Pop-up's zelf maken.....Sweetner noodzakelijk?


Ulco Bosma
Berichten: 546
Lid geworden op: 12-01-2002 01:00
Locatie: Leeuwarden
Contacteer:

10-12-2004 18:03

Mitsz hoe proef jij een goede sweetner?

Proeven uit een flesje geeft in ieder geval mijns inziens geen reeel beeld.
Je moet de sweetner dus eigenlijk verdund proeven lijkt mij.

Maar wat is hiervoor de beste manier? en flavours idem dito... flavours zijn geconsentreerd (bijna) altijd smerig, maar zijn ze ook nog smerig nadat ze minder geconcentreerd zijn?

Mvg Ulco,
Gebruikersavatar
Marc Schrikkema
Berichten: 3034
Lid geworden op: 09-10-2004 16:43
Locatie: Heerhugowaard

10-12-2004 18:17

De vraag is denk ik meer of je hem wel wilt proeven, en misschien nog wel belangrijker stel dat je het doet wat voor conclusie trek je dan? Misschien is een "lekkere" geur voor jou wel afschuwelijk voor de karper.

Oke komaan mannen we zijn op zoek naar iemand die in zijn vorige leven een karper is geweest :wink:

Greets Marc
Blauw helmen, zijn ook maar mensen ..... af en toe laten ze hun emotie spreken :-)
Gebruikersavatar
Koen de Been
Berichten: 1882
Lid geworden op: 10-02-2004 19:08
Locatie: Wosterhout

18-12-2004 19:25

Heren,


Ik heb het eindresultaat als pop-up :)
Hij stinkt goed(Squid) en proeft niet zuur of iets dergelijks.........Een lichtje zoete smaak, dat komt omdat ik er wat van die Neurtena bij gedaan heb. Is ook een zoetstof he :wink:
Misschien wel dezelfde als in de hengelsportzaak!

Met oud&nieuw ga ik er mee vissen, hopelijk vang ik m'n oud&nieuw vis daar wel mee! :P

De groeten Koen
Vriendelijke groet,

Koen de Been
Benny van de Werfhorst
Berichten: 4482
Lid geworden op: 19-10-2002 02:00
Locatie: Gelderland
Contacteer:

19-12-2004 02:58

Koen,

Een simpel schepje suiker of vloeibare melasse bij je ei, doet ook wonder-
en...! :)
Ga je wel voor een "zoet maker" uit de hengelsportzaak, dan is de poeder
sweetner van Solar goed (Candy sweetner). Ook goede poeder sweetners
zijn die van "John Baker", maar hier in de buurt moeilijk aan te komen.
Hoeft voor mij ook niet speciaal meer....! :) :wink:

Tot slot: Misschien je pop-ups nadien nog van een laag honing voorzien,
een perfecte zoete soak.... :P

groetjes Benny
Bas Hofkens
Berichten: 2415
Lid geworden op: 08-01-2002 01:00
Locatie: Mooiste provincie van NL

19-12-2004 10:25

Benny,

Honing kan volgens mij gezien worden als een dip en daar heb ik geen vertrouwen in. Waarom niet? Ze spoelen toch weg, als het aas het wateroppervlak raakt en vervolgens naar beneden afdaalt. Soak daarentegen........
Met vriendelijke groet,

Bas Hofkens
Gebruikersavatar
Henk ter Maat
Berichten: 6499
Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
Locatie: Didam

19-12-2004 12:10

Bas,
Honing als dip werkt wel.
Met het snel eraf spoelen valt het wel mee.. :o

Probeer eens honing van je bordje of mes te spoelen onder de koude kraan, kijken hoe lang dat duurt voor alles eraf is.
Groet'n Henk..

still growing Old.
Bas Hofkens
Berichten: 2415
Lid geworden op: 08-01-2002 01:00
Locatie: Mooiste provincie van NL

19-12-2004 12:34

Beste Henk,

Ik zeg ook niet dat het niet werkt, maar dat ik er geen vertrouwen in heb. Ik gebruik liever iets meer duurzamere vloeistoffen, zoals bijvoorbeeld een soak. Heb ik veeeeeeeeeeeeeeeeeeeel meer vertrouwen in! :wink:
Dat het eraf spoelen meevalt neem ik zo van je aan (spoel zelf ook weleens wat af! :wink: ), maar het is wel zo dat de krachten die op de "houvast" van de honing worden uitgeoefend erg groot zijn.

Misschien weet ik dan ook nog een "nieuwe" dip? Even door de chocopasta rollen! :P
Met vriendelijke groet,

Bas Hofkens
Frank van Amerongen
Berichten: 2768
Lid geworden op: 05-01-2002 01:00
Locatie: Heinekenoord en een beetje Tilburg

19-12-2004 12:52

Heren,

Honing gebruiken om de bollen in te "Dippen" dit zal best een tijdje erop blijven zitten, maar vern**kt dit niet de structuur van de bol?
Het uitlekken van lekkernijen zal toch belemmerd worden?

Of is dit niet het geval?

