Boiliesamenstelling


Plaats reactie
Gebruikersavatar
Mourad Aviara
Berichten: 3299
Lid geworden op: 01-03-2005 22:28
Locatie: Noord Holland

01-03-2005 22:35

Hoi.

Ik vis al een tijdje, alleen heb altijd mijn boilies kant en klaar gekocht.

Maar nou wil ik dit jaar intensief vissen op een groot water, dus voercampagnes zijn noodzakelijk.

En (langdurige) voercampagnes kosten dus veel geld, dus besloot ik mijn boilies zelf te gaan maken.

Nou was ik laatst naar een hengelsportzaak geweest met de vraag welke bestanddelen ik allemaal nodig heb voor het samenstellen van een goede boilie.

Ik heb toen gekocht:

2 kilo Maismeel zoet
2 kilo Koekjesmeel Vanille
2 kilo Gemalen hennepzaadjes
2 kilo Soyabloem Vet
1 bak Robin Red


Hij zei me dat hij hier ook mee vist en op verschillende wateren goede resultaten boekte.

Alleen ben ik met mijn domme kop vergeten de samenstelling ervan te vragen.

Dus wat zouden jullie hiermee doen? Kunnen jullie hier wat mee of niet?
Zo niet, wat raden jullie me aan?

Ik zat zelf ook te denken om wat cacaopoeder te kopen hiervoor, is dat wat volgens jullie?

Ik heb totaal geen verstand van boilies maken, heb wel wat gelezen, alleen dat was iets over andermans recepten.

En sommige van mijn dingen staan er niet tussen.
janwillem hilverts

02-03-2005 08:07

Mourad,

ik zou de mix dan zo proberen,

1.5 kilo maismeel
1 kilo soya (vol)vet
(1 kilo tarwebloem) dat heb ik er nog eens bij in
1 kilo koekjesmeel
750 gram hennepzaad
350 gram robin red

hoop daty je er wat aan hebt dit is ongeveer de mix die ik zelf ook gebruik en heb er goede resultaten mee zelf heb ik 1 kilo vismeel ipv koekjesmeel want die robin red maakt het al zoet genoeg

MvG
Gebruikersavatar
Rick Boerboom
Berichten: 3459
Lid geworden op: 11-07-2002 02:00
Locatie: Doetinchem

02-03-2005 10:14

In procenten gezien zou ik het gemalen hennep tot 10% beperken, omdat het vrij vettig is draait het lastig naarmate je er veel in verwerkt. Robin Red is vrij duur voor lange voercampagnes! Ik zou het ook beperken tot 10% of 5% of een ander alternatief gebruiken. Wat dat betreft klopt de mix van Janwillem aardig goed.

Als je verder iets over boillies maken wil weten of mixen wilt vinden zou je eens de zoekfunctie kunnen gebruiken op dit board of karpersite's raadplegen. Vaak staan er wel artikelen op over hoe boillies te maken en een aantal voorbeeldmixen.

Succes ermee
Gebruikersavatar
Mourad Aviara
Berichten: 3299
Lid geworden op: 01-03-2005 22:28
Locatie: Noord Holland

02-03-2005 13:50

Dank jullie wel.

Ik heb nu wat duidelijkheid hierover.

En wat cafiavoer in jullie boilies? Is dat wat? Dat zijn van die kleine donkerbruine staafjes die goed stinken.
janwillem hilverts

02-03-2005 13:54

je kan het proberen maar dan zou ik ze wel malen dat je het in meelvorm krijgt dan werkt het beter en komen de stoffen beter vrij.
Gebruikersavatar
Mourad Aviara
Berichten: 3299
Lid geworden op: 01-03-2005 22:28
Locatie: Noord Holland

02-03-2005 13:55

Hoeveel % cafiavoer zou jij voor deze mix gebruiken, Jan Willen?
janwillem hilverts

02-03-2005 14:08

om uit te proberen zou ik gewoon eerst een kilo mix pakken dat in een aparte emmer doen en dan daar ongeveerd 5% cafiavoer bij doen en dan boillies maken en naast je andere boillies zonder cafiavoer vissen of iets verder ervandaan en dan kijken wat het beter doet op dat water misschien werkt het op een ander water weer wel heel goed

en mocht het goed werken kun je het altijd verhogen tot 10 of 15% ik weet niet precies wat de samenstelling is en wat er in zit in cafiavoer aan veteen en dergelijke
Gebruikersavatar
Tim Beeren
Berichten: 529
Lid geworden op: 29-07-2002 02:00
Locatie: Overveen (vlak bij Haarlem)
Contacteer:

02-03-2005 14:19

Ik zou er net als Janwillem ook nog wat tarwemeel bijvoegen. Samen met maismeel is dat een goede basis. De samenstelling zou ik 2 : 1 doen. Dus bijv. 400 gram tarwemeel en dan 200 gram maismeel.

Succes!
Regen zijn de tranen van god, omdat hij geen karpervisser is...
janwillem hilverts

02-03-2005 14:36

ik vind het juist andersom Tim ik gebruik liever meer maismeel dan tarwebloem omdat je van tarwebloem juist een elastische boillie krijgt en daar gaat mijn voorkeur niet naar uit

zelf gebruik ik de mix zo

1.5 kilo maismeel
1 kilo volvette getoaste soya
1 kilo vismeel i.p.v koekjesmeel
750 gram hennepzaad gemalen
350 gram robin red is ongeveer 8%

koekjesmeel gebruik ik juist weinig het is wel een goed ingredient daar niet van maar ik heb er slechte ervaringen mee wat betreft met je mix ze werden bij mij altijd zacht (ja het kan ook de kwaliteit zijn geweest) verder heb je ook nog eens de robin red die het al zoet genoeg maakt vind ik!
Gebruikersavatar
Mark Noorman
Berichten: 1922
Lid geworden op: 14-01-2002 01:00
Locatie: Zeist

02-03-2005 14:38

Robin Red zoet? :-?

Groeten,

Mark
Gebruikersavatar
Tim Beeren
Berichten: 529
Lid geworden op: 29-07-2002 02:00
Locatie: Overveen (vlak bij Haarlem)
Contacteer:

02-03-2005 14:41

janwillem hilverts schreef:ik vind het juist andersom Tim ik gebruik liever meer maismeel dan tarwebloem omdat je van tarwebloem juist een elastische boillie krijgt en daar gaat mijn voorkeur niet naar uit

zelf gebruik ik de mix zo

1.5 kilo maismeel
1 kilo volvette getoaste soya
1 kilo vismeel i.p.v koekjesmeel
750 gram hennepzaad gemalen
350 gram robin red is ongeveer 8%

koekjesmeel gebruik ik juist weinig het is wel een goed ingredient daar niet van maar ik heb er slechte ervaringen mee wat betreft met je mix ze werden bij mij altijd zacht (ja het kan ook de kwaliteit zijn geweest) verder heb je ook nog eens de robin red die het al zoet genoeg maakt vind ik!


Ik bedoelde dat jij ook in ieder geval tarwemeel gebruikt. De hoeveelheid is jou mening natuurlijk.
Regen zijn de tranen van god, omdat hij geen karpervisser is...
janwillem hilverts

02-03-2005 14:48

Mark Noorman schreef:Robin Red zoet? :-?

Groeten,

Mark


zout is het ook niet!
ik zil niet zeggen dat het helemaal zoet is maar wel een groot deel
als ik er naast zit mark mag jij me vertelle wat ik fout heb dan en het WEL goed zeggen

dus zeg het maar

groeten
Klaas van den Herik
Berichten: 4624
Lid geworden op: 06-01-2002 01:00

02-03-2005 15:14

scherp? :P
Gebruikersavatar
Mark Noorman
Berichten: 1922
Lid geworden op: 14-01-2002 01:00
Locatie: Zeist

02-03-2005 15:38

Kruidig?

Groeten,

Mark
janwillem hilverts

02-03-2005 15:41

kruigid heb je gelijk in mijn excuus maar toch zitten er kleine ingredienten in die het echter wel wat zoetig maken maar mijn excuus nogmaal

groeten
Gebruikersavatar
Tim Beeren
Berichten: 529
Lid geworden op: 29-07-2002 02:00
Locatie: Overveen (vlak bij Haarlem)
Contacteer:

02-03-2005 16:24

Haha hoef je je excuses toch niet voor aan te bieden. Als jij het zoet vind smaken is dat jou mening. Misschien zat je er dan toch naast, maar toch :wink:
Regen zijn de tranen van god, omdat hij geen karpervisser is...
Aart Lokhorst
Berichten: 8585
Lid geworden op: 03-01-2002 01:00
Locatie: Dronten

02-03-2005 20:55

Smaken verschillen en niet alleen bij vissers :lol:
Gebruikersavatar
Erik Rozen
Berichten: 588
Lid geworden op: 24-11-2003 01:00

02-03-2005 21:46

Mourad,

laat dat caviagedoe lekker weg. Gebruik lekker je robin red, voeg nog tarwemeel/bloem toe, en doe per kilo droge mix nog 50 gram zout bij je mix. Dan zo'n 10 a 12 eitjes erbij en je zal gaan vangen man... :wink:

Mvg Erik
Gebruikersavatar
menno laarmans
Berichten: 2070
Lid geworden op: 20-09-2004 10:34
Locatie: lapzwansland

02-03-2005 22:10

Dus met die mix allen naar dat water en lekker vissen :o
jeroen postma.
Berichten: 387
Lid geworden op: 27-10-2004 17:19
Locatie: borne

03-03-2005 10:24

om even mijn smaakje te laten zien; ik vind groffe boilies fijn omdat deze instant beter de additives uitwazemen, misschien heb je daar wat aan? daarom verhoog ik mijn gem. hennep % tot 15% en doe er nog 10% italiaanse polenta door, soms wat meer, dat maakt het lekker grof.
kijk maar wat je der mee doet.
verscholen tussen het riet, niemand die mij ziet
Jeroen van de Ven
Berichten: 26
Lid geworden op: 19-01-2002 01:00

09-03-2005 09:42

mourad

probeer eens griesmeelb bij je basis mix. vanuit daar kun je er verschillende ingredienten aan toe voegen.
flavours of sweetner .

mvg jeroen
Plaats reactie