wat mankeert er aan deze boiliemix?
- Reinier Korth
- Berichten: 110
- Lid geworden op: 06-04-2002 02:00
- Locatie: Purmerend
- Contacteer:
ik gebruik onderstaande boiliemix en hoewel het deeg makkelijk te verwerken is en ik uitstekend vang heb ik toch een probleem..
wanneer ik op grote afstand bij wil voeren en ff flink kracht zet met mijn werppijp splijten ze in de lucht.. ze kunnen de krachten niet aan..
er moet dus een probleem zitten in de binding.. hoe los ik dat op?
20% gemalen trouvit
20% griesmeel
20% zoete maismeel
20% vette sojameel
20% eggfood birdseed
alvast bedankt.
wanneer ik op grote afstand bij wil voeren en ff flink kracht zet met mijn werppijp splijten ze in de lucht.. ze kunnen de krachten niet aan..
er moet dus een probleem zitten in de binding.. hoe los ik dat op?
20% gemalen trouvit
20% griesmeel
20% zoete maismeel
20% vette sojameel
20% eggfood birdseed
alvast bedankt.
- Mark Noorman
- Berichten: 1922
- Lid geworden op: 14-01-2002 01:00
- Locatie: Zeist
Reinier,
Een 5 tot 10% rijstebloem zal al goed helpen om ze taaier te maken. Ei-albumine en eipoeder zijn wat duurder maar zullen ook verbetering brengen.
Groeten,
Mark
Een 5 tot 10% rijstebloem zal al goed helpen om ze taaier te maken. Ei-albumine en eipoeder zijn wat duurder maar zullen ook verbetering brengen.
Groeten,
Mark
- Reinier Korth
- Berichten: 110
- Lid geworden op: 06-04-2002 02:00
- Locatie: Purmerend
- Contacteer:
ja ik draai al ei-albumine in me haakaas maar dat vind ik te duur om de hele mix te draaien.
rijstebloem klinkt interessant.
rijstebloem klinkt interessant.
- marijn ham
- Berichten: 2429
- Lid geworden op: 11-07-2003 02:00
- Locatie: Waarland
Reinier,
Rijstebloem of rijstemeel is vrij goedkoop (€6,- voor 5 kilo) en is een uitstekende binder en uitharder van de boilie!
Misschien kan je de boilies nadat ze boven komen drijven nog 3 minuetn door laten koken en 2 dagen laten drogen.
De boilie word dan erg hard en over een grote afstand werpen zal dan geen probleem zijn!
Rijstebloem of rijstemeel is vrij goedkoop (€6,- voor 5 kilo) en is een uitstekende binder en uitharder van de boilie!
Misschien kan je de boilies nadat ze boven komen drijven nog 3 minuetn door laten koken en 2 dagen laten drogen.
De boilie word dan erg hard en over een grote afstand werpen zal dan geen probleem zijn!
- Reinier Korth
- Berichten: 110
- Lid geworden op: 06-04-2002 02:00
- Locatie: Purmerend
- Contacteer:
bedankt mannen
ik ga het proberen.
ik ga het proberen.
- Simon van Vegchel
- Berichten: 427
- Lid geworden op: 10-03-2004 14:43
- Locatie: Eindhoven
dan nog iets reinier, vervang dat zoete maismeel eens voor maisgluten, die plakken goed hard
tarwegluten is inderdaad ook een goeie binder maar het makt je boillie zo taai (wordt net kauwgom) je kan er ook tarwebloem indoen helpt ook goed en kost geen drol 22 cent per kilo en wat ook wel wil helpen is je boillies langer laten drogen dan worden ze ook harder!! (heb het zelfde probleem namelijk gehad)
en meer maismeel wil ook wel eens goed zijn
mvg
en meer maismeel wil ook wel eens goed zijn
mvg
- Kees Ouwehand
- Berichten: 11597
- Lid geworden op: 07-01-2002 01:00
- Locatie: Nederland
Reinier,
Met jouw mix weet ik het niet precies hoor, maar het kan ook zijn dat je de mix wat te droog draait. Dan een eitje erbij. Verder het deeg afgesloten in een plastic zakje een half uurtje in laten werken voordat het in de spuit gaat om worsten de maken.
