aloha mede karpervissertjes
ik hb een flavour gekocht ( Performance Baits, bait booster, Tutti ) maar de handleiding is in het Frans en ik begrijp er dus helemaal niks van.
maar hoelang moet ik mijn boilies ong. erin laten staan voordat de geur goed in mijn boilie is getrokken?
alvast bedankt voor jullie ant.
Greetz Kevin
flavour
-
- Berichten: 2415
- Lid geworden op: 08-01-2002 01:00
- Locatie: Mooiste provincie van NL
Beste Kevin,
Een flavour doe je normaalgesproken door het eistruif. Hiermee maak je dan het deeg, dat later wordt gekookt tot boilies. Als je boilies hebt en er wordt flavour gebruikt, zit het er al in. Dus aan een flavour om je boilies in te leggen heb je niet veel aan. Is het wel een flavour? Is het geen dip/soak? Is het een grote fles of klein flesje?
Een flavour doe je normaalgesproken door het eistruif. Hiermee maak je dan het deeg, dat later wordt gekookt tot boilies. Als je boilies hebt en er wordt flavour gebruikt, zit het er al in. Dus aan een flavour om je boilies in te leggen heb je niet veel aan. Is het wel een flavour? Is het geen dip/soak? Is het een grote fles of klein flesje?
Laatst gewijzigd door Bas Hofkens op 08-02-2005 14:20, 1 keer totaal gewijzigd.
Met vriendelijke groet,
Bas Hofkens
Bas Hofkens
-
- Berichten: 84
- Lid geworden op: 08-08-2003 02:00
- Locatie: leusden
jah dat is waar maar is er geen minimum tijd dan ?
alvast bedankt.
Kevin
alvast bedankt.
Kevin
-
- Berichten: 2415
- Lid geworden op: 08-01-2002 01:00
- Locatie: Mooiste provincie van NL
Kijk naar het aangepast antwoord.
Met vriendelijke groet,
Bas Hofkens
Bas Hofkens
-
- Berichten: 84
- Lid geworden op: 08-08-2003 02:00
- Locatie: leusden
jah idd sorry voor mijn fout het is inderdaad een dip en geen flavour maar dan nog steeds dezelfde vraag he .
alvast bedankt.
ltr
alvast bedankt.
ltr
- Mark Noorman
- Berichten: 1922
- Lid geworden op: 14-01-2002 01:00
- Locatie: Zeist
Bas en Kevin,
Een booster is in tegenstelling tot een flavour op suikerbasis en veel minder sterk geconcentreerd. Daarom is het veel geschikter als dip, maar kan natuurlijk ook gewoon bij de eieren gemengd worden.
Groeten,
Mark
Een booster is in tegenstelling tot een flavour op suikerbasis en veel minder sterk geconcentreerd. Daarom is het veel geschikter als dip, maar kan natuurlijk ook gewoon bij de eieren gemengd worden.
Groeten,
Mark
-
- Berichten: 2415
- Lid geworden op: 08-01-2002 01:00
- Locatie: Mooiste provincie van NL
Mark,
Ik zou inderdaad niet snel een booster door mijn boilies gebruiken. Als je dit door het eistruif doet, kun je mijns inziens beter iets geconcentreerds hebben (niet té geconcentreerd natuurlijk), omdat als dit niet het geval is, heb je veel teveel van het spul nodig en wordt je eistruif te verdund. Maar zoals je zegt, het kan wel ja.
Kevin,
Om op jou vraag terug te komen; reken op 2 dagen tot 1 week, zit je snel goed.
Ik zou inderdaad niet snel een booster door mijn boilies gebruiken. Als je dit door het eistruif doet, kun je mijns inziens beter iets geconcentreerds hebben (niet té geconcentreerd natuurlijk), omdat als dit niet het geval is, heb je veel teveel van het spul nodig en wordt je eistruif te verdund. Maar zoals je zegt, het kan wel ja.
Kevin,
Om op jou vraag terug te komen; reken op 2 dagen tot 1 week, zit je snel goed.
