kurkmeel om van een gewone mix een pop-upmix te maken...


Plaats reactie
kevin diederen
Berichten: 3862
Lid geworden op: 28-09-2003 02:00
Locatie: Zuid Nederland

02-03-2005 18:14

Wie van jullie heeft er ervaring met kurkmeel (bijv. van Sensas of gewoon "gemalen kurk") in hun boilies om er pop-ups mee te maken.
Zelf heb ik er iemand al eens wat over horen zeggen, maar vind datgene eigenlijk nog te weinig om er serieus mee te beginnen.
De persoon in kwestie gebruikte hierbij 1 deel kurkpoeder op 9 delen mix.
Maar wat zijn jullie ervaringen hiermee?

Anders was ik aan het denken aan misschien het volgende:
6 eetlepels tarwemeel
3 eetlepels maismeel
2 eetlepels garnalenmeel (in plaats van het kurkmeel)
1 eetlepel ei-albumine

De boilies hoeven echter maar een uurtje of 6 te blijven drijven aangezien de meeste van mijn sessies niet langer duren.
Met vriendelijke groet,

Kevin Diederen
Gebruikersavatar
chrisje bastiaansen
Berichten: 31
Lid geworden op: 31-01-2005 21:34
Locatie: breda

03-03-2005 08:50

hoiiiiiiiiiiii kevin
het is te hopen dat die karpers van jouw niet te veel van die ballen
opvreten van jouw
anders gaan ook die karpers drijven denk ik zo
en dat is niet de bedoeling
groetjes en vang ze
chris
als ze me missen ben ik vissen en niet achter het net maar er voor!!!
Gebruikersavatar
Mark Noorman
Berichten: 1922
Lid geworden op: 14-01-2002 01:00
Locatie: Zeist

03-03-2005 09:29

Pop-ups=haakaas=niet consumeren=geen gevolgen voor de karper.

Groeten,

Mark
wouter mevis
Berichten: 170
Lid geworden op: 27-10-2003 01:00
Locatie: Puth (CHINA)

03-03-2005 10:12

jah kan best als ze het maar niet opeten.. kurk is namelijk giftig. en dan blief der kapot.
daarbij denk ik toch dat kurk niet zo geweldig is. want het laat toch een mindere geur aan het aas achter.. naar mijn mening dan.

mij zie je niks eten wat een kurk/achtige smaak heeft...

groeten meef
easy does it!!!
Gebruikersavatar
Kees Ouwehand
Berichten: 11597
Lid geworden op: 07-01-2002 01:00
Locatie: Nederland

03-03-2005 10:46

Kurk giftig, Wouter?

De smaak en geur van kurk?

Dat de Franse wijnboeren dat niet weten dan.

Leg maar eens uit?

Groet, Kees
wouter mevis
Berichten: 170
Lid geworden op: 27-10-2003 01:00
Locatie: Puth (CHINA)

03-03-2005 11:49

sorrie kees zit dernaast. :-?
ik had het verhaal verkeerd geformuleert.. natuurlijke kurk is niet giftig maar wel schadelijk: stel een karper slikt um toch in? kurk verteerd niet. En tegenwoordig gebruiken ze steeds meer kunstof kurken die zijn wel gifitig.. :roll:
het had op school ergens de klokken horen luiden maar wist niet waar de klepel hing..

maar wat geur betreft:
waarom zijn ze dan op kunstof kurken overgestapt?
om te verkomen dat wijn naar kurk gaat smaken..???

groeten wouter
easy does it!!!
Gebruikersavatar
Kees Ouwehand
Berichten: 11597
Lid geworden op: 07-01-2002 01:00
Locatie: Nederland

03-03-2005 11:53

De kwalitief goede (dichte) kurk is duur en het grootste deel gaat naar de schoenenindustrie. Dit geeft een schaarste van natuurkurk dat de wijnboeren doet uitwijken naar kunstof. Simpel als dat.

