hoe worden flavours gemaakt eigenlijk
dus niet zeggen greur mrt een drager
ma waarom hebben sommige meer geur ,smaak of zelfs beide
hoe word de kwaliteit van een flavour beoordeeld
werken ze met aroma's extraxten en liquides of poeders
ben wel es benieuwd wie me kan helpen dit op te lossen
een moeilijke vraag ivm flavours
Dit is een goeie vraag.... ik weet alleen dat er meer dan 500 verschillende aardbeienaroma's zijn in de wereld....
Je hebt drie groepen zover ik weet.
Syntetische aroma's
Natuuridentieke aroma's (half synthetisch en half natuurijk)
Natuurlijke aroma's
Ik weet bijvoorbeeld van een natuurlijk perzikaroma die gedurende drie maanden gekweekt wordt op wortelnotenhout om zijn speciefe smaak te krijgen.
Lees anders hier maar eens:
http://www.iff.com/internet.nsf/FactSheet!OpenForm#6
Het is wel in het Engels
Je hebt drie groepen zover ik weet.
Syntetische aroma's
Natuuridentieke aroma's (half synthetisch en half natuurijk)
Natuurlijke aroma's
Ik weet bijvoorbeeld van een natuurlijk perzikaroma die gedurende drie maanden gekweekt wordt op wortelnotenhout om zijn speciefe smaak te krijgen.
Lees anders hier maar eens:
http://www.iff.com/internet.nsf/FactSheet!OpenForm#6
Het is wel in het Engels
-
- Berichten: 4624
- Lid geworden op: 06-01-2002 01:00
Daan,
Dit is zeker niet voor jou. Immers de vraag is nooit stom hooguit het antwoord.
Geef mij dan maar de schuld.
Wat een stomme vraag is dit zeg...
of niet?
Zullen we eens verder proberen?
Flavour is volgens mij smaak.
Is het geen smaak, dan heb je zelf gelijk: geur en drager.
MVG
"De Neus"
Klaas
PS probeer eens parfum, weet je in elk geval de basis. Is een tijdje terud er zijn er 3 van ( basis geuren), de rest is een afgeleide.
Dit is zeker niet voor jou. Immers de vraag is nooit stom hooguit het antwoord.
Geef mij dan maar de schuld.
Wat een stomme vraag is dit zeg...
of niet?
Zullen we eens verder proberen?
Flavour is volgens mij smaak.
Is het geen smaak, dan heb je zelf gelijk: geur en drager.
MVG
"De Neus"
Klaas
PS probeer eens parfum, weet je in elk geval de basis. Is een tijdje terud er zijn er 3 van ( basis geuren), de rest is een afgeleide.
- Douwe Bijlsma
- Berichten: 8217
- Lid geworden op: 01-01-2002 01:00
- Locatie: Leeuwarden
Rene het is nog iets sterker er zijn flavours en aroma,s.
Van de aroma,s kun je uitgaan dat ze de smaak en de geur hebben van wat erop staat.
Van de flavours kun je zeggen dat ze naar de oplosser smaken en ruiken naar wat erop staat.
Nu nog de vraag wat neemt de karper het beste waar de geur of de smaak?
Douwe
Van de aroma,s kun je uitgaan dat ze de smaak en de geur hebben van wat erop staat.
Van de flavours kun je zeggen dat ze naar de oplosser smaken en ruiken naar wat erop staat.
Nu nog de vraag wat neemt de karper het beste waar de geur of de smaak?
Douwe
Vissen is een hobby, geen religie!
- Stefan Sand
- Berichten: 529
- Lid geworden op: 08-09-2003 02:00
- Locatie: Doublu U city
Hebben we het daar niet over gehad op de laatste meeting in Leerdam?
Kwam geur uit de bus volgens mij.
SS
Kwam geur uit de bus volgens mij.
SS
Douwe,
In mijn oneindige wijsheid ben ik ervanuit gegaan dat Flavours en aroma's hetzelfde zijn. Flavour is Engelse naam voor Aroma....
De kennis die ik er heb opgedaan is via mijn werk (zuivelindustrie).
We hadden circa 200 aroma's/flavours.....
Het lag aan de leverancier wat er op stond...... Engelse leveranciers gebruikte het woord Flavour....... de nederlandse gebruikte meerdere talen..... aroma/flavour enz ......
Volgens mij zijn de flavours die verkocht worden voor het karpervissen verdunningen van Aroma's.... maar zeker weten doe ik dat niet.
Ik weet alleen dat de aroma's waar ik het over heb, veel sterker smaken en ruiken dan het spul wat je in de viswinkel kan kopen.....
Kom maar eens in mijn schuur ruiken..... je waant je daar in een fruitcorso
In mijn oneindige wijsheid ben ik ervanuit gegaan dat Flavours en aroma's hetzelfde zijn. Flavour is Engelse naam voor Aroma....
De kennis die ik er heb opgedaan is via mijn werk (zuivelindustrie).
We hadden circa 200 aroma's/flavours.....
Het lag aan de leverancier wat er op stond...... Engelse leveranciers gebruikte het woord Flavour....... de nederlandse gebruikte meerdere talen..... aroma/flavour enz ......
Volgens mij zijn de flavours die verkocht worden voor het karpervissen verdunningen van Aroma's.... maar zeker weten doe ik dat niet.
Ik weet alleen dat de aroma's waar ik het over heb, veel sterker smaken en ruiken dan het spul wat je in de viswinkel kan kopen.....
Kom maar eens in mijn schuur ruiken..... je waant je daar in een fruitcorso
- Jeroen houdijk
- Berichten: 682
- Lid geworden op: 11-09-2002 02:00
- Contacteer:
Hoi,
het is een beetje weggezakt hoor, maar van mijn eerste scheikundelessen is wel bijgebleven dat syntetische flavours eenvoudig te fabriceren zijn uit coolstofketens.
Aardbij is het meest eenvoudig na te bootsen, daarna banaan, annanas is al weer een stuk ingewikkelder omdat dan een combinatie van verschillende stoffen nodig is. (vandaar dat deze flavour niet zo veel gebruikt wordt?)
Meer weet ik er niet van, dus googelen maar,
Jeroen
het is een beetje weggezakt hoor, maar van mijn eerste scheikundelessen is wel bijgebleven dat syntetische flavours eenvoudig te fabriceren zijn uit coolstofketens.
Aardbij is het meest eenvoudig na te bootsen, daarna banaan, annanas is al weer een stuk ingewikkelder omdat dan een combinatie van verschillende stoffen nodig is. (vandaar dat deze flavour niet zo veel gebruikt wordt?)
Meer weet ik er niet van, dus googelen maar,
Jeroen