na flavouren ??


Gebruikersavatar
marc van den brink
Berichten: 204
Lid geworden op: 21-12-2004 22:11
Locatie: dordrecht

30-01-2005 15:17

Kan iemand mij vertellen hoe ik mijn boilies moet na flavouren? hoe ik dit dus het beste kan doen . En heeft dit eigenlijk wel zin?
Gebruikersavatar
Douwe Bijlsma
Berichten: 8217
Lid geworden op: 01-01-2002 01:00
Locatie: Leeuwarden

30-01-2005 15:29

Boilies in een plastiekzak doen de flavour erbij lucht in de zak blazen en dan maar schudden.
Zin? tsja hebben flavours zin lees daar maar eens de vele discussies over na.

Douowe
Vissen is een hobby, geen religie!
Gebruikersavatar
Koen de Been
Berichten: 1882
Lid geworden op: 10-02-2004 19:08
Locatie: Wosterhout

30-01-2005 16:04

Marc,


Niet iedere flavour is hier voor geschikt.
Dit vanwege het feit dat ze een bittere/zure nasmaak hebben.
Er zijn wel zogenaamde "boosters" op de markt die speciaal gemaakt zijn om je bollen na te flavouren.
Te denken aan Starbaits Boosters(sensas) of de Solar Potshots. :wink:
Deze hebben beide GEEN nare smaak en geuren en smaken zeer goed.
Proef niet te enthousiast want een week uit je giegeltje stinken naar Squid is ook niet goed voor je sociale leven. :wink: :lol:

Na het draaien de boilie's laten uitharden zoals jij dat wilt. Vóór het invriezen neemje een plastic zak met de gewenste hoeveelheid boilie's. Doe er een paar druppels van die booster en blaas de zak op. Schud een paar keer voila, invriezen maar!
Zowel tijdens het vriezen als het ontdooien trekt de booster in je boilie's.
Betreft de dosering.....Overdoseren doe je niet zo snel omdat de oplossing van de booster meestal dunne olie of water is.

Succes met de boosters!! :wink:
Vriendelijke groet,

Koen de Been
kenny vernieuwe
Berichten: 749
Lid geworden op: 09-09-2003 02:00
Locatie: W-vl. Belgie

30-01-2005 16:56

juist voor ze de vrieser ingaan (verpakt in 500gram)
doe ik daar flavour bij, dan wat lucht in de zak elastiek er rond en schudden tot alles goed verspreid is. dan alles laten intrekken(tot alles droog) dat lukt niet altijd en dan de vriezer in
Gebruikersavatar
marc van den brink
Berichten: 204
Lid geworden op: 21-12-2004 22:11
Locatie: dordrecht

30-01-2005 18:15

ik gebruik een elite flavour van nutra baits en een cajouser en natuurlijk een sweetner .maar ik doseer dit alles in minimum aangegeven hoeveelheid.maar ik vond het resultaat een beetje tegenvallen. ik was ook wel op de hoogte van de plasticzak actie,maar ik was alleen een beetje benouwd om een onverdunde flavour e.d over de boilies te doen i.v.m. nasmaak e.d. (vandaar ook dat ik de minimum aangegeven hoeveelheid gebruik in de boilies)en ik heb het idee dat al die zooi niet ok is voor onze vriend karper. nu had ik gedacht om wat van het kookwater te nemen en daar flavour en sweetner in op te lossen en deze zo over de gedroogde boilies te versprijden zodat deze onder het invriezen in kan trekken is dit een optie? en in wat voor dosering kan je dit het beste doen?
kevin diederen
Berichten: 3862
Lid geworden op: 28-09-2003 02:00
Locatie: Zuid Nederland

30-01-2005 21:05

Marc,

Kook gewoon wat water waar zoveel mogelijk suiker in is opgelost en voeg hier dan wat flavour aan toe. Simpel he?
Met vriendelijke groet,

Kevin Diederen
Gebruikersavatar
Harnold Kikkert
Berichten: 2174
Lid geworden op: 22-11-2004 21:18
Locatie: Hoogeveen

31-01-2005 20:29

Koen de Been schreef:Marc,


Niet iedere flavour is hier voor geschikt.
Dit vanwege het feit dat ze een bittere/zure nasmaak hebben.

Succes met de boosters!! :wink:


Kun je aangeven welke flavours dit zijn?

gr H.K.
Gebruikersavatar
Koen de Been
Berichten: 1882
Lid geworden op: 10-02-2004 19:08
Locatie: Wosterhout

31-01-2005 20:59

Harnold,


Ik ben zelf niet erg bekend met het gebruik van flavours.
Welke flavours niet puur maar zuur stinken zijn o.a een aantal flavours van The CarpCollector.
Goede flavours hoor maar niet geschikt voor het naflavouren!
Ook goedkope flavours van bepaalde fabrikanten zijn er die er niet voor geschikt zijn voor het naflavouren zijn funest voor je bollen.
Ik neem het zekere voor het onzekere en gebruik daarom alleen boosters voor het naflavouren. :wink:
Boosters zijn er niet voor niks he? :roll:
Vriendelijke groet,

Koen de Been
wouter kanters
Berichten: 204
Lid geworden op: 03-02-2004 17:34
Locatie: Noord-Brabant
Contacteer:

31-01-2005 21:59

Harnold Kikkert schreef:
Koen de Been schreef:Marc,


Niet iedere flavour is hier voor geschikt.
Dit vanwege het feit dat ze een bittere/zure nasmaak hebben.

