probleem met recept


Plaats reactie
Hans Hanegraaf
Berichten: 160
Lid geworden op: 30-01-2002 01:00
Locatie: den bosch

06-04-2004 18:23

ik heb het volgende recept gebruikt:
150 gr. tarwebloem
150gr. tarwegiesmeel
120gr. maismeel
100gr. notenmeel
50gr. cocos
5xei
1 eetlepel zoete peper
ik kook het deeg in 2 delen in folie,ong. 20 min. en snijdt er daarna blokjes van.
het probleem is:de blokjes blijven zacht, klopt er bij de ingredienten iets niet?
zou rijstemeel kunnen helpen? ik heb geen olijfolie toegevoegd,zou dit verschil kunnen maken,de boilies worden nl. brokkelig.
b.v.d. Hans.
patrick de GRoot
Berichten: 352
Lid geworden op: 31-10-2002 01:00
Locatie: leidschendam

06-04-2004 18:30

als je de blokjes laat drogen dan moeten ze wel hard worden
gewoon een nachie laten staan in een goed geventileerde ruimte.
mcg patje
Gebruikersavatar
Simon van Vegchel
Berichten: 427
Lid geworden op: 10-03-2004 14:43
Locatie: Eindhoven

06-04-2004 18:50

Hans, waarom kook je het deeg in folie?
Gebruikersavatar
Chris Noorlander
Berichten: 502
Lid geworden op: 07-01-2002 01:00
Locatie: Hendrik Ido Ambacht
Contacteer:

06-04-2004 19:03

Hallo Hans

Als ik het goed heb uitgerekend, kook je blokken van pakweg een halve pond. Probeer je klomp deeg in 6 delen te koken, en liefst een half uur.
Gaat goed bij mij altijd.

Zelf gebruikte ik voor deze boilie-methode 1 deel wouwbloem, 1 deel soyabloem en 1 deel tarwemeel als basis. Allemaal best fijngemalen ingredienten, en da's natuurlijk ideaal. Zo wordt het zeer zeker hard.
Als je in jouw geval de griesmeel kan vervangen voor tarwemeel en de maismeel voor wouwbloem, moet het ook lukken. De vervangende producten hebben zo'n beetje dezelfde eigenschappen als de producten die jij hebt, ze zijn echter fijner gemalen...dat scheelt (brokkeligheid)

m.v.g. ChrisN
Hans Hanegraaf
Berichten: 160
Lid geworden op: 30-01-2002 01:00
Locatie: den bosch

06-04-2004 19:04

om 4 kante boilies te krijgen..........
Hans Hanegraaf
Berichten: 160
Lid geworden op: 30-01-2002 01:00
Locatie: den bosch

06-04-2004 19:09

chris,
zou het dus aan de kooktijd liggen,zou kunnen ,omdat de buitenste rand wel harder was.
ik probeer het eerst nog een keer met mijn eigen ingredienten, en dan plakken van ong. een ons,die ik dan een half uur kook.
bedankt groeten hans.
Gebruikersavatar
Bart-Jaap Koorn
Berichten: 1639
Lid geworden op: 22-11-2003 01:00

06-04-2004 20:03

Die Luc de Beats ! ze doen hem nog na ook :lol:
Bas Hofkens
Berichten: 2415
Lid geworden op: 08-01-2002 01:00
Locatie: Mooiste provincie van NL

06-04-2004 20:55

Beste Hans,

Probeer het eens met minder notenmeel en cocos, dit zijn namelijk producten die slecht uitharden.
Met vriendelijke groet,

Bas Hofkens
kevin diederen
Berichten: 3862
Lid geworden op: 28-09-2003 02:00
Locatie: Zuid Nederland

07-04-2004 12:58

Dag mensen...

Dat cocosmeel nauwelijks uithard kan ik alleen maar bevestigen. Maar het hoeft echt geen nadeel te zijn!
Met vriendelijke groet,

Kevin Diederen
Gebruikersavatar
Bart-Jaap Koorn
Berichten: 1639
Lid geworden op: 22-11-2003 01:00

07-04-2004 14:32

Nou mensen wat is dat toch hartstikke fijn dat onze kevin dat weer is bevestigd :-?
Gebruikersavatar
Wouter Vennekens
Berichten: 804
Lid geworden op: 25-02-2002 01:00
Locatie: As (B)

07-04-2004 15:27

kleinere blokken maken , en vooral platter , als je echt alles stevig wil hebben max. een 3 cm dik , en zien dat je hele blok onder water ligt , en toch een 30-tal minuutjes koken. Bij mij zijn ze meestal goed als de aluminium folie wat zwart begon uit te slaan :-? :)

kheb vandaag nog een kilo of 4 van die brokken gemaakt ;) werkt goed , gisteren 5 runs erop gehad 8)
kevin diederen
Berichten: 3862
Lid geworden op: 28-09-2003 02:00
Locatie: Zuid Nederland

07-04-2004 16:30

B. J. Koorn,

Waarom verdien ik nu weer die reactie? :cry: :cry:

Heb toevallig een hele poos gevist met een mix die bestond uit de nodige cocos. En op een forum ga je toch ervaringen delen?
Of heeft iemand van bijna 16 jaar oud nog niet genoeg ervaring met mixen samenstellen?
Met vriendelijke groet,

Kevin Diederen
Plaats reactie