Knoflook boilie


jjr hagen
Berichten: 179
Lid geworden op: 27-04-2003 02:00
Locatie: Hoekschewaard

20-04-2005 15:25

En als je nou eens eitjes splitst en alleen het eiwit gebruikt?
Heeft dit niet een zelfde soort effect. Ik snap dat Albumine geconcentreerder is, maar is dit niet goedkoper?


Mvg,

Rob
michael van de boom
Berichten: 112
Lid geworden op: 30-01-2004 19:17
Locatie: Didam
Contacteer:

20-04-2005 16:30

Rick



Jah JAh ben weer terug

Nou Nou die ballen waren toch zo erg nog niet
al wel mee gevangen. 8)
laat je swingers maar swingen :-))
marcel bertens
Berichten: 667
Lid geworden op: 12-04-2004 18:36
Locatie: den haag

20-04-2005 16:36

jjr hagen schreef:En als je nou eens eitjes splitst en alleen het eiwit gebruikt?
Heeft dit niet een zelfde soort effect. Ik snap dat Albumine geconcentreerder is, maar is dit niet goedkoper?


Mvg,

Rob

dan zou je een hoop eieren in je mix moeten gooien :P
ne t zou geen optie zijn naar mijn idee
t eigeel heb je tenslotte ook nodig
Koos van Spronsen
Berichten: 186
Lid geworden op: 08-06-2003 02:00
Locatie: 's-Gravenzande

20-04-2005 17:23

IK keek net in de koelkast om wat te drinken en nu zag ik GEHAKTE KNOFLOOK in een klein potje staan.

Is dit niet iets wat ik kan gebruiken?

Zo ja, hoe kan ik dat goed door het mix krijgen? het lijkt mij dat je geconcentreerde blokjes knoflook door je mix krijgt.

Het rook trouwens wel vreselijk sterk :P

Groeten
Koos van Spronsen
Berichten: 186
Lid geworden op: 08-06-2003 02:00
Locatie: 's-Gravenzande

20-04-2005 17:25

Shit

dat heb ik nou altijd als ik iets schrijf en denk dat ik het af heb en dan op ok druk schiet me weer iets te binnen


waar kan ik polenta kopen?

Ik kon het niet vinden in de supermarkt ( ik las op internet dat het in italiaanse gerechten zit) ik neem aan dat het gewoon ook bij de hengelsportwinkel te koop is?
Groeten
lars kern
Berichten: 697
Lid geworden op: 11-05-2003 02:00
Locatie: capelle a/d ijssel

20-04-2005 18:21

bij de molen kan je 25 kilo polenta krijgen, loop anders even de plaatselijke italies restaurant binnen en vraag ofze het voor je kunnen bestellen.

en knoflook in een potje is gewoon geperste knoflook meestal iets sterker dan gewoone knoflook omdat het vocht ook zeer sterk naar knoflook ruikt.
behandel een karper zo als je zelf wil worden behandelt
Koos van Spronsen
Berichten: 186
Lid geworden op: 08-06-2003 02:00
Locatie: 's-Gravenzande

20-04-2005 18:24

bedankt voor je reactie

ja oke maar kan ik het gebruiken in mijn mix of niet?

en die polenta is niet ergens anders te koop?? hengelsport zaak ofzo?
Gebruikersavatar
Rick Boerboom
Berichten: 3459
Lid geworden op: 11-07-2002 02:00
Locatie: Doetinchem

20-04-2005 20:41

Elke fatsoenlijke hengelsportzaak verkoopt grove polenta, italiaanse polenta en/of polentabloem.
Benny van de Werfhorst
Berichten: 4482
Lid geworden op: 19-10-2002 02:00
Locatie: Gelderland
Contacteer:

20-04-2005 21:24

Koos,

Polentabloem = hetzelfde als maisbloem!
Dus niet schrikken mensen als je polentabloem bestelt, en er maisbloem op-
staat; is dus hetzelfde!

groetjes Benny
Gebruikersavatar
Ruud Laros
Berichten: 797
Lid geworden op: 06-01-2002 01:00
Locatie: delft

21-04-2005 06:49

:roll: even je huiswerk goed doen benny voor je wat zegt`want er zit wel degelijk verschil tussen.


gr. ruud
Koos van Spronsen
Berichten: 186
Lid geworden op: 08-06-2003 02:00
Locatie: 's-Gravenzande

21-04-2005 09:24

Ja...wat is het verschil dan ?
Gebruikersavatar
peter postema
Berichten: 2599
Lid geworden op: 08-01-2002 01:00
Locatie: Westerlee (GN)

21-04-2005 09:55

Hoi Ruud,
ben ook zeer benieuwd wat in jou optiek het verschil is.
Na mijn weten en please correct me if i`m wrong is polentabloem het stuif dat in de zeven achterblijft na de laatste snijbewerking van een maiskorrel.

Groet,
Peter
It's not who you are, it's who you know.
Gebruikersavatar
Douwe Bijlsma
Berichten: 8217
Lid geworden op: 01-01-2002 01:00
Locatie: Leeuwarden

21-04-2005 10:22

Maïsmeel, meel van de gemalen korrel.
Griesmeel, grof gemalen granen, fijn gemalen griesmeel is oa Polentameel wordt gemaakt van maïs.
Bloem, ver uitgemalen en ver uitgezeeft van zemelen en kiemen, oa polentabloem.
Dus Peter het blijft niet achter OP de zeven, het ligt er onder.

Polentabloem en maïsbloem wel lezen BLOEM is vrijwel hetzelfde.

Maar als je polentabloem besteld mag er geen maïsbloem opstaan het is vrijwel gelijk maar is toch iets anders.