Met vriendelijke groet,
Bas Hofkens
Bas Hofkens
- Mark Noorman
- Berichten: 1922
- Lid geworden op: 14-01-2002 01:00
- Locatie: Zeist
Bas,
Ik zie het probleem niet. Zelf vervang ik regelmatig een deel van de eieren door water en sommigen gebruiken alleen maar water en eivervangers. Van die booster hoeft er echt niet zo heel veel meer van door als van een flavour, dus wat dat betreft zul je er helemaal geen last van hebben.
Groeten,
Mark
Ik zie het probleem niet. Zelf vervang ik regelmatig een deel van de eieren door water en sommigen gebruiken alleen maar water en eivervangers. Van die booster hoeft er echt niet zo heel veel meer van door als van een flavour, dus wat dat betreft zul je er helemaal geen last van hebben.
Groeten,
Mark
-
- Berichten: 2415
- Lid geworden op: 08-01-2002 01:00
- Locatie: Mooiste provincie van NL
Mark,
Ik heb zowieso geen last meer (gelukkig) van flavours, maar dat is een ander verhaal.
Ik vond het verdunnen wel een probleem, omdat ik juist de eigenschappen van de eistruif nodig had en omdat ik geen eipoeders erin had zitten. Just for the record!
Ik heb zowieso geen last meer (gelukkig) van flavours, maar dat is een ander verhaal.
Ik vond het verdunnen wel een probleem, omdat ik juist de eigenschappen van de eistruif nodig had en omdat ik geen eipoeders erin had zitten. Just for the record!
Met vriendelijke groet,
Bas Hofkens
Bas Hofkens
- Harnold Kikkert
- Berichten: 2174
- Lid geworden op: 22-11-2004 21:18
- Locatie: Hoogeveen
Mark Noorman schreef:Bas,
Zelf vervang ik regelmatig een deel van de eieren door water
Groeten,
Mark
De logische vraag in deze is dan : waarom doe jij dit Mark?
gr Harnold
- Mark Noorman
- Berichten: 1922
- Lid geworden op: 14-01-2002 01:00
- Locatie: Zeist
Harnold,
Altijd nieuwsgierig he...
Heel simpel. Mijn mixen weeg ik af in zakken van 2,5 kilo. Daarvoor gebruik ik 20 eieren. Daarbij doe ik de overige toevoegingen, de mix en meng het. Is het nog te droog dan voeg ik water toe tot het deeg precies soepel genoeg is.
Groeten,
Mark
Altijd nieuwsgierig he...
Heel simpel. Mijn mixen weeg ik af in zakken van 2,5 kilo. Daarvoor gebruik ik 20 eieren. Daarbij doe ik de overige toevoegingen, de mix en meng het. Is het nog te droog dan voeg ik water toe tot het deeg precies soepel genoeg is.
Groeten,
Mark
- Harnold Kikkert
- Berichten: 2174
- Lid geworden op: 22-11-2004 21:18
- Locatie: Hoogeveen
Persoonlijk vind ik het een gekleister van jewelste en ik ben van mening dat het op het totale plaatje van je boilie, best wel van invloed is.
Dan denk ik aan eiwit/khd/vet gehalte, maarrrrrr ,jij kunt natuurlijk dat al in je berekeningen hebben opgenomen.
Door dat water vind ik het meel er zeker niet lekkerder op draaien.
Idd ben ik nieuwsgierig(lees leergierig).
gr Harnold
Dan denk ik aan eiwit/khd/vet gehalte, maarrrrrr ,jij kunt natuurlijk dat al in je berekeningen hebben opgenomen.
Door dat water vind ik het meel er zeker niet lekkerder op draaien.
Idd ben ik nieuwsgierig(lees leergierig).
gr Harnold
- Mark Noorman
- Berichten: 1922
- Lid geworden op: 14-01-2002 01:00
- Locatie: Zeist
Harnold,
Welke berekeningen?
Dit werkt voor mij op dit moment gewoon prettig, meer niet. Ik sluit niet uit dat ik het over een tijdje wat anders doe...
Groeten,
Mark
Welke berekeningen?
Dit werkt voor mij op dit moment gewoon prettig, meer niet. Ik sluit niet uit dat ik het over een tijdje wat anders doe...
Groeten,
Mark