthetisch en half natuurijk)
Natuurlijke aroma's

Ik weet bijvoorbeeld van een natuurlijk perzikaroma die gedurende drie maanden gekweekt wordt op wortelnotenhout om zijn speciefe smaak te krijgen.

Lees anders hier maar eens:
http://www.iff.com/internet.nsf/FactSheet!OpenForm#6

Het is wel in het Engels
Klaas van den Herik
Berichten: 4624
Lid geworden op: 06-01-2002 01:00

21-04-2005 01:20

Daan,

Dit is zeker niet voor jou. Immers de vraag is nooit stom hooguit het antwoord.

Geef mij dan maar de schuld.

Wat een stomme vraag is dit zeg...

of niet?


Zullen we eens verder proberen?

Flavour is volgens mij smaak.

Is het geen smaak, dan heb je zelf gelijk: geur en drager.

MVG

"De Neus"

Klaas

PS probeer eens parfum, weet je in elk geval de basis. Is een tijdje terud er zijn er 3 van ( basis geuren), de rest is een afgeleide.
Gebruikersavatar
Douwe Bijlsma
Berichten: 8217
Lid geworden op: 01-01-2002 01:00
Locatie: Leeuwarden

21-04-2005 08:02

Rene het is nog iets sterker er zijn flavours en aroma,s.
Van de aroma,s kun je uitgaan dat ze de smaak en de geur hebben van wat erop staat.
Van de flavours kun je zeggen dat ze naar de oplosser smaken en ruiken naar wat erop staat.
Nu nog de vraag wat neemt de karper het beste waar de geur of de smaak?

Douwe
Vissen is een hobby, geen religie!
Gebruikersavatar
Stefan Sand
Berichten: 529
Lid geworden op: 08-09-2003 02:00
Locatie: Doublu U city

21-04-2005 08:37

Hebben we het daar niet over gehad op de laatste meeting in Leerdam?
Kwam geur uit de bus volgens mij.

SS
Rene de vries

21-04-2005 10:13

Douwe,


In mijn oneindige wijsheid ben ik ervanuit gegaan dat Flavours en aroma's hetzelfde zijn. Flavour is Engelse naam voor Aroma....

De kennis die ik er heb opgedaan is via mijn werk (zuivelindustrie).
We hadden circa 200 aroma's/flavours.....
Het lag aan de leverancier wat er op stond...... Engelse leveranciers gebruikte het woord Flavour....... de nederlandse gebruikte meerdere talen..... aroma/flavour enz ......

Volgens mij zijn de flavours die verkocht worden voor het karpervissen verdunningen van Aroma's.... maar zeker weten doe ik dat niet.
Ik weet alleen dat de aroma's waar ik het over heb, veel sterker smaken en ruiken dan het spul wat je in de viswinkel kan kopen.....

Kom maar eens in mijn schuur ruiken..... je waant je daar in een fruitcorso :P
Gebruikersavatar
Jeroen houdijk
Berichten: 682
Lid geworden op: 11-09-2002 02:00
Contacteer:

21-04-2005 21:46

Hoi,

het is een beetje weggezakt hoor, maar van mijn eerste scheikundelessen is wel bijgebleven dat syntetische flavours eenvoudig te fabriceren zijn uit coolstofketens.

Aardbij is het meest eenvoudig na te bootsen, daarna banaan, annanas is al weer een stuk ingewikkelder omdat dan een combinatie van verschillende stoffen nodig is. (vandaar dat deze flavour niet zo veel gebruikt wordt?)

Meer weet ik er niet van, dus googelen maar,

Jeroen
Plaats reactie