Harde boilies.


Danny Schaltin
Berichten: 886
Lid geworden op: 20-01-2004 01:41
Locatie: Barendrecht
Contacteer:

26-02-2004 16:50

Ik heb een vraagje aan jullie allemaal,hoe kan je het beste harde boilies krijgen na dat je ze hebt gekookt?hoe lang moet je ze minimaal en maximaal laten drogen,en eventueel een ingrendient wat het verharde van je boilies verbeterd.Alvast bedankt Danny
Gebruikersavatar
michel kemp
Berichten: 622
Lid geworden op: 27-05-2003 02:00
Locatie: zoetermeer

26-02-2004 16:57

Danny' een ingredient wat je boilies harder maakt is ei albumine.

En anders kan je ze flink laten drogen (uitharden) om je doel te bereiken.

Mvg Michel
Tight Lines......
Canada where carping is catching!!!!!!!
Danny Schaltin
Berichten: 886
Lid geworden op: 20-01-2004 01:41
Locatie: Barendrecht
Contacteer:

26-02-2004 17:10

eenig idee waar je dat kan verkrijgen michel?
Gebruikersavatar
michel kemp
Berichten: 622
Lid geworden op: 27-05-2003 02:00
Locatie: zoetermeer

26-02-2004 17:29

Bij je hengelsportzaak of anders bij een molen of een groothandel in granen en diervoeders....... Of bij Wielco.

Mvg Michel
Tight Lines......
Canada where carping is catching!!!!!!!
Danny Schaltin
Berichten: 886
Lid geworden op: 20-01-2004 01:41
Locatie: Barendrecht
Contacteer:

26-02-2004 17:46

ok dankje! greetz Danny
Gebruikersavatar
michel kemp
Berichten: 622
Lid geworden op: 27-05-2003 02:00
Locatie: zoetermeer

26-02-2004 17:50

Ik zie dat je uit Barendrecht komt.....

Dan zou ik eens bij Harm Nuis in Ridderkerk gaan kijken , die kan je zeker helpen.....

Mvg Michel
Tight Lines......
Canada where carping is catching!!!!!!!
Danny Schaltin
Berichten: 886
Lid geworden op: 20-01-2004 01:41
Locatie: Barendrecht
Contacteer:

26-02-2004 17:56

Ja dat ga ik zeker doen,heb me mix poeders er ook vandaan,alleen niet gevraagd naar ei albumine,dus dat ga ik morgen zeker doen!Bedankt!Mvg Danny
Gebruikersavatar
Stefan Kazen
Berichten: 241
Lid geworden op: 06-01-2002 01:00
Locatie: Zuid-Holland

26-02-2004 18:28

Danny,

Als je goed had gekeken had je kunnen zien dat de ei-albumine er ook tussen ligt! :o

Ook hebben ze ei poeder, wat ook gebruikt kan worden.


Mvg,
Gebruikersavatar
Vincent Kruft
Berichten: 66
Lid geworden op: 19-06-2003 02:00
Locatie: Vleuten

26-02-2004 18:35

over dat ei albumine...... heeft dat effect op de geur? of ruikt het niet
Karpervissen is geen hobby.........maar een passie
Danny Schaltin
Berichten: 886
Lid geworden op: 20-01-2004 01:41
Locatie: Barendrecht
Contacteer:

26-02-2004 19:24

Neej ik denk niet dat je van een geur uit moet gaan,als je goed nadenkt,ruikt eiwit ook niet.
ik denk dat ei albumine echt gebruikt word voor natuurlijk de hardheid wat michel mooi zei,en misschien eventueel wat extra eiwitten maar geur???neej
Gebruikersavatar
Henri van der Wal
Berichten: 730
Lid geworden op: 29-01-2002 01:00
Locatie: visPASloo
Contacteer:

27-02-2004 00:06

Rijstemeel is veel goedkoper en werk vele malen beter om je boilie's uit te harden
Meldpunt Spiegelkarpers Fryslan : spiegelkarpersinfriesland@live.nl
http://www.ksnregiofryslan.nl

http://www.sunrisebaitservice.com - Quality Carpfood
Jan Jongen
Berichten: 97
Lid geworden op: 25-04-2003 02:00
Locatie: Zwijndrecht, Nederland
Contacteer:

27-02-2004 10:22

Rijstebloem , kost ongeveer euro 1,75 per kg. (eialbumine euro18 eipoeder euro8)bij Harm Nuis moet je het bestellen hebben het niet standaard op voorraad.

Je moet ongeveer 5% in je mix doen.

met vriendelijke groet,

Jan Jongen
Danny Schaltin
Berichten: 886
Lid geworden op: 20-01-2004 01:41
Locatie: Barendrecht
Contacteer:

27-02-2004 12:57

Mannen hartelijk bedankt,ben weer een stuk wijzer geworden!Mvg Danny
Hugo Bovenmars

27-02-2004 15:06

Ei-albumine kan, maar ga straks niet klagen dat je minder vangt. Ei albumine zorgt voor een taaie en ondoordringbare laag rondom de boilie. Kun je ze net zo goed langer koken.

gr Hugo
Klaas van den Herik
Berichten: 4624
Lid geworden op: 06-01-2002 01:00

27-02-2004 15:32

Hugo,

Bijna.

