Ik denk dat de karper ook voedingstoffen en vitaminen nodig heeft dus het is echt niet verkeerd om gewoon je boilies te rollen mét eieren.
En ik denk ook dat Readymades uit de dieren/viswinkels de boilies zonder eieren juist slecht voor de karper is.
Die vitaminen en voedingstoffen heeft ie dus nodig.
boilies zonder eieren
-
- Berichten: 147
- Lid geworden op: 23-12-2003 01:00
- Locatie: Montzen
Ja dat zal wel kloppen. De meeste Ready Mades zijn niks waard.
Ik maak mijn mix al jaren zelf en weet dat die van heel goede kwaliteit is.
En die mix zou ook zonder eieren nog heel goed zijn. Misschien nog beter.
Ik zou toch graag willen achterkomen wat de boilieindustrie gebruikt om de eieren te vervangen.
Ik ben vast van overtuigd, dat er geen enkel ei wordt gebruikt. Ook als ze bij Pro line zo gezegd met eipoeder en ei albumine werken ,kan ik dat maar moeilijk geloven. Misschien wel in kleine hoeveelheden, maar er worden zeker nog andere binders gebruikt. De eiprodukten zijn gewoonweg veel te duur. Ook al kopen ze ze in grote hoeveelheden.
En van de goedkopen Ready Mades worden er met zekerheid geen eiprodukten gebruikt. Maar wat dan?
Groeten
Pascal
Ik maak mijn mix al jaren zelf en weet dat die van heel goede kwaliteit is.
En die mix zou ook zonder eieren nog heel goed zijn. Misschien nog beter.
Ik zou toch graag willen achterkomen wat de boilieindustrie gebruikt om de eieren te vervangen.
Ik ben vast van overtuigd, dat er geen enkel ei wordt gebruikt. Ook als ze bij Pro line zo gezegd met eipoeder en ei albumine werken ,kan ik dat maar moeilijk geloven. Misschien wel in kleine hoeveelheden, maar er worden zeker nog andere binders gebruikt. De eiprodukten zijn gewoonweg veel te duur. Ook al kopen ze ze in grote hoeveelheden.
En van de goedkopen Ready Mades worden er met zekerheid geen eiprodukten gebruikt. Maar wat dan?
Groeten
Pascal
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
Pascal,
De eieren in de boilie industrie worden uit oogpunt van bederfelijkheid weggelaten..
Eieren zijn geen bindmiddelen, maar meer eiwit, vet en vitamine leveranciers voor de thuis(boilie)bakkers.
In een eerder bericht gaf ik al twee eivervangers welke uit het oogpunt voedingswaarde voorhanden zijn.
Wil je iets lezen over bindmiddelen, gommen en zetmelen, dan kan dat bij:
http://www.food-info.net/dutch/topics/to.php?c=gelatine
De eieren in de boilie industrie worden uit oogpunt van bederfelijkheid weggelaten..
Eieren zijn geen bindmiddelen, maar meer eiwit, vet en vitamine leveranciers voor de thuis(boilie)bakkers.
In een eerder bericht gaf ik al twee eivervangers welke uit het oogpunt voedingswaarde voorhanden zijn.
Wil je iets lezen over bindmiddelen, gommen en zetmelen, dan kan dat bij:
http://www.food-info.net/dutch/topics/to.php?c=gelatine
Groet'n Henk..
still growing Old.
still growing Old.
-
- Berichten: 147
- Lid geworden op: 23-12-2003 01:00
- Locatie: Montzen
Bedankt Henk.
De Site is heel interessant maar heel technisch.
Niet altijd makkelijk, maar ik heb een mail gestuurd.
Ze kunnen me misschien helpen.
Ik kom er wel nog achter.
Groeten
Pascal
De Site is heel interessant maar heel technisch.
Niet altijd makkelijk, maar ik heb een mail gestuurd.
Ze kunnen me misschien helpen.
Ik kom er wel nog achter.
Groeten
Pascal
-
- Berichten: 147
- Lid geworden op: 23-12-2003 01:00
- Locatie: Montzen
Dag Jongens,
ik denk dat een goedkope oplossing heb gevonden.
Ik zal het nog deze week uittesten.
