nadelig effect griesmeel/zalmbroed?


Plaats reactie
jeroen postma.
Berichten: 387
Lid geworden op: 27-10-2004 17:19
Locatie: borne

26-01-2005 11:23

ik discussieer nogal vaak met de vissers aan de waterkant, om zo wat wijzer te worden, maar bij de discussie die ik met een kennis had vorig jaar herfst kwam ik wel wat raars tegen, hij was aan het voeren op een water, ik 'bekeek' zijn boilie. ik vond hem heel egaal, bruin, alleen maar bruin, fishmeel en haring meel waren de hoofdbestandsdelen. geen zalmbroed of griesmeel vroeg ik ? nee hij vond ze negatief, omdat ze makkelijk terug te herkennen waren door de vis. breek een boilie maar eens open, die witte stippeltjes is de griesmeel. zelfde met zalmbroed maar dan zwarte stipjes. heeft iemand van jullie ervaring met zoiets? ik vind rollen zonder griesmeel maar raar, dan bindt het toch niet zo goed meer? heeft het echt een nadelig effect of is het maar bullshit?
verscholen tussen het riet, niemand die mij ziet
Klaas van den Herik
Berichten: 4624
Lid geworden op: 06-01-2002 01:00

26-01-2005 11:33

niemand gebruikt vis- gharingmeel, dat scheelt een stuk.

Maar zie de aasuitdaging.

MVG

Klaas
Benny van de Werfhorst
Berichten: 4482
Lid geworden op: 19-10-2002 02:00
Locatie: Gelderland
Contacteer:

26-01-2005 11:42

Jeroen,

De grootste onzin! :P :wink:
Want haringmeel en dergelijke, word ook veel gebruikt. Dus zouden ze dat
dan niet erkennen....?! :wink:

groetjes Benny
Gebruikersavatar
Koen de Been
Berichten: 1882
Lid geworden op: 10-02-2004 19:08
Locatie: Wosterhout

26-01-2005 12:00

Jaja, die stelling vindt ik wat dat betreft grote onzin als je het mij vraagt.

Wat te denken aan:

- Zou een karper ook de eieren herkennen waarmee de bollen zijn gerold?
- Zou een karper ook het vismeel herkennen in de boilie?
- Zou een karper niet eerder afschrikken van het formaat en vorm van de boilie?

Mensen, vandaag de dag worden er nog steeds karpers gevangen op een boilie die 20 jaar geleden ook op de boilie zijn gevangen! :lol: Te denken aan wateren zoals RedMirePool, Cassiën, Du Der en vele andere wateren.
Zeker te weten dat een boilie altijd herkenbaar blijft voor een karper(en lekker ook blijkbaar), toch worden steeds opnieuw vissen gevangen die de jaren voorheen ook al zijn gevangen op een boilie waar de samenstelling verdomd veel op elkaar lijkt!
Laat je niet gek maken.....! :lol:

Gr Koen
Vriendelijke groet,

Koen de Been
jeroen postma.
Berichten: 387
Lid geworden op: 27-10-2004 17:19
Locatie: borne

26-01-2005 12:15

nee maar het zette me wel aan het denken, want griesmeel wordt wel hard in de boilie, ik bedoel blijft in harde korrel-vorm en als vrijwel de meeste boilies daarmee gefabriceerd worden, zou het dan uitmaken als je het er niet in deed? dan krijg je alleen het zachte van de boilie..
verscholen tussen het riet, niemand die mij ziet
Gebruikersavatar
mitsz van der kamp
Berichten: 6100
Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
Locatie: amsterdam
Contacteer:

26-01-2005 13:44

Ik geloof niet dat het zo werkt.

Zo las ik in het VBK magazine een advertentie van een grote aasmaatschappij dat zei waren gestopt met het gebruik van verse eieren en sojameel. De reden was, dat deze producten de afgelopen jaren teveel gebruikt zijn geweest.

Nu vraag ik me af of vismeel, trouvit, tarwemeel, polenta, lijnzaadkruim etc etc niet zoveel zijn gebruikt?

Lulkoek.

Een goede boilie is een goede boilie.

De samenstelling van trouvit: Vismeel, bloedmeel (kleur), zetmeel en nog wat aardige zaken zoald vitamientjes en mineralen. Kortom er zit al een bak vismeel in je trouvit. Zou de vis dit nu merken.

Daarbij komt, dat je zulks negatieve dressuur op diverse wijzen kunt omzeilen.

Blijf nu maar lekker draaien met griesmeel Jeroen. Koop ook vooral de grove soort en lekker gaan voeren.

MVG Mitsz
jeroen postma.
Berichten: 387
Lid geworden op: 27-10-2004 17:19
Locatie: borne

26-01-2005 13:48

ke dan:) thats the spirit, vond het ook al vreemd klinken, maar wel de moeite van het onderzoeken waard. bedankt
verscholen tussen het riet, niemand die mij ziet
Gebruikersavatar
Douwe Bijlsma
Berichten: 8217
Lid geworden op: 01-01-2002 01:00
Locatie: Leeuwarden

26-01-2005 14:10

Jeroen, je denkt veel en dat is mooi maar net zo vaak wordt je op het verkeerde been gezet.
Als je een boilie openbreekt zie je dingen zeg je, dat klopt, maar een karper breekt een boilie niet open en bekijkt eerst eens wat erin zit.
Zalmbroed herkennen dat is heel mooi maar waar krijgt de karper in Nederland de kans om die te herkennen de zalm komt in Nederland niet voor.
Lees nu niet dat een karper geen broed zal eten want dat doet hij wel, misschien smaken alle viseieren wel hetzelfde, maar wat is dan de extra waarde van zalmbroed?
Negatief geconditioneert raken op visbroed?, is m.i. niet mogelijk omdat de vis er niet mee bevist wordt, hij is er dan dus alleen maar positief op geconditioneerd.

