Ik maak altijd zelf mijn boilies, in alle soorten en maten. Onze vriezer is er overvol van, en de rest van het huis begint zich hieraan te ergeren. Maar hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn boilies niet binnen een korte tijd verschimmelen, want ik heb zat snackbar-emmers. Ik hoor mensen zeggen centrifugeren, maar hoe? En waarmee kan het nog meer? Iemand tips?
Pim Dijkgraaf
Schimmel boilies
- Pim Dijkgraaf
- Berichten: 1182
- Lid geworden op: 02-06-2004 16:48
- Locatie: Lemmer, Fr
- Contacteer:
Voer en vang!!!
I love BTW
I love BTW
- Koen de Been
- Berichten: 1882
- Lid geworden op: 10-02-2004 19:08
- Locatie: Wosterhout
Pim,
Men neemt een grote emmer, doe daar je boillie's in, neem veel zout en strooi dit zover over je boillie's totdat deze bedekt zijn van het zout!
Wel de deksel eraf laten.......Een andere optie is bijvoorbeeld je boillie's vacüum te verpakken, dergelijke apparaatjes kan je krijgen bij Marskramer!
Het "pekelen" van je boillie's hoef je niet met zout te doen! Suiker kan ook maar van "pekelen" krijg je wel harde boillie's omdat het zout/suiker het vocht uit jwe boillie's trekt
Men neemt een grote emmer, doe daar je boillie's in, neem veel zout en strooi dit zover over je boillie's totdat deze bedekt zijn van het zout!
Wel de deksel eraf laten.......Een andere optie is bijvoorbeeld je boillie's vacüum te verpakken, dergelijke apparaatjes kan je krijgen bij Marskramer!
Het "pekelen" van je boillie's hoef je niet met zout te doen! Suiker kan ook maar van "pekelen" krijg je wel harde boillie's omdat het zout/suiker het vocht uit jwe boillie's trekt
Vriendelijke groet,
Koen de Been
Koen de Been
- Koen de Been
- Berichten: 1882
- Lid geworden op: 10-02-2004 19:08
- Locatie: Wosterhout
Vriendelijke groet,
Koen de Been
Koen de Been
- Simon van Vegchel
- Berichten: 427
- Lid geworden op: 10-03-2004 14:43
- Locatie: Eindhoven
Invriezen wil ook nog wel eens helpen...
-
- Berichten: 2415
- Lid geworden op: 08-01-2002 01:00
- Locatie: Mooiste provincie van NL
Lezen is ook een vak, Simon!
Met vriendelijke groet,
Bas Hofkens
Bas Hofkens
- Martijn Weenink
- Berichten: 151
- Lid geworden op: 27-02-2003 01:00
- Locatie: Hengelo
Misschien moet je eens proberen om de boilies te stomen in plaats van koken, als je ze dan een dag of twee/drie laat drogen kun je ze (ik tenminste) vaak wel een pposje goedhouden. Je kunt er ook voor kiezen om een grotere diepvries te kopen...
Liever 10 'kleine' vissen dan een dertiger die niet bijt.....
- Gerben Lievers
- Berichten: 364
- Lid geworden op: 24-02-2003 01:00
- Locatie: Hengelo (ov)
- Contacteer:
Beste Martijn,
Hoe stoom je boilies dan?
Hoe stoom je boilies dan?
- Gerben Lievers
- Berichten: 364
- Lid geworden op: 24-02-2003 01:00
- Locatie: Hengelo (ov)
- Contacteer:
[quote="Gerben Lievers"]Beste Martijn,
Hoe stoom je boilies dan? [/quote]
en wat heeft dit voor een voor en nadelen ten opzichte van het koken van boilies ?
Hoe stoom je boilies dan? [/quote]
en wat heeft dit voor een voor en nadelen ten opzichte van het koken van boilies ?
- ferenc van de vorstenbosc
- Berichten: 3043
- Lid geworden op: 17-05-2003 02:00
- Locatie: lisse
- Contacteer:
[quote="Gerben Lievers"][quote="Gerben Lievers"]Beste Martijn,
Hoe stoom je boilies dan? [/quote]
en wat heeft dit voor een voor en nadelen ten opzichte van het koken van boilies ?[/quote]
Flavours en andere rommel kook je er niet uit,het water blijft gewoon schoon na het koken.
Hoe te stomen is niet moeilijk,men vult een frituurpan met water en laat het koken.
Dan hang je de boilies in het mantje boven het water.
Of je gebruikt zo'n stoompan
Hoe stoom je boilies dan? [/quote]
en wat heeft dit voor een voor en nadelen ten opzichte van het koken van boilies ?[/quote]
Flavours en andere rommel kook je er niet uit,het water blijft gewoon schoon na het koken.
Hoe te stomen is niet moeilijk,men vult een frituurpan met water en laat het koken.
Dan hang je de boilies in het mantje boven het water.
Of je gebruikt zo'n stoompan
- Martijn Weenink
- Berichten: 151
- Lid geworden op: 27-02-2003 01:00
- Locatie: Hengelo
Inderdaad, op die manieren kan het, alleen geef ik zelf niet de voorkeur aan een frituurmandje, omdat er dan wel eens kartels enzo in de boilies komen, dis niet zo fijn omdat de bloilies dan uit elkaar springen tijdens het voeren, maar als je onder het kantje of met de katapult voert, hoeft dit geen probleem te zijn. Toen ik begon te stomen maakte ik zelf van een oud blik een stoompan, door en gaatjes met een hamer en spijker in te slaan. Maar als je een keertje op een rommelmarkt gaat kijken kun je zat stoompannetjes vinden, kun je gelijk een grote pan erbij kopen. Heb nu zelf 4 rekjes die je in elkaar kunt schuiven, waardoor ik een grotere hoeveelheid boilies in een keer kan maken, alles bij elkaar koste me dat (schrik niet) ongeveer 2 euro, inclusief pan. als er geen rommelmarkt in de beurt is kun je ook gewoon stoompannetjes halen bij de plaatselijke huishoudelijke-artikelen-boer, marskrame, blokker, o.i.d., zalje dan een tientje of anderhalf kosten.
De voordelen zijn (voor mij althans)
- Meer boilies tegelijkertijd maken
- hoeft minder geur/kleur en smaakstoffen te gebruiken
- boilies blijven langer houdbaar
Zie zelf eigenlijk geen voordelen meer aan het koken van de boilies.
Ik hoop dat je er iets aan hebt,
M.V.G.
Martijn Weenink
De voordelen zijn (voor mij althans)
- Meer boilies tegelijkertijd maken
- hoeft minder geur/kleur en smaakstoffen te gebruiken
- boilies blijven langer houdbaar
Zie zelf eigenlijk geen voordelen meer aan het koken van de boilies.
Ik hoop dat je er iets aan hebt,
M.V.G.
Martijn Weenink
Liever 10 'kleine' vissen dan een dertiger die niet bijt.....
-
- Berichten: 64
- Lid geworden op: 31-01-2002 01:00
- Locatie: België
Ik heb thuis zo'n speciaal stoommachientje voor groenten enzo, kan je volges mij ook al gebruiken als je dit thuis hebt staan en dit mag gebruiken.
Greetz Stef.
Greetz Stef.