Polenta en polentabloem zijn nogal verschillend te noemen.
Vissen is een hobby, geen religie!
Koos van Spronsen
Berichten: 186
Lid geworden op: 08-06-2003 02:00
Locatie: 's-Gravenzande

21-04-2005 10:49

Dus wat moet ik gebruiken voor mijn mix? wat raden jullie aan?

Polentameel of polentabloem?

Groeten
Gebruikersavatar
Douwe Bijlsma
Berichten: 8217
Lid geworden op: 01-01-2002 01:00
Locatie: Leeuwarden

21-04-2005 11:31

Zal ik het eens voorstellen?
2 delen volkorentarwemeel 1 deel zoete maïsmeel.
Je wilt een recept neem ik aan, heb er 1 tje voor je opgezocht met een 9 in het voorjaar en herfst, 9,2 in de winter :D :D

Volkorentarwemeel 230 gr.
Maïsmeel 115 gr.
Haringmeel Deens 50 gr.
Aardappelmeel 45 gr.
Soja - volvet 37 gr.
Eipoeder 23 gr.

Samen 500 gram mix.

Ei - kip 120 gr zijn 2 a drie eieren.
Is het deeg te droog en dat is hij op zeker, gewoon water toevoegen aan je deeg.

Douwe
Vissen is een hobby, geen religie!
Koos van Spronsen
Berichten: 186
Lid geworden op: 08-06-2003 02:00
Locatie: 's-Gravenzande

21-04-2005 12:04

Bedankt alleen nog een vraag uiteraard:)

waar zijn de ingredienten te koop?

Volkorentarwemeel --> supermarkt?
Maïsmeel --> hengelsportwinkel?
Haringmeel Deens --> ??????
Aardappelmeel --> supermarkt of hengelsportwinkel??
Soja - volvet -->??????
Eipoeder -->????

Ik vraag dit omdat ik geen zin heb om zoveel te zoeken :)

M v G

Koos van Spronsen
Gebruikersavatar
Douwe Bijlsma
Berichten: 8217
Lid geworden op: 01-01-2002 01:00
Locatie: Leeuwarden

21-04-2005 12:07

Ik heb geen zin om het voor jou te gaan zoeken, hier is het verkrijgbaar bij een Welkoop of in een hengelsportzaak.
Vissen is een hobby, geen religie!
Koos van Spronsen
Berichten: 186
Lid geworden op: 08-06-2003 02:00
Locatie: 's-Gravenzande

21-04-2005 12:09

Sojavet?

waar is die verkrijgbaar dan?

nog nooit van gehoord namelijk
Gebruikersavatar
Rick Boerboom
Berichten: 3459
Lid geworden op: 11-07-2002 02:00
Locatie: Doetinchem

21-04-2005 12:19

Sojavet = sojabloem vet. Er bestaat ook sojabloem ontvet. Beide verkrijgbaar bij hengelsportzaak. Vraag met niet welke je moet nemen, en wat het beste is, want ik heb geen flauw idee. Voor mij zelf maakt het niet veel uit.
Benny van de Werfhorst
Berichten: 4482
Lid geworden op: 19-10-2002 02:00
Locatie: Gelderland
Contacteer:

21-04-2005 13:07

Ruud,

Ik heb nooit anders geweten, dat het hetzelfde is...? :roll: :o

groetjes Benny
Gebruikersavatar
Ruud Laros
Berichten: 797
Lid geworden op: 06-01-2002 01:00
Locatie: delft

21-04-2005 16:44

Polenta is een maïsproduct. Het is eerst gekookt, daarna gedroogd en vervolgens gemalen.

gr.ruud
Koos van Spronsen
Berichten: 186
Lid geworden op: 08-06-2003 02:00
Locatie: 's-Gravenzande

21-04-2005 17:20

Ik heb nu de volgende mixen gemaakt:
1 kg met daarin:
Volkorentarwemeel
Maïsmeel
Haringmeel Deens
Aardappelmeel
Soja - volvet

geen eipoeder!!

Hoeveel eieren moet ik hierin doen denken jullie? een stuk of 8?

daarnaast heb ik nog 2 kg
Polenta (800 gr)
Maismeel (800 gr)
tarwebloem (400 gr)

wat ik hierbij doe weet ik nog niet helemaal zeker
iemand suggesties?

Het gaat me vooral om de eieren die ik moet toevoegen bij de 1ste mix want die wil ik zo snel mogelijk gaan rollen

Groeten
Gebruikersavatar
peter postema
Berichten: 2599
Lid geworden op: 08-01-2002 01:00
Locatie: Westerlee (GN)

21-04-2005 17:42

Ruud Laros schreef:Polenta is een maïsproduct. Het is eerst gekookt, daarna gedroogd en vervolgens gemalen.

gr.ruud


Ruud,
Qua Polenta heb je gelijk maar er wordt hier gesproken over polentabloem dit is toch een iets ander verhaal, Douwe heeft dit heel goed weergegeven hierboven.

groet,
Peter
It's not who you are, it's who you know.
Gebruikersavatar
peter postema
Berichten: 2599
Lid geworden op: 08-01-2002 01:00
Locatie: Westerlee (GN)

21-04-2005 17:42

Douwe,
dank voor de aanvulling qua polentabloem.
groet,
Peter
It's not who you are, it's who you know.
Gebruikersavatar
Douwe Bijlsma
Berichten: 8217
Lid geworden op: 01-01-2002 01:00
Locatie: Leeuwarden

21-04-2005 18:46

8 eieren op een kilo droge mix is een mooi gemiddelde het zal te weinig zijn maar voor de rest kun gewoon water gebruiken.
Doe er ook een beetje bv 10 ml olie bij.

Douwe
Vissen is een hobby, geen religie!