Pinda-kaas.


Plaats reactie
Christiaan van Klaveren
Berichten: 1178
Lid geworden op: 06-01-2002 01:00
Locatie: Zaandam
Contacteer:

11-07-2002 13:10

Iemand die ervaring heeft met Pinda-kaas als 'Dip' ?

ik ben op dit iedee gekomen, doordat we zaten te kutten onder 't vissen.
we hadden gegeten, en gingen daarna ff een 'natuur' soepje maken :grin:
we hadden ook nog pindakaas bij ons, en er ging ook een lepeltje er van in.
Dit begon daarna precies te ruiken, zoals als ik me pinda's ga koken.

met pinda's ving ik altijd wel goed, maar nu wil ik best wel weten, of iemand dit wel eens geprobeerd heeft,
of dat ze het ook in gedachten hadden.

is het schadelijk ?? die pindakaas ??

naja alle reacties zijn welkom :wink:


Christiaan.
Aart Lokhorst
Berichten: 8585
Lid geworden op: 03-01-2002 01:00
Locatie: Dronten

11-07-2002 13:27

Moet je wel Calvé nemen, Christiaan:)
Christiaan van Klaveren
Berichten: 1178
Lid geworden op: 06-01-2002 01:00
Locatie: Zaandam
Contacteer:

11-07-2002 13:40

ja tuurlijk !!

worden ze groot en sterk van :wink:
Gast

11-07-2002 14:04

EN ZE VINDEN HET GEWOON LEKKER.
Vang ze Erik
Gebruikersavatar
jordyopthof
Berichten: 1606
Lid geworden op: 05-01-2002 01:00
Locatie: Zuid-Holland

11-07-2002 17:05

Heb eens een 2 tal kilo's pinda mix gekocht.
Ik heb hiermee een leuk mixje gemaakt en als toevoeging verwamde pindakaas.

Gek genoeg ving ik hier nog aardig wat karpers mee, enige nadeel is dat je vrij zachte boilies hebt.
Geniet van alle vissen, klein en groot. Maar, zodra de het genieten van klein verdwijnt is het wellicht tijd om te stoppen...
Gebruikersavatar
Gerrit Ritmeester
Berichten: 484
Lid geworden op: 27-12-2001 01:00
Locatie: Kamerik
Contacteer:

11-07-2002 19:43

Calvé pindakaas mét nootjes zou ik nemen. Lekker croquant!

vangse
matje
Raymond Hakkert
Berichten: 770
Lid geworden op: 05-01-2002 01:00
Contacteer:

12-07-2002 22:29

Ving vanmiddag nog op brood met pindakaas, gewoon toeval omdat het visbrood op was...dan ga je je eigen voer gebruiken niet? maar het werkt en geeft een extra oliespoortje en wat atractiviteit aan je aas...net even iets anders net als een wurmpje er bij prikken of een cocktail van een vlok met katte of hondbrokken.

su6 Ray
Koen de Been

01-10-2003 16:30

Christiaan,

pindakaasboillie's vangen goed bij een warme watertemperatuur, omdat ik van mening ben dat alleen zo de vetten uit kunnen lekken.....
Ik heb er goed mee gevangen en als je harde boillies wilt krijgen kan je ze 4 dagen uit laten harden(schimmelen ook niet zo snel i.v.m de zoute smaak die conseveert)

een goede boillie ook op dressuurwater waar ze alle soorten boillie's hebben gezien...
maar als dip ook bruikbaar!!

suc6

mvg Koen
Gebruikersavatar
michel kemp
Berichten: 622
Lid geworden op: 27-05-2003 02:00
Locatie: zoetermeer

02-10-2003 20:42

Het zal zeker werken het is allen wel lastig dippen.
(neem anders de dip sausen van calve)

Succes Michel.
Tight Lines......
Canada where carping is catching!!!!!!!
Christiaan van Klaveren
Berichten: 1178
Lid geworden op: 06-01-2002 01:00
Locatie: Zaandam
Contacteer:

02-10-2003 20:47

Koen,

pinda's en pindakaas zullen inderdaad beter tot z'n recht komen met warm water, aangezien die dingen boordevol olie zitten.

Michel,

dippen zal lastig worden, wat pindakaas eromheen kneden zal weer wat beter gaan. Je zal wel even de 'KliederBoel' aan-moeten-gaan, maar ach, je moet er wat voor over hebben. Of het werkt ? Eerlijk gezegt zou ik dat niet weten, aangezien ik het nog niet geprobeerd heb.

Gr,
Christiaan.
Gebruikersavatar
jordyopthof
Berichten: 1606
Lid geworden op: 05-01-2002 01:00
Locatie: Zuid-Holland

02-10-2003 23:15

vis nu met de tiger peanut boilie van SB

ruiken het zelfde als een pot pindakaas!! en vangen erg goed. Echter vingen die zelfgemaakte ook

1 nam op 1 kilo pindamix een 1/3 pot pindakaas verwarmd door de eieren heen
Geniet van alle vissen, klein en groot. Maar, zodra de het genieten van klein verdwijnt is het wellicht tijd om te stoppen...
jurgen munten
Berichten: 1159
Lid geworden op: 25-09-2002 02:00
Locatie: Eygelshoven

03-10-2003 15:39

christiaan,

gewoon thuis een potje deeg maken van pindakaas en wat paneermeel of zo. Dan ben je zo van die kliederboel af.

groeten,
karperlimbo
Het is een kwestie van geduld.....
wouter mevis
Berichten: 170
Lid geworden op: 27-10-2003 01:00
Locatie: Puth (CHINA)

27-10-2003 15:20

ik heb zelf ook een dip gemaakt van pindakaas maar ik heb hem verdund met wat olijf olie bij mij is ie nu een stuk dunner
het kan ook met water alleen heb je dan een emulgator nodig en das dan meestal een zuur en daar ben ik minder blij mee....

vangse wouter
easy does it!!!
Plaats reactie