mix te flauw


Plaats reactie
dries aerden
Berichten: 14
Lid geworden op: 25-12-2003 19:53

10-03-2004 15:56

hallo ik zou mijn deeg wat steviger wille laten worde zodat mijn worste niet telkes uit elkaar valle als ik ze probeer vast te pakken weet iemand raad
Gebruikersavatar
Mark Noorman
Berichten: 1922
Lid geworden op: 14-01-2002 01:00
Locatie: Zeist

10-03-2004 16:15

Dries,

1. Wat minder vocht (water/eieren) toevoegen.
2. Meer bindende ingrediënten gebruiken.

Groeten,

Mark
Gebruikersavatar
Henk ter Maat
Berichten: 6499
Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
Locatie: Didam

10-03-2004 16:51

Te weinig binding kan ook komen door te weinig vocht.

Door het gebrek aan je recept kunnen we eigenlijk geen zinnig antwoord geven.
Zet het hier eens neer, dan gaan we zien wat er aan te verbeteren valt.
Groet'n Henk..

still growing Old.
dries aerden
Berichten: 14
Lid geworden op: 25-12-2003 19:53

10-03-2004 17:39

ja sorry dat doe ik liever niet maar kan je me een paar van die bindende ingrediente zeggen die niet te duur zijn
Benny van de Werfhorst
Berichten: 4482
Lid geworden op: 19-10-2002 02:00
Locatie: Gelderland
Contacteer:

10-03-2004 17:42

Dries,

Waarom zet je dat liever hier niet neer?

groetjes Benny
kevin diederen
Berichten: 3862
Lid geworden op: 28-09-2003 02:00
Locatie: Zuid Nederland

10-03-2004 17:56

Wil je je super mix niet met ons delen? :cry:
Met vriendelijke groet,

Kevin Diederen
Gebruikersavatar
Wouter Steggink
Berichten: 521
Lid geworden op: 02-10-2002 02:00
Locatie: TwentuH

10-03-2004 18:03

Jongens, je zet toch niet zomaar 1, 2, 3, je super-recept hier neer waar een jarenlange ontwikkel en testperiode aan vooraf gegaan is?

tsss, het idee al!


Binders: tjsa, daar weet HenK ter M wel een antwoord op.

Maar t is makkelijk om te weten wat je in je mix stopt, als je nu eens alleen de ingredienten opsomt (met verhoudingen is het gemakkelijker..) dan kan een correct antwoord niet lang uitblijven.


Met vriendelijke groet:

WouteR StegginK
dries aerden
Berichten: 14
Lid geworden op: 25-12-2003 19:53

10-03-2004 18:29

ja er zit tarwebloem in 200 gram, 100 melkpoeder ,200 maismeel, 200 en 200 gram haringmeel op een kilo en 100 gram notenmeel
Gebruikersavatar
Henk ter Maat
Berichten: 6499
Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
Locatie: Didam

10-03-2004 18:35

Dries,

Halveer de;
Melkpoeder, Haringmeel en Notenmeel..de mix word dan al een stuk beter draaibaar.
Groet'n Henk..

still growing Old.
dries aerden
Berichten: 14
Lid geworden op: 25-12-2003 19:53

10-03-2004 18:45

oké maar zijn er dan ook niet meer ingrediente waardoor mijn worst beter aaneen blijft ik rol namelijk met automatische vleesmolen en als ik worst wil afbreken breekt ze
Gebruikersavatar
Henk ter Maat
Berichten: 6499
Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
Locatie: Didam

10-03-2004 19:05

Dries,

Lees dit even door, staat vast wel wat bij..
http://www.karperwereld.nl/artikel/boilie1.htm
Groet'n Henk..

still growing Old.
Gebruikersavatar
Wouter Steggink
Berichten: 521
Lid geworden op: 02-10-2002 02:00
Locatie: TwentuH

10-03-2004 19:07

Dries,
probeer het eerst maar eens even met een kilo'tje droge mix...

enne...je zegt: "en als ik worst wil afbreken breekt ze"

ik denk: "ja, dat wil je toch??"


Oja, nog even een bijzijdse tip:
Ik heb zelf een "worstenpers", de worsten die daar uit komen moet ik wel opvangen/ondersteunen, anders vallen ze ook uit elkaar.

De worsten komen er vertikaal uitpoepen, en ik vang ze dan direct op met een klein stuk ienieminie-dakgootje. (dat even lang is als mijn rol-tafel breed is).

Maar goed, succes met t draaien!

Groet;

WouteR StegginK
dries aerden
Berichten: 14
Lid geworden op: 25-12-2003 19:53

10-03-2004 19:11

oké maar als ik alleen met vleesmolen werk moet ik voer aanduwe en tegelijk worst eruit hale en ik zag op de diareeks van van onacker dat hij die worst gewoon op de tafel liet buigen tot hij lang genoeg was en ik d8 dat dat wel handig was daarmee dat ik het vroeg
Gebruikersavatar
Simon van Vegchel
Berichten: 427
Lid geworden op: 10-03-2004 14:43
Locatie: Eindhoven

11-03-2004 11:45

maizena is ook een sterke binder, evenals panneermeel :wink:
Gebruikersavatar
Wouter Steggink
Berichten: 521
Lid geworden op: 02-10-2002 02:00
Locatie: TwentuH

11-03-2004 20:44

Nou Dries, ik moet ook met 1 hand de worst "vangen" en met de andere hand de pers bedienen, jij kunt ook met 1 hand het deeg in het molentje stoppen, en met de andere hand een plankje of wattanook vasthouden om de worst te vangen.

probeer maar eens!

Gegroet

WouteR
Plaats reactie