egg- Albumine


Plaats reactie
nick janssens
Berichten: 54
Lid geworden op: 24-09-2003 02:00
Locatie: Malden

22-11-2004 23:08

Zou iemand mij een antwoord kunnen geven op de vraag : hoe kan ik egg-albumine gebruiken in mijn mix maar tog niet zulke droge boilie te verkrijgen weet iemand hier een oplossing voor of een betere vervager werkt rijstbloem net zo goed hard het net zo uit als egg????? ik hoor het we???

mVG Nick janssens

Tight lined be ware in the winter!!!
Gebruikersavatar
mitsz van der kamp
Berichten: 6100
Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
Locatie: amsterdam
Contacteer:

23-11-2004 06:56

Nick,

je vraag is ietwat onduidelijk. Ei-albumine is een mooi product, maar gebruik het bij voorkeur in percentages van 2,5 -5%. Ga nu maar echt niet hoger, want dan gaan de vangsten terug lopen. Het bevat nl enzym-remmende stoffen, waardoor de spijsvertering voor de karper moeilijker verloopt. Vervangers voor ei-albumine zijn er maar weinig, maar zijn er wel.

Gezien de slechte eigenschappen, op het gebied van de vertering van dit product, ben ik nu ook aan het zoeken naar een vervangend product. Lactalbumine is er bv een die dit wel kan. Het probleem met lactalbumine is, dat het bijna alleen maar versneden (met lactose) op de markt komt. het vinden van een betrouwbare leverancier heb ik dan ook als erg moeilijk ervaren.

Wat voor jou misschien de beste optie is, is het gebruik van een combinatie van getoaste sojameel met magere melkpoeder/kalvermelk en rijstemeel. het rijstemeel voorziet in de hardheid. Een combinatie van sojameel en melkpoeder, geeft een goede binding.

Een ander product waar ik de laatste tijd mee in de weer ben is weiproteine (75% eiwit). Ook een melkderivaat. het is super rolbaar, geeft de boilie een mooie consistetentie en is vrij van enzym remmende stoffen. Ook hiervoor geld weer, dat je vaak een versneden vorm krijgt aangeboden. Het heeft me een paar jaar gekost om hiervoor de weg te vinden.

succes met je experimenten

MVG Mitsz
Bas B.
Berichten: 3343
Lid geworden op: 27-07-2003 02:00

23-11-2004 12:02

Ook het ene zakje ei-albumine is het andere niet volgens mij. Heb ooit een bak met vele kilo's mix weggedonderd omdat ik een zakje had toegevoegd dat stonk naar vers uitgereden mest. Een ander zakje, elders vandaan, had totaal geen geur.
Jan Jongen
Berichten: 97
Lid geworden op: 25-04-2003 02:00
Locatie: Zwijndrecht, Nederland
Contacteer:

23-11-2004 12:36

Ei albumine breekt ook de vitaminen af in je mix.

weiproteine=lactoglobine mick?
Gebruikersavatar
mitsz van der kamp
Berichten: 6100
Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
Locatie: amsterdam
Contacteer:

23-11-2004 12:48

Jan,

lijkt me wel, er lijkt me weinig anders mogelijk. Ik ken het echter niet onder die naam

Mitsz
nick janssens
Berichten: 54
Lid geworden op: 24-09-2003 02:00
Locatie: Malden

23-11-2004 18:21

Hoi mitsz

het rijstmeel en soyameel ,en melkpoeder is dus een goede vervanger gebruik je deze zelf ook ofnie????

Word hier de boilie goed harde en niet te droog van???
ik hoor het graag groeten
Gebruikersavatar
mitsz van der kamp
Berichten: 6100
Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
Locatie: amsterdam
Contacteer:

24-11-2004 08:11

Nick,

is mix afhankelijk. Als je me je mixie per pb bezorgt, kijk ik er even naar.

groet Mitsz
Wim Verbeek
Berichten: 295
Lid geworden op: 21-09-2004 16:54

24-11-2004 10:27

nou die weiproteine is niet moeilijk aan te komen maar wel duur.... Ik kijk 1 minuut op internet en ik heb het gevonden....
500 gr voor 20 euro....

Of betaal jij veel minder?
Gebruikersavatar
mitsz van der kamp
Berichten: 6100
Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
Locatie: amsterdam
Contacteer:

24-11-2004 10:36

Ja
Plaats reactie