wat mankeert er aan deze boiliemix?


Plaats reactie
Gebruikersavatar
Reinier Korth
Berichten: 110
Lid geworden op: 06-04-2002 02:00
Locatie: Purmerend
Contacteer:

22-06-2004 10:15

ik gebruik onderstaande boiliemix en hoewel het deeg makkelijk te verwerken is en ik uitstekend vang heb ik toch een probleem..

wanneer ik op grote afstand bij wil voeren en ff flink kracht zet met mijn werppijp splijten ze in de lucht.. ze kunnen de krachten niet aan..

er moet dus een probleem zitten in de binding.. hoe los ik dat op?

20% gemalen trouvit
20% griesmeel
20% zoete maismeel
20% vette sojameel
20% eggfood birdseed

alvast bedankt.
Gebruikersavatar
Mark Noorman
Berichten: 1922
Lid geworden op: 14-01-2002 01:00
Locatie: Zeist

22-06-2004 10:28

Reinier,

Een 5 tot 10% rijstebloem zal al goed helpen om ze taaier te maken. Ei-albumine en eipoeder zijn wat duurder maar zullen ook verbetering brengen.

Groeten,

Mark
Gebruikersavatar
Reinier Korth
Berichten: 110
Lid geworden op: 06-04-2002 02:00
Locatie: Purmerend
Contacteer:

22-06-2004 10:34

ja ik draai al ei-albumine in me haakaas maar dat vind ik te duur om de hele mix te draaien.

rijstebloem klinkt interessant.
Gebruikersavatar
marijn ham
Berichten: 2429
Lid geworden op: 11-07-2003 02:00
Locatie: Waarland

22-06-2004 11:34

Reinier,

Rijstebloem of rijstemeel is vrij goedkoop (€6,- voor 5 kilo) en is een uitstekende binder en uitharder van de boilie!

Misschien kan je de boilies nadat ze boven komen drijven nog 3 minuetn door laten koken en 2 dagen laten drogen.

De boilie word dan erg hard en over een grote afstand werpen zal dan geen probleem zijn!
Gebruikersavatar
Reinier Korth
Berichten: 110
Lid geworden op: 06-04-2002 02:00
Locatie: Purmerend
Contacteer:

22-06-2004 12:10

bedankt mannen
ik ga het proberen.
Gebruikersavatar
Simon van Vegchel
Berichten: 427
Lid geworden op: 10-03-2004 14:43
Locatie: Eindhoven

22-06-2004 15:49

dan nog iets reinier, vervang dat zoete maismeel eens voor maisgluten, die plakken goed hard :wink:
janwillem hilverts

22-06-2004 16:02

tarwegluten is inderdaad ook een goeie binder maar het makt je boillie zo taai (wordt net kauwgom) je kan er ook tarwebloem indoen helpt ook goed en kost geen drol 22 cent per kilo en wat ook wel wil helpen is je boillies langer laten drogen dan worden ze ook harder!! (heb het zelfde probleem namelijk gehad)
en meer maismeel wil ook wel eens goed zijn

mvg
Gebruikersavatar
Kees Ouwehand
Berichten: 11597
Lid geworden op: 07-01-2002 01:00
Locatie: Nederland

22-06-2004 16:20

Reinier,

Met jouw mix weet ik het niet precies hoor, maar het kan ook zijn dat je de mix wat te droog draait. Dan een eitje erbij. Verder het deeg afgesloten in een plastic zakje een half uurtje in laten werken voordat het in de spuit gaat om worsten de maken.

Maar als het echt een probleem met de binding is zal rijstebloem of rijstepap (gewoon uit de supermarkt) wel helpen.

Groet, Kees
Gebruikersavatar
Reinier Korth
Berichten: 110
Lid geworden op: 06-04-2002 02:00
Locatie: Purmerend
Contacteer:

22-06-2004 16:22

is het echt nodiug het deeg even te laten "rijpen" voordat je het gaat verwerken?

dat doe ik namelijk niet.. voornamelijk omdat het deeg dan zo moeilijk verwerkbaar wordt..
Gebruikersavatar
Kees Ouwehand
Berichten: 11597
Lid geworden op: 07-01-2002 01:00
Locatie: Nederland

22-06-2004 16:36

Ja Reinier, o.a. voor die binding. In een plastic zakje veranderd er weinig aan het vochtgehalte. Ik doe het in de ijskast, maar dan stijft het in principe wat op. Wat is precies het probleem, te droog of te klef? Zo te horen te droog, schat ik. Ongeveer 10 normale eieren op een kilo, ondanks tegenberichten. Hangt wel samen met de maat van het eitje. :roll:

Kees
Gebruikersavatar
Reinier Korth
Berichten: 110
Lid geworden op: 06-04-2002 02:00
Locatie: Purmerend
Contacteer:

22-06-2004 16:54

als ik binnenkort weer ga draaien zal ik het allemaal eens proberen
Frank van Amerongen
Berichten: 2768
Lid geworden op: 05-01-2002 01:00
Locatie: Heinekenoord en een beetje Tilburg

22-06-2004 17:53

Alleen het nadeel van lang laten drogen is m.i.:
Als het zooitje in het water gaat, is het nog hard van de droging. Maar in het water liggend wordt het weer net zo zacht als net na het draaien.
Het zal denk ik dan best wat water opzuigen

Succes. Frank
Gebruikersavatar
Reinier Korth
Berichten: 110
Lid geworden op: 06-04-2002 02:00
Locatie: Purmerend
Contacteer:

29-06-2004 09:48

waar kan ik rijstebloem/rijstemeel kopen?
Ralph Bosch
Berichten: 64
Lid geworden op: 21-06-2004 11:13
Locatie: Den Helder

29-06-2004 10:39

supermarkt

gr. Ralph
Gebruikersavatar
Kees Ouwehand
Berichten: 11597
Lid geworden op: 07-01-2002 01:00
Locatie: Nederland

29-06-2004 10:43

Stond al ietsje hoger Reinier, rijstepap in een lichtblauw pak (200 gram) en inderdaad, uit de supermarkt.

Groet, Kees
dennis hellings
Berichten: 317
Lid geworden op: 10-01-2004 17:24

04-07-2004 20:05

gewoon caseine erbij doen, 5-10 % in de mix, en geen probleem meer met boilies die splijten.
verkrijgbaar in de hengelsportzaak.
caseine is gemaakt uit koeienmelk, volgens een speciaal proces, het schroeft tevens de biologische waarde op van de boilie.
greeeetz
Laatst gewijzigd door dennis hellings op 05-07-2004 13:42, 3 keer totaal gewijzigd.
robin nieuwhof
Berichten: 488
Lid geworden op: 11-01-2003 01:00
Locatie: krimpen aan den ijssel

04-07-2004 21:26

bedoelen jullie echt de papvorm?? ik zou eerder rijstebloem erin doen. is dat ook te koop in de supermarkt???
Plaats reactie