Geur behouden
- Vincent Kruft
- Berichten: 66
- Lid geworden op: 19-06-2003 02:00
- Locatie: Vleuten
hallo mede karpervissers ,
ik maak boilies zelf en dat gaat hartstikke goed maar als ik boilies heb gemakt, uitlaten harden en in de vriezer heb gelegd en er vervolgens mee ga vissen is de geur er tussen 1 en 3 uur in he water te hebben gelegen er weer af.
ik gebriuk geen flavour want dat heeft een goede geur maar en bittere smaak, als de karpervriend daar 3 boilies van neemt is hij weg en zoekt dan wat anders op.
die flavour moet je dan weer dekken met andere zoetstoffen(bijv. limonade siroop) dat zoet is van geur en smaak.
Ik gebruik daarom alleen voor een geur natuurlijke producten als koekjesmeel en hennepzaad etc.
heeft iemand een suggestie om mijn homemade boilies kanger van geur te behouden onder water?
groetjes vincent kruft
ik maak boilies zelf en dat gaat hartstikke goed maar als ik boilies heb gemakt, uitlaten harden en in de vriezer heb gelegd en er vervolgens mee ga vissen is de geur er tussen 1 en 3 uur in he water te hebben gelegen er weer af.
ik gebriuk geen flavour want dat heeft een goede geur maar en bittere smaak, als de karpervriend daar 3 boilies van neemt is hij weg en zoekt dan wat anders op.
die flavour moet je dan weer dekken met andere zoetstoffen(bijv. limonade siroop) dat zoet is van geur en smaak.
Ik gebruik daarom alleen voor een geur natuurlijke producten als koekjesmeel en hennepzaad etc.
heeft iemand een suggestie om mijn homemade boilies kanger van geur te behouden onder water?
groetjes vincent kruft
Karpervissen is geen hobby.........maar een passie
-
- Berichten: 118
- Lid geworden op: 31-10-2002 01:00
- Locatie: Leiden
Hoi,
Heb je die ervaring op elk water? Want op wateren met een sterke bodemgeur, zoals modder of rotte bladeren, zal je boilie een stuk sneller de geur van de bodem opnemen.
misschien oud nieuws, maar misschien moet je eens experimenteren met de wat sterker geurende keukenkruiden.
Ik weet niet hoelang jij je boilies kookt, maar je zou kunnen proberen om ze 1 of 2 minuten minder lang te koken en ze daarna nog heel eventjes op een lichte stand in de oven of magnetron te doen. Niet te lang want je wilt vast geen kilo's pop-ups. Hoe langer ze in kokend water liggen hoe meer geur er verloren gaat.
De buitenkant is nu dus iets taaier en misschien duurt het dan wel wat langer voordat alle geur eruit is...maar dat is een gokje.
Succes, Walter
Heb je die ervaring op elk water? Want op wateren met een sterke bodemgeur, zoals modder of rotte bladeren, zal je boilie een stuk sneller de geur van de bodem opnemen.
misschien oud nieuws, maar misschien moet je eens experimenteren met de wat sterker geurende keukenkruiden.
Ik weet niet hoelang jij je boilies kookt, maar je zou kunnen proberen om ze 1 of 2 minuten minder lang te koken en ze daarna nog heel eventjes op een lichte stand in de oven of magnetron te doen. Niet te lang want je wilt vast geen kilo's pop-ups. Hoe langer ze in kokend water liggen hoe meer geur er verloren gaat.
De buitenkant is nu dus iets taaier en misschien duurt het dan wel wat langer voordat alle geur eruit is...maar dat is een gokje.
Succes, Walter
- Bart-Jaap Koorn
- Berichten: 1639
- Lid geworden op: 22-11-2003 01:00
Kook je boilies maximaal 2 minuten en droog ze goed lang
ik kook ze altijd 1 tot 2 minuten en laat ze goed drogen, en wat al gezegd is een sterkere keukenkruid zoals knoflook poeder gebuiken (wel handschoenen aan trekken )
mischien heb je er wat aan !
ik kook ze altijd 1 tot 2 minuten en laat ze goed drogen, en wat al gezegd is een sterkere keukenkruid zoals knoflook poeder gebuiken (wel handschoenen aan trekken )
mischien heb je er wat aan !
-
- Berichten: 4864
- Lid geworden op: 28-02-2002 01:00
- Locatie: leeuwarden
Ten eerste is het helemaal niet erg dat je boilies naar de boden ruiken! dat doet al het andere natuurlijke voedsel van de karper namelijk ook! Maar goed wil je dan toch langer ruikende boilies laat ze dan NIET drogen want gedroogde boilies nemen onder water juist water op en zuigen dus ook de bodem geur op. Misschien kan je ook nog wat ei albumine toevoegen waardoor je een soort schil rond je boilies maakt..nadeel is wel dat de geur er minder snel uitlekt. Je kan het namellijk zo stellen dat jouw boilies juist heel makkelijk worden gevonden door de karper omdat zij hun geur loslaten waardoor de karper ze beter kan ruiken/waarnemen
mvg martijn
ps flavour kan je gerust gebruiken in kleine hoeveelheden is deze nauwelijks bitter, ik gebruikte vroeger nooit sweetner samen met mijn flavour......
mvg martijn
ps flavour kan je gerust gebruiken in kleine hoeveelheden is deze nauwelijks bitter, ik gebruikte vroeger nooit sweetner samen met mijn flavour......
Laatst gewijzigd door Martijn Nederpel op 26-02-2004 13:56, 1 keer totaal gewijzigd.
- Bart-Jaap Koorn
- Berichten: 1639
- Lid geworden op: 22-11-2003 01:00
Beste martijn mag ik je vragen wat je bedoeld met niet laten drogen ???
en klijn met ei staat beter
en klijn met ei staat beter
-
- Berichten: 4864
- Lid geworden op: 28-02-2002 01:00
- Locatie: leeuwarden
is al veranderd enne met niet drogen bedoel ik een paar uurtjes en dan gelijk de vriezer in dus geen twee drie dagen uit laten harden
-
- Berichten: 118
- Lid geworden op: 31-10-2002 01:00
- Locatie: Leiden
Ik neem aan dat je ze wel goed laat uitlekken of in ieder geval goed afdroogd met een droge doek of even moeders fohn eroverheen (en niet te enthousiast met die laatste).
Vochtige boilies invriezen lijkt me niet zo'n fantastisch plan maar wellicht spreekt dat voor zich.
gr. Walter
Vochtige boilies invriezen lijkt me niet zo'n fantastisch plan maar wellicht spreekt dat voor zich.
gr. Walter
-
- Berichten: 4864
- