Boilie mix


Plaats reactie
Bart Kuysters
Berichten: 111
Lid geworden op: 30-09-2004 20:18
Locatie: Netherlands

16-01-2005 21:48

Beste medeboarders,

Aangezien ik geen zin meer heb om honderden euro's aan readymades in het water te gooien en ik nog meer visuren wil gaan maken ga ik maar eens mijn eigen knikkers draaien.

Na wat speurwerk op het www heb ik een mix samengesteld, alleen heb ik geen id of dit wel fatsoenlijk rolt en of kan.

Dus willen jullie even naar deze mix kijken? Ik heb geen vismeel gebruikt omdat ik het meeste op 1 water vis en hier slechte resultaten behaalde met visboilies (zeg maar gerust 0 ).

Maargoed, hier de mix:

20% Tarwegriesmeel
20% Maismeel grof zoet
15% Soyameel vet
15% Tarwemeel Volkoren (6, 7, of 9 granen)
20% Cede Eivoer
5% Ei-Albumine
5% Dextrose
Maisolie

Alle reakties zijn welkom :)

Barthelomeus
jacco noordermeer

16-01-2005 21:57

bart eialbumine is niet goedkoop
er zijn ook goedkope alternatieven
rijste bloem of meel geeft ook een goed resultaat
en dit kost +- 86ct pkg
mvg jacco
Bart Kuysters
Berichten: 111
Lid geworden op: 30-09-2004 20:18
Locatie: Netherlands

16-01-2005 22:04

jacco noordermeer schreef:bart eialbumine is niet goedkoop
er zijn ook goedkope alternatieven
rijste bloem of meel geeft ook een goed resultaat
en dit kost +- 86ct pkg
mvg jacco


Heb je gelijk in, ik kan echter 3 kilo voor niks krijgen van een goede vismaat, vandaar dat ik het nu ook in m'n mix heb zitten. Maar toch alvast bedankt voor je alternatieven :)
Gebruikersavatar
mitsz van der kamp
Berichten: 6100
Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
Locatie: amsterdam
Contacteer:

16-01-2005 22:10

Dan zou ik het er lekker in laten zitten.

Niets vervangt de werking van ei-albumine in een mix. Rijstemeel ook niet.
Voeg, om jezelf dit te bewijzen, maar eens 5% rijstemeel toe aan je mix ipv ei-albumine. Heb je al weer gauw 25% rijstemeel voor nodig, om aan hetzelfde resultaat te komen.

Rijstemeel maakt het wel hard, maar vergeleken met ei-albumine is er praktisch niets. Lactalbumine komt heel dicht in de buurt, maar is nog duurder.

MVG Mitsz
Bart Kuysters
Berichten: 111
Lid geworden op: 30-09-2004 20:18
Locatie: Netherlands

16-01-2005 22:14

Maar verder niks op de mix aan te merken? Dus hij zou goed te rollen moeten zijn?

Verder wilde ik aan de mix misschien nog een beetje scopex/butter flavour toevoegen.

Bart
Gebruikersavatar
mitsz van der kamp
Berichten: 6100
Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
Locatie: amsterdam
Contacteer:

16-01-2005 22:16

Rolt als een speer.
Bart Kuysters
Berichten: 111
Lid geworden op: 30-09-2004 20:18
Locatie: Netherlands

17-01-2005 01:03

Ok, bedankt Mitsz :) Kan ik aan het rollen :D
Gebruikersavatar
Maarten Darkje
Berichten: 106
Lid geworden op: 03-09-2004 20:57
Locatie: Zeeland

17-01-2005 13:47

Afhankelijk van de hoeveelheid ei en olie die je gaat gebruiken, maar ik denk dat dit een naar mijn idee vrij nette mix gaat worden.

Zelf zou ik er ontvette soya in doen in plaats van vette, geen olie maar wel 25gr tarwekiemen, 6 eitjes per kilo gebruiken, de rest water. de mix wordt dan iets minder vet.

Hoe het gaat rollen met al die gries en grofe maismeel en vogelvoer is nog maar de vraag, maar ik voorzie dat het niet een van de makkelijst draaiende mixen zal zijn, het zal vrij snel gaan scheuren denk ik. wel gewoon proberen in een kleine hoeveelheid, maar misschien het deel volkoren iets vergroten tov. de groffere spulletjes, volkoren maakt mooi deeg.

ei-albumine 5% is volgens mij (haast) altijd een goede toevoeging voor elke mix, ik gebruik die dosis in elk geval ook graag, verbeterd altijd de rolbaarheid en harding.
kevin diederen
Berichten: 3862
Lid geworden op: 28-09-2003 02:00
Locatie: Zuid Nederland

17-01-2005 14:58

Een van de voordelen aan een hoge hoeveelheid Ei-albumine is dat je dezelfde hardheid gewoon kan verkrijgen als je ze minder lang kookt. Hierdoor (door het minder lang koken) blijven veel producten in de boilie zitten of worden ze niet kapot gekookt.
Met vriendelijke groet,

Kevin Diederen
Bart Kuysters
Berichten: 111
Lid geworden op: 30-09-2004 20:18
Locatie: Netherlands

17-01-2005 15:08

Maarten Darkje schreef:
Zelf zou ik er ontvette soya in doen in plaats van vette, geen olie maar wel 25gr tarwekiemen, 6 eitjes per kilo gebruiken, de rest water. de mix wordt dan iets minder vet.



hmmm zit wat in, wat minder olie, vooral ook omdat ik hem in het voorjaar ga gebruiken en op die manier de vissen minder snel verzadig.

Wilde deze mix zowieso eerst proberen in bijv. 1 kilo om te kijken of de boilies gaan scheuren, hoop het niet :) Is daar eigenlijk nog iets tegen te doen? Minderlang koken ofzo?

[edit]

Ik was uiteraard van plan om een grove mix samen te stellen.

[edit]

Bart
Plaats reactie