Blikmais verwerken in boilies.


Plaats reactie
Bart Kuysters
Berichten: 111
Lid geworden op: 30-09-2004 20:18
Locatie: Netherlands

05-02-2005 09:34

Ik loop al een paar dagen met de vraag of het mogelijk is om blikmais te verwerken in boilies.

Blikmais is altijd wel een goede vanger geweest maar helaas ook enorm witvis gevoelig en lastig om op flinke afstanden te vissen. Dus waarom verwerk je ze dan niet in je boilies dacht ik. Na 2 dagen zoeken op het www ben ik daar helemaal niks van tegen gekomen dus vraag ik me af of het uberhaupt mogelijk is.

Als het mogelijk is hoe zouden jullie dit aanpakken? De mais eerst wat laten drogen om hem vervolgens in een blender te gooien? Of gewoon hup zo uit het blik de maalmachine in en het hele goedje zo bij de eitjes en vervolgens de rest van de mix toevoegen? Het is de bedoeling om een zoete, grove maisboilie te maken. En welke ingredienten zouden jullie hier nog meer bij gooien?

Ik zat zelf te denken aan:
Maismeel zoet grof
Tarwegriesmeel
Soyameel
Polenta
Maizena
Maiskiemolie
En natuurlijk de blikmais

Groeten Bart
Benny van de Werfhorst
Berichten: 4482
Lid geworden op: 19-10-2002 02:00
Locatie: Gelderland
Contacteer:

05-02-2005 10:44

Bart,

Gewoon een aantal eieren weg laten, en de rest aanvullen met gepureerde
sweetcorn. Dus als je b.v. normaal 10 eieren gebruikt op 1kg mix, laat je er
nu een paar weg en vult dit op met de gepureerde mais. Hoeveel eieren je
weg moet laten, moet je even uitproberen. Op 1kg droge mix, gaat meest
zo'n 400 a 500ml totaal vocht.
25% tarwemeel
25% tarwegriesmeel
25% polentabloem
25% koekjesmeel
Dit lijkt me een prima recept om de boilies mee te maken.

Tot slot: Mocht je de boilies (hoeft geen nadeel te zijn!) wat te zacht vinden,
gebruik dan 5% ei-albumine in je mix.

groetjes Benny
Bart Kuysters
Berichten: 111
Lid geworden op: 30-09-2004 20:18
Locatie: Netherlands

05-02-2005 10:56

Hey bedankt Benny, wist niet dat het zo simpel zou zijn.

Zachte boilies is geen probleem, geen last van kreeftjes of ander gespuis wat aan m´n boilies komt :)
Benny van de Werfhorst
Berichten: 4482
Lid geworden op: 19-10-2002 02:00
Locatie: Gelderland
Contacteer:

05-02-2005 11:10

Bart,

Ik geef ook de voorkeur aan een zo zacht mogelijke boilie, als het kan!

Je zou dit eventueel ook kunnen doen, met andere blik groentes. Ik ken ie-
mand die gepureerde witte bonen in tomatensaus, door z'n mix verwerkte en
zeer goed ving...

groetjes Benny
wouter mevis
Berichten: 170
Lid geworden op: 27-10-2003 01:00
Locatie: Puth (CHINA)

13-02-2005 20:09

of gewoon meer maismeel derin verwerken???

groete meef
easy does it!!!
Gebruikersavatar
dion van dongen
Berichten: 310
Lid geworden op: 02-06-2004 20:00
Contacteer:

19-02-2005 10:18

of in plaats van de maïs te pureren, alleen het maïs sap erbij.

dion
Plaats reactie