wie heeft er verstand van hennep???
-
- Berichten: 102
- Lid geworden op: 28-02-2004 00:14
ik heb voor het eerst geen kant en klare hennep gekocht, maar van die hennep die je nog moet koken en weken....
Nou heb ik ze 16 uur laten weken.. 10 minuten gekookt en nou staan ze af te koelen maar er is nog niet veel open gegaan...
is dit erg?? is dit belangrijk????
kun je ook met dichte hennep vissen?
alvast bedankt
Nou heb ik ze 16 uur laten weken.. 10 minuten gekookt en nou staan ze af te koelen maar er is nog niet veel open gegaan...
is dit erg?? is dit belangrijk????
kun je ook met dichte hennep vissen?
alvast bedankt
-
- Berichten: 749
- Lid geworden op: 09-09-2003 02:00
- Locatie: W-vl. Belgie
HOI Marco,
Ik laat ze weken tot ze gekiemd zijn.
De hennep maal ik dan en gebruik et als toeevoeging in grondvoeders en boiliemixen. Heb geen flauwbenul van als je ze moet koken om mee te vissen of voeren
Ik laat ze weken tot ze gekiemd zijn.
De hennep maal ik dan en gebruik et als toeevoeging in grondvoeders en boiliemixen. Heb geen flauwbenul van als je ze moet koken om mee te vissen of voeren
- raymond van ommeren
- Berichten: 453
- Lid geworden op: 12-01-2004 20:13
- Locatie: Vijfhuizen
je moet ze ongeveer 24uur laten weken en dan laten koken tot de kiemen er uit springen +/-30min niet meer en dan doe ik het door me lokvoer
-
- Berichten: 4482
- Lid geworden op: 19-10-2002 02:00
- Locatie: Gelderland
- Contacteer:
Hennep kun je op verschillende manieren bereiden!
Ik doe het als volgt: 24 uur weken dan in hetzelfde weekwater 5 a 10 mi-
nuten op hoog vuur koken. Daarna gelijk met vocht en al in een emmer,
en dan de emmer afsluiten en weer 24 uur laten staan.
groetjes Benny
Ik doe het als volgt: 24 uur weken dan in hetzelfde weekwater 5 a 10 mi-
nuten op hoog vuur koken. Daarna gelijk met vocht en al in een emmer,
en dan de emmer afsluiten en weer 24 uur laten staan.
groetjes Benny
-
- Berichten: 102
- Lid geworden op: 28-02-2004 00:14
ik vroeg me dat af omdat de winkel waar ik ze gekoch had zei dat 12 uur weken genoeg was.... dan waren ze meteen klaar.. dus ik dacht al... na 16 uur....
maar als ik ze nou nog vanacht laat staan ( er springen er nu steeds meer open...) is het in ieder geval niet schadelijk??? dat vind ik natuurlijk het belangrijkste...
maar als ik ze nou nog vanacht laat staan ( er springen er nu steeds meer open...) is het in ieder geval niet schadelijk??? dat vind ik natuurlijk het belangrijkste...
-
- Berichten: 749
- Lid geworden op: 09-09-2003 02:00
- Locatie: W-vl. Belgie
zelf eens proeven é
als et ni slecht(zuur) smaakt mee vissen
als et ni slecht(zuur) smaakt mee vissen
-
- Berichten: 3862
- Lid geworden op: 28-09-2003 02:00
- Locatie: Zuid Nederland
Als ik zelf wat kleinere hoeveelheden gebruik doe ik het volgende:
Zet een pannetje water op het gasfornuis ebn laat dit flink koken.
Haal het pannetje water als het goed kookt van het fornuis en gooi het water dan in een emmer waar je de hennep in hebt staan. Maar zorg dan wel dat de hennep goed onderwater staat. Vervolgens nog een beetje zout erbij.. de boel goed doorroeren en een nachtje laten staan.
Voor mij is dit altijd het makkelijkste gebleken. En de hennep was altijd open.
Zet een pannetje water op het gasfornuis ebn laat dit flink koken.
Haal het pannetje water als het goed kookt van het fornuis en gooi het water dan in een emmer waar je de hennep in hebt staan. Maar zorg dan wel dat de hennep goed onderwater staat. Vervolgens nog een beetje zout erbij.. de boel goed doorroeren en een nachtje laten staan.
Voor mij is dit altijd het makkelijkste gebleken. En de hennep was altijd open.
Met vriendelijke groet,
Kevin Diederen
Kevin Diederen
-
- Berichten: 265
- Lid geworden op: 30-06-2002 02:00
- Locatie: veenendaal
idd kevin, zout erdoor, dan springen ze open
- Niels Wijermars
- Berichten: 60
- Lid geworden op: 20-06-2002 02:00
Het hangt ook sterk vd kwaliteit van de hennep af heb ik gemerkt. Ik haal het tegenwoordig altijd bij een grote diervoederzaak in zakken van 25 kilo. Dat is niet alleen veeeel goedkoper (25 kg / € 23,-), maar het is kwalitatief ook veel betere hennep. Vooral die kleine zakjes uit de viswinkel (zogenaamde vishennep??!!) heb ik slechte ervaringen mee, dat spul kun je blijven weken en koken en dan springt de helft vaak nog niet eens open.
Ik sluit me qua bereiding aan bij Benny en een beetje zout erbij is goed voor de smaak en voor de kleur, maar is niet echt nodig.
Ik sluit me qua bereiding aan bij Benny en een beetje zout erbij is goed voor de smaak en voor de kleur, maar is niet echt nodig.
