BIEFSTUK?


Plaats reactie
Gebruikersavatar
Tim Horsthuis
Berichten: 128
Lid geworden op: 13-02-2003 01:00
Locatie: Rossum ov
Contacteer:

12-05-2004 19:28

Hallo grote toppers,

vandaag las ik in de Twentsche Courant Tubantia dat er een visser (weliswaar een wedstrijdvisser) karpers ving met stukjes biefstuk.

Wie o wie heeft er ervaring mee?

gr
Tim Horsthuis
ed berendse
Berichten: 68
Lid geworden op: 18-04-2004 18:34

12-05-2004 19:36

Als je het gaat doen, gebruik dan een goedkoper stukje vlees...........
Hold the line......
Gebruikersavatar
Tim Horsthuis
Berichten: 128
Lid geworden op: 13-02-2003 01:00
Locatie: Rossum ov
Contacteer:

12-05-2004 19:42

een biefstukje is toch niet zo duur, kijk een wat een kilootje nash boilies kost

gr tim
ed berendse
Berichten: 68
Lid geworden op: 18-04-2004 18:34

12-05-2004 20:41

koop eens een kilootje ossehaas........................ :roll: :roll: :roll:
Hold the line......
Gebruikersavatar
Martijn Weenink
Berichten: 151
Lid geworden op: 27-02-2003 01:00
Locatie: Hengelo

12-05-2004 21:04

Of je leest het hele artikel en je komt erachter dat een lekker biefstukje gewoon een metafoor is voor allerlei luxe aassoorten is:

[size=18][b]Karpers verleiden met biefstuk [/b][/size]
Maar liefst 25,970 kilo vis in drie uur tijd. Met die vangst won Frank Keizers onlangs een viswedstrijd. Hengeloër Frank Keizers besteedt per week zo’n veertig uur aan zijn hobby. Trainen, voorbereiden, wedstrijden en dan gaat hij ook nog vissen voor de lol, zoals gistermiddag in de Hasseler Es. Het vissen is hem met de paplepel ingegoten. ‘Ik vis vanaf mijn vijfde, dus ruim dertig jaar. Mijn vader en moeder en mijn broers doen ook aan wedstrijdvissen.’


Logisch dat ook Frank voor de bijl ging, vertelt hij terwijl hij zijn elf meter lange hengel verlegt. De vissen willen vandaag niet bijten, in de vijver aan de Lou Bandystraat, vindt Keizers. Toch heeft hij in korte tijd vier flinke karpers en een aantal kleine voorntjes gevangen, blijkt als hij voor de fotograaf zijn schepnet leegt. ‘Ik schat in totaal zo’n tien kilo, dat kan veel beter.’

Vergeleken bij de wedstrijd uit de topcompetitie is dat weinig. Op Koninginnedag gaat de 36-jarige Hengeloër met de eerste prijs aan de haal door in drie uur 25,970 kilo te vangen. ‘De tweede had 16,140 kilo, dus ik had een ruime voorsprong. Het gaat lekker. Eerst met Koninginnedag deze prijs, toen die zondag tweede, vorige week zaterdag met mijn team gewonnen in Groenlo en die zondag twaalfde. Ik zit zaterdag in de herhaling van Vis tv, van RTL 5.’

Voor Keizers is vissen geen ontspanning. Het is juist de spanning, die hem trekt. Zo snel mogelijk zo veel mogelijk vangen. ‘Je probeert de vissen slimmer af te zijn. Het zit in me, we leggen soms negenhonderd kilometer af per weekend, op weg naar wedstrijden. Meedoen aan het WK of EK is mijn droom, maar dat zit er vast niet in, wacht, er bijt er een.’

Om zijn doel te bereiken heeft de hobbyvisser een verzameling hengels en een scala aan delicatessen voor de vissen bij zich. Als een buffet van visvoer staat het uitgestald bij zijn viskruk. Drie soorten maden, twee soorten mais, hennepkorrels en verschillende soorten vissenvoer. ‘En ik heb nog niet eens muggenlarven en geur- en kleurstoffen bij me.’ Verder tuigen met dobbers, snoeren en haakjes, in een speciale koffer met vier etages. ‘Met wedstrijden heb ik er honderd bij me.’

En met een boog gooit de visser een bal gemengd voer het water in: maden, broodkruimels, hennepkorrels en meel. ‘Al heb je net gegeten, een biefstukje gaat er ook bij vissen altijd nog in’, lacht hij. Voor de omgeving heeft Keizers geen oog. Een boer aan het werk in zijn tractor, koeien die tegenover de vijver grazen, een hond die vlakbij de visser zijn behoefte doet. Keizers raakt niet afgeleid. Ingespannen tuurt hij naar de dobber. ‘Kijk, ze zitten er bij, waarom bijten ze niet? De natuur, vroeg je? Mooi, maar ik zie het niet. Ik moet opletten.’


