Bollies te zacht


Plaats reactie
Stefan Desar
Berichten: 256
Lid geworden op: 05-03-2002 01:00
Locatie: Gemert

05-07-2002 14:38

Ik ben bezig met een bollie voor de franse rivieren voor een sessie over een paar weken. Ik was van plan om een koolhydraatbollie te draaien en heb daarom een mix gedraaid van:

40% tarwemeel
30% Maismeel zoet
30% griesmeel

Nu is het probleem dat mijn bollie niet hard genoeg is. Kan iemand mij helpen?

Groetjes
Gebruikersavatar
Henri van der Wal
Berichten: 730
Lid geworden op: 29-01-2002 01:00
Locatie: visPASloo
Contacteer:

05-07-2002 15:22

15 % rijstemeel door de mix moet voldoende zijn voor harde boilie's. Draai maar eens een proefmixje.
Meldpunt Spiegelkarpers Fryslan : spiegelkarpersinfriesland@live.nl
http://www.ksnregiofryslan.nl

http://www.sunrisebaitservice.com - Quality Carpfood
Mike van Zijl
Berichten: 324
Lid geworden op: 08-02-2002 01:00
Locatie: Amsterdam

05-07-2002 15:23

Hallo Stefan.

Hardheid is niet jou enigste probleem.
Erg aantrekkelijk is deze boilie ook niet bepaald.

Als je het neutraal wilt houden (vis nog fruit) kun je het volgende nog doen.

400 gram tarwemeel
300 gram Maismeel zoet
300 gram griesmeel
30 gram ei-albumine
4 eieren (240 gram)
evt. water toevoegen

Bindt het deeg niet lekker, voeg dan nog 20 gram tarwegluten toe (reformwinkel).

Deze mix is neutraal van smaak en geur, dus je kan er als je dat prettig vindt nog wel een flavor, Robin Red, zoetstof of gemalen hennep o.i.d. aan toevoegen.

Succes en vangze,


Mike
Stefan Desar
Berichten: 256
Lid geworden op: 05-03-2002 01:00
Locatie: Gemert

05-07-2002 16:00

Beste Mike (en anderen),

Ik wil gaan vissen met twee verschillende zoete bollies. Moet een niet te duur recept zijn dat goed draait. Een tip??

Groetjes
Steve Kinnart
Berichten: 70
Lid geworden op: 02-01-2002 01:00
Locatie: Mechelen (B)

05-07-2002 16:28

Stefan, leg je boilies enkele dagen te drogen in een goed geventileerde ruimte, ook de boilies van de mix die jij gebruikt zullen dan genoeg uitgehard zijn.
Hier zijn trouwens al andere topics over, met goede tips.
Gr,

Steve
Mike van Zijl
Berichten: 324
Lid geworden op: 08-02-2002 01:00
Locatie: Amsterdam

05-07-2002 16:30

Hallo Stefan.

Toch nog maar even goed naar mijn bovenstaande posting kijken.
Zoet is en blijft zoet.
Wil je 2 soorten zoet (fruit), gebruik dan 2 soorten flavors en evt. zoetstof.
Aardbei en Scopex bijvoorbeeld.

Ik geloof er niet (meer) in, maar als jij het wel graag gebruikt... be my guest.

Succes,

Mike
dieter demeyere
Berichten: 13
Lid geworden op: 16-06-2002 02:00
Locatie: west vlaanderen

05-07-2002 19:06

leg je boellies 3 weken in de zon en ze zullen wel hard genoeg zijn.
jo wuyts
Berichten: 236
Lid geworden op: 05-01-2002 01:00

05-07-2002 20:00

Laat je boilies goed drogen en leg ze daarna onder een laagje zout na een weekje of 2à3 zullen je boilies normaal lekker hard zijn

mvg Jo

<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: jo wuyts op 2002-07-05 20:01 ]</font>
marco popo
Berichten: 31
Lid geworden op: 24-06-2002 02:00
Locatie: belgie(genk)

06-07-2002 11:42

neem 500 gr maismeel
300 gr soyabloem
200 gr griesmeel

daar vis ik al jaren mee het is goedkoop en goed als je met visflavours werkt voeg dan wat witvismeel toe aan deze mix en forelkorrel gemalen
Gebruikersavatar
benjamin Mazereeuw
Berichten: 1141
Lid geworden op: 09-09-2002 02:00
Locatie: Enkhuizen NH
Contacteer:

09-09-2002 13:32

je kan bij je mix wat (ongeveer 5% meer mag ook)ei albumine doen het hard enorm uit en is ook enorm DUUR maarja het werkt wel
Gebruikersavatar
Chris Noorlander
Berichten: 502
Lid geworden op: 07-01-2002 01:00
Locatie: Hendrik Ido Ambacht
Contacteer:

10-09-2002 23:10

Henri,

Even een vraagje
Omdat jij specifiek druivensuiker noemt...
Worden je boilies er ook merkbaar harder van?

Groeten ChrisN
Gebruikersavatar
Rob Borjans
Berichten: 857
Lid geworden op: 29-08-2002 02:00
Locatie: Landgraaf

11-09-2002 13:33

hoy, dat drogen in de zon zou ik maar niet doen, dan splijten de boilies open en drogen ze uit.

je kan er wat portlandcement doorheen mengen gegarandeerd keiharde boilies!!!!!
hahah

ik zou gewoon ei-albumine gebruiken en in een goed geventileerde ruimte laten drogen!!

groeten rob
Gebruikersavatar
Henri van der Wal
Berichten: 730
Lid geworden op: 29-01-2002 01:00
Locatie: visPASloo
Contacteer:

12-09-2002 12:47

Chris, dat van die druivensuiker is een antwoord op deze volgende vraag:
"Ik wil gaan vissen met twee verschillende zoete boilies. Moet een niet te duur recept zijn dat goed draait. Een tip?? "
& hardt de boilie's dus niet beter uit........
Meldpunt Spiegelkarpers Fryslan : spiegelkarpersinfriesland@live.nl
http://www.ksnregiofryslan.nl

http://www.sunrisebaitservice.com - Quality Carpfood
Gebruikersavatar
Bart Smol
Berichten: 438
Lid geworden op: 09-01-2002 01:00

12-09-2002 15:02

probeers eens BEA mix gegarandeerd keiharde bollies .
te verkrijgen in de bouwmarkt :grin:
Gebruikersavatar
Chris Noorlander
Berichten: 502
Lid geworden op: 07-01-2002 01:00
Locatie: Hendrik Ido Ambacht
Contacteer:

12-09-2002 18:12

Ok, Henri
Bedankt, is duidelijk.

ChrisN
Gebruikersavatar
Frank Avezaat
Berichten: 2212
Lid geworden op: 04-01-2002 01:00
Locatie: Veenendaal
Contacteer:

13-09-2002 11:47

Energy Ingrediënten heeft een produkt in testfase dat je boilies ongeveer drie maanden buiten de vriezer goed houd en het maakt ze keihard.

Het belangrijkste is dat het GEEN conserveringsmiddel is... dus dat is perfekt.

Ik laat jullie meer weten als we vorderen met dit produkt.
vragen mogen altijd gesteld worden.

Tight Lines,
Frank Avezaat
Plaats reactie