voor de zelf draaiers!!!!
-
- Berichten: 4482
- Lid geworden op: 19-10-2002 02:00
- Locatie: Gelderland
- Contacteer:
Peter,
Misschien kun je dan beter spreken over semi-vers?
Het meel dat ik gebruik komt van Wielco....
groetjes Benny
Misschien kun je dan beter spreken over semi-vers?
Het meel dat ik gebruik komt van Wielco....
groetjes Benny
peter ik heb ook wel wat twijfels over wat hij zij
maar ik weet wel dat de verse oogst eerst naar de voedingsector gaat en niet naar de veevoeder fabrieken
ja de mindere kwalitijd die niet geschikt is voor bv brood banket
er is in tarwe veel verschil de beste komt uit frankrijk en amerika
de minst aantrekkelijke uit nederland
dan gaat het om de kwalitijd vd eiwitten in de tarwe
mvg jn
maar ik weet wel dat de verse oogst eerst naar de voedingsector gaat en niet naar de veevoeder fabrieken
ja de mindere kwalitijd die niet geschikt is voor bv brood banket
er is in tarwe veel verschil de beste komt uit frankrijk en amerika
de minst aantrekkelijke uit nederland
dan gaat het om de kwalitijd vd eiwitten in de tarwe
mvg jn
-
- Berichten: 4482
- Lid geworden op: 19-10-2002 02:00
- Locatie: Gelderland
- Contacteer:
Jacco,
Als jij melen inkoopt, hoe bepaal jij dan voor je eigen of het vers is of niet...?
Als ik m'n meel bekijk, dan is het niet muf klonterig en iets dergelijks, maar
100% garantie heb je natuurlijk nooit....
groetjes Benny
Als jij melen inkoopt, hoe bepaal jij dan voor je eigen of het vers is of niet...?
Als ik m'n meel bekijk, dan is het niet muf klonterig en iets dergelijks, maar
100% garantie heb je natuurlijk nooit....
groetjes Benny
bennie als je tarwe meel bedoelt
dit komt op mn werk wekelijks binnen
regelrecht vd maalderij tw ranks uit ameide
dus als hun de boel bedonderen ben ik genaaid
de andere soorten haal ik bij de molenaar in arkel
vorige week nog een zak willen halen
antwoord van meneer was:
als je het niet gelijk nodig hebt kan je beter maandag komen dan heb ik weer verse in huis
en idd productie datum op deze zak was 18-1-05
dus als je een beetje aardig bent heb je weleens voordeel
ok niet alles is even vers mischien maar de belangrijke dingen wel
maar je moet ff chekke wat er op de zak staat
dat is wel lastig bij bv wielco
daar is het motto first in first out!!
en weet je nooit hoe oud/vers het is
mvg jn
dit komt op mn werk wekelijks binnen
regelrecht vd maalderij tw ranks uit ameide
dus als hun de boel bedonderen ben ik genaaid
de andere soorten haal ik bij de molenaar in arkel
vorige week nog een zak willen halen
antwoord van meneer was:
als je het niet gelijk nodig hebt kan je beter maandag komen dan heb ik weer verse in huis
en idd productie datum op deze zak was 18-1-05
dus als je een beetje aardig bent heb je weleens voordeel
ok niet alles is even vers mischien maar de belangrijke dingen wel
maar je moet ff chekke wat er op de zak staat
dat is wel lastig bij bv wielco
daar is het motto first in first out!!
en weet je nooit hoe oud/vers het is
mvg jn
-
- Berichten: 4482
- Lid geworden op: 19-10-2002 02:00
- Locatie: Gelderland
- Contacteer:
Jacco,
Ik snap het...
Maar de verpakkingen waar de 25kg ingredienten in worden geleverd, zijn
toch speciaal gemaakt voor het niet overstuur laten gaan...?
groetjes Benny
Ik snap het...