Kees
Gebruikersavatar
Douwe Bijlsma
Berichten: 8217
Lid geworden op: 01-01-2002 01:00
Locatie: Leeuwarden

03-03-2005 12:44

Blijft er een vraagje over, hoe vaak komt het voor dat het haakaas met name een boilie wordt geconsumeerd??
Je kunt stellen uiterst zelden!!
Voor het transport naar de kauwholte gebeurd trekt er al een visser aan de andere kant.
Geur van kurk en smaak van kurk, zou het dier dat weten?
Voor mij is garnalenmeel een betere oplossing dan kurk omdat het smaakpatroon van garnalenmeel beter is dan van kurk

Douwe
Vissen is een hobby, geen religie!
Gebruikersavatar
Kees Ouwehand
Berichten: 11597
Lid geworden op: 07-01-2002 01:00
Locatie: Nederland

03-03-2005 12:57

Een goede kwaliteit garnalenmeel is zeker aantrekelijker.

Ander punt is dat je voerboilies mogelijk gelijk wilt houden aan het haakaas. In dat geval zou ik pop-ups van dezelfde mix maken met een balletje van kurk erin. Waarom dan gemalen kurk?

Groet, Kees
kevin diederen
Berichten: 3862
Lid geworden op: 28-09-2003 02:00
Locatie: Zuid Nederland

03-03-2005 16:54

maar wat als ik niet bijvoer en de pop-up er ook niet op hoef te laten lijken? :wink:

En kurk slecht voor de vis?Was het niet Sensas met kurkmeel in het assortiment.

Maar zal de garnalenmeel niet de geur en de smaak beheersen?
Met vriendelijke groet,

Kevin Diederen
Gebruikersavatar
Kees Ouwehand
Berichten: 11597
Lid geworden op: 07-01-2002 01:00
Locatie: Nederland

03-03-2005 17:23

Was het nou niet zo dat kurk helemaal niet slecht voor de vis is?

Groet, Kees
kevin diederen
Berichten: 3862
Lid geworden op: 28-09-2003 02:00
Locatie: Zuid Nederland

03-03-2005 17:34

Wat de vis niet verteerd schijt ie gewoon weer uit, als de vis de pop-up al binnen krijgt...

Niks mis dus, vooral als enkele bekende merken het ook gebruiken.

Maar wie heeft er ervaring mee?
Met vriendelijke groet,

Kevin Diederen
Dirk Huyskes
Berichten: 30
Lid geworden op: 26-12-2003 21:46
Locatie: Soest

04-03-2005 00:06

Kurkmeel is een prima ingredient om een popup te maken zal alleen een behoorlijke dosering moeten hebben wil het je mix laten drijven. Zelf heel lang mee aan het experimenteren geweest en uiteindelijk gelukt.
Het nadeel bijna niet leverbaar is mijn ervaring.. Garnalenmeel prima oplossing en een goede atractor.. ook zijn er verschillende goede pop up mixen in de handel zoals mainline en ucp en die werken zeker..

Groet Dirk
Gebruikersavatar
Mark Noorman
Berichten: 1922
Lid geworden op: 14-01-2002 01:00
Locatie: Zeist

04-03-2005 07:37

Kevin,

Herwin Kwint heeft een recept uitgedokterd om zelf perfecte pop-ups mee te maken. Deze worden in de koekepan gebakken en hebben goede uitwaseming en toch erg lang drijfvermogen. Hier zit ook garnalenmeel in, maar doordat je tot de helft andere spullen toe kunt voegen (die hun specifieke geur en smaak hebben), merk je van die garnalenmeel helemaal niets meer.

Het recept en bereidingswijze kun je vinden op http://www.karpervissersonline.nl.

Groeten,

Mark
kevin diederen
Berichten: 3862
Lid geworden op: 28-09-2003 02:00
Locatie: Zuid Nederland

04-03-2005 09:23

Dag Mark,

Die mix is ook mijn eerste keuze.Maar helaas moet je de producten die je er in gebruikt toch in kilo-zakken inkopen waardoor het wel erg duur wordt.Daarom heb ik nu enkele hengelsportzaken gevraagd naar kleinere hoeveelheden.Maar of ze zakjes van 200 gram zullen leveren vraag ik me nou echt af.... Ik denk het niet.
Met vriendelijke groet,

Kevin Diederen
Gebruikersavatar
Mark Noorman
Berichten: 1922
Lid geworden op: 14-01-2002 01:00
Locatie: Zeist

04-03-2005 09:30

Kevin,

Ik weet dat enkele spullen duur zijn, maar wellich dat ze inderdaad per pond of nog kleiner verkocht worden. Een andere optie kan zijn het met een paar man samen te doen.

