ik heb het volgende recept gebruikt:
150 gr. tarwebloem
150gr. tarwegiesmeel
120gr. maismeel
100gr. notenmeel
50gr. cocos
5xei
1 eetlepel zoete peper
ik kook het deeg in 2 delen in folie,ong. 20 min. en snijdt er daarna blokjes van.
het probleem is:de blokjes blijven zacht, klopt er bij de ingredienten iets niet?
zou rijstemeel kunnen helpen? ik heb geen olijfolie toegevoegd,zou dit verschil kunnen maken,de boilies worden nl. brokkelig.
b.v.d. Hans.
probleem met recept
-
- Berichten: 352
- Lid geworden op: 31-10-2002 01:00
- Locatie: leidschendam
als je de blokjes laat drogen dan moeten ze wel hard worden
gewoon een nachie laten staan in een goed geventileerde ruimte.
mcg patje
gewoon een nachie laten staan in een goed geventileerde ruimte.
mcg patje
- Simon van Vegchel
- Berichten: 427
- Lid geworden op: 10-03-2004 14:43
- Locatie: Eindhoven
Hans, waarom kook je het deeg in folie?
- Chris Noorlander
- Berichten: 502
- Lid geworden op: 07-01-2002 01:00
- Locatie: Hendrik Ido Ambacht
- Contacteer:
Hallo Hans
Als ik het goed heb uitgerekend, kook je blokken van pakweg een halve pond. Probeer je klomp deeg in 6 delen te koken, en liefst een half uur.
Gaat goed bij mij altijd.
Zelf gebruikte ik voor deze boilie-methode 1 deel wouwbloem, 1 deel soyabloem en 1 deel tarwemeel als basis. Allemaal best fijngemalen ingredienten, en da's natuurlijk ideaal. Zo wordt het zeer zeker hard.
Als je in jouw geval de griesmeel kan vervangen voor tarwemeel en de maismeel voor wouwbloem, moet het ook lukken. De vervangende producten hebben zo'n beetje dezelfde eigenschappen als de producten die jij hebt, ze zijn echter fijner gemalen...dat scheelt (brokkeligheid)
m.v.g. ChrisN
Als ik het goed heb uitgerekend, kook je blokken van pakweg een halve pond. Probeer je klomp deeg in 6 delen te koken, en liefst een half uur.
Gaat goed bij mij altijd.
Zelf gebruikte ik voor deze boilie-methode 1 deel wouwbloem, 1 deel soyabloem en 1 deel tarwemeel als basis. Allemaal best fijngemalen ingredienten, en da's natuurlijk ideaal. Zo wordt het zeer zeker hard.
Als je in jouw geval de griesmeel kan vervangen voor tarwemeel en de maismeel voor wouwbloem, moet het ook lukken. De vervangende producten hebben zo'n beetje dezelfde eigenschappen als de producten die jij hebt, ze zijn echter fijner gemalen...dat scheelt (brokkeligheid)
m.v.g. ChrisN
-
- Berichten: 160
- Lid geworden op: 30-01-2002 01:00
- Locatie: den bosch
om 4 kante boilies te krijgen..........
-
- Berichten: 160
- Lid geworden op: 30-01-2002 01:00
- Locatie: den bosch
chris,
zou het dus aan de kooktijd liggen,zou kunnen ,omdat de buitenste rand wel harder was.
ik probeer het eerst nog een keer met mijn eigen ingredienten, en dan plakken van ong. een ons,die ik dan een half uur kook.
bedankt groeten hans.
zou het dus aan de kooktijd liggen,zou kunnen ,omdat de buitenste rand wel harder was.
ik probeer het eerst nog een keer met mijn eigen ingredienten, en dan plakken van ong. een ons,die ik dan een half uur kook.
bedankt groeten hans.
- Bart-Jaap Koorn
- Berichten: 1639
- Lid geworden op: 22-11-2003 01:00
Die Luc de Beats ! ze doen hem nog na ook
-
- Berichten: 2415
- Lid geworden op: 08-01-2002 01:00
- Locatie: Mooiste provincie van NL
Beste Hans,
Probeer het eens met minder notenmeel en cocos, dit zijn namelijk producten die slecht uitharden.
Probeer het eens met minder notenmeel en cocos, dit zijn namelijk producten die slecht uitharden.
Met vriendelijke groet,
Bas Hofkens
Bas Hofkens
-
- Berichten: 3862
- Lid geworden op: 28-09-2003 02:00
- Locatie: Zuid Nederland
Dag mensen...
Dat cocosmeel nauwelijks uithard kan ik alleen maar bevestigen. Maar het hoeft echt geen nadeel te zijn!
Dat cocosmeel nauwelijks uithard kan ik alleen maar bevestigen. Maar het hoeft echt geen nadeel te zijn!
Met vriendelijke groet,
Kevin Diederen
Kevin Diederen
- Bart-Jaap Koorn
- Berichten: 1639
- Lid geworden op: 22-11-2003 01:00
Nou mensen wat is dat toch hartstikke fijn dat onze kevin dat weer is bevestigd
- Wouter Vennekens
- Berichten: 804
- Lid geworden op: 25-02-2002 01:00
- Locatie: As (B)
kleinere blokken maken , en vooral platter , als je echt alles stevig wil hebben max. een 3 cm dik , en zien dat je hele blok onder water ligt , en toch een 30-tal minuutjes koken. Bij mij zijn ze meestal goed als de aluminium folie wat zwart begon uit te slaan
kheb vandaag nog een kilo of 4 van die brokken gemaakt werkt goed , gisteren 5 runs erop gehad
kheb vandaag nog een kilo of 4 van die brokken gemaakt werkt goed , gisteren 5 runs erop gehad
-
- Berichten: 3862
- Lid geworden op: 28-09-2003 02:00
- Locatie: Zuid Nederland
B. J. Koorn,
Waarom verdien ik nu weer die reactie?
Heb toevallig een hele poos gevist met een mix die bestond uit de nodige cocos. En op een forum ga je toch ervaringen delen?
Of heeft iemand van bijna 16 jaar oud nog niet genoeg ervaring met mixen samenstellen?
Waarom verdien ik nu weer die reactie?
Heb toevallig een hele poos gevist met een mix die bestond uit de nodige cocos. En op een forum ga je toch ervaringen delen?
Of heeft iemand van bijna 16 jaar oud nog niet genoeg ervaring met mixen samenstellen?
Met vriendelijke groet,
Kevin Diederen
Kevin Diederen