flavour


Plaats reactie
kevin de boer
Berichten: 84
Lid geworden op: 08-08-2003 02:00
Locatie: leusden

08-02-2005 14:09

aloha mede karpervissertjes
ik hb een flavour gekocht ( Performance Baits, bait booster, Tutti ) maar de handleiding is in het Frans en ik begrijp er dus helemaal niks van.
maar hoelang moet ik mijn boilies ong. erin laten staan voordat de geur goed in mijn boilie is getrokken?
alvast bedankt voor jullie ant.

Greetz Kevin
Bas Hofkens
Berichten: 2415
Lid geworden op: 08-01-2002 01:00
Locatie: Mooiste provincie van NL

08-02-2005 14:18

Beste Kevin,

Een flavour doe je normaalgesproken door het eistruif. Hiermee maak je dan het deeg, dat later wordt gekookt tot boilies. Als je boilies hebt en er wordt flavour gebruikt, zit het er al in. Dus aan een flavour om je boilies in te leggen heb je niet veel aan. Is het wel een flavour? Is het geen dip/soak? Is het een grote fles of klein flesje?
Laatst gewijzigd door Bas Hofkens op 08-02-2005 14:20, 1 keer totaal gewijzigd.
Met vriendelijke groet,

Bas Hofkens
kevin de boer
Berichten: 84
Lid geworden op: 08-08-2003 02:00
Locatie: leusden

08-02-2005 14:19

jah dat is waar maar is er geen minimum tijd dan ?
alvast bedankt.

Kevin
Bas Hofkens
Berichten: 2415
Lid geworden op: 08-01-2002 01:00
Locatie: Mooiste provincie van NL

08-02-2005 14:24

Kijk naar het aangepast antwoord. :wink:
Met vriendelijke groet,

Bas Hofkens
kevin de boer
Berichten: 84
Lid geworden op: 08-08-2003 02:00
Locatie: leusden

08-02-2005 14:29

jah idd sorry voor mijn fout :oops: het is inderdaad een dip en geen flavour :oops: maar dan nog steeds dezelfde vraag he .
alvast bedankt.
ltr
Gebruikersavatar
Mark Noorman
Berichten: 1922
Lid geworden op: 14-01-2002 01:00
Locatie: Zeist

08-02-2005 14:37

Bas en Kevin,

Een booster is in tegenstelling tot een flavour op suikerbasis en veel minder sterk geconcentreerd. Daarom is het veel geschikter als dip, maar kan natuurlijk ook gewoon bij de eieren gemengd worden.

Groeten,

Mark
Bas Hofkens
Berichten: 2415
Lid geworden op: 08-01-2002 01:00
Locatie: Mooiste provincie van NL

08-02-2005 14:44

Mark,

Ik zou inderdaad niet snel een booster door mijn boilies gebruiken. Als je dit door het eistruif doet, kun je mijns inziens beter iets geconcentreerds hebben (niet té geconcentreerd natuurlijk), omdat als dit niet het geval is, heb je veel teveel van het spul nodig en wordt je eistruif te verdund. Maar zoals je zegt, het kan wel ja.

Kevin,

Om op jou vraag terug te komen; reken op 2 dagen tot 1 week, zit je snel goed. :wink:
Met vriendelijke groet,

Bas Hofkens
Gebruikersavatar
Mark Noorman
Berichten: 1922
Lid geworden op: 14-01-2002 01:00
Locatie: Zeist

08-02-2005 14:59

Bas,

Ik zie het probleem niet. Zelf vervang ik regelmatig een deel van de eieren door water en sommigen gebruiken alleen maar water en eivervangers. Van die booster hoeft er echt niet zo heel veel meer van door als van een flavour, dus wat dat betreft zul je er helemaal geen last van hebben.

Groeten,

Mark
Bas Hofkens
Berichten: 2415
Lid geworden op: 08-01-2002 01:00
Locatie: Mooiste provincie van NL

08-02-2005 15:01

Mark,

Ik heb zowieso geen last meer (gelukkig) van flavours, maar dat is een ander verhaal.

Ik vond het verdunnen wel een probleem, omdat ik juist de eigenschappen van de eistruif nodig had en omdat ik geen eipoeders erin had zitten. Just for the record! :wink:
Met vriendelijke groet,

Bas Hofkens
Gebruikersavatar
Harnold Kikkert
Berichten: 2174
Lid geworden op: 22-11-2004 21:18
Locatie: Hoogeveen

08-02-2005 15:10

Mark Noorman schreef:Bas,

Zelf vervang ik regelmatig een deel van de eieren door water
Groeten,

Mark


De logische vraag in deze is dan : waarom doe jij dit Mark?

gr Harnold
Gebruikersavatar
Mark Noorman
Berichten: 1922
Lid geworden op: 14-01-2002 01:00
Locatie: Zeist

08-02-2005 15:20

Harnold,

Altijd nieuwsgierig he... :P

Heel simpel. Mijn mixen weeg ik af in zakken van 2,5 kilo. Daarvoor gebruik ik 20 eieren. Daarbij doe ik de overige toevoegingen, de mix en meng het. Is het nog te droog dan voeg ik water toe tot het deeg precies soepel genoeg is.

Groeten,

Mark
Gebruikersavatar
Harnold Kikkert
Berichten: 2174
Lid geworden op: 22-11-2004 21:18
Locatie: Hoogeveen

08-02-2005 15:25

Persoonlijk vind ik het een gekleister van jewelste en ik ben van mening dat het op het totale plaatje van je boilie, best wel van invloed is.
Dan denk ik aan eiwit/khd/vet gehalte, maarrrrrr ,jij kunt natuurlijk dat al in je berekeningen hebben opgenomen.
Door dat water vind ik het meel er zeker niet lekkerder op draaien.

Idd ben ik nieuwsgierig(lees leergierig).

gr Harnold
Gebruikersavatar
Mark Noorman
Berichten: 1922
Lid geworden op: 14-01-2002 01:00
Locatie: Zeist

08-02-2005 16:29

Harnold,

Welke berekeningen? :lol:

Dit werkt voor mij op dit moment gewoon prettig, meer niet. Ik sluit niet uit dat ik het over een tijdje wat anders doe...

Groeten,

Mark
Plaats reactie