Groeten,

Mark
kevin diederen
Berichten: 3862
Lid geworden op: 28-09-2003 02:00
Locatie: Zuid Nederland

04-03-2005 09:45

Daar was ik al voor aan het kijken.Maar tot nu toe vind ik vrijwel geen mensen in mijn vrienden/kennisen-kring die interesse hebben in een pondje pop-upmix. En met aankoop van de producten (kg zakjes) zit ik momenteel op 54 euro.Maar dan heb ik wel 3 kg pop-upmix.
Met vriendelijke groet,

Kevin Diederen
Aart jansen
Berichten: 2
Lid geworden op: 04-03-2005 21:12

04-03-2005 21:52

he kevin
gewoon kurken van je moeders wijn flessen sparen goed fijn malen
neem een klein deel van je boilie mix en doe daar de kurk bij
wel ff kijken of het genoeg is koken en je hebt een goede popup
zo veel heb je er toch niet nodig

groeten Aart
Gebruikersavatar
Reinout Spijkerman
Berichten: 64
Lid geworden op: 16-08-2002 02:00
Locatie: Delft

04-03-2005 22:00

kevin,

inderdaad is het een kleine investering die je even moet doen, echter 3 potjes pop ups in de hengelsportzaak brengen je tegenwoordig ook al bijna op dat soort bedragen...echter heb jij ca. 3 kg poppers en kan je even een lange tijd vooruit mits je de producten goed bewaard ... ;-)
Gebruikersavatar
mitsz van der kamp
Berichten: 6100
Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
Locatie: amsterdam
Contacteer:

04-03-2005 22:00

Kurkmeel is een paardemiddel dat ik liever niet gebruik. Ik heb het echt geprobeerd, maar je hebt er echt veel van nodig om je bollen te laten drijven.

Sluit me liever aan bij Dirk en gebruik bv garnalenmeel of soja isolaat of een combinatie van een aantal andere lichte ingredienten. Vaak hebben deze een veel betere respons.

Mocht u echt kurk willen gebruiken, ga dan ind. eens kijken bij een hengelbouwer. Die houden het over.........


mvg


Mitsz
Dirk Huyskes
Berichten: 30
Lid geworden op: 26-12-2003 21:46
Locatie: Soest

04-03-2005 22:03

Kevin

Als je mij 500 gram mix opstuurd zal ik zorgen dat het een pop up mix word en kun je die afhalen bij ons aan de stand van de beurs van WS als je daar belang bij hebt. Laat maar weten of je intresse hebt...

Groet Dirk
Gebruikersavatar
Reinout Spijkerman
Berichten: 64
Lid geworden op: 16-08-2002 02:00
Locatie: Delft

04-03-2005 22:05

zo kan het dus ook kevin ;-)
kevin diederen
Berichten: 3862
Lid geworden op: 28-09-2003 02:00
Locatie: Zuid Nederland

05-03-2005 17:51

Dirk,

Heel erg bedankt voor je aanbod.Maar morgen is hier in de buurt een soort opendeurdag van mijn vaste hengelsportzaak waar onder andere het hele Starbaits pakket aanwezig zou zijn.Eens kijken wat ik daar dan allemaal vind.En anders kijk ik gewoon op de beurs voor een kant en klaar mixje.
Met vriendelijke groet,

Kevin Diederen
Gebruikersavatar
Koen de Been
Berichten: 1882
Lid geworden op: 10-02-2004 19:08
Locatie: Wosterhout

06-03-2005 13:44

Kevin,


In de pop-ups van The Source(DynamiteBaits) zit wel kurk verwerkt.
Maar of ze drijven? Hooguit een paar uurtjes.
Heb je ze in de dip laten zitten dan zinken ze linea-recta naar de bodem. :-?

Ik zou dus ook geen kurk gebruiken.
Teveel van nodig, niet goed voor het milieu en dier, en geen smaakpatroon.
Vriendelijke groet,

Koen de Been
kevin diederen
Berichten: 3862
Lid geworden op: 28-09-2003 02:00
Locatie: Zuid Nederland

07-03-2005 14:42

Nouja,

Op die presentatiedag waar ik gister ben geweest zouden ze dus ook de pop-upmix van Starbaits hebben.Niet dus... GVD!Misschien dat ik dan nog wat in Genk meeneem.
Met vriendelijke groet,

Kevin Diederen
Plaats reactie