boiliemachine


Plaats reactie
Frank Demandt
Berichten: 4
Lid geworden op: 27-02-2004 21:11
Locatie: Stevensweert

08-03-2004 21:31

Wie kan mij tips geven over wat handig is om gemakkelijk, en snel grote hoeveelheden boilies te maken.
Van die boiliespuiten knijp ik me op een gegeven moment blaren op mijn handen.
Sommige mensen werken met een gehaktmolentje om de worsten te maken. Wie heeft hier ervaring mee en wie heeft eventueel nog andere tips, alternatieven.

Alvast bedankt voor de moeite.
Gebruikersavatar
Bart-Jaap Koorn
Berichten: 1639
Lid geworden op: 22-11-2003 01:00

08-03-2004 21:46

Ik begon ook eerst met een bouliespuit, kneep me eigen de tering (excuus voor het taalgebruik) toen ben ik olie gaan gebruiken en het spuiten ging al stukken beter maar alsnog best zwaar.
Toen heb ik een maandje of 2 terug een gehaktmolentje op de kop getikt en omgebouwd tot worst machine (gemoon malletje maken en je spuitkop erop zetten)
Dit gaat prima mischien heb je er wat aan.
Er zijn ook bouliespuiten op luchtdruk ik weet niet precies hoe het werkt maar schijnt wel erg makkenlijk tegaan.
Op die gehakt molen kun je ook nog een motertje zetten dan ben je zo klaar
Benny van de Werfhorst
Berichten: 4482
Lid geworden op: 19-10-2002 02:00
Locatie: Gelderland
Contacteer:

08-03-2004 21:56

Frank,

Ik en mijn vismaat werken met een spuit op luchtdruk + grote roltafels
natuurlijk!
Begin ten allertijd altijd eerst met een goede voorbereiding, want dat is
het halve werk! Hieronder enkele punten!
1- Zet alle spullen die in de weg staan aan de kant, een avond van te vo-
ren!
2- Meng alvast alle droge ingredienten van je mix door elkaar in een grote
kuip, ook weer een avond van te voren!
3- Zet alle dingen, zoals doserings spuitjes, pannen, additieven, droogrek-
ken enzo al klaar, een avond van te voren!
4- Zorg ook dat alles niet te ver uit elkaar staat, zodat je niet eerst een
hele omweg moet maken om de boilies b.v. op de droogrekken te krijgen.
5- Zorg dat je goed op elkaar bent ingespeeld, als je eventueel met z'n
tweeen draaid. (komt met den duur!)
6- Zet er een radiotje erbij aan, voor een beetje afleiding.

Tot slot: Dit alles moet gewoon een beetje routine worden, dan zul je zien
dat je op een dag behoorlijk wat boilies kunt maken!

groetjes Benny
Gebruikersavatar
Leon vd Graaf
Berichten: 192
Lid geworden op: 10-05-2002 02:00

09-03-2004 17:34

Hallo,

Ik heb veel verhalen aangehoort over hoe mensen boilies maken. Maar met foto's maak je toch het meeste duidelijk. Het downloaden duurt even. Gaat met ongeveer 5 kb/s, maar dan zie je in een stuk of 14 foto's hoe ik het doe. Misschien doen jullie het wel beter, sneller, handiger, slimmer. Dan hoor ik het graag. Ik sta open voor alle kritiek.

http://www.freewebs.com/toktok30/Boilies%20maken.doc

Leon
Gebruikersavatar
Bart-Jaap Koorn
Berichten: 1639
Lid geworden op: 22-11-2003 01:00

09-03-2004 17:51

Netjes hoor leon (duurde inderdaad wel lang maar ziet er goed uit) je heb zeker geluk gehad met die worst machine !! :o :o
Janssen André
Berichten: 47
Lid geworden op: 06-02-2004 14:02
Locatie: Geleen

09-03-2004 18:03

Leon, je hebt i.d.d. geluk gehad met die worstenpers ( oftewel vulbus)
Ik ben er ook voor aan het kijken, maar 2dehands kosten ze nog altijd 500 euro.
Zie ik het goed, gooi jij de eieren met schaal, in de mixer??????
Krijg jij dan geen problemen met rollen??