Ik ben toevallig een karpervisser tegengekomen die alleen water met "gomme guar" gebruikt. Dit produkt is betaalbaar en je hebt er maar 2 gr per kilo nodig. Het is kleur en smaakloos.
Ik zal wel nog een beetje eiwit aan het water toevoegen.
Dat zou de textuur van de boilie verbeteren. Ik kan dat eiwit in 9 liter bidons kopen.
Ditmaal heb ik een echt goed gevoel.
Ik zit niet ver van een aanvaardbare oplossing.
Er zullen wel waarschijnlijk dingen nog moeten worden aangepast.
Dat zien we dan wel.
Pascal
ik denk dat een goedkope oplossing heb gevonden.
Ik zal het nog deze week uittesten.
Ik ben toevallig een karpervisser tegengekomen die alleen water met "gomme guar" gebruikt. Dit produkt is betaalbaar en je hebt er maar 2 gr per kilo nodig. Het is kleur en smaakloos.
Ik zal wel nog een beetje eiwit aan het water toevoegen.
Dat zou de textuur van de boilie verbeteren. Ik kan dat eiwit in 9 liter bidons kopen.
Ditmaal heb ik een echt goed gevoel.
Ik zit niet ver van een aanvaardbare oplossing.
Er zullen wel waarschijnlijk dingen nog moeten worden aangepast.
Dat zien we dan wel.
Pascal
- Kees Ouwehand
- Berichten: 11597
- Lid geworden op: 07-01-2002 01:00
- Locatie: Nederland
Gomme guar (Frans) of guar gum (Engels) of guarpitmeel (Nederlands) is het verdikkingsmiddel galactomannan geregistreerd onder nummer E412. Is ongevaarlijk bij consumptie en wordt wel in sausen gebruikt. Is dus niet meer dan een binder en geeft bij koken niet het waterbestendige huidje zoals eiwit. Maar dat doe je er toch nog bij.
We horen verder wel of het wat wordt.
Groet, Kees
We horen verder wel of het wat wordt.
Groet, Kees
- Sem v Wijk
- Berichten: 349
- Lid geworden op: 07-11-2003 01:00
- Locatie: Barneveld
Is dat slecht voor de Karper die gommen? of maakt dat helemaal niks uit
MVG SVW
- nico offerman
- Berichten: 383
- Lid geworden op: 03-05-2004 20:50
- Locatie: Schiedam
en wat betreft het rotten van de bolletjes.daar hebben ze vriezers voor uitgevonden.je kunt net zo veel maken als dat je nodig hebt voor een
voercampange en als je wilt voeren haal je toch een zakje uit de vriezer laat t ontdooien en hupsake.... zo doe ik t altijd.geen conseveringsmiddelen en nare luchtjes.
voercampange en als je wilt voeren haal je toch een zakje uit de vriezer laat t ontdooien en hupsake.... zo doe ik t altijd.geen conseveringsmiddelen en nare luchtjes.
groeten nico
- Erik Scholtes
- Berichten: 79
- Lid geworden op: 19-04-2004 18:51
- Locatie: Delft
Heb nog niet zo gek veel ervaring in het zelf boillie maken maar heb de eerste keer, zonder dat ik het zelf doorhad, een goed vangende boillie gemaakt zonder ei.
Zoek in het kookboek (desnoods van moeders) Roux op en je hebt een basis waar je van alles aan toe kan voegen.
Ik heb toen de combinatie bird seed / vanilla gemaakt en deze vangt best.
Uiteraard heb ik ook andere smaken maar ...... vind je het heel erg als ik die voor mijzelf hou.
Wel goed zorgen dat de roux "gaar" is omdat anders alles naar bloem smaakt.
Ook loop je de kans dat het hele zaakje plakkerig blijft en zich dus lastig op de plank laat draaien. (met de hand draaien dus)
Koken totdat ze boven komen drijven en dan een minuut wachten.
Kogelhard worden ze niet maar hard genoeg om een sessie van 10 uur aan de hair te bungelen.
Heb hierna ook met ei gemaakt met als basis een boilliemix en dat ving ook maar ik miste een beetje het "als ik dit al lekker vind laat staan de karper" gevoel.
