de boilie structuur


Plaats reactie
killian de bruijne

08-03-2005 00:12

hoi

iets wat ik me net zit te bedenken...

de structuur van boilies. ik heb hiet nml een zak halibut boilies leggen die ik denk iedereen kent? nou die hebben een hele aparte structuur die iegenlijk wel mooi vind nml. wel hard. maar open structuur en als ik hem dan kapot knijp valt ie bijna uiteen

zo een soort boilie wil ik dus eigenlijk ook maken omdat ik t wel erg mooie vond. alleen wat moet je dan aan de samen satelling van je melen veranderen. dit is me mix

150 gram vismeel
200 gram hennep
250 gram griesmeel
250 gram maismeel
100 gram soyameel

hmm ja ik vind het zelf HEEEL erg moeilijk en kom er echt NIET uit

over de voor en nadelen ja, eigenlijk alleen maar voordelen. betere uitwazeming, karper zal ze sneller eten denk ik omdat ze gewoon ''zachter'' zijn


mja ik zou wel eens jullie mening willen horen over dit voor mijn moeilijke onderwerp


groeten
killian
Gebruikersavatar
Denny Verdoold
Berichten: 1562
Lid geworden op: 08-09-2004 12:33
Locatie: Hoogvliet

08-03-2005 14:34

Killian,

ik begrijp hieruit dat je een beetje grove structuur aan je boilie wil geven, zodat de uitwaseming beter gaat.
Zelf weet ik er niet zoveel van af, er zijn er een par op het board die er meer vanaf weten.
Wat ik wel altijd doe is zaden toevoegen aan mijn mix, dit maakt de structuur ook grover. Hierbij moet je denken aan lijnzaad of milletzaad.

Voor de rest zullen anderen je best wel op weg willen helpen.

Suc6 Denny
killian de bruijne

08-03-2005 18:58

hoi

in die halibut boilies zitte ook geen zaden.... dus om die toe te voegen was ook eigenlijk niet mijn idee

groete.
killian de bruijne

09-03-2005 15:24

nog iemand?

kan t me niet voorstellen dat er niet meer mensen met een mening rond lopen over de boilie structuur, of een paar tips over hoe t moet?

groete
jacco noordermeer

13-03-2005 20:06

killian

je moet ook niet verwachten dat iedereen met de billen bloot gaat
als jij iets vraagd

ga eens zoeken met de zoek functie
je zult versteld staan hoeveel informatie daar is opgeslagen
Benny van de Werfhorst
Berichten: 4482
Lid geworden op: 19-10-2002 02:00
Locatie: Gelderland
Contacteer:

13-03-2005 20:12

Killian,

Bedoel je een boilie die van buiten hard is, maar van binnen een beetje
sponsachtig?
Zo ja, kijk dan eens naar beschuitmeel! Maak je boilie wel zacht, maar ook
sponsig. Desnoods met een hardend ingredient dit combineren, als je een
niet al te zachte boilie wilt...

Tot slot: Beschuitmeel is ook lekker instant!

groetjes Benny
richard van der wal
Berichten: 77
Lid geworden op: 17-12-2003 01:00

15-03-2005 11:26

Killian,

vervang je mailmeel maar eens voor grove of italiaanse polenta!
mvg Richard
Klaas van den Herik
Berichten: 4624
Lid geworden op: 06-01-2002 01:00

15-03-2005 12:28

en dan Richard?


Maismeel en polenta zijn toch verschillende producten?


MVG

Klaas
Plaats reactie