Maar de verpakkingen waar de 25kg ingredienten in worden geleverd, zijn
toch speciaal gemaakt voor het niet overstuur laten gaan...?
groetjes Benny
sommige spullen worden ook in 10 of 15 kg verpakt bennie
dan is het wat handzamer voor ons als visser
jn
dan is het wat handzamer voor ons als visser
jn
Dirk Huyskes schreef:50 kg in 4 uur dus dan komt er alleen al aan uurloon 2 € per kg bij nu nog huur afschijving verpakken transport gas water en licht..
Dan kom je ongeveer op de prijzen die voor oa mainline enz gevraagt worden dus zo'n 15€ per kg
Dirk
heb ik toch een topmix ik wist het wel
dirk woensdag ff alles goed in de gaten gehouden
mix mengen 10 min
deeg draaien= eieren tikken 400 stuks 40 min
toen met zn 3e aanhet werk gegaan
1 man worsten spuiten met luchtdruk spuit
1 man rollen met gewone tafel
1 man koken drogen in kratjes en inpakken
1900 uurbegonnen 21.30 alles klaar en schoongemaakt
65 kg gemaakt
ok als ik alle kosten erbij moet tellen is het best een kostbare zaak
maar wat ik wil aangeven=
dat zelf draaien loont!!!!
zeker als je redelijk veel gebruikt
benodigd heden voor makkelijke productie thuis
brede roltafel met aflopend tafeltje zodat je bollen vanzelf in een krat
plaat vallen
compressor vd gamma!!
deegspuit op luchtdruk evt met 4 spuit monden
grote frituurpan met water gevuld heren!!
of een grote pan van 10 liter op gas brander
het grootste probleem is het deeg maken mannen
tip vraag eens bij een bakkerij machine groothandel of ze nog een hobart 20 liter planeetmenger op zolder hebben staan of vergelijkbaar iets
liefst op 220 volt
deze machine kan 60 eieren makkelijk tegelijk mengen tot een deeg in 5 minuten
of wordt bakker!!!
ook een cementmenger op een boormachine gaat redelijk goed
koop dan wel een goede en niet 1 van 5 euro
kost wel wat bij elkaar maar je kan jaren vooruit
veel succes ermee!!
mix mengen 10 min
deeg draaien= eieren tikken 400 stuks 40 min
toen met zn 3e aanhet werk gegaan
1 man worsten spuiten met luchtdruk spuit
1 man rollen met gewone tafel
1 man koken drogen in kratjes en inpakken
1900 uurbegonnen 21.30 alles klaar en schoongemaakt
65 kg gemaakt
ok als ik alle kosten erbij moet tellen is het best een kostbare zaak
maar wat ik wil aangeven=
dat zelf draaien loont!!!!
zeker als je redelijk veel gebruikt
benodigd heden voor makkelijke productie thuis
brede roltafel met aflopend tafeltje zodat je bollen vanzelf in een krat
plaat vallen
compressor vd gamma!!
deegspuit op luchtdruk evt met 4 spuit monden
grote frituurpan met water gevuld heren!!
of een grote pan van 10 liter op gas brander
het grootste probleem is het deeg maken mannen
tip vraag eens bij een bakkerij machine groothandel of ze nog een hobart 20 liter planeetmenger op zolder hebben staan of vergelijkbaar iets
liefst op 220 volt
deze machine kan 60 eieren makkelijk tegelijk mengen tot een deeg in 5 minuten
of wordt bakker!!!
ook een cementmenger op een boormachine gaat redelijk goed
koop dan wel een goede en niet 1 van 5 euro
kost wel wat bij elkaar maar je kan jaren vooruit
veel succes ermee!!