Boilies maken zonder griesmeel, ik gebruik vrijwel nooit griesmeel en heb nooit geen last met het draaien/uitharden van boilies, om boilies extra te laten uitharden is rijstmeel een mooi product.

Prima andere sterk klevende bestandelen:
tarwemeel, volkorentarwemeel
roggemeel
havermeel
soja volvet
tarwebloem
aardappelmeel
aardappelvlokken


Discuseren is een goede zaak, maar discuseren met mensen die dergelijke onzin verkopen, daar wordt je niks beter van, maw bullshit.
Als er iets aan een boilie terug te herkennen zou zijn is het de vorm wel, mocht het dier die eigenschappen bezitten zouden we helemaal geen vis meer vangen aan een boilie.

Goed om het hier aan de orde te stellen dan leer je er tenminste van.

Douwe
Vissen is een hobby, geen religie!
Gebruikersavatar
mitsz van der kamp
Berichten: 6100
Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
Locatie: amsterdam
Contacteer:

26-01-2005 14:22

Douwe,

volgens mij gaat er iets fout.

Zalmbroed is de benaming van de kleinste trouvit pellet die er is. Er zit dus geen visbroed in dat spul, maar is gefabriceerd om zalmbroed te voeden.

Bestaat gewoon uit vismeel en wat andere zaken.

MVG Mitsz
jeroen postma.
Berichten: 387
Lid geworden op: 27-10-2004 17:19
Locatie: borne

26-01-2005 14:57

goed, dank je werd er inderdaad veel wijzer van:)
wat mij betreft kan deze wel gesloten worden? hoe doe je dat?
verscholen tussen het riet, niemand die mij ziet
Gebruikersavatar
Koen de Been
Berichten: 1882
Lid geworden op: 10-02-2004 19:08
Locatie: Wosterhout

26-01-2005 15:16

Jeroen,


Waarom de topic sluiten?? :)

Groeten Koen
Vriendelijke groet,

Koen de Been
Gebruikersavatar
mitsz van der kamp
Berichten: 6100
Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
Locatie: amsterdam
Contacteer:

26-01-2005 15:18

Om nog een reactie van jou te voorkomen Koen. Hahahaha :D
Gebruikersavatar
Douwe Bijlsma
Berichten: 8217
Lid geworden op: 01-01-2002 01:00
Locatie: Leeuwarden

26-01-2005 15:35

Mitsz, ik hoop dat je het mij vergeeft dat ik mijzelf nu op een verkeert been heb gezet :D

Zalmbroed in de betekenis van het woord is dus het broed van de zalm, maar in de karperwereld is het een voedsel wat gegeven wordt aan jonge zalm en forel ook neem ik dan maar aan.
Aangezien dat beiden eiwitspecialisten zijn neem ik aan dat het eiwitgehalte hoog zal zijn.

Ik lul maar weer een end weg om de aandacht van mijn fout te af te leiden :D

Douwe :oops:
Vissen is een hobby, geen religie!
Gebruikersavatar
mitsz van der kamp
Berichten: 6100
Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
Locatie: amsterdam
Contacteer:

26-01-2005 15:58

no problemo :D
Gebruikersavatar
Harnold Kikkert
Berichten: 2174
Lid geworden op: 22-11-2004 21:18
Locatie: Hoogeveen

26-01-2005 16:39

Als men al geen griesmeel meer in een boilie doet omdat deze herkenbaar zou zijn,hoe zit dat dan met de vorm, kleur, of bijv. flavour?

Stel dat iedereen of 3 van de 5 karpervissers op een stuk kanaal beschuitmeel gebruiken, en ook nog eens dezelfde ronde boilie met toevallig dezelfde diameter etc etc.(komt vaker voor dan je denkt).
Je vangt lekker en dan zeggen , nou nee ik stop met het toevoegen van beschuitmeel want die ander 4/2 gebruiken het ook?
Dacht het niet hè!

Nee, lig daar maar niet wakker van.

gr Harnold
jeroen postma.
Berichten: 387
Lid geworden op: 27-10-2004 17:19
Locatie: borne

26-01-2005 20:51

weetniet, had niet nog meer reacites verwacht:P
en misschien ook wel om nog een reactie van jou te voorkomen:P
maarem even een laatste toevoeging, wat denk ik wel wat uitmaakt is de diameter of de vorm maar misschien het ingredient niet. als je met kubusjes gaat voeren op een zeer sterk dressuur water zou dat dan geen voordelige kanten hebben?
verscholen tussen het riet, niemand die mij ziet
Joost Koelen
Berichten: 11
Lid geworden op: 20-01-2005 22:57
Locatie: Delden

26-01-2005 21:03

Heey Jeroen,

Tuurlijk maakt de vorm van een boillie uit. De vorm en structuur van de boillie als geheel ook. Je moet er niet van uit gaan dat ze de structuur van griesmeel kennen. De ronde vorm van een boillie als geheel wel. Ook de hardheid maakt uit. De structuur is vooral van belang voor het vrijkomen van attractors. Een groffe structuur zorgt voor een beter uitwasseming van attractors. Dat verhaal dat karper de spikkeltjes van de griesmeel kan herkennen is lariekoek. Hoe goed denk je dat een karper ziet? Ze zien al bijna niks en hoe denk je dat dat op de bodem van een water is? Zou me er niet druk om maken en vooral deze ingrediënten gebruiken als je dat wilt. Zou eerder de vorm, het formaat, of de hardheid veranderen. Dit maakt namelijk wel uit.
Plaats reactie