Succes met de boosters!! :wink:


Kun je aangeven welke flavours dit zijn?

gr H.K.



Harnold,

Ik denk dat toch een behoorlijk grijs gebied is, er is namelijk niemand die ons kan vertellen of de karper dezelfde smaak waarneemt dan dat wij mensen dat doen.

Wouter
Gebruikersavatar
marc van den brink
Berichten: 204
Lid geworden op: 21-12-2004 22:11
Locatie: dordrecht

31-01-2005 22:31

hmm
Gebruikersavatar
Harnold Kikkert
Berichten: 2174
Lid geworden op: 22-11-2004 21:18
Locatie: Hoogeveen

01-02-2005 14:31

wouter kanters schreef:
Harnold Kikkert schreef:
Koen de Been schreef:Marc,


Niet iedere flavour is hier voor geschikt.
Dit vanwege het feit dat ze een bittere/zure nasmaak hebben.

Succes met de boosters!! :wink:


Kun je aangeven welke flavours dit zijn?

gr H.K.



Harnold,

Ik denk dat toch een behoorlijk grijs gebied is, er is namelijk niemand die ons kan vertellen of de karper dezelfde smaak waarneemt dan dat wij mensen dat doen.

Wouter


In zekere zin toch wel.
Iemand die deze stelling beweerd zal dit, neem ik aan , op ervaringen baseren.
Geef dan tenminste aan waar JIJ op dat moment mee aan het vissen bent; welk merk , welke flavoursoort.
Hebben meerdere mensen deze ervaring en gaat het ook nog om eenzelfde produkt dan mag je daar toch conclusies uit trekken.
Als een ieder hier dat aangeeft kun je een behoorlijke schifting maken.
Scheelt je weer een behoorlijk aantal euro's.
In zekere zin is het een grijs gebied die je toch een behoorlijk eind kunt wegzetten naar een minder grijs gebied.

gr Harnold
Benny van de Werfhorst
Berichten: 4482
Lid geworden op: 19-10-2002 02:00
Locatie: Gelderland
Contacteer:

01-02-2005 15:10

Hoi,

Voor het na flavouren, kun je beter natuurlijke producten gebruiken. De kans
dat je dan overdoseerd is dan veel kleiner, omdat de meeste van de stoffen
niet zo sterk geconcentreerd is.
Honing b.v. is een prima "soak", kun je zo puur over de boilies gieten; of iets
verdunnen met warm water voor een vloeibaardere variant. Ook kun je voor
een smaakje, nog wat van Baukje smaakstof toevoegen (bij de supermarkt
op de banketbakkers afdeling). Een beetje Nutramino zou je misschien ook
nog toe kunnen voegen....
Ga je wel voor een soak uit de hengelsportzaak, neem die dan van Mainline
of Nash.

groetjes Benny
**Arwin Bos**

28-02-2005 20:02

Ik ben nogal een leek op het gebied van flavours, gebruik ze eigenlijk zeer weinig, dus vandaar deze vraag.
Als ik mijn boilies wil na flavouren, hoeveel ml moet ik dan ogeveer gebruiken, op een kilo boilies?
Mijn boilies zijn vismeelbollen zonder extra flavour, maar wel met 30 ml visolie op een kilo.
ik wil graag Starbaits Japanese Squid Booster gebruiken om na te flavouren.

mvg arwin
Gebruikersavatar
marc van den brink
Berichten: 204
Lid geworden op: 21-12-2004 22:11
Locatie: dordrecht

28-02-2005 20:16

daar probeer ik dus ook nog steeds achter te komen. (na het starten van deze topic) ik heb de laatste keer dezelfde hoeveelheid flavour (en een beetje sweetner )gebruikt als je normaal gebruikt in 1kilo boilies maar dan opgelost in een liter water (gekookt) en daarin ook opgelost een hoop bruine basterd suiker. dan als je boilies gedroogt hebt voor het invriezen in de zak wat van het spul erbij doen (niet te veel) zak goed schudden (met lucht erbij) en dan invriezen. het resultaat was eigenlijk heel bevredigend en het belangerijkste het ving nog vis ook. mischien dat je hier wat aan hebt. succes.
Gebruikersavatar
marc van den brink
Berichten: 204
Lid geworden op: 21-12-2004 22:11
Locatie: dordrecht

