zoete flavour??


Plaats reactie
Joost Hop
Berichten: 34
Lid geworden op: 07-10-2004 21:18

28-02-2005 20:51

Kan je een vismeel boillie ook in een zoete flavour dopen?? of zou dit niet werken?
Wie heeft er ervaring mee??

Mvg
Joost
Ulco Bosma
Berichten: 546
Lid geworden op: 12-01-2002 01:00
Locatie: Leeuwarden
Contacteer:

28-02-2005 21:03

Jep gewoon doen! :)

Kan prima werken anders dan anderen

Mvg Ulco,
Gebruikersavatar
lust frank
Berichten: 816
Lid geworden op: 24-09-2004 22:50
Locatie: Koolskamp - België
Contacteer:

28-02-2005 22:27

Yupse Joost,

Doe dit al jaren en jaren - zoet en vis - een killer op vele waters !!!

Groeten

Frank
----------------------------------------------------
bezoek onze site en forum http://www.carpmates.be
----------------------------------------------------
http://www.fishing.be
----------------------------------------------------
Gebruikersavatar
robbin kremer
Berichten: 760
Lid geworden op: 25-02-2004 09:20
Locatie: Norg!

01-03-2005 08:24

Het werkt zeker harstikke goed, ik draai tegenwoordig een vismix met een zoete flavour erdoor en het werkt uitstekend!
Maar...gebruik voortaan eerst de zoekmachine even he..is namelijk al genoeg over geschreve.. :wink:
Gebruikersavatar
Martijn Huisman
Berichten: 239
Lid geworden op: 07-08-2003 02:00
Locatie: Krimpen aan den IJssel

01-03-2005 14:12

maar komt dit dan door de smaak van de vismeel of door de geur van de flavour m.a.w. had je deze vissen ook gevangen zonder flavour of met een visflavour!!!
het gaat niet enkel om gewichten, hou plezier in je hobby

http://www.karperstudiegroep.nl
http://www.specialbaits.com
Benny van de Werfhorst
Berichten: 4482
Lid geworden op: 19-10-2002 02:00
Locatie: Gelderland
Contacteer:

01-03-2005 14:23

Martijn,

Even een soort "door denkertje":

Boilies met 40% vismeel of meer, zonder enige toevoeging, die worden ge-
vist op ECHT maagdelijk water; geven vaak minimale resultaten. Word de
mix echter opgeleukt met zoetstoffen in combi met zoete/fruitige flavours,
dan word het instant resultaat al een stuk beter! Waar ligt dit dan aan: Aan
de attractoren, of de mix opzich...? :wink: :roll:

Tot slot: Ik praat liever over smaakstof, dan geurstof....

groetjes Benny
Gebruikersavatar
Martijn Huisman
Berichten: 239
Lid geworden op: 07-08-2003 02:00
Locatie: Krimpen aan den IJssel

01-03-2005 14:34

Benny,

Zijn er nog ECHT maagdelijke wateren dan??
Ik snap wel wat je bedoelt en praat zelf ook liever over smaakstoffen ipv geurstoffen!!

Ik wilde er eigenlijk mee zeggen dat ik niet zoveel waarde hecht aan de geur maar VEEL meer aan de smaak van de boilie.

Dus vandaar dat ik zeg in jou verhaal het komt door de zoetstoffen en niet door de geurstoffen / flavour!!

Maar dit is mijn mening en daarom heet het gelukkig ook een discussieboard!!
het gaat niet enkel om gewichten, hou plezier in je hobby

http://www.karperstudiegroep.nl
http://www.specialbaits.com
Benny van de Werfhorst
Berichten: 4482
Lid geworden op: 19-10-2002 02:00
Locatie: Gelderland
Contacteer:

01-03-2005 14:44

Martijn,

Maagdelijk water bestaat nog wel hoor, moet je heel goed zoeken...! Maar je
zal eerder semi-maagdelijke wateren treffen.
De zoetstof zal inderdaad de grootste instant (flink wat gebruiken!) maker
zijn. Toch de flavours die ik gebruik kwalificeer ik niet onder geurstof, maar
onder smaakstof. De smaak is hier ontiegelijk goed van: Wat je ruikt, proef
je ook...! Ik ga niet bekend maken welke, is niet iets uit de hengelsportzaak.

