mix te flauw
-
- Berichten: 14
- Lid geworden op: 25-12-2003 19:53
hallo ik zou mijn deeg wat steviger wille laten worde zodat mijn worste niet telkes uit elkaar valle als ik ze probeer vast te pakken weet iemand raad
- Mark Noorman
- Berichten: 1922
- Lid geworden op: 14-01-2002 01:00
- Locatie: Zeist
Dries,
1. Wat minder vocht (water/eieren) toevoegen.
2. Meer bindende ingrediënten gebruiken.
Groeten,
Mark
1. Wat minder vocht (water/eieren) toevoegen.
2. Meer bindende ingrediënten gebruiken.
Groeten,
Mark
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
Te weinig binding kan ook komen door te weinig vocht.
Door het gebrek aan je recept kunnen we eigenlijk geen zinnig antwoord geven.
Zet het hier eens neer, dan gaan we zien wat er aan te verbeteren valt.
Door het gebrek aan je recept kunnen we eigenlijk geen zinnig antwoord geven.
Zet het hier eens neer, dan gaan we zien wat er aan te verbeteren valt.
Groet'n Henk..
still growing Old.
still growing Old.
-
- Berichten: 14
- Lid geworden op: 25-12-2003 19:53
ja sorry dat doe ik liever niet maar kan je me een paar van die bindende ingrediente zeggen die niet te duur zijn
-
- Berichten: 4482
- Lid geworden op: 19-10-2002 02:00
- Locatie: Gelderland
- Contacteer:
Dries,
Waarom zet je dat liever hier niet neer?
groetjes Benny
Waarom zet je dat liever hier niet neer?
groetjes Benny
-
- Berichten: 3862
- Lid geworden op: 28-09-2003 02:00
- Locatie: Zuid Nederland
Wil je je super mix niet met ons delen?
Met vriendelijke groet,
Kevin Diederen
Kevin Diederen
- Wouter Steggink
- Berichten: 521
- Lid geworden op: 02-10-2002 02:00
- Locatie: TwentuH
Jongens, je zet toch niet zomaar 1, 2, 3, je super-recept hier neer waar een jarenlange ontwikkel en testperiode aan vooraf gegaan is?
tsss, het idee al!
Binders: tjsa, daar weet HenK ter M wel een antwoord op.
Maar t is makkelijk om te weten wat je in je mix stopt, als je nu eens alleen de ingredienten opsomt (met verhoudingen is het gemakkelijker..) dan kan een correct antwoord niet lang uitblijven.
Met vriendelijke groet:
WouteR StegginK
tsss, het idee al!
Binders: tjsa, daar weet HenK ter M wel een antwoord op.
Maar t is makkelijk om te weten wat je in je mix stopt, als je nu eens alleen de ingredienten opsomt (met verhoudingen is het gemakkelijker..) dan kan een correct antwoord niet lang uitblijven.
Met vriendelijke groet:
WouteR StegginK
-
- Berichten: 14
- Lid geworden op: 25-12-2003 19:53
ja er zit tarwebloem in 200 gram, 100 melkpoeder ,200 maismeel, 200 en 200 gram haringmeel op een kilo en 100 gram notenmeel
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
Dries,
Halveer de;
Melkpoeder, Haringmeel en Notenmeel..de mix word dan al een stuk beter draaibaar.
Halveer de;
Melkpoeder, Haringmeel en Notenmeel..de mix word dan al een stuk beter draaibaar.
Groet'n Henk..
still growing Old.
still growing Old.
-
- Berichten: 14
- Lid geworden op: 25-12-2003 19:53
oké maar zijn er dan ook niet meer ingrediente waardoor mijn worst beter aaneen blijft ik rol namelijk met automatische vleesmolen en als ik worst wil afbreken breekt ze
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
Groet'n Henk..
still growing Old.
still growing Old.
- Wouter Steggink
- Berichten: 521
- Lid geworden op: 02-10-2002 02:00
- Locatie: TwentuH
Dries,
probeer het eerst maar eens even met een kilo'tje droge mix...
enne...je zegt: "en als ik worst wil afbreken breekt ze"
ik denk: "ja, dat wil je toch??"
Oja, nog even een bijzijdse tip:
Ik heb zelf een "worstenpers", de worsten die daar uit komen moet ik wel opvangen/ondersteunen, anders vallen ze ook uit elkaar.
De worsten komen er vertikaal uitpoepen, en ik vang ze dan direct op met een klein stuk ienieminie-dakgootje. (dat even lang is als mijn rol-tafel breed is).
Maar goed, succes met t draaien!
Groet;
WouteR StegginK
probeer het eerst maar eens even met een kilo'tje droge mix...
enne...je zegt: "en als ik worst wil afbreken breekt ze"
ik denk: "ja, dat wil je toch??"
Oja, nog even een bijzijdse tip:
Ik heb zelf een "worstenpers", de worsten die daar uit komen moet ik wel opvangen/ondersteunen, anders vallen ze ook uit elkaar.
De worsten komen er vertikaal uitpoepen, en ik vang ze dan direct op met een klein stuk ienieminie-dakgootje. (dat even lang is als mijn rol-tafel breed is).
Maar goed, succes met t draaien!
Groet;
WouteR StegginK
-
- Berichten: 14
- Lid geworden op: 25-12-2003 19:53
oké maar als ik alleen met vleesmolen werk moet ik voer aanduwe en tegelijk worst eruit hale en ik zag op de diareeks van van onacker dat hij die worst gewoon op de tafel liet buigen tot hij lang genoeg was en ik d8 dat dat wel handig was daarmee dat ik het vroeg
- Simon van Vegchel
- Berichten: 427
- Lid geworden op: 10-03-2004 14:43
- Locatie: Eindhoven
maizena is ook een sterke binder, evenals panneermeel
- Wouter Steggink
- Berichten: 521
- Lid geworden op: 02-10-2002 02:00
- Locatie: TwentuH
Nou Dries, ik moet ook met 1 hand de worst "vangen" en met de andere hand de pers bedienen, jij kunt ook met 1 hand het deeg in het molentje stoppen, en met de andere hand een plankje of wattanook vasthouden om de worst te vangen.
probeer maar eens!
Gegroet
WouteR
probeer maar eens!
Gegroet
WouteR