Groet,
André
Gebruikersavatar
Bart-Jaap Koorn
Berichten: 1639
Lid geworden op: 22-11-2003 01:00

09-03-2004 18:14

Nou ik goed kijk inderdaad doe je dat met al je eiren ?? heb je dan geen last van die schill ? :o
Gebruikersavatar
Leon vd Graaf
Berichten: 192
Lid geworden op: 10-05-2002 02:00

09-03-2004 18:27

Hallo,

Ja, de schil gaat gewoon mee. En nee, ik heb geen problemen met de schillen. Kreeg de tip van een bevriende visser. (Bedankt Arno) De schillen worden door de mixer zo fijn gemalen, dat je er bijna niks van ziet in de boilie. En zelfs al zou je ze niet helemaal fijn malen maak het ook niet zoveel uit. Voor de karper maakt het niet zoveel uit. Ze eten ook complete mossels op en die schaal is veel harder dan een eierschil. Je kan er zelfs allemaal ingewikkelde dressuur doorbrekende theorieen aan toewijden. Of een verhoogde voedingswaarde? Maar daar waag ik me niet aan. Ik vind het vooral makkelijk en geen belemmering voor een goeie boilie.

En die pers daar heb ik inderdaad mazzel mee gehad. Ik heb hem samen met een vismaat gekocht en hij bevalt uitstekend. Alleen het koken houdt nu nog verschrikkelijk op. Maar daar verzin ik nog wel iets op.

Leon
Gebruikersavatar
michel kemp
Berichten: 622
Lid geworden op: 27-05-2003 02:00
Locatie: zoetermeer

09-03-2004 20:22

Leon' dat ziet profesioneel uit , het lijkt wel een gaarkeuken......

Duur geintje zo,n planeetmenger.......... roll:

Mvg Michel
Tight Lines......
Canada where carping is catching!!!!!!!
Gebruikersavatar
Ray v/d Bos
Berichten: 497
Lid geworden op: 06-04-2002 02:00
Locatie: Doesburg

09-03-2004 23:12

Ik heb nog een vulbus staan
Gebruikersavatar
Ray v/d Bos
Berichten: 497
Lid geworden op: 06-04-2002 02:00
Locatie: Doesburg

10-03-2004 01:58

Leon

Voor het koken gebruik ik 3 frituurpannen, er gaat zo'n 500 gram per pan in en dat voor 2 min lang. Is toch al gauw 1,5 kilo per 2 min.

Ik heb nu een ander probleem, ik kan het draaien nu nog maar net bijhouden ( als ik met 2 man ben lukt het net wel )

Ik heb een groote gehaktmolen van 1.4 kw draait normaal zo'n 100 kilo gehakt per uur.

En ik heb een machine om de worsten in boilies te maken.

Ik zoek nog een menger ( hobart) maar die loop ik nog wel een keer tegen het lijf.

Die vulbus wil ik wel verkopen. Minder dan 500 natuurlijk ( Andre)
Gebruikersavatar
Leon vd Graaf
Berichten: 192
Lid geworden op: 10-05-2002 02:00

10-03-2004 15:14

Ray,

Ik denk dat ik wel een paar mensen weet die al dan niet samen dat ding van je over willen nemen. Ik denk dat ze binnen kort wel contact met je zullen opnemen.

Die mixer op de foto's heb ik ook samen met een paar anderen gekocht. Dat is ideaal. Je deelt de kosten en ik draai toch maar een paar keer per jaar boilies. De rest van het jaar staat alles stil en dan gebruiken die anderen de mixer.

Ik heb zoveel geld in dat boilies draaien gestopt omdat ik er graag snel vanaf wil, maar het moet ook goed gebeuren.