Ik wil er wel bij vermelden, dat je beter meer aandacht aan je mix kan be-
steden, dan aan allerlei attractoren. Alleen kan het voor de instant visser nog
weleens interessant zijn, om iets te experimenteren met attractoren....

groetjes Benny
Gebruikersavatar
Martijn Huisman
Berichten: 239
Lid geworden op: 07-08-2003 02:00
Locatie: Krimpen aan den IJssel

01-03-2005 15:11

Dus zijn we het toch eigenlijk eens dat het meerendeel van de vangsten niet komt door de geur maar door de smaak en vandaar dus in eerste instantie mijn opmerking!!

Maar er worden jaarlijks nog duizenden flavours verkocht en ik wil niet zeggen dat ik ze nooit gebruik maar hecht er alleen niet zoveel waarde aan door te zeggen dat ik er vandaag 2 vang zonder flavour toevoeging en morgen 5 metm flavour toevoeging dat dit dan door de flavour komt!

De meeste flavours zijn bitter en heeft dus niks met smaak te maken,
behalve die jij dan gebruikt ( en ik haha ) en die sommige leveranciers verkopen!!
het gaat niet enkel om gewichten, hou plezier in je hobby

http://www.karperstudiegroep.nl
http://www.specialbaits.com
Gebruikersavatar
Rick Van Derks
Berichten: 1121
Lid geworden op: 24-02-2005 21:16
Locatie: Hoogeveen
Contacteer:

01-03-2005 19:16

Zeker doen !
Monsterlijk effect :D


Mvg Rick
Te weten wat men weet, en te weten wat men niet weet, dat is kennis.

Combineer wat je meemaakt, met wat je al wist




http://www.hetvettebaarsje.nl/karpergroep
wouter mevis
Berichten: 170
Lid geworden op: 27-10-2003 01:00
Locatie: Puth (CHINA)

02-03-2005 17:25

een geur kan wel degelijk een aantrekkings kracht hebben... heb je dat nooit dat alsje langs de frituur loop dat je honger en zin krijgt??
dat is puur wat voor jouw een herkennings punt is?
bij de karper is dat het zelfde geef je hem iets dat niet smaakt maar wel lekker ruikt dan vreet ie het niet..
geur is een van de belangrijkste lokkers. meenje waarom restauranten en frituuren de geur van eten aan de straat kant naar buiten laten komen? :wink:

dus geur staat wel degelijk in contrast met smaak... alleen moetje de goede combinatie vinden

groeten meef
easy does it!!!
Benny van de Werfhorst
Berichten: 4482
Lid geworden op: 19-10-2002 02:00
Locatie: Gelderland
Contacteer:

02-03-2005 17:56

Wouter,

Een karper ruikt niet, geur kan zich alleen via de lucht verspreiden, maar niet
via water. Een karper "proeft op afstand". Hij heeft miljoenen smaakpapillen
in z'n bek, en volgens mij ook onder z'n buik...

groetjes Benny
wouter mevis
Berichten: 170
Lid geworden op: 27-10-2003 01:00
Locatie: Puth (CHINA)

03-03-2005 10:02

hmm okeey dat wist ik niet dat hij niet niet kon ruiken. maarja het principe van het verhaal van mij blijft het zelfde. er is dan wel een herkennings punt. daarmee wil ik niet zeggen dat ik groots flavour fan ben. ik gebruik ze eigelijk zelden.. ik gebruik meer flavours op basis van sauzen en soepen..
als ik gekookt hebt en der blijft saus over, dan maak ik um goed zoet en gaat ie de boilie in. werkt perfect;)

groeten meef
easy does it!!!
Plaats reactie