hardheid boilie
-
- Berichten: 488
- Lid geworden op: 11-01-2003 01:00
- Locatie: krimpen aan den ijssel
ik heb boilie's gedraaid maar ze zijn niet echt hard geworden. ik kan ze heel makkelijk inknijpen. wat heb ik verkeerd gedaan? ik heb ze 4 dagen laten drogen buiten op een handdoek onder een tafel zodat ze niet nat konden regenen.
- Koen de Been
- Berichten: 1882
- Lid geworden op: 10-02-2004 19:08
- Locatie: Wosterhout
Robin,
Je kan heeleipoeder of ei-alblumine gebruiken in je mix.
In een dosering van 3 a 5% kom je al een heel eind.
Eiheelpoeder kost zo'n €8,- de kilo en ei-alblumine maar ei-alblumine kost zo'n €18 de kilo.....
Van ei-alblumine worden ze wel wat harder in een dosering van 5% en heeleipoeder worden ze ook harder maar toch witvisbestendig genoeg voor op een water met redelijke wat brasem...
Succes met je mix!
MVG Koen
Je kan heeleipoeder of ei-alblumine gebruiken in je mix.
In een dosering van 3 a 5% kom je al een heel eind.
Eiheelpoeder kost zo'n €8,- de kilo en ei-alblumine maar ei-alblumine kost zo'n €18 de kilo.....
Van ei-alblumine worden ze wel wat harder in een dosering van 5% en heeleipoeder worden ze ook harder maar toch witvisbestendig genoeg voor op een water met redelijke wat brasem...
Succes met je mix!
MVG Koen
-
- Berichten: 875
- Lid geworden op: 27-01-2003 01:00
Robin,
Het kost wat minder geld maar wat meer "moeite" Maar kook ze 1 of 2 minuten langer. Als je ze buiten laat drogen dan is een droge lucht bevoordelijk voor de hard heid van de bolie. Aangezien het vrij vochtig is geweest de afgelopen dagen zal het droog proces wel aanzienlijk langer duren. Probeer de bollies is te drogen met bijv. een klein fannetje, die op de bollies staat te blazen natuurlijk! Dan is 24 uur in een droge ruimte meer dan voldoende
Hopelijk heb je er wat aan.
Met vriendelijke groet,
Rene Berger
Het kost wat minder geld maar wat meer "moeite" Maar kook ze 1 of 2 minuten langer. Als je ze buiten laat drogen dan is een droge lucht bevoordelijk voor de hard heid van de bolie. Aangezien het vrij vochtig is geweest de afgelopen dagen zal het droog proces wel aanzienlijk langer duren. Probeer de bollies is te drogen met bijv. een klein fannetje, die op de bollies staat te blazen natuurlijk! Dan is 24 uur in een droge ruimte meer dan voldoende
Hopelijk heb je er wat aan.
Met vriendelijke groet,
Rene Berger
- marijn ham
- Berichten: 2429
- Lid geworden op: 11-07-2003 02:00
- Locatie: Waarland
Robin,
wat Rene zegt klopt ook wel, als je de boilies kookt en zodra ze boven komen drijven, kook ze dan nog een 2,5 minuut door en laat ze drogen in een droge ruimte waar je geen last hebt van vochtigheid!
Leg ze op een droge handdoek en verwissel deze na een dag met een nieuwe (droge) handdoek, je zult zien dat na 48 uur de boilies kneiterhard zijn!
Het gebruik van ei-albuminne bevorders zeker de hardjheid van je boilie, aan de andere kant is dit goedje gewoon erg duur en ikzelf zie er het voordeel niet van in.
Succes
wat Rene zegt klopt ook wel, als je de boilies kookt en zodra ze boven komen drijven, kook ze dan nog een 2,5 minuut door en laat ze drogen in een droge ruimte waar je geen last hebt van vochtigheid!
Leg ze op een droge handdoek en verwissel deze na een dag met een nieuwe (droge) handdoek, je zult zien dat na 48 uur de boilies kneiterhard zijn!
Het gebruik van ei-albuminne bevorders zeker de hardjheid van je boilie, aan de andere kant is dit goedje gewoon erg duur en ikzelf zie er het voordeel niet van in.