Groeten,
Frank
Bas Hofkens
Berichten: 2415
Lid geworden op: 08-01-2002 01:00
Locatie: Mooiste provincie van NL

19-12-2004 13:05

Beste Frank,

Ik denk (bij ons op school noemen ze dit zwak taalgebruik, ahum IK WEET :P ), dat wat jij zegt niet het geval is. Eerst zal de honing langzaam van de boilie afweken/loslaten/losgezogen worden en dán pas gaat de boilie zíjn lok-/smaakstoffen loslaten. Dus eerst wordt de honing verspreidt en dan pas de smaak-, geur- en lokstoffen van de boilie. Althans, dat is mijn visie!
Met vriendelijke groet,

Bas Hofkens
Gebruikersavatar
Koen de Been
Berichten: 1882
Lid geworden op: 10-02-2004 19:08
Locatie: Wosterhout

20-12-2004 13:05

Bas,


Ik begrijp je maar honing kan je misschien wel verdunnen met olie(emulgeert dit?? :roll: ) zodat je honing-dip beter zijn werk doet.....
Al zal ik dit niet doen in dat geval......Honing plakt als de ziekte, zeker als et water kouder is dus of het er snel of is betwijfel ik.
Het spreekt voor zich dat je honing moet gebruiken op stilstaande wateren. :wink:

Groet'n Koen
Vriendelijke groet,

Koen de Been
Gebruikersavatar
Koen de Been
Berichten: 1882
Lid geworden op: 10-02-2004 19:08
Locatie: Wosterhout

20-12-2004 13:18

In principe hebben mijn pop-ups geen dip of soak nodig.
Genoeg aantrekking vanuit de bol zelf denk ik!
Boterzuur en flavour moeten de karper over de streep trekken om de bol te pakken, m'n rig moet hem prikken en houden en Koen mag hem afdrillen :wink:

Met oud&nieuw ga ik zowieso vissen, 1 of 2 hengels gaan er mee beaast worden.
De andere hengel wordt beaasd met m'n oude vetrouwde dip van Nash 8)

Groet'n Koen
Vriendelijke groet,

Koen de Been
Bas Hofkens
Berichten: 2415
Lid geworden op: 08-01-2002 01:00
Locatie: Mooiste provincie van NL

20-12-2004 15:58

Koen,

Ik denk dat je inderdaad honing dan beter gewoon puur kunt gebruiken.

Maar, alleen gebruiken op stilstaande wateren? :o Ik heb een andere gedachtengang! :wink:
Gebruikersavatar
Henk ter Maat
Berichten: 6499
Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
Locatie: Didam

20-12-2004 18:23

Helemaal eens met Bart. 8) eeeuuuhh Bas natuurlijk! :oops: :o

Er gaat niks (behalve Groningen) boven een honigspoortje in de stroming! :o :o
Groet'n Henk..

still growing Old.
kevin diederen
Berichten: 3862
Lid geworden op: 28-09-2003 02:00
Locatie: Zuid Nederland

21-12-2004 09:01

Koen,

Ik was gister toevallig nog in de Albert Heijn en zag daar ook een grote pot sweetner staan voor net geen euro. Er zat geloof ik 75 gram in terwijl de pot toch vrij groot was. Er stond echter geen dosering op. Denk je echter dat je hiermee snel kan overdoseren?
Met vriendelijke groet,

Kevin Diederen
Gebruikersavatar
Koen de Been
Berichten: 1882
Lid geworden op: 10-02-2004 19:08
Locatie: Wosterhout

21-12-2004 09:33

Bas,


Gebruik jij de honing maar op stromend water :wink: Dan heb je zo de wedstrijd gewonnen met 20 kilo aan brasem! :lol:

Kevin,

De sweetner die jij bedoelt is wit poeder, dit wit poeder smaakt zoet en is niet versneden met andere producten :wink: :P
Ik gebruik zelf Nutrena zoetmaker, zal wel hetzelfde zijn al is dat van mij vloeibaar.

Snuif ze Kevin :lol:

Groeten Koen
Vriendelijke groet,

Koen de Been
Bas Hofkens
Berichten: 2415
Lid geworden op: 08-01-2002 01:00
Locatie: Mooiste provincie van NL

21-12-2004 10:00

Koen,

Jij weet ook dat ik op stromend water een grote fan ben geworden van vloeibare toevoegingen! Met name olie! :wink:
Met vriendelijke groet,

Bas Hofkens
Gebruikersavatar
Koen de Been
Berichten: 1882
Lid geworden op: 10-02-2004 19:08
Locatie: Wosterhout

21-12-2004 10:08

Bas,


Dat weet ik zeker ja. :wink:
De tijd van een vette broek en gladde werppijp kan ik me nog goed herrineren als ik ging voeren.
Alles was vet van de olie! :lol:

Ook ik ben een grote fan van olie, en voor de lolbroeken geen half-synthetische 15w40. :roll:

Groet'n Koen
Vriendelijke groet,

Koen de Been
Bas Hofkens
Berichten: 2415
Lid geworden op: 08-01-2002 01:00
Locatie: Mooiste provincie van NL

