Harde boilies.
-
- Berichten: 886
- Lid geworden op: 20-01-2004 01:41
- Locatie: Barendrecht
- Contacteer:
Ik heb een vraagje aan jullie allemaal,hoe kan je het beste harde boilies krijgen na dat je ze hebt gekookt?hoe lang moet je ze minimaal en maximaal laten drogen,en eventueel een ingrendient wat het verharde van je boilies verbeterd.Alvast bedankt Danny
- michel kemp
- Berichten: 622
- Lid geworden op: 27-05-2003 02:00
- Locatie: zoetermeer
Danny' een ingredient wat je boilies harder maakt is ei albumine.
En anders kan je ze flink laten drogen (uitharden) om je doel te bereiken.
Mvg Michel
En anders kan je ze flink laten drogen (uitharden) om je doel te bereiken.
Mvg Michel
Tight Lines......
Canada where carping is catching!!!!!!!
Canada where carping is catching!!!!!!!
-
- Berichten: 886
- Lid geworden op: 20-01-2004 01:41
- Locatie: Barendrecht
- Contacteer:
eenig idee waar je dat kan verkrijgen michel?
- michel kemp
- Berichten: 622
- Lid geworden op: 27-05-2003 02:00
- Locatie: zoetermeer
Bij je hengelsportzaak of anders bij een molen of een groothandel in granen en diervoeders....... Of bij Wielco.
Mvg Michel
Mvg Michel
Tight Lines......
Canada where carping is catching!!!!!!!
Canada where carping is catching!!!!!!!
-
- Berichten: 886
- Lid geworden op: 20-01-2004 01:41
- Locatie: Barendrecht
- Contacteer:
ok dankje! greetz Danny
- michel kemp
- Berichten: 622
- Lid geworden op: 27-05-2003 02:00
- Locatie: zoetermeer
Ik zie dat je uit Barendrecht komt.....
Dan zou ik eens bij Harm Nuis in Ridderkerk gaan kijken , die kan je zeker helpen.....
Mvg Michel
Dan zou ik eens bij Harm Nuis in Ridderkerk gaan kijken , die kan je zeker helpen.....
Mvg Michel
Tight Lines......
Canada where carping is catching!!!!!!!
Canada where carping is catching!!!!!!!
-
- Berichten: 886
- Lid geworden op: 20-01-2004 01:41
- Locatie: Barendrecht
- Contacteer:
Ja dat ga ik zeker doen,heb me mix poeders er ook vandaan,alleen niet gevraagd naar ei albumine,dus dat ga ik morgen zeker doen!Bedankt!Mvg Danny
- Stefan Kazen
- Berichten: 241
- Lid geworden op: 06-01-2002 01:00
- Locatie: Zuid-Holland
Danny,
Als je goed had gekeken had je kunnen zien dat de ei-albumine er ook tussen ligt!
Ook hebben ze ei poeder, wat ook gebruikt kan worden.
Mvg,
Als je goed had gekeken had je kunnen zien dat de ei-albumine er ook tussen ligt!
Ook hebben ze ei poeder, wat ook gebruikt kan worden.
Mvg,
- Vincent Kruft
- Berichten: 66
- Lid geworden op: 19-06-2003 02:00
- Locatie: Vleuten
over dat ei albumine...... heeft dat effect op de geur? of ruikt het niet
Karpervissen is geen hobby.........maar een passie
-
- Berichten: 886
- Lid geworden op: 20-01-2004 01:41
- Locatie: Barendrecht
- Contacteer:
Neej ik denk niet dat je van een geur uit moet gaan,als je goed nadenkt,ruikt eiwit ook niet.
ik denk dat ei albumine echt gebruikt word voor natuurlijk de hardheid wat michel mooi zei,en misschien eventueel wat extra eiwitten maar geur???neej
ik denk dat ei albumine echt gebruikt word voor natuurlijk de hardheid wat michel mooi zei,en misschien eventueel wat extra eiwitten maar geur???neej
- Henri van der Wal
- Berichten: 730
- Lid geworden op: 29-01-2002 01:00
- Locatie: visPASloo
- Contacteer:
Rijstemeel is veel goedkoper en werk vele malen beter om je boilie's uit te harden
Meldpunt Spiegelkarpers Fryslan : spiegelkarpersinfriesland@live.nl
http://www.ksnregiofryslan.nl
http://www.sunrisebaitservice.com - Quality Carpfood
http://www.ksnregiofryslan.nl
http://www.sunrisebaitservice.com - Quality Carpfood
-
- Berichten: 97
- Lid geworden op: 25-04-2003 02:00
- Locatie: Zwijndrecht, Nederland
- Contacteer:
Rijstebloem , kost ongeveer euro 1,75 per kg. (eialbumine euro18 eipoeder euro8)bij Harm Nuis moet je het bestellen hebben het niet standaard op voorraad.
Je moet ongeveer 5% in je mix doen.
met vriendelijke groet,
Jan Jongen
Je moet ongeveer 5% in je mix doen.
met vriendelijke groet,
Jan Jongen
-
- Berichten: 886
- Lid geworden op: 20-01-2004 01:41
- Locatie: Barendrecht
- Contacteer:
Mannen hartelijk bedankt,ben weer een stuk wijzer geworden!Mvg Danny
Ei-albumine kan, maar ga straks niet klagen dat je minder vangt. Ei albumine zorgt voor een taaie en ondoordringbare laag rondom de boilie. Kun je ze net zo goed langer koken.
gr Hugo
gr Hugo
-
- Berichten: 4624
- Lid geworden op: 06-01-2002 01:00
Hugo,
Bijna.
Langer koken helpt niet. Ok 1/2 minuut of 2 zit verschil in, maar 2 en 5 minuten niet of nauwelijks.
Ei albumine zorgt ook nauwelijks voor jou genoemde laag. Wel aardappelzetmeel, maizena, saroma. Als ik heb opgelet komt dit door gemodificeerde zetmelen. Deze zetmelen gaan met koude vloeistof al een reactie aan.
MVG
Klaas
Bijna.
Langer koken helpt niet. Ok 1/2 minuut of 2 zit verschil in, maar 2 en 5 minuten niet of nauwelijks.
Ei albumine zorgt ook nauwelijks voor jou genoemde laag. Wel aardappelzetmeel, maizena, saroma. Als ik heb opgelet komt dit door gemodificeerde zetmelen. Deze zetmelen gaan met koude vloeistof al een reactie aan.
MVG
Klaas
AHA Klaas,
De ei-albumine zal de boilie dus in zijn geheel taaier maken zonder de wand al te veel af te sluiten? Toch nog wat geleerd vandaag
groetn Hugo
De ei-albumine zal de boilie dus in zijn geheel taaier maken zonder de wand al te veel af te sluiten? Toch nog wat geleerd vandaag
groetn Hugo
-
- Berichten: 96
- Lid geworden op: 20-01-2005 07:46
- Locatie: Barendrecht
je kan je spullen ook bij Ahoy op rotterdam zuid halen danny. is misschien dichterbij. ik woon ook in barendrecht en ga meestal daar langs.
ik vind die gasten bij harm nuis maar een stelletje oetlullen net als bij wout van leeuwen. enge balletjes die denken dat ze alles weten enzo....bah
succes danny!
gr tristan
ik vind die gasten bij harm nuis maar een stelletje oetlullen net als bij wout van leeuwen. enge balletjes die denken dat ze alles weten enzo....bah
succes danny!
gr tristan
10 to 20% caseine op je totaalmix!! uhh meer maismeel, tarwebloem maizena en nog enkele (bak/koolhydraatrijke) producten harden je boillie goed uit!!
mvg
mvg
-
- Berichten: 257
- Lid geworden op: 26-09-2004 13:20
- Locatie: maasbrecht
doe maar eens een nieuwe poging janwillem
de laatste trok op niet veel
de laatste trok op niet veel
op het randje
joel merken schreef:de laatste trok op niet veel
??? hoe en wat bedoel je?? maismeel tarwebloem/meel harden allemaal heel goed uit als je erwat meer van in je mix doet en langer laat drogen tenminste dat is bij mij wel het geval en caseine ook!! wel mash 30 gebruiken dan!!
en er zijn idd nog enkele koolhydraat rijke en bakproducten die je mix ook heel goed uitharden weet alleen zo op dit moment niet meer welke!!!
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
er is een verschil tussen binding en uitharden JanWillem. Volgens mij ben je een beetje in de war
kun je wel eens gelijk in hebben hoor, maar voor zover ik weet (en mij verteld is) is dat maismeel een uitharder is en tarwebloem maakt je boillie taai (en uiteindelijk dus ook harder
(en ik spreek uit mijn ervaring want ik heb dit altijd met mijn mixen, als ik ze niet hard genoeg vind kijk ik ff goed en dan doe ik erm eestal meer mais of tarwemeel in)
dan mag je mij nu vertellen mitsz wat ik verkeerd heb of door elkaar haal?? want caseine is zowel binder als uitharder
(en ik spreek uit mijn ervaring want ik heb dit altijd met mijn mixen, als ik ze niet hard genoeg vind kijk ik ff goed en dan doe ik erm eestal meer mais of tarwemeel in)
dan mag je mij nu vertellen mitsz wat ik verkeerd heb of door elkaar haal?? want caseine is zowel binder als uitharder
-
- Berichten: 21
- Lid geworden op: 23-01-2005 00:39
- Locatie: Sterrebeek-Belgie
Ik liet een lange tijd mijn boilies in mijn kelder drogen en uitharden. Mijn moeder kan de stank niet harden, dus moest ik ze in het tuinhuis (zoner ramen!!!) laten dragen. Ze werden plots en stuk harder (en ook een mm of Twee drie kleiner)!!!!
Dus als je boilies in een goed verluchte!!! ruimte een goede 24 uur laat drogen zijn ze lekker hard, anders scheelt er iets met de mix.
Denk ik.
Pieter
Dus als je boilies in een goed verluchte!!! ruimte een goede 24 uur laat drogen zijn ze lekker hard, anders scheelt er iets met de mix.
Denk ik.
Pieter
Back to nature
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
JanWillem,
ik stel voor. dat je straks even naar de koelkast loopt. Daar haal je dan twee eitjes uit.
Je neemt twee schaaltjes en breekt in ieder de inhoud van het ei.
De een maak je aan met tarwebloem en de ander met maismeel, ozodat er deegjes ontstaan.
Vervolgens draai je er boilies van en kookt deze gaar.
nachtje drogen en dan praten we verder
MVG Mitsz
ik stel voor. dat je straks even naar de koelkast loopt. Daar haal je dan twee eitjes uit.
Je neemt twee schaaltjes en breekt in ieder de inhoud van het ei.
De een maak je aan met tarwebloem en de ander met maismeel, ozodat er deegjes ontstaan.
Vervolgens draai je er boilies van en kookt deze gaar.
nachtje drogen en dan praten we verder
MVG Mitsz
hoi Danny
als je de boillies laat uitharde en ze worden keihard (als steen ) wat ik ook doe voor langere sesies dan prik ik er een aantal met een sate prikker voor want anders heb je kans dat je naald breekt
suc6 ermee
als je de boillies laat uitharde en ze worden keihard (als steen ) wat ik ook doe voor langere sesies dan prik ik er een aantal met een sate prikker voor want anders heb je kans dat je naald breekt
suc6 ermee