Succes
-
- Berichten: 488
- Lid geworden op: 11-01-2003 01:00
- Locatie: krimpen aan den ijssel
het klopt idd dat het vrij nat was toen ze te drogen lagen ook de handdoek was vochtig. ik zal het nog eens gaan proberen zondag ofzo. zaterdag moet er gevist worden. ik hoop dat ze witvisbestendig zijn. de geur kwam wel heel goed vrij bij mijn boilie's je zag een hele walm in het water verschijnen toen ik ze in de gootsteen legde. k hoop dat ze er nog aanzitten na 7 uur gevist te hebben
- Simon van Vegchel
- Berichten: 427
- Lid geworden op: 10-03-2004 14:43
- Locatie: Eindhoven
Ipv onder de tafel buiten kan drogen in de garage/schuur ook al veel uitmaken
-
- Berichten: 488
- Lid geworden op: 11-01-2003 01:00
- Locatie: krimpen aan den ijssel
ja alleen sommige ouders vinden dat niet zo'n pretje
- albertino beunk
- Berichten: 89
- Lid geworden op: 10-07-2003 02:00
- Locatie: Duiven
trouwens waarom moeten die boilies knetterhard zijn ...ik heb veel betere ervaringen met een wat zachtere boilie.....de flavour lekt er zo ook een stukker beter uit. en dat ei albumine werkt wl mee voor de hardgheid...maar na het koken vormt het een laag waar de flavour nauwelijks uitlekt. dus hoezo altijd hard hardst knetterhard. ik hoop dat je hier iets mee kunt.
- Koen de Been
- Berichten: 1882
- Lid geworden op: 10-02-2004 19:08
- Locatie: Wosterhout
Albertino,
Er zijn heel veel karpervissers die kiezen voor een harde boillie omdat er onderwaterbeessie's zijn die een zachte boillie zo kapot maken zodat er witvis veel beter grip opkrijgt!
En ei-alblumine is idd een goede oplossing! En het uitlekken van de flavour is geen probleemin dit geval omdat je er altijd een scheutje olie bij kan doen voordat je ze invriest zo lekt de flavour en olie uit....
Afgelopen weekend had ik 8 platte gevangen omdat die kreeftjes m'n boillie's hadden bewerkt naar 10mm blokjes i.p.v de voorheen 22mm ronde boillies . Zo krijg ik er flibnk de pest in als je boillie's te zacht zijn, maarja, van je fouten leer je!
Er zijn heel veel karpervissers die kiezen voor een harde boillie omdat er onderwaterbeessie's zijn die een zachte boillie zo kapot maken zodat er witvis veel beter grip opkrijgt!
En ei-alblumine is idd een goede oplossing! En het uitlekken van de flavour is geen probleemin dit geval omdat je er altijd een scheutje olie bij kan doen voordat je ze invriest zo lekt de flavour en olie uit....
Afgelopen weekend had ik 8 platte gevangen omdat die kreeftjes m'n boillie's hadden bewerkt naar 10mm blokjes i.p.v de voorheen 22mm ronde boillies . Zo krijg ik er flibnk de pest in als je boillie's te zacht zijn, maarja, van je fouten leer je!
Vriendelijke groet,
Koen de Been
Koen de Been
-
- Berichten: 1009
- Lid geworden op: 28-02-2004 12:02
- Locatie: Fikkersdries
Ik draai altijd hele simpele ballen, maar als je een flinke hoeveelheid (60 a 70%) tarwe- en mais ingredienten gebruikt, en je vervolgens de boilies in een droge ruimte laat opdrogen, dan kan je ze zelfs maanden bewaren!
En als je ze vervolgens in het water gooit zullen ze vanzelf weer wat water opnemen zodat het geen stenen meer zijn!
En als je ze vervolgens in het water gooit zullen ze vanzelf weer wat water opnemen zodat het geen stenen meer zijn!
Carpunity, het nieuwste online karpermagazine. Check it out!
- albertino beunk
- Berichten: 89
- Lid geworden op: 10-07-2003 02:00
- Locatie: Duiven
nee moet jij es oplette hoe hard die dingen nog zijn.haha