ingredient


Plaats reactie
Roel Korteweg
Berichten: 101
Lid geworden op: 30-10-2003 01:00
Locatie: Sliedrecht

02-12-2004 19:15

hallo,
wie weet er welke meelsoorten voor een goede binding in de mix kunnen zorgen?
Niels Hofman
Berichten: 697
Lid geworden op: 15-05-2002 02:00
Locatie: Nederland

02-12-2004 19:33

nick janssens
Berichten: 54
Lid geworden op: 24-09-2003 02:00
Locatie: Malden

02-12-2004 21:42

Denk hierbij aan:

Griesmeel
Maismeel
soyameel

dit is eigenlijk al gewoon een basis mix wat een goede binding heeft
of als je mix niet goed bind doe er gewoon alleen Eiwit bij weet je wel het witte uit een ei , dit zorgt ook voor een goede binding!

hoop dat dit voldoende is om je antwoord mee te geven
Gebruikersavatar
mitsz van der kamp
Berichten: 6100
Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
Locatie: amsterdam
Contacteer:

02-12-2004 21:59

maismeel bind niet
Niels Hofman
Berichten: 697
Lid geworden op: 15-05-2002 02:00
Locatie: Nederland

03-12-2004 21:37

Griesmeel wel :D
Roel Korteweg
Berichten: 101
Lid geworden op: 30-10-2003 01:00
Locatie: Sliedrecht

04-12-2004 16:59

bedankt voor jullie reacties, paneermeel bind toch ook goed?
weten jullie of die uit de supermart ook werkt?
Gebruikersavatar
Douwe Bijlsma
Berichten: 8217
Lid geworden op: 01-01-2002 01:00
Locatie: Leeuwarden

04-12-2004 17:10

Paneermeel rolt slecht is dus ook geen binder.
Brinta daarintegen is een goede binder.
Vissen is een hobby, geen religie!
Roel Korteweg
Berichten: 101
Lid geworden op: 30-10-2003 01:00
Locatie: Sliedrecht

04-12-2004 17:13

en een beetje custard, je weet wel om van die gele vanille pudding mee te maken, werkt dat goed als binder?
kenny vernieuwe
Berichten: 749
Lid geworden op: 09-09-2003 02:00
Locatie: W-vl. Belgie

05-12-2004 11:32

Denk van niet, te veel suikers en naar mijn weten bind suiker niet
Gebruikersavatar
Marvin Smier(s)
Berichten: 157
Lid geworden op: 22-09-2004 14:44
Locatie: Omg. Rotterdam

06-12-2004 14:13

Zo'n doosje bindmiddel uit de supermarkt
Benny van de Werfhorst
Berichten: 4482
Lid geworden op: 19-10-2002 02:00
Locatie: Gelderland
Contacteer:

06-12-2004 14:19

Roel,

Tarwebloem is een perfecte binder, is ook lekker goedkoop. Kun je ge-
woon in de supermarkt kopen, of gebruik je veel dan via een zaak die via
Wielco levert.
Dosering 10 tot 20%. Soms kan het handig zijn om er een ingredient erbij
te doen, dat niet bind. Omdat tarwebloem wel heel erg kleeft, en zo het
rollen kan bemoeilijken. Polentabloem zou je hiervoor kunnen gebruiken.

groetjes Benny
Gebruikersavatar
Henk ter Maat
Berichten: 6499
Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
Locatie: Didam

06-12-2004 14:39

Custard bevat géén suiker.
Custard is Maïszetmeel.
Custard bevat zout, aroma, kleustof (E104, E110).

Bindt wel.
70 gram Custard plus 70 gram suiker bindt 1 liter melk tot een pudding.
Groet'n Henk..

still growing Old.
kenny vernieuwe
Berichten: 749
Lid geworden op: 09-09-2003 02:00
Locatie: W-vl. Belgie

06-12-2004 17:05

Ah ik heb et dan op die andere zakjes voor de smaak.
Zijn dat die zakjes ofniet???
Gebruikersavatar
Henk ter Maat
Berichten: 6499
Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
Locatie: Didam

06-12-2004 18:04

Kenny,

Vanillesuiker soms?? :o :lol:
Groet'n Henk..

still growing Old.
kenny vernieuwe
Berichten: 749
Lid geworden op: 09-09-2003 02:00
Locatie: W-vl. Belgie

06-12-2004 18:30

kan weet et niet zeker
Roel Korteweg
Berichten: 101
Lid geworden op: 30-10-2003 01:00
Locatie: Sliedrecht

06-12-2004 22:35

Hallo allemaal,
Bedankt voor jullie reacties, Tarwebloem ga ik zeker proberen.

Weet er iemand ook hoeveel custard je in je mix toe kan voegen?

Dat bindmiddel uit de supermarkt is dat toevallig van t merk
dureya allesbinder? van die gele pakjes?

Mijn 'mix' bestaat uit gewoon witvisvoer dus ik weet niet precies wat er in zit. maar op zich waren er met 25 % trouvit er bij al wel bollen van te rollen maar de binding was nog niet super. ik denk dan met een beetje tarwebloem er bij dat het wel goed moet komen.

MVG Roel
Roel Korteweg
Berichten: 101
Lid geworden op: 30-10-2003 01:00
Locatie: Sliedrecht

08-12-2004 20:26

Weet iemand hoeveel % custard je op een normale mix kan gebruiken?
MVG Roel
Klaas van den Herik
Berichten: 4624
Lid geworden op: 06-01-2002 01:00

08-12-2004 23:15

Roel,

custard stolt al koud. Dit beteknt dat je aas ahw een laagje krijgt waaruit weini of minder stoffen uit kunnen ontsnappen. Ook kan er minder intrekken is dus wat je wilt bereiken.

In elk geval verliest je aas een deel van de instant aantrekkingskracht.

MVG

Klaas
Gebruikersavatar
ferdy pol
Berichten: 373
Lid geworden op: 16-04-2004 16:03
Locatie: nl

09-12-2004 12:00

Roel,

Ik denk dat Marvin idd de allesbinder van dureya bedoelt, verder kan je in je mix ook maizena toevoegen voor de binding, wat je ook weer in de supermarkt kan vinden, gebruik er alleen niet al te veel van, ik houd het meestal op zo`n 10 %

MVG,

FP
jacco noordermeer

09-12-2004 14:51

klaas custard stold niet koud
moet eerst verhit worden
custard; ongemodificeerd zetmeel met vanille aroma en gele kleurstof
durea alles binder; gemodificeerd zetmeel bind wel koud
mvg jacco
Klaas van den Herik
Berichten: 4624
Lid geworden op: 06-01-2002 01:00

09-12-2004 16:18

bedoel ik, Jacco. Alle 2 sluiten ze wel je bol af. bij mij wel. :lol:
Plaats reactie