Indonesische toevoegingen.


Plaats reactie
Erik van Bekkum
Berichten: 63
Lid geworden op: 24-03-2005 23:38
Locatie: Katwijk

18-04-2005 22:27

Ik ken nu iemand die in een indonesisch restaurant werkt.Weet iemand welke dingen uit de indonesische keuken ik zeker kan gebruiken in mijn mix.
Ik weet dat ze ook visolie gebruiken,maar is dit goeie.

Ik moet een lijstje maken met paar namen,dus het is geen kwestie van gewoon proberen.
Laatst gewijzigd door Erik van Bekkum op 18-04-2005 23:05, 1 keer totaal gewijzigd.
Bla blaa blaaa
Gebruikersavatar
Hans Brinkel
Berichten: 5271
Lid geworden op: 04-02-2003 01:00
Locatie: Zoetermeer
Contacteer:

18-04-2005 22:37

Trassie?
en astafoetida wellicht...al ben ik naar dat laatste ook eens een tijdje op zoek geweest en helaas heb ik er nooit aan kunnen komen...schijnt een typisch ingredieent te zijn voor de indische keuken
gr
Hans
Gebruikersavatar
Cor Nannings
Berichten: 1248
Lid geworden op: 21-03-2002 01:00
Locatie: Hoorn

19-04-2005 19:58

Dit noemt men in de volksmond "Duivelsdrek" CN
Unicorn Carp Fisching
ted van der veen
Berichten: 251
Lid geworden op: 16-10-2003 02:00
Locatie: Geleen (limburg)

19-04-2005 20:14

Hans Brinkel schreef:Trassie?
en astafoetida wellicht...
gr
Hans


Hans,

"the smell from hell" is zeker geen ingrediënt voor de indo-keuken. Trassie wel (gefermenteerde garnaal). Lekker met sajoer lodeh.

Helaas een vrouw die vegetariër is, en dit dus niet meer wil. en ja sajoer zonder trassi is als.....

groetz
tedje
Erik van Bekkum
Berichten: 63
Lid geworden op: 24-03-2005 23:38
Locatie: Katwijk

19-04-2005 22:15

Dus trassi moet er zeker bijstaan.

Maar kan iemand me iets vertellen over de visolie die zij gebruiken.
Bla blaa blaaa
Gebruikersavatar
raymond van ommeren
Berichten: 453
Lid geworden op: 12-01-2004 20:13
Locatie: Vijfhuizen

19-04-2005 22:50

Sambal 8)
Ik hou van het geluid van een pieper in de vroege ochtend...
Gebruikersavatar
Henk ter Maat
Berichten: 6499
Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
Locatie: Didam

20-04-2005 21:32

Groet'n Henk..

still growing Old.
Gebruikersavatar
Robert Valkeneer
Berichten: 261
Lid geworden op: 30-03-2005 14:19
Locatie: Lelystad

21-04-2005 08:44

@ Raymond, in wat voor verhouding gebruik je de sambal. Ik kna me voorstellen dat snel erg pittig wordt.
Gebruikersavatar
Jan Ramp
Berichten: 118
Lid geworden op: 20-03-2005 21:45
Locatie: Hoofddorp

21-04-2005 12:03

Ik heb vaak vissaus in mijn mix gebruikt. Vangsten bleven gelijk, dus kan er geen oordeel over geven. Het is wel behoorlijk zout, en daar ben ik wel een voorstander van. Ik vind het een goed alternatief voor zout.
Merk: Shrimp Brand, vissaus.

Carmadon (misschien niet goed gespeld) vind ik zelf erg lekker ruiken. Het is een kruid dat vaak in asiatische toetjes wordt gebruikt. Ik zoek alleen nog een manier om het te verwerken. Het is alleen vrij duur.
Erik van Bekkum
Berichten: 63
Lid geworden op: 24-03-2005 23:38
Locatie: Katwijk

21-04-2005 19:57

Trassi moet je dat malen of hebben ze dat ook in poedervorm.

En henk ik heb je een PBtje gestuurd.
Bla blaa blaaa
ted van der veen
Berichten: 251
Lid geworden op: 16-10-2003 02:00
Locatie: Geleen (limburg)

21-04-2005 20:01

Makkelijkste verwerking:

bakje met een beetje water (10 cc), blokje trassi erin en uit elkaar laten vallen/losmaken met een theelepeltje.

tadaa :lol:

Meurt wel als de neten

groetz
tedje
lars kern
Berichten: 697
Lid geworden op: 11-05-2003 02:00
Locatie: capelle a/d ijssel

21-04-2005 20:19

kardamon heeft een betoverde geur maar heeft weining smaak(zeer bitter) niet echt geschikt voor een karper die al een hoop slechte goedkope bollen heeft gegeten.


wil je een dame verlijden? gebruik cardamon in het desert. :oops:
behandel een karper zo als je zelf wil worden behandelt
raf machiels
Berichten: 27
Lid geworden op: 08-06-2005 10:51
Locatie: diepenbeek

25-07-2005 21:50

ik heb het kunnen bemachtigen bij de apotreker
gewoon gevraagt achter smaak versterker om te gebruiken bij het vissen
mevrouw belt de groothandel
en de dag erna was ik iets meer dan 10 € kwijt..bedankt mevrouw de apotheker
nu nog uitvissen hoeveel ik mag gebruiken..
iemand hier ervaring mee??
mvg raf
Arno Jacobs
Berichten: 43
Lid geworden op: 30-03-2005 16:06
Locatie: heeswijk-dinther

25-07-2005 22:27

assafoetida is bij ons in Den Bosch gewoon te koop,bij glaudemans
Plaats reactie