-
- Berichten: 4624
- Lid geworden op: 06-01-2002 01:00
hennep wordt gemodificeerd, zodat het kiemen niet of bijna niet plaatsvindt.
Werkelijk gekiemde hennep is even iets anders dan die kleine witte puntjes van nu.
Zoek maar een op het net.
MVG
Klaads
Werkelijk gekiemde hennep is even iets anders dan die kleine witte puntjes van nu.
Zoek maar een op het net.
MVG
Klaads
- jordyopthof
- Berichten: 1606
- Lid geworden op: 05-01-2002 01:00
- Locatie: Zuid-Holland
Misschien moeten we het op Luc z'n bereidingswijze doen....
lekker tussen de natte lakens late liggen totdat er groene blaadjes op komen te staat......
wellicht al iemand geprobeerd????
lekker tussen de natte lakens late liggen totdat er groene blaadjes op komen te staat......
wellicht al iemand geprobeerd????
Geniet van alle vissen, klein en groot. Maar, zodra de het genieten van klein verdwijnt is het wellicht tijd om te stoppen...
-
- Berichten: 108
- Lid geworden op: 06-01-2002 01:00
- Locatie: Deurne
Hennep dient men te laten "schrikken"... een nachtje weken en dan kook je het 15 minuten ongeveer..... dan pak je een emmer met koud water.. Je gooit de hennep in de vergiet en als al t warme weg s gooi je ze gelijk in t koude water ... Pats Pats Pats Pats .. je ziet ze open springen..
MvG Bram..
MvG Bram..
- jordyopthof
- Berichten: 1606
- Lid geworden op: 05-01-2002 01:00
- Locatie: Zuid-Holland
hoi bram,
leuk idee,
ik ga deze manier ook eens proberen!!
leuk idee,
ik ga deze manier ook eens proberen!!
Geniet van alle vissen, klein en groot. Maar, zodra de het genieten van klein verdwijnt is het wellicht tijd om te stoppen...
-
- Berichten: 3862
- Lid geworden op: 28-09-2003 02:00
- Locatie: Zuid Nederland
Schrikken?
Ga gelijk mijn karnavals-masker (Hoezo Limburger??) afzetten... eens kijken of het werkt
Wel leuk bedacht.
Ga gelijk mijn karnavals-masker (Hoezo Limburger??) afzetten... eens kijken of het werkt
Wel leuk bedacht.
Met vriendelijke groet,
Kevin Diederen
Kevin Diederen
-
- Berichten: 1242
- Lid geworden op: 29-04-2003 02:00
- Locatie: Goor(Twente)
Kevin,
Jij hebt niet eens een masker nodig
Je bent al angstaanjagend genoeg
Spreek je!
mvg
Koen
Jij hebt niet eens een masker nodig
Je bent al angstaanjagend genoeg
Spreek je!
mvg
Koen
Hoezeer ik ook mijn pen bemin, ik zie ´m nog altijd liever onder gaan, dan aan de oppervlakte staan.
-
- Berichten: 667
- Lid geworden op: 12-04-2004 18:36
- Locatie: den haag
ik had behoorlijk verstand van hennep zat tot kort gelede elke dag in de coffeeshop
-
- Berichten: 102
- Lid geworden op: 28-02-2004 00:14
he niels... welke dierenshop haal jij dat dan... klinkt goedkoop... 25 kilo voor 23 euro.....
- Niels Wijermars
- Berichten: 60
- Lid geworden op: 20-06-2002 02:00
Marco,
dat is de Groot Diervoeders, die zit in "s Heerenbroek. Dat is een heel klein dorpje vlak bij Zwolle.
Groeten,
Niels
dat is de Groot Diervoeders, die zit in "s Heerenbroek. Dat is een heel klein dorpje vlak bij Zwolle.
Groeten,
Niels
24 uur weken of zelfs tot 36 uur,
En achteraf het liefst 20 a 40minuten koken afhankelijk hoe zachtje het wilt en geloof mij dan gaan ze allemaal open
En achteraf het liefst 20 a 40minuten koken afhankelijk hoe zachtje het wilt en geloof mij dan gaan ze allemaal open
-
- Berichten: 102
- Lid geworden op: 28-02-2004 00:14
is dat dan gewoon een dierenwinkel. waarom verkoopt een dierenwinkel zoveel hennep? welk dier eet dat?
- Niels Wijermars
- Berichten: 60
- Lid geworden op: 20-06-2002 02:00
Deze winkel verkoopt sowieso heel veel granen en diervoeders en alles in grootverpakking. Ik haal al mijn particles daar. Ik denk dat ze het verkopen voor vogels.
Niels
Niels
-
- Berichten: 25
- Lid geworden op: 28-04-2004 15:40
- Contacteer:
Ik lees hier dat verschillende mensen hun hennep 10 minuten of meer laten koken.
Naar mijn weten is het voldoende wanneer er de kook is over geweest. Vuur opstoken dus en wanneer het een en ander aan de kook is het vuur uit.
Ook heb ik de eerdergenoemde methode van het overgieten met kokend water toegepast.
Mijn hennep laat ik trouwens minimaal 20 uur weken.
Groeten,
Johan
Naar mijn weten is het voldoende wanneer er de kook is over geweest. Vuur opstoken dus en wanneer het een en ander aan de kook is het vuur uit.
Ook heb ik de eerdergenoemde methode van het overgieten met kokend water toegepast.
Mijn hennep laat ik trouwens minimaal 20 uur weken.
Groeten,
Johan