- Ray v/d Bos
- Berichten: 497
- Lid geworden op: 06-04-2002 02:00
- Locatie: Doesburg
Jacco voor het mengen kost ongeveer € 300
http://www.vanvlietbouwmachines.nl/verk ... _super.htm
Ze mengen hier specie en lijm mee.
http://www.vanvlietbouwmachines.nl/verk ... _super.htm
Ze mengen hier specie en lijm mee.
zeg ray
gebruik jij dit ding zelf?
ziet er wel heel interessant uit hoor
misschien de garde iets aanpassen en draaien met dat ding
met deze meng je toch algouw 5 kg deeg denk ik
gebruik jij dit ding zelf?
ziet er wel heel interessant uit hoor
misschien de garde iets aanpassen en draaien met dat ding
met deze meng je toch algouw 5 kg deeg denk ik
- Ray v/d Bos
- Berichten: 497
- Lid geworden op: 06-04-2002 02:00
- Locatie: Doesburg
Jaco
IK ga hem volgende maand kopen, ook omdat de boilliehandel dan weer los barst.
Ik heb hem zien draaien met een halve speciekuip vol met zand en kiezels. Kon die aan.
ER gaat zekers 15 tot 20 kilo mix tegelijk in als je dat wil, het is een 65 liter kuip.
Bij deze zaak kost die € 350. maar ik ben een zaak in Arnhem geweest daar kreeg ik hem onder de € 300.
IK ga hem volgende maand kopen, ook omdat de boilliehandel dan weer los barst.
Ik heb hem zien draaien met een halve speciekuip vol met zand en kiezels. Kon die aan.
ER gaat zekers 15 tot 20 kilo mix tegelijk in als je dat wil, het is een 65 liter kuip.
Bij deze zaak kost die € 350. maar ik ben een zaak in Arnhem geweest daar kreeg ik hem onder de € 300.
ray niet teveel ineens doen hoor!!!!
boilie deeg is geen zand, maar een beetje taaier en stijver
aan de garde tezien is hij niet geschikt om meer dan 5 a 6 kg in eens te mengen
ik denk dat dan het hele zaakie naar zn mallemoer gaat als je meer er in doet
maar ik hoor het wel als je hem hebt
ik blijf nog maar ff in de bakkerij mengen
boilie deeg is geen zand, maar een beetje taaier en stijver
aan de garde tezien is hij niet geschikt om meer dan 5 a 6 kg in eens te mengen
ik denk dat dan het hele zaakie naar zn mallemoer gaat als je meer er in doet
maar ik hoor het wel als je hem hebt
ik blijf nog maar ff in de bakkerij mengen
-
- Berichten: 302
- Lid geworden op: 11-04-2003 02:00
- Locatie: kampen
- Contacteer:
nou vanaf volgend jaar is mix maken voor mij nog sneller wat een aas fabrikant kan wij nemen 1 deegspuit op luchtdruk 1 hobard planeet menger en afsteamen op t werk 10 kg per keer
- menno laarmans
- Berichten: 2070
- Lid geworden op: 20-09-2004 10:34
- Locatie: lapzwansland
Jacco/Ray:
Ik maak gerust 10 a 15 kg deeg aan met t handboor machien.
Heb zelf n vlinder gemaakt voor er op.
En die 5 min heb ik nog niet nodig
Is wel geen flut boor , is eentje die je niet tegen houd .
Zou de vlinder stil staan dan draai ik rond
T kost wat maar dan heb je ook iets
Gr
Ps meer als 15 kg aan maken heeft voor mij geen zin , dan duurd t worsten maken in verhouding te lang.
Ik maak gerust 10 a 15 kg deeg aan met t handboor machien.
Heb zelf n vlinder gemaakt voor er op.
En die 5 min heb ik nog niet nodig
Is wel geen flut boor , is eentje die je niet tegen houd .
Zou de vlinder stil staan dan draai ik rond
T kost wat maar dan heb je ook iets
Gr
Ps meer als 15 kg aan maken heeft voor mij geen zin , dan duurd t worsten maken in verhouding te lang.
- Ray v/d Bos
- Berichten: 497
- Lid geworden op: 06-04-2002 02:00
- Locatie: Doesburg
Bart/ menno
Dit was een posting van 11-02-2005.
er is in die tijd veel veranderd, omdat ik naast het hengelbouwen ook boilies ben gaan draaien, dit laatste liep uit de klauwen.
