pinda's


Plaats reactie
kees peters
Berichten: 97
Lid geworden op: 02-07-2003 02:00
Locatie: breda

23-05-2004 20:35

ik heb pinda's gekocht hoe ken k die het beste voorberijden??na het kooke suiker er bij?
kevin diederen
Berichten: 3862
Lid geworden op: 28-09-2003 02:00
Locatie: Zuid Nederland

23-05-2004 20:55

gewoon de pinda's 24 uur weken in water. En daarna dan de hele boel een half uurtje laten koken (pas de tijd bijhouden als het water echt kookt he).
Met vriendelijke groet,

Kevin Diederen
Benny van de Werfhorst
Berichten: 4482
Lid geworden op: 19-10-2002 02:00
Locatie: Gelderland
Contacteer:

23-05-2004 21:06

Kees,

Met de zoekfunctie was je ook ver gekomen....! :wink: Maar aangezien ik
graag wil dat pinda's goed bereid worden, zal ik het uitleggen! :)

1- Doe de pinda's in een ruime emmer en zet ze ruim onder water, roer
hier ook gelijk de gewenste attractors goed door. Ik ben zelf gek van een
combi vloeibare melasse en bruine suiker (goed scheutig mee zijn!) Laat
het geheel tenminste 24 uur weken!
2- Gooi ze daarna in een ruime pan met het weekwater, en kook ze dan
op een zo hoog mogelijk vuur 45 minuten; 30 minuten kan ook maar dat
is wel het minimum!
3- Gooi ze naar het koken in een vergiet en spoel ze GOED af, dit in ver-
band met de schadelijke stof blauwzuur die vrij komt met het koken. Te
erkennen aan die vieze grauwe schuim tijdens het koken. Dat blauwzuur
moet er dus goed af!
4- Gooi ze nu weer in een emmer en zet ze weer ruim onder water, doe
nu weer flink wat melasse en bruine suiker er door. Laat het nu weer zo'n
nacht staan. En ze zijn klaar voor gebruik! :wink:

Tot slot: Kijk uit met het gebruik van pinda's op wateren, waar pinda's HET
AAS zijn....!

groetjes Benny
Benny van de Werfhorst
Berichten: 4482
Lid geworden op: 19-10-2002 02:00
Locatie: Gelderland
Contacteer:

23-05-2004 21:09

[quote="kevin diederen"] (pas de tijd bijhouden als het water echt kookt he).[/quote]

Kevin,

Klopt, goede aanvulling!!! :wink: :)

groetjes Benny
Filip Oost
Berichten: 115
Lid geworden op: 10-11-2002 01:00

23-05-2004 21:43

Benny wat bedoel je precies met je slotzin?? Zijn ze na een goede bereiding nog schadelijk voor de vis als ze het vaak eten?

Mvg Fokke
Benny van de Werfhorst
Berichten: 4482
Lid geworden op: 19-10-2002 02:00
Locatie: Gelderland
Contacteer:

23-05-2004 21:50

Fokke,

Op wateren waar pinda's HET AAS zijn, dus waar ze zeer veel gebruikt
worden en mee gevoerd word. Kan er een soort tekort koming ontstaan
aan een bepaalde vitamine. Waardoor de karpers ziek kunnen worden
of zelfs sterven. In Engeland zijn pinda's op sommige wateren verboden!

Dit verschijnsel komt het meeste voor op voedsel-arme overbezette put-
ten. Op voedselrijke wateren is dit van veel mindere invloed....!

Tot slot: Pinda's zijn dus best te gebruiken, maar wel met verstand....!

groetjes Benny
Filip Oost
Berichten: 115
Lid geworden op: 10-11-2002 01:00

23-05-2004 21:54

Ok ik vat em, bedankt ...

MVG Fokke
leon vantoorenburg
Berichten: 65
Lid geworden op: 15-12-2003 01:00

23-05-2004 23:51

hoe vissen jullie hem aan de hair
ze zijn er al af voor je lood het water raakt :o
groeten leon :wink:
Gebruikersavatar
marijn ham
Berichten: 2429
Lid geworden op: 11-07-2003 02:00
Locatie: Waarland

24-05-2004 11:08

Leon,

doordat pinda's vrij zacht worden na al het koken en weken kan je de lijnen het best uitavren of uitlopen, of lichter lood gebruiken, bijvoorbeeld 56 gram, de karper prikt zich nog wel met dit gramsgewicht!

Zoals Benny al zei is het vissen met pinda's een gevaarlijke bezigheid, je kan de vis er goed mee op je stek vasthouden, maar als er teveel pinda's worden gevoerd laten ze het natuurlijke voedsel links liggen waardoor de vis echt in een korte tijd kan afvallen in gewicht... pinda's alleen als voedsel heeft te weinig voedingswaarden...

over blauwzuur is al genoeg gesproken...
Plaats reactie