flavouren


Plaats reactie
kenny vernieuwe
Berichten: 749
Lid geworden op: 09-09-2003 02:00
Locatie: W-vl. Belgie

10-03-2004 14:39

Hallo,
ik hoor veel mensen zeggen dat ze hun boillies niet flavouren.Maar is de boillie dan volledig reukloos????
volgens mij aast de karper toch op de geur
Gebruikersavatar
Martin Nederlof
Berichten: 544
Lid geworden op: 09-08-2002 02:00
Contacteer:

10-03-2004 14:46

Een karper kan in principe niet "ruiken" een karper heeft smaakpapillen waarmee hij kan "proeven" of iets voedsel is. daarom hoeft een boilie niet perse goed te ruiken, ik ruik nieteens aan mijn boilies ik proef ze :D
hehehe tuurlk zal geur op een bepaalde manier wel een kleine invloed kunnen hebben !
Vooral op de lippen, de baarddraden en op de huid van de kop bevinden zich de uitwendige smaakorganen. Zoet en zout zijn de meest opvallende substanties.
Just another carp fisher.......
Martijn Nederpel
Berichten: 4864
Lid geworden op: 28-02-2002 01:00
Locatie: leeuwarden

10-03-2004 14:52

kenny een mossel ruikt ook niet, een wormpje ook niet ,en aan aardappel evenmin, toch vangen ze karper! En karper is heel goed in staat om je aas te vinden zonder dat je er allrij lekkere luchtjes aan toegevoegd hebt!
kenny vernieuwe
Berichten: 749
Lid geworden op: 09-09-2003 02:00
Locatie: W-vl. Belgie

10-03-2004 14:55

je moet me dan eens uitleggen waarom iedere boillie in de winkel wel een ofander geur eeft, dat is juist etzelfde bij de witvisvoeder ieder voeder heeft wel een geur. maar waarom dan als je zegt dat et niet nodig is????
Rick Nijland
Berichten: 445
Lid geworden op: 14-08-2002 02:00

10-03-2004 15:12

Dat is er naar mijn mening voor om de doorslag te krijgen bij de klanten. Als de klanten vertrouwen in het aas hebben dan kopen ze het. Er zijn mensen die meer vertrouwen in het aas hebben als het lekker ruikt. Ik bekijkt het dus meer als een verkoop praatje :)
Gebruikersavatar
Martin Nederlof
Berichten: 544
Lid geworden op: 09-08-2002 02:00
Contacteer:

10-03-2004 15:17

tuurlijk KAN het uitmaken ....op sommige wateren ! maar wat we proberen te zeggen is dat geur niet alles is ! ik vind zelfs smaak belangrijker ! in de winkel hebben ze alle kleuren van de regenboog, maar dit maakt echt totaal niet uit( op enige uitzonderingen na) dit is gewoon een verkoopstrategie om een bepaald produkt te verkopen! op een water waar veel met boilie gevist wordt, zou de geur of de smaak best doorslaggevend kunnen zijn!
ik heb gevist op wateren waar super slecht gevangen werd, toen ik er ging vissen met boilies zonder geur/kleur/smaak (gewoon een standaard mix) ving ik me scheel !
Laatst gewijzigd door Martin Nederlof op 10-03-2004 15:18, 1 keer totaal gewijzigd.
Just another carp fisher.......
Martijn Nederpel
Berichten: 4864
Lid geworden op: 28-02-2002 01:00
Locatie: leeuwarden

10-03-2004 15:17

Klopt het grootste gedeelte is om klantn te vangen. Soms is er ook nog wel verschil te vinden in vangkracht (dressuur?) Maar datzelfde geld ook voor bolies zonder toegevoegde geurstof...
Gebruikersavatar
Martin Nederlof
Berichten: 544
Lid geworden op: 09-08-2002 02:00
Contacteer:

10-03-2004 15:20

op sommige boilies staat op de zak zelf "VANGEN GEGARANDEERD"
en daar hebben ze nog gelijk in ook ! omdat hun de klanten ermee VANGEN !:)
Just another carp fisher.......
kenny vernieuwe
Berichten: 749
Lid geworden op: 09-09-2003 02:00
Locatie: W-vl. Belgie

10-03-2004 15:20

Wie zen boilies niet flavourt heef ie dan een geurloze bol????
en als ik iets bekijk vang ik altij op sterkgeurend aas
Martijn Nederpel
Berichten: 4864
Lid geworden op: 28-02-2002 01:00
Locatie: leeuwarden

10-03-2004 15:23

kenny wat wil je nu horen??
Een boilie Zonder flavour bevat voldoende geur en smaakstoffen om te worden gevonden door de karper!
kenny vernieuwe
Berichten: 749
Lid geworden op: 09-09-2003 02:00
Locatie: W-vl. Belgie

10-03-2004 15:25

Nee maar als ik men deeg niet flavour is dat een reukloze bol ik dat bij jullie ook zo of ruikt et deeg bij jullie al goed azo
Martijn Nederpel
Berichten: 4864
Lid geworden op: 28-02-2002 01:00
Locatie: leeuwarden

10-03-2004 15:29

is afhankelijk van de ingredienten die je toevoegt, maar nogmaals reukloos hoeft niet vangstloos te betekenen!!
Gebruikersavatar
Simon van Vegchel
Berichten: 427
Lid geworden op: 10-03-2004 14:43
Locatie: Eindhoven

10-03-2004 15:30

Ik ben zelf 14 en heb dus nog geen baan, om de kosten te drukken draai ik mijn boilies ook zelf zonder flavours... maar wel met vismeel! in de theorie wordt vismeel aangeprezen als 'najaarsboilie' maar ik vang er zowel in de herft als winter en lente mee, stinkt verschrikkelijk en is goed te rollen. Misschien nog wel het belangrijkste: vangt! duur istie ook al niet en 's zomers gebruik ik sowieso geen boilies (iig nauwelijks!). In de zomer zijn bij mij tijgernoten favoriet, ook puike vangers :wink:
kenny vernieuwe
Berichten: 749
Lid geworden op: 09-09-2003 02:00
Locatie: W-vl. Belgie

10-03-2004 15:35

Ja jij ebt geluk ik kan geen vismeel draaien: men moeder :roll: heeft nogal de pest aan stank ( fruit vind ze lekker ruiken )in haar keuken. :D ik kan alleen men boilies in de keuken draaien geen andere plaats mogelijk
kenny vernieuwe
Berichten: 749
Lid geworden op: 09-09-2003 02:00
Locatie: W-vl. Belgie

10-03-2004 15:37

en ja die theorie van najaar bollen is niet echt waar.
vroeger viste ik met readymades (vis) en vign er ook winter voor- en najaar mee
Gebruikersavatar
Simon van Vegchel
Berichten: 427
Lid geworden op: 10-03-2004 14:43
Locatie: Eindhoven

10-03-2004 15:40

kenny vernieuwe schreef:Ja jij ebt geluk ik kan geen vismeel draaien: men moeder :roll: heeft nogal de pest aan stank ( fruit vind ze lekker ruiken )in haar keuken. :D ik kan alleen men boilies in de keuken draaien geen andere plaats mogelijk


Kenny, ik rol mn boilies ook in de keuken maar als je kookt met de afzuiger op de hoogste stand is er niet van te merken. Stuur me maar een PM als je een goede mix wilt om mee te beginnen :wink:

PS niet iedereen reageren aub :P
Rick Nijland
Berichten: 445
Lid geworden op: 14-08-2002 02:00

10-03-2004 15:55

Ik draai ook mijn vismeel boillies in de keuken. De stank valt heel erg mee. Eten koken stink 4x erger.
Plaats reactie