Langer koken helpt niet. Ok 1/2 minuut of 2 zit verschil in, maar 2 en 5 minuten niet of nauwelijks.

Ei albumine zorgt ook nauwelijks voor jou genoemde laag. Wel aardappelzetmeel, maizena, saroma. Als ik heb opgelet komt dit door gemodificeerde zetmelen. Deze zetmelen gaan met koude vloeistof al een reactie aan.

MVG

Klaas
Hugo Bovenmars

27-02-2004 15:55

AHA Klaas,

De ei-albumine zal de boilie dus in zijn geheel taaier maken zonder de wand al te veel af te sluiten? Toch nog wat geleerd vandaag :wink:

groetn Hugo
Tristan van Duijl
Berichten: 96
Lid geworden op: 20-01-2005 07:46
Locatie: Barendrecht

24-01-2005 12:27

je kan je spullen ook bij Ahoy op rotterdam zuid halen danny. is misschien dichterbij. ik woon ook in barendrecht en ga meestal daar langs.
ik vind die gasten bij harm nuis maar een stelletje oetlullen net als bij wout van leeuwen. enge balletjes die denken dat ze alles weten enzo....bah

succes danny!

gr tristan
janwillem hilverts

25-01-2005 13:44

10 to 20% caseine op je totaalmix!! uhh meer maismeel, tarwebloem maizena en nog enkele (bak/koolhydraatrijke) producten harden je boillie goed uit!!

mvg
joel merken
Berichten: 257
Lid geworden op: 26-09-2004 13:20
Locatie: maasbrecht

25-01-2005 13:57

doe maar eens een nieuwe poging janwillem

de laatste trok op niet veel
op het randje
janwillem hilverts

25-01-2005 14:51

joel merken schreef:de laatste trok op niet veel


??? hoe en wat bedoel je?? maismeel tarwebloem/meel harden allemaal heel goed uit als je erwat meer van in je mix doet en langer laat drogen tenminste dat is bij mij wel het geval en caseine ook!! wel mash 30 gebruiken dan!!

en er zijn idd nog enkele koolhydraat rijke en bakproducten die je mix ook heel goed uitharden weet alleen zo op dit moment niet meer welke!!!
Gebruikersavatar
mitsz van der kamp
Berichten: 6100
Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
Locatie: amsterdam
Contacteer:

25-01-2005 14:54

er is een verschil tussen binding en uitharden JanWillem. Volgens mij ben je een beetje in de war
janwillem hilverts

25-01-2005 15:20

kun je wel eens gelijk in hebben hoor, maar voor zover ik weet (en mij verteld is) is dat maismeel een uitharder is en tarwebloem maakt je boillie taai (en uiteindelijk dus ook harder

(en ik spreek uit mijn ervaring want ik heb dit altijd met mijn mixen, als ik ze niet hard genoeg vind kijk ik ff goed en dan doe ik erm eestal meer mais of tarwemeel in)

dan mag je mij nu vertellen mitsz wat ik verkeerd heb of door elkaar haal?? want caseine is zowel binder als uitharder
Pieter Bosseloo
Berichten: 21
Lid geworden op: 23-01-2005 00:39
Locatie: Sterrebeek-Belgie

25-01-2005 16:13

Ik liet een lange tijd mijn boilies in mijn kelder drogen en uitharden. Mijn moeder kan de stank niet harden, dus moest ik ze in het tuinhuis (zoner ramen!!!) laten dragen. Ze werden plots en stuk harder (en ook een mm of Twee drie kleiner)!!!!
Dus als je boilies in een goed verluchte!!! ruimte een goede 24 uur laat drogen zijn ze lekker hard, anders scheelt er iets met de mix.
Denk ik. :wink:
Pieter
Back to nature
Gebruikersavatar
mitsz van der kamp
Berichten: 6100
Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
Locatie: amsterdam
Contacteer:

25-01-2005 17:07

JanWillem,

ik stel voor. dat je straks even naar de koelkast loopt. Daar haal je dan twee eitjes uit.

Je neemt twee schaaltjes en breekt in ieder de inhoud van het ei.

De een maak je aan met tarwebloem en de ander met maismeel, ozodat er deegjes ontstaan.

Vervolgens draai je er boilies van en kookt deze gaar.

nachtje drogen en dan praten we verder

MVG Mitsz
henk gerressen

25-01-2005 19:31

hoi Danny

als je de boillies laat uitharde en ze worden keihard (als steen ) wat ik ook doe voor langere sesies dan prik ik er een aantal met een sate prikker voor want anders heb je kans dat je naald breekt


suc6 ermee