Leon.
Relmer Warning
Berichten: 47
Lid geworden op: 29-03-2002 01:00

18-03-2004 19:49

Ray,

Dat koken schiet niet echt op ik heb er een kook 5 kilo boillies in een keer. niet verkeerd he.
Die vulbus hoeveel ltr. is ie????
Gebruikersavatar
Ray v/d Bos
Berichten: 497
Lid geworden op: 06-04-2002 02:00
Locatie: Doesburg

18-03-2004 20:31

Relmer.

Vulbus is 9 liter

Over dat koken, is je kooktijd dan ook een min.of 2, of is die lang van de kook af.

Mijn ervaring is met het koken dat je wel grote hoeveelheden in 1 keer kunt koken, maar dat het altijd te lang duurt voor dat het water weer aan de kook is.

Als ik met de frituurpan kook doe ik bewust maar 500 gr in, dan is die zo'n 20 sec. van de kook af daarna kookt die weer volop.
Gebruikersavatar
Henk ter Maat
Berichten: 6499
Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
Locatie: Didam

18-03-2004 21:28

Ray,

Kijk hier een bij de aanbiedingen van ter haar Bakkerijmachine's,
er staat een Hobart planeetmenger van 5 liter.
En een 10 delig spijspillenapparaat :o ,
spijspillen gebruikt men in banketletters en staven :o
Karpervissers noemen die pillen ook wel worsten.. van die worsten komen er dus 10 tegelijk uit....zie maar 's. 8)
http://www.terhaarnijverdal.demon.nl/index_a.html
Groet'n Henk..

still growing Old.
Gebruikersavatar
Hans Brinkel
Berichten: 5271
Lid geworden op: 04-02-2003 01:00
Locatie: Zoetermeer
Contacteer:

18-03-2004 22:21

Henk ter Maat schreef:Ray,

Kijk hier een bij de aanbiedingen van ter haar Bakkerijmachine's,
er staat een Hobart planeetmenger van 5 liter.
En een 10 delig spijspillenapparaat :o ,
spijspillen gebruikt men in banketletters en staven :o
Karpervissers noemen die pillen ook wel worsten.. van die worsten komen er dus 10 tegelijk uit....zie maar 's. 8)
http://www.terhaarnijverdal.demon.nl/index_a.html


Onlangs heb ik er ook eens mijn gedachtes over laten gaan..en ik dacht aan zo''n kroketten-maker apparaat (vroegah maakte we nog zelf kroketten met de hand in de instelling) deze lijkt enigzins op de huidige automaten voor ras-patat (snackbar)...met een aanpassing moet het mogelijk zijn om er ook 20 mm of andere maat worsten mee te persen...deze werkt met een draaiwiel of hefboom
Hans Brinkel
Roeland Gulikers
Berichten: 6
Lid geworden op: 26-01-2002 01:00

18-03-2004 22:57

ik gebruik een pastamatic en een grote stoompani n ongeveer 1.5 a 2 uur draai ik 8 kilo boillies werkt naar mijn mening goed.

gegroet,

Roeland
Gebruikersavatar
Ray v/d Bos
Berichten: 497
Lid geworden op: 06-04-2002 02:00
Locatie: Doesburg

19-03-2004 00:31

Roeland

We draaien als we willen met 2 man zo'n 20 kg per uur gekookt enwel.

Gebruik daarvoor een gehakt molen,die draait ongeveer 75 kg gehakt per uur.

Voor de boilies heb ik een machine die mijn worsten doorsnijdt ( vis nooit rond)

voor het koken gebruik ik 3 frituurpanen kook zo'n 1.5 kg per 2min.

Alleen voor het mengen , dat doen we nog met een grote boormachine, daar wil ik dus van af, ik zoek daar nog een menger voor.

Maar zoals ik al zij loop ik daar nog wel een keer tegen aan.


Hans zo'n machine ( vulbus ) heb ik hier thuis staan.

Als iemand mij een goed bod doet, doe ik hem weg.
Plaats reactie