Maar als het echt een probleem met de binding is zal rijstebloem of rijstepap (gewoon uit de supermarkt) wel helpen.
Groet, Kees
Met jouw mix weet ik het niet precies hoor, maar het kan ook zijn dat je de mix wat te droog draait. Dan een eitje erbij. Verder het deeg afgesloten in een plastic zakje een half uurtje in laten werken voordat het in de spuit gaat om worsten de maken.
Maar als het echt een probleem met de binding is zal rijstebloem of rijstepap (gewoon uit de supermarkt) wel helpen.
Groet, Kees
- Reinier Korth
- Berichten: 110
- Lid geworden op: 06-04-2002 02:00
- Locatie: Purmerend
- Contacteer:
is het echt nodiug het deeg even te laten "rijpen" voordat je het gaat verwerken?
dat doe ik namelijk niet.. voornamelijk omdat het deeg dan zo moeilijk verwerkbaar wordt..
dat doe ik namelijk niet.. voornamelijk omdat het deeg dan zo moeilijk verwerkbaar wordt..
- Kees Ouwehand
- Berichten: 11597
- Lid geworden op: 07-01-2002 01:00
- Locatie: Nederland
Ja Reinier, o.a. voor die binding. In een plastic zakje veranderd er weinig aan het vochtgehalte. Ik doe het in de ijskast, maar dan stijft het in principe wat op. Wat is precies het probleem, te droog of te klef? Zo te horen te droog, schat ik. Ongeveer 10 normale eieren op een kilo, ondanks tegenberichten. Hangt wel samen met de maat van het eitje.
Kees
Kees
- Reinier Korth
- Berichten: 110
- Lid geworden op: 06-04-2002 02:00
- Locatie: Purmerend
- Contacteer:
als ik binnenkort weer ga draaien zal ik het allemaal eens proberen
-
- Berichten: 2768
- Lid geworden op: 05-01-2002 01:00
- Locatie: Heinekenoord en een beetje Tilburg
Alleen het nadeel van lang laten drogen is m.i.:
Als het zooitje in het water gaat, is het nog hard van de droging. Maar in het water liggend wordt het weer net zo zacht als net na het draaien.
Het zal denk ik dan best wat water opzuigen
Succes. Frank
Als het zooitje in het water gaat, is het nog hard van de droging. Maar in het water liggend wordt het weer net zo zacht als net na het draaien.
Het zal denk ik dan best wat water opzuigen
Succes. Frank
- Reinier Korth
- Berichten: 110
- Lid geworden op: 06-04-2002 02:00
- Locatie: Purmerend
- Contacteer:
waar kan ik rijstebloem/rijstemeel kopen?
-
- Berichten: 64
- Lid geworden op: 21-06-2004 11:13
- Locatie: Den Helder
supermarkt
gr. Ralph
gr. Ralph
- Kees Ouwehand
- Berichten: 11597
- Lid geworden op: 07-01-2002 01:00
- Locatie: Nederland
Stond al ietsje hoger Reinier, rijstepap in een lichtblauw pak (200 gram) en inderdaad, uit de supermarkt.
Groet, Kees
Groet, Kees
-
- Berichten: 317
- Lid geworden op: 10-01-2004 17:24
gewoon caseine erbij doen, 5-10 % in de mix, en geen probleem meer met boilies die splijten.
verkrijgbaar in de hengelsportzaak.
caseine is gemaakt uit koeienmelk, volgens een speciaal proces, het schroeft tevens de biologische waarde op van de boilie.
greeeetz
verkrijgbaar in de hengelsportzaak.
caseine is gemaakt uit koeienmelk, volgens een speciaal proces, het schroeft tevens de biologische waarde op van de boilie.
greeeetz
Laatst gewijzigd door dennis hellings op 05-07-2004 13:42, 3 keer totaal gewijzigd.
-
- Berichten: 488
- Lid geworden op: 11-01-2003 01:00
- Locatie: krimpen aan den ijssel
bedoelen jullie echt de papvorm?? ik zou eerder rijstebloem erin doen. is dat ook te koop in de supermarkt???