Wil je proeven TIP eerst proeven dan bird seed toevoegen
O, ja drogen en in de vriezer want het is net brood ..... zo blauw
Zoek in het kookboek (desnoods van moeders) Roux op en je hebt een basis waar je van alles aan toe kan voegen.
Ik heb toen de combinatie bird seed / vanilla gemaakt en deze vangt best.
Uiteraard heb ik ook andere smaken maar ...... vind je het heel erg als ik die voor mijzelf hou.
Wel goed zorgen dat de roux "gaar" is omdat anders alles naar bloem smaakt.
Ook loop je de kans dat het hele zaakje plakkerig blijft en zich dus lastig op de plank laat draaien. (met de hand draaien dus)
Koken totdat ze boven komen drijven en dan een minuut wachten.
Kogelhard worden ze niet maar hard genoeg om een sessie van 10 uur aan de hair te bungelen.
Heb hierna ook met ei gemaakt met als basis een boilliemix en dat ving ook maar ik miste een beetje het "als ik dit al lekker vind laat staan de karper" gevoel.
Wil je proeven TIP eerst proeven dan bird seed toevoegen
O, ja drogen en in de vriezer want het is net brood ..... zo blauw
't is stil aan de waterkant
- Kees Ouwehand
- Berichten: 11597
- Lid geworden op: 07-01-2002 01:00
- Locatie: Nederland
Mannen,
Sorry hoor, maar weer geheimtaal. Roux is 5 delen boter en 6 delen bloem. Wederom een basis voor sausen. Allemaal als aas te gebruiken natuurlijk, maar volgens mij missen jullie de essentie van de boilie. Kan aan mij liggen.
Groet, Kees
Ps. Geeft niet Erik, wellicht brengt het mensen op een idee. Maar ik heb nog niet het gevoel aangeland te zijn bij boilies zonder eieren.
Sorry hoor, maar weer geheimtaal. Roux is 5 delen boter en 6 delen bloem. Wederom een basis voor sausen. Allemaal als aas te gebruiken natuurlijk, maar volgens mij missen jullie de essentie van de boilie. Kan aan mij liggen.
Groet, Kees
Ps. Geeft niet Erik, wellicht brengt het mensen op een idee. Maar ik heb nog niet het gevoel aangeland te zijn bij boilies zonder eieren.
-
- Berichten: 56
- Lid geworden op: 01-04-2010 15:05
- Locatie: utrecht
- Contacteer:
https://ecs3.tokopedia.net/newimg/produ ... 23fab8.jpg
http://vegan-glutenvrij.nl/wp-content/g ... angers.jpg
misschien is er hier een keukenprinsje die kan vertellen of een van deze vervangers een harde korst oplevert na koken.
http://vegan-glutenvrij.nl/wp-content/g ... angers.jpg
misschien is er hier een keukenprinsje die kan vertellen of een van deze vervangers een harde korst oplevert na koken.
Topicje van bijna 11 jaar oud naar boven halen, altijd leuk.
Maar 200 gram poeder dat 66 eieren kan vervangen, en dan ook nog vrij van alles?
En dat allemaal voor 3,99. Da's 6 cent per ei.
Dat is.....Het ei van Columbus.
Maar 200 gram poeder dat 66 eieren kan vervangen, en dan ook nog vrij van alles?
En dat allemaal voor 3,99. Da's 6 cent per ei.
Dat is.....Het ei van Columbus.
Ook voor TV-snacks en Kant en Klare mee neem bami.
- Mart Honen
- Berichten: 1374
- Lid geworden op: 21-09-2009 17:53
- Locatie: Breda
Dirk,
Die onderste link, dat zijn geen eivervangers zoals jij ze bedoelt. Wat voor eivervangers het dan wel zijn weet ik ook niet. Banaan, pindakaas of soja eiwit, ik vind het nogal verschillende zaken...
Die onderste link, dat zijn geen eivervangers zoals jij ze bedoelt. Wat voor eivervangers het dan wel zijn weet ik ook niet. Banaan, pindakaas of soja eiwit, ik vind het nogal verschillende zaken...
Ik weet het ook allemaal niet...
-
- Berichten: 1976
- Lid geworden op: 04-12-2004 00:32
- Locatie: z-h
chick pea flour dus wel..
Ach man..Ga toch vissen !!