Heb dit jaar zo'n gemiddeld 150 kilo boilies in de week gedraaid.
wat ons het beste werkte was een betonmenger( zo 1 die een stucadoor gebruikt) dit in een speciekuip mengen.
we werkten met porties van 5 kilo mix, 8 kilo deeg.
dit spuiten we op met een worstenspuit die bij mij op de site staat, deze verwerkt zo'n 1,5 kilo worsten in 10 seconden.
boilies draaien gaat dus makkelijk en snel genoeg, dit was geen probleem.We draaien zo'n 25 kilo droog per uur.
Het koken was dus een probleem: het beste gaat met een 50 liter ( weckpan) en een zelf gemaakt maandje van rvs gaas.
we koken op deze manier 2,5 kilo per 4 min. ( 18mm)
daarbij heb ik 50 kratten staan met veel gaten erin om het door te luchten. er gaat 2,5 kilo in per krat.
volgend jaar kijken we hoe het loopt, anders ga ik een volautomatische machine bouwen.
We zien wel.
Dit was een posting van 11-02-2005.
er is in die tijd veel veranderd, omdat ik naast het hengelbouwen ook boilies ben gaan draaien, dit laatste liep uit de klauwen.
Heb dit jaar zo'n gemiddeld 150 kilo boilies in de week gedraaid.
wat ons het beste werkte was een betonmenger( zo 1 die een stucadoor gebruikt) dit in een speciekuip mengen.
we werkten met porties van 5 kilo mix, 8 kilo deeg.
dit spuiten we op met een worstenspuit die bij mij op de site staat, deze verwerkt zo'n 1,5 kilo worsten in 10 seconden.
boilies draaien gaat dus makkelijk en snel genoeg, dit was geen probleem.We draaien zo'n 25 kilo droog per uur.
Het koken was dus een probleem: het beste gaat met een 50 liter ( weckpan) en een zelf gemaakt maandje van rvs gaas.
we koken op deze manier 2,5 kilo per 4 min. ( 18mm)
daarbij heb ik 50 kratten staan met veel gaten erin om het door te luchten. er gaat 2,5 kilo in per krat.
volgend jaar kijken we hoe het loopt, anders ga ik een volautomatische machine bouwen.
We zien wel.
- menno laarmans
- Berichten: 2070
- Lid geworden op: 20-09-2004 10:34
- Locatie: lapzwansland
zn loempia bak staat niks voor jou dan ??
- Ray v/d Bos
- Berichten: 497
- Lid geworden op: 06-04-2002 02:00
- Locatie: Doesburg
Menno
een loempiabak`, hoe moet dit eruit zien dan?
een loempiabak`, hoe moet dit eruit zien dan?
ray weet je wat jij zou moeten doen,
nee zonder dollen, je hebt automatische oliebollen bak pannen die de bollen zelf van het begin tot het eind transporteren en ook uit de pan tillen aan het eind vd rit
de snelheid is regelbaar en frituur olie kan vervangen worden door water
samen met een spiraalkneder van +-75kg inhoud en jou worsten pers en rol machine maak je met gemak 2 a 3oo kg per dag
ik denk dat je dan net zo duur uitbent als zelf iets maken
martin sb werkt nl ook op deze manier,en die draait toch heel wat kgtjes
nee zonder dollen, je hebt automatische oliebollen bak pannen die de bollen zelf van het begin tot het eind transporteren en ook uit de pan tillen aan het eind vd rit
de snelheid is regelbaar en frituur olie kan vervangen worden door water
samen met een spiraalkneder van +-75kg inhoud en jou worsten pers en rol machine maak je met gemak 2 a 3oo kg per dag
ik denk dat je dan net zo duur uitbent als zelf iets maken
martin sb werkt nl ook op deze manier,en die draait toch heel wat kgtjes
- Ray v/d Bos
- Berichten: 497
- Lid geworden op: 06-04-2002 02:00
- Locatie: Doesburg
Daar zit wat in Jacco.
