Koolhydraatmixje langer bewaren???


Plaats reactie
kevin diederen
Berichten: 3862
Lid geworden op: 28-09-2003 02:00
Locatie: Zuid Nederland

26-09-2004 12:31

Door mijn opleiding waarbij ik met enige regelmaat op een kazerne te vinden ben heb ik de komende herfst minder tijd om boilies te draaien en te vissen. Iets wat voor de meeste van jullie geen probleem zal zijn, maar ik heb op mijn leeftijd nog geen eigen vriezer en aangezien het meer is dan een paar gram krijg ik nog niet eens de helft in het ding van mijn ouders.

Dan blijven er nog verschillende opties voor me over. Zoals conserveren of de boilies tussen wat suiker, zout of rijst te gooien. Maar met het conserveren heb ik nu niet echt zo'n goede ervaring (de fles bleek het enige te zijn wat niet wilde gaan beschimmelen... :P ) en het lijkt me nu niet het slimste als je wat meer gaat voeren.
Zout heb ik inmiddels ook al geprobeerd. Maar ik vond het wat minder dat mijn boilies ineens erg zacht werden toen ze in het zout lagen (Volgende keer misschien beter drogen?) en het zout trok erin. Dat laatste is dan wel niet zo'n probleem. Maar ik heb toch liever de smaak die ik tijdens het draaien heb dan die wat er tijdens het bewaren in komt.
Nu was ik dus aan het denken aan rijst omdat het me eigenlijk nogal raar lijkt als een rijstkorrel wel in de boilie trekt (zien jullie het al voor je?). Maar hier lees ik nou heel wat minder informatie over en ik heb liever wat zekerheid voordat ik een berg boilies en mijn kostbare tijd zie verdwijnen.

Dus? Wie heeft er wat informatie over het rijstgebeuren?
Met vriendelijke groet,

Kevin Diederen
Gebruikersavatar
mitsz van der kamp
Berichten: 6100
Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
Locatie: amsterdam
Contacteer:

26-09-2004 13:29

Kevin,

is het niet een optie om ze te drogen en vervolgens te bewaren in papieren zakken of kartonnen dozen?
kevin diederen
Berichten: 3862
Lid geworden op: 28-09-2003 02:00
Locatie: Zuid Nederland

26-09-2004 13:38

Zou het dan mogelijk zijn om de boilies zo minimaal 3 weken te bewaren?
Met vriendelijke groet,

Kevin Diederen
Mark v Jaarsveld
Berichten: 409
Lid geworden op: 23-08-2004 21:32
Locatie: gouda

26-09-2004 17:33

lijkt me niet :)
Gebruikersavatar
Pim Dijkgraaf
Berichten: 1182
Lid geworden op: 02-06-2004 16:48
Locatie: Lemmer, Fr
Contacteer:

26-09-2004 17:36

Hoe krijgen de fabrikanten hun boilies zo mooi dat ze lekker vers blijven dan?
Voer en vang!!!

I love BTW
Klaas van den Herik
Berichten: 4624
Lid geworden op: 06-01-2002 01:00

26-09-2004 18:07

Lekker vers?

Kevin drogen is dan de enige optie. Heb pas de laatse partij opgemaakt. alle aas, die ik van langere sessie over hou droog ik en... voer ik op.

vind je ze te hard? Even de kook erover.

MVG

Klaas
Leon Mertens
Berichten: 158
Lid geworden op: 15-09-2003 02:00

26-09-2004 18:28

Is vacuumverpakken geen optie.

En doen gewoon op een donkere en koele plaats bewaren
Gebruikersavatar
mitsz van der kamp
Berichten: 6100
Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
Locatie: amsterdam
Contacteer:

26-09-2004 18:39

Leon,

vacumeren is niet voldoende. Zoals Klaas al aangaf is drogen de enige optie.

Helaas......
joel merken
Berichten: 257
Lid geworden op: 26-09-2004 13:20
Locatie: maasbrecht

26-09-2004 18:46

vacium trekken en 7 min op 73 graden stomen
daarna in de zakken in ijswater steken
en koel bewaren
blijven ze superlang goed
kevin diederen
Berichten: 3862
Lid geworden op: 28-09-2003 02:00
Locatie: Zuid Nederland

26-09-2004 20:17

jullie komen nu niet meteen met de makkelijkste opties aanzetten zeg. Mazar ik heb net nog van iemand wat informatie gekregen. Hij raadde me aan om de boilies gewoon goed te drogen en ze dan in rijst te leggen aangezien rijst never nooit in de boilie kan trekken.
Met vriendelijke groet,

Kevin Diederen
joel merken
Berichten: 257
Lid geworden op: 26-09-2004 13:20
Locatie: maasbrecht

26-09-2004 20:49

vraag dan aan je buurman of een vriend
of je het bij hem in de vriezer mag leggen

niet lullen -------------) bijvullen
Plaats reactie