Hoe ervoor te zorgen dat m'n deeg niet uitdroogt . . .


Plaats reactie
Reinder van Lune

26-05-2004 10:35

Hallo,

Ik draai nu al enige tijd m'n eigen boilies, kilo voor kilo.
Ik zit er nu aan te denken om meteen 10 kg deeg te mixen, en daarna
te verwerken.

M'n vraag nu is: hoe houdt ik het deeg goed zodat het niet uitdroogt ?

Groeten,
Reinder
Gebruikersavatar
Peter Buijsman
Berichten: 137
Lid geworden op: 26-05-2004 10:07
Locatie: Ridderkerk

26-05-2004 11:01

Wat sneller rollen :o :lol: *lol*

Nee even zonder dollen. Het is altijd mogelijk je deeg wat nat te maken. Zodra ik mijn bolies rol (altijd meer dan 2 kilo) komt het ook wel eens voor dat mijn deeg iets uitdroogt. Gewoon je handen wat nat maken en hiermee even het deeg kneden. Moet haalbaar zijn :wink:
Wie haar string te laat laat zakken, zal in 2 helften kakken ;-)
Gebruikersavatar
Wil Jeurninck
Berichten: 2261
Lid geworden op: 25-07-2002 02:00
Locatie: Baexem
Contacteer:

26-05-2004 11:03

Verpakken in plastic zak en huppa de koelkast in en je deeg droogt niet uit.
Let wel op dat sommige samenstellingen flink "zuigen" en nee dat is niet waar je nu aan denkt,maar het wil zeggen dat het gebruikte meel nog wat vocht opneemt na het mengen en hierdoor kan je deeg ook te droog worden.

Wil.
Reinder van Lune

26-05-2004 11:14

Wil bedankt voor de tip, ik ga dit meteen van de week proberen !

Groeten,

Reinder
Franca Dobbe
Berichten: 407
Lid geworden op: 06-01-2002 01:00
Locatie: Nootdorp
Contacteer:

26-05-2004 12:43

Hoi Reinder.

als er geen plek in de koelkast is,dan kan je er ook een vochtige theedoek op leggen.
En dan wel uit de zon houden.
:) Franca.
Gebruikersavatar
Mark Noorman
Berichten: 1922
Lid geworden op: 14-01-2002 01:00
Locatie: Zeist

26-05-2004 13:23

Dat werkt inderdaad erg goed, gewoon een natte doek erover.

Groeten,

Mark
Gebruikersavatar
Koen de Been
Berichten: 1882
Lid geworden op: 10-02-2004 19:08
Locatie: Wosterhout

26-05-2004 14:03

Beste Reinder,

Wat je ook kan doen is je aangemaakte boilliemix geheel bedekken met een laagje olie.
Want door olie kan geen water of ander vocht verdampen! :wink:
Gebruik je een neutrale/zoete boilliemix dan is olijfolie(voor de warmere watertemperaturen vanaf 14 graden) of maiskiemolie(voor alle watertemperaturen) gebruiken!
Zo heb je geen last meer van een te droge boilliemix, wel goed afsluiten in cellofaan en in de koelkast doen. :P

De olie heeft ook nog eens een goede werking in het viswater....het stijgt op en bereikt zo de bovenliggende/zonnende karpers die je attendeert op jou voerplek want olie trekt in en laat de olie in het water los waar jij je voerplekje maakt!
Vriendelijke groet,

Koen de Been
Gebruikersavatar
ferenc van de vorstenbosc
Berichten: 3043
Lid geworden op: 17-05-2003 02:00
Locatie: lisse
Contacteer:

26-05-2004 15:27

Dan kan je net zo goed geen olie gebruiken als je het toch in de koelkast legt. :roll:
Gebruikersavatar
Koen de Been
Berichten: 1882
Lid geworden op: 10-02-2004 19:08
Locatie: Wosterhout

26-05-2004 15:51

Ferenc,

In de koelkast verdampt water ook :wink: Alleen heeeeeeeeel traag :P
Vriendelijke groet,

Koen de Been
ed berendse
Berichten: 68
Lid geworden op: 18-04-2004 18:34

26-05-2004 22:15

gewoon plastic folie over je deeg spannen en niet in de koelkast zetten, wordt het alleen maar lastiger om te draaien. (stug)
Hold the line......
Daniel Takken
Berichten: 1009
Lid geworden op: 28-02-2004 12:02
Locatie: Fikkersdries

26-05-2004 22:36

Maak gewoon per kilo droge mix 2 eitjes teveel aan, en houd deze bij de hand..... dan kun je tussendoor de mix bevochtigen, dit werkt perfect, omdat ik meestal buiten draai (nee ma, vismeel stinkt niet :roll: ) en m'n mix ook bij 1 kilo tegelijk redelijk snel uitdroogt.....

Veel succes ermee,
mvg. daniel
Carpunity, het nieuwste online karpermagazine. Check it out!
jesper van rosmalen
Berichten: 29
Lid geworden op: 31-05-2004 11:11
Locatie: Tilburg
Contacteer:

09-06-2004 20:49

...als ik jou was zou ik gewoon het deeg in een boterhammenzakje doen en het in de koelkast leggen...Als je het nodig hebt en het is misschien een beetje uitgedroogd kun je het deeg nog altijd besprenkelen met water...
...groeten jesper...
Gebruikersavatar
Bart van der Velden
Berichten: 242
Lid geworden op: 10-06-2003 02:00
Locatie: Venlo

09-06-2004 22:04

Ik vind het knap als je 10 kilo deeg in een boterhammenzakje kunt krijgen :P :P :lol: :lol:
Neej de bedoeling is duidelijk :wink:

mzzzls Bart
Plaats reactie