Toch moet het makkelijk zelf te maken zijn, ik zit in de weekenden nog wel eens op de Heinz ( ketchup fabriek)
daar staan zoveel oude machines met lopende banden daar is altijd wel wat van te maken, ook de techinsche mensen helpen je altijd graag.
Ik zie wel
Toch moet het makkelijk zelf te maken zijn, ik zit in de weekenden nog wel eens op de Heinz ( ketchup fabriek)
daar staan zoveel oude machines met lopende banden daar is altijd wel wat van te maken, ook de techinsche mensen helpen je altijd graag.
Ik zie wel
- Bertil Wielink
- Berichten: 1760
- Lid geworden op: 27-12-2001 01:00
- Locatie: Nederland
- Contacteer:
jacco noordermeer schreef:....je hebt automatische oliebollen bak pannen die de bollen zelf van het begin tot het eind transporteren en ook uit de pan tillen aan het eind vd rit, de snelheid is regelbaar en frituur olie kan vervangen worden door water
Jacco, heb je hier de afmetingen en een plaatje van.. kosten?
Koken is vaak het lastigste van het hele draaiproces..
Leer van andermans fouten. Je leeft niet lang genoeg om ze allemaal zelf te maken.
-
- Berichten: 546
- Lid geworden op: 12-01-2002 01:00
- Locatie: Leeuwarden
- Contacteer:
Koken in een pan van 60liter geeft nog steeds problemen Bertil? Maak hier zelf een handig mandje voor en haal zo'n grote 9000watt horeca brander en volgens mij is het kookproces al aardig versneld.
Pan die ik heb heeft doorsnee van zo'n 65bij een hoogte van 50cm hier kun je echt heel wat bollen per keer in koken!
En pan en brander samen hebben me nog geen eens 50euro gekost.
Mvg Ulco,
Pan die ik heb heeft doorsnee van zo'n 65bij een hoogte van 50cm hier kun je echt heel wat bollen per keer in koken!
En pan en brander samen hebben me nog geen eens 50euro gekost.
Mvg Ulco,
- Rick Boerboom
- Berichten: 3459
- Lid geworden op: 11-07-2002 02:00
- Locatie: Doetinchem
Over frituurpannen he... De onze kan op zn koudst op 140 graden of zo. Zijn er wel frituurpannen die je op 100 graden kan zetten dan? En wat kost een goedkope doofpot voor t boilies draaien ongeveer?
ik kan je niet helpen aan plaatjes bertil
een paar jaar terug zag ik zo'n automaat staan bij een leverancier
incl revisie koste dat ding 1500 euro
een redelijke deegmachine kost tussen de 2 en 5000 euro
dus voor zo'n 5 a 6000 euro kan je flink aan de bak
klink raar , stel dat je ergens een ruimte met aparatuur kan huren waar je makkelijk 100 kg in 4 uur kan maken in je eentje
zou je dat dan huren of bleef je thuis tobben in de keuken
ik wil best wel zo'n machine kopen alleen is het voor mij alleen niet rendabel
een paar jaar terug zag ik zo'n automaat staan bij een leverancier
incl revisie koste dat ding 1500 euro
een redelijke deegmachine kost tussen de 2 en 5000 euro
dus voor zo'n 5 a 6000 euro kan je flink aan de bak
klink raar , stel dat je ergens een ruimte met aparatuur kan huren waar je makkelijk 100 kg in 4 uur kan maken in je eentje
zou je dat dan huren of bleef je thuis tobben in de keuken
ik wil best wel zo'n machine kopen alleen is het voor mij alleen niet rendabel
- Wil Jeurninck
- Berichten: 2261
- Lid geworden op: 25-07-2002 02:00
- Locatie: Baexem
- Contacteer:
Dikke ketel van 300 liter,computer gestuurd,kun je heel wat bollen tegelijk in gaar krijgen