28-02-2005 20:20

oh sorry maar is het een booster en geen flavour. volgens mij hoef je die niet op te lossen maar kan je die er gewoon bij doen in de zak voor het invriezen ,schudden met voldoende lucht erbij (zodat het goed verdeeld word ) en dan invriezen
**Arwin Bos**

28-02-2005 20:20

Bedankt Marc, aan die manier had ik nog niet eens gedacht.
Ik wilde het eigenlijk gewoon nadat ik de bollen gedroogd had puur erbij doen, dus niet eerst mengen met water enzo.
Daarom was ik benieuwd of iemand misschien een richtlijn heeft, zodat ik er niet veel te veel bij doe.
Gebruikersavatar
marc van den brink
Berichten: 204
Lid geworden op: 21-12-2004 22:11
Locatie: dordrecht

28-02-2005 20:22

flavour heeft dus meestal een bittere nasmaak vandaar. maar ik weet dus ook niet of dit de gebruikelijke manier is. maar voor mij werkt dit.
kenny vernieuwe
Berichten: 749
Lid geworden op: 09-09-2003 02:00
Locatie: W-vl. Belgie

01-03-2005 16:33

hoeveel ml
jah dat hangt allemaal af hoe je ze wilt hé.
ik gebruik soms 5ml per 500gram en soms wel eens 10ml per 500gram maar dit zijn wel andere soorten van booster (vis en lever)
**Arwin Bos**

01-03-2005 16:37

Bij een Booster kan je denk ik wel iets meer gebruiken dan bij een flavour. ongeveer 10 ml op een halve kilo lijkt me wel een aardige richtlijn.
Maar ik zal eens wat proberen.
Alleen zal dat nu niet meevallen.. best lastig vissen, als er zon laagje vast water over het vloeibare water ligt :lol:

mvg arwin
kenny vernieuwe
Berichten: 749
Lid geworden op: 09-09-2003 02:00
Locatie: W-vl. Belgie

01-03-2005 16:40

kijk als ik die 5ml gebruik dan stinken de boilies al genoeg waarom dan nog eens 5ml er bij???
Gebruikersavatar
marc van den brink
Berichten: 204
Lid geworden op: 21-12-2004 22:11
Locatie: dordrecht

01-03-2005 17:00

voor dat vaste water is een makkelijke oplossing. gewoon genoeg lood aan je hengel knopen (wel karper vriendelijk natuurlijk) en dan zo hard mogelijk gooien! :wink:
Gebruikersavatar
Coen Aarts
Berichten: 825
Lid geworden op: 09-02-2007 13:41
Locatie: Valkenswaard
Contacteer:

03-03-2007 21:11

Wij zijn vandaag bolies aan het maken. Hebben kussentjes gemaakt. Ik had al eens wat gelezen over naflavouren voor het invriesen.

Als ik het goed begrijp kunnen wij het zo doen:

In het water wat je hebt gekookt zit een hoop flavour. De bolies na het koken laten drogen. Voor het invriezen de kussentjes/bolies in een plastic zak doen. Daaraan overgebleven water mét veel bruine bastardsuiker mengen, om de bittere nasmaak weg te krijgen. Vervolgens lucht in de platic zak laten en flink schudden zodat de kussenetjes alles opnemen. Vervolgens invriezen.

Klopt dit?
Benny van de Werfhorst
Berichten: 4482
Lid geworden op: 19-10-2002 02:00
Locatie: Gelderland
Contacteer:

03-03-2007 22:12

Coen,

Een volgende methode kan ook:

Neem 500ml water of olie (zonnebloem of maiskiem) en 5 a 10ml van je
flavour die je ook gebruikt in je boilies. Voeg er ook nog 5ml sweetner
aan toe. Meng dit zeer goed!

Ik doe het daarna in een sprayfles, en bewaar het in de koelkast.

Na het drogen van de boilies, de boilies besprayen en invriezen. Wel eerst
goed door schudden!

In de winter neem ik als basis liever water, omdat het in de winter wat
beter oplost dan olie.

groetjes Benny
Gebruikersavatar
Rob van Burik
Berichten: 158
Lid geworden op: 22-07-2002 02:00

03-03-2007 22:21

Inderdaad wat beter ja, olie lost namelijk niet op in water.......
Benny van de Werfhorst
Berichten: 4482
Lid geworden op: 19-10-2002 02:00
Locatie: Gelderland
Contacteer:

03-03-2007 22:34

Rob,

De flavour mix op water basis trekt ook sneller in de boilies, en dat is ook
een voordeel. Als je hem op olie basis maakt, dan giet of bespray je de
boilies zeer ruim voor de tijd, zodat het de kans krijgt om enigzins in de
boilie te trekken. Wel geeft de olie basis een wat langzamere afgifte in
het water.

Olie dus beter met warmere watertempraturen gebruiken, maar een wa-
ter basis mag ook! :wink:

O ja, voor de flavour mix op water basis, neemt men het beste een EA
flavour.

groetjes Benny