21-12-2004 10:12

Kevin,

Ik ken de potten die jij bedoelt. Ze zijn zo groot, als je er water in zou doen, dat er een liter in zou passen. Dit zijn vervangers voor zoetjes of normale suiker. Persoonlijk zou ik liever de vloeibare natrena gebruiken, omdat het makkelijker werkt.
Ik heb het gebruik van die potten ook overwogen, maar als je per kilo mix bijv. 50 gram van die suiker nodig hebt, wordt het een erg dure mix per kilo, denk ik. Daarnaast neemt de totale hoeveelheid mix erg toe. Dát was mijn gedachtengang. Maar misschien dat je met 10 gram van dat spul al genoeg hebt.

Deze: http://www.allosupermarche.be/new/nl/pr ... dprod=1669
Met vriendelijke groet,

Bas Hofkens
kevin diederen
Berichten: 3862
Lid geworden op: 28-09-2003 02:00
Locatie: Zuid Nederland

21-12-2004 16:33

En welke van die vloeibare/goedkope raden jullie dan aan? En waar halen jullie deze? Ik ga nu namelijk echt geen sweetner meer kopen in een hengelsportzaak en aangezien ik dit jaar toch weer eens een flavour wil gaan gebruiken in een bol voor de langere termijn lijkt het me wel een goed idee.
Met vriendelijke groet,

Kevin Diederen
kenny vernieuwe
Berichten: 749
Lid geworden op: 09-09-2003 02:00
Locatie: W-vl. Belgie

21-12-2004 16:59

Melasse
kevin diederen
Berichten: 3862
Lid geworden op: 28-09-2003 02:00
Locatie: Zuid Nederland

21-12-2004 17:36

Kenny,

Bedankt voor je reactie. Maar melasse is weer wat anders dan de sweetners die ik in gedachte had.
Met vriendelijke groet,

Kevin Diederen
Bas Hofkens
Berichten: 2415
Lid geworden op: 08-01-2002 01:00
Locatie: Mooiste provincie van NL

21-12-2004 17:37

Wat Kenny zegt, kan maar is niet mijn eerste keuze. Om verschillende redenen, maar waarvan de afgrijselijke geur die me tot kokhalzen bracht tijdens het bereiden van het deeg, een van de grootste redenen is. :P

Ik persoonlijk heb de vloeibare suiker gebruikt, van het eigen merk AH of zoiets dergelijks. Werkt goed, smaakt lekker, geen (bittere) nasmaak.

Feiten van dit goedje:

"Natrena is even zoet als :

8 druppels = 4 gram/1 klontje suiker
20 druppels = 13 gr. suiker
4 ml. = 50 gr. suiker"

Hopelijk heb je er wat aan!
Met vriendelijke groet,

Bas Hofkens
kevin diederen
Berichten: 3862
Lid geworden op: 28-09-2003 02:00
Locatie: Zuid Nederland

22-12-2004 13:42

Bas,

Ik heb vandaag nog precies hetzelfde flesje in mijn handen gehad... En de keuze is al snel gemaakt. Als ik weer een sweetner ga kopen heb ik de keuze al gemaakt.
Met vriendelijke groet,

Kevin Diederen
Gebruikersavatar
ben cohen
Berichten: 71
Lid geworden op: 01-12-2004 20:53

23-12-2004 13:43

LMPSE is een top sweetner die je door de verpakking heen proeft,het is van Dave Torpe,echt een aanrader,pop-ups in combinatie met pineapple flavour en butyric acid is een killer,gebruik gewoon de pop up mix van richworth,das een goeie,die kan je ook in kleuren kopen succes
Gebruikersavatar
Koen de Been
Berichten: 1882
Lid geworden op: 10-02-2004 19:08
Locatie: Wosterhout

24-12-2004 22:41

Sweetners genoeg heren.
Mij gaat het om het label wat ik aan de karper mee geef met een single pop-up boilie.
Mij gaat het puur om de eventuele nare smaak van de flavour weg te werken in een pop-up die niet eens wordt gegeten. :)
Draai ik een boilie waar ik een sweetner bij moet gebruiken(ik zal niet snel een sweetner kopen omdat er betere oplossingen zijn) dus boilie's waar ik ook mee voer dan gaat de keuze qua smaak een belangrijkere rol spelen.
Omdat ik die pop-up toch niet voer stel ik minder eisen aan een sweetner, Nutrena zal in mijn geval ook voldoende z'n werk doen. :wink:
Moet ik een merk kiezen qua flavour of andere toevoegingen dan kies ik zonder meer Mainline.
Over Dave Thorpe gaan ook goede verhalen rond al is het niet in Nederland te verkrijgen al zal dat geen probleem zijn om er aan te komen.

Met de jaarswisseling ga ik mijn MainlinePolarisBoterzuurNatrenaTheCarpCollectorSquid-popupboilie's eens uitproberen!!! :wink: :lol:

Groeten Koen
Vriendelijke groet,

Koen de Been