Bron: TC tubantia 12-05-2004
Liever 10 'kleine' vissen dan een dertiger die niet bijt.....
Gebruikersavatar
mitsz van der kamp
Berichten: 6100
Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
Locatie: amsterdam
Contacteer:

12-05-2004 22:31

Mijne heren,

het kan echter WEL. Zo zat ik eens te vissen op een mooie Januaridag met dhr M van Zijl. Het bourgondische is mij niet vreemd, dus ik had een flink stuk rib-eye meegenomen. Den vischmaat sneed daar(voor er vragen komen:rauw!) een stukje af en bevestigde dat aan zijn hair. U voelt 'm al aankomen. De eerste run liet niet lang op zich wachten. Dus aan een ieder die eens een lekker dressuurdoobrekend aasje wil.................. kiloknaller?

met bourgondische groet

Mitsz
Gunther van Marwijk

13-05-2004 20:03

..
Laatst gewijzigd door Gunther van Marwijk op 16-08-2004 23:04, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
Wouter Steggink
Berichten: 521
Lid geworden op: 02-10-2002 02:00
Locatie: TwentuH

14-05-2004 17:32

Frikandel of knakworst als aas??? Ik eet ze liever zelf op!! :D
geert vangils
Berichten: 105
Lid geworden op: 01-05-2004 21:08
Locatie: weelde (belgie)
Contacteer:

14-05-2004 18:48

heb ook iets van gehoord
rauwe biefstuk in reepjes aan de haak
Sander krimpen
Berichten: 47
Lid geworden op: 04-03-2003 01:00
Locatie: R'dam
Contacteer:

21-05-2004 16:45

probeer ook eens grote stukjes shoarma, hier heeft een maat van mij ook een run op gehad, maar verspeeld.

Ook een aanrader is een wokkel, (die chips dan)

gewoon de hair eraan knopen
Tobias Boot
Berichten: 248
Lid geworden op: 31-07-2003 02:00

21-05-2004 17:40

[quote="Sander krimpen"]probeer ook eens grote stukjes shoarma, hier heeft een maat van mij ook een run op gehad, maar verspeeld.

Ook een aanrader is een wokkel, (die chips dan)

gewoon de hair eraan knopen[/quote]

zo'n wokkel chips?!?! die dingen gaan zo kapot in het water toch? of bedoel je het in de zin van drijvend vissen.. dat zou mischien nog kunnen werken
Gebruikersavatar
ferdy pol
Berichten: 373
Lid geworden op: 16-04-2004 16:03
Locatie: nl

23-05-2004 17:55

Ze worden hier in de plaatselijke overbezette parkput zelfs gevangen op fruittella`s dus ik denk dat er dan een heleboel mogelijk is met een beetje nadenken
Gebruikersavatar
Bart van der Velden
Berichten: 242
Lid geworden op: 10-06-2003 02:00
Locatie: Venlo

23-05-2004 19:03

Heej,
M'n kameraad heeft ook wel eens op een druk beviste vijver met winegums gevist. Dan moet je wel die van Redband nemen he :wink: :wink: Hij heeft er 3 runs op gehad.

mzzzzzls Bart
Gebruikersavatar
dion van dongen
Berichten: 310
Lid geworden op: 02-06-2004 20:00
Contacteer:

11-06-2004 21:38

net zoals wat gunther zegt dus met frikadel en knakworsten maar het lukt ook met van die bifi worstjes.

dvd
Gebruikersavatar
Marck de Jongh
Berichten: 491
Lid geworden op: 28-04-2004 17:27
Locatie: Blaricum/Velp
Contacteer:

22-06-2004 19:53

Biffi worstjes was mij al bekend, maar de andere vleessoorten niet :o dat had ik dus echt niet verwacht...Tijd om eens uit te proberen :p een flesje bier als flavour doet ook wonderen op dressuur water!

MvG Marck
The Carp, The Whole Carp, And Nothing But The Carp, So Help Me God...

Binnekort online, http://www.karpertotaal.nl!
PR NL: 24 pond spiegel
PR FA: 28 pond Spiegel
Gebruikersavatar
Ronald Dijkstra
Berichten: 2
Lid geworden op: 21-06-2004 23:03
Locatie: Sapmeer

22-06-2004 20:20

Op een parkvijvertje zag ik eens een man penvissen met Groninger (een wat zachte droge worst) metworst aan zijn haak. Hij ving een paar, weliswaar kleine, maar mooie karpers.
Van Louwerzee tot Dollard tou!
Plaats reactie