weten jullie mischien een goed recept voor HARDE!! mais korrels( of ik ze zacht moet maken ) welke onderlijn of gewoon op je haak. alle tips zijn welkom
Sybe
<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: Sybe Woelders op 2002-07-19 20:34 ]</font>
HARDE MAIS... Hoe maak ik het klaar
-
- Berichten: 13
- Lid geworden op: 08-07-2002 02:00
- Locatie: nieuwerkerk aan den ijssel
-
- Berichten: 712
- Lid geworden op: 05-01-2002 01:00
- Locatie: Geldrop
Tja Sybe,
harde mais is van zichzelf al hard die hoef je echt niet harder te maken echter wel zachter
Maar ter informatie: kijk even onder "navigatie" en klik op het woord "zoeken" daarna tik je het woord mais in en je vind wat je weten wil.
Groet
Hans
harde mais is van zichzelf al hard die hoef je echt niet harder te maken echter wel zachter
Maar ter informatie: kijk even onder "navigatie" en klik op het woord "zoeken" daarna tik je het woord mais in en je vind wat je weten wil.
Groet
Hans
- richard van der vliet
- Berichten: 748
- Lid geworden op: 11-10-2002 02:00
- Locatie: Delfzijl
hallo
eerst moet je de mais een nachtje of natuurlijk 12 uur of meer laten weken en dan moet je het ongeveer een half uurtje koken
suc6 ermee
eerst moet je de mais een nachtje of natuurlijk 12 uur of meer laten weken en dan moet je het ongeveer een half uurtje koken
suc6 ermee
-
- Berichten: 70
- Lid geworden op: 05-08-2002 02:00
- Locatie: Delft
24 uur laten weken en dan 30 minuten laten koken.
groetjes:Jamie
groetjes:Jamie
- Michel vd Bovenkamp
- Berichten: 122
- Lid geworden op: 08-11-2002 01:00
- Locatie: spijkenisse
Michel says:
Ik heb jarenlang alleen maar met harde mais gevist, niks kon er tegenop, tot ik mijn eigen boilies maakte. Ik had een geheim dat niemand wist en daardoor ook altijd meer ving als andere. Je moet de harde mais koken met heel veel suiker erin. Hierdoor krijgen ze een glazuurlaagje, ze worden heel mooi geel en ze blijven langer houdbaar. Hoe dit kan weet ik niet maar die van mijn vismaat waren veel sneller zuur. Daarna een heel klein beetje flavouren, niet teveel, een paar druppels is genoeg. Als je er dan 4 aan de hair doet en een paar handjes voert is het perfect, een dag van te voren een paar handjes voeren kan ook geen kwaad. Ik heb ook goede resultaten gehad om tussen de mais 1 stukje kurk te doen, waardoor het mais net niet/net wel gaat drijven.
Succes en gegroet
Ik heb jarenlang alleen maar met harde mais gevist, niks kon er tegenop, tot ik mijn eigen boilies maakte. Ik had een geheim dat niemand wist en daardoor ook altijd meer ving als andere. Je moet de harde mais koken met heel veel suiker erin. Hierdoor krijgen ze een glazuurlaagje, ze worden heel mooi geel en ze blijven langer houdbaar. Hoe dit kan weet ik niet maar die van mijn vismaat waren veel sneller zuur. Daarna een heel klein beetje flavouren, niet teveel, een paar druppels is genoeg. Als je er dan 4 aan de hair doet en een paar handjes voert is het perfect, een dag van te voren een paar handjes voeren kan ook geen kwaad. Ik heb ook goede resultaten gehad om tussen de mais 1 stukje kurk te doen, waardoor het mais net niet/net wel gaat drijven.
Succes en gegroet
-
- Berichten: 13
- Lid geworden op: 08-07-2002 02:00
- Locatie: nieuwerkerk aan den ijssel
bedankt voor de tip
-
- Berichten: 206
- Lid geworden op: 10-03-2002 01:00
- Locatie: Zuienkerke (B)
als ik mais kook ,
week ik die eerst een paar dagen ( zeker langer dan 48 uur) en dan kook ik die een half uur
maar ze zijn dan nog altijd half hard , half zacht is dat juist?? of moeten ze voledig zacht zijn ofzo
MVG miguel
week ik die eerst een paar dagen ( zeker langer dan 48 uur) en dan kook ik die een half uur
maar ze zijn dan nog altijd half hard , half zacht is dat juist?? of moeten ze voledig zacht zijn ofzo
MVG miguel
- Michel vd Bovenkamp
- Berichten: 122
- Lid geworden op: 08-11-2002 01:00
- Locatie: spijkenisse
Michel replies:
Heel veel mensen denken dat mais juist zacht moet zijn. Karpers hebben kiezen waardoor ook hard voedsel geen probleem is. Ik denk dat te lang weken of koken niet erg is, zolang het geen prut wordt. Te kort weken of koken is wel erg, het mais kan nog verder uitzetten in de darmen van de karper, dit is heel slecht voor dat beest. Ik doe meestal een half uur koken en dan verder laten weken in hetzelfde water, dit is denk ik het minimale wat je moet doen!
Wachten tot het mais zacht wordt doe ik nooit, dit trekt ook meer brasem aan. Ik zou het gewoon op een half uur koken houden en daarna nog ff laten weken. Let op dat je niet droogkookt, af en toe water bij gooien zodat het mais altijd onder water blijft staan.
succes
Heel veel mensen denken dat mais juist zacht moet zijn. Karpers hebben kiezen waardoor ook hard voedsel geen probleem is. Ik denk dat te lang weken of koken niet erg is, zolang het geen prut wordt. Te kort weken of koken is wel erg, het mais kan nog verder uitzetten in de darmen van de karper, dit is heel slecht voor dat beest. Ik doe meestal een half uur koken en dan verder laten weken in hetzelfde water, dit is denk ik het minimale wat je moet doen!
Wachten tot het mais zacht wordt doe ik nooit, dit trekt ook meer brasem aan. Ik zou het gewoon op een half uur koken houden en daarna nog ff laten weken. Let op dat je niet droogkookt, af en toe water bij gooien zodat het mais altijd onder water blijft staan.
succes
-
- Berichten: 206
- Lid geworden op: 10-03-2002 01:00
- Locatie: Zuienkerke (B)
k, thxs michel
MVG miguel
MVG miguel
- Jurgen vermeulen
- Berichten: 128
- Lid geworden op: 23-08-2002 02:00
- Locatie: Roquebrune sur Argens - France
- Contacteer:
Weet iemand ook hoe ik thuis harde mais hetzelfde kan krijgen als hoe je het in blik koopt?
Is de enige mogelijkheid om het vacuum te koken en dan lang vacuum bewaren?
_________________
Only a dead fish follows the stream...
<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: Jurgen vermeulen op 2002-11-08 16:44 ]</font>
Is de enige mogelijkheid om het vacuum te koken en dan lang vacuum bewaren?
_________________
Only a dead fish follows the stream...
<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: Jurgen vermeulen op 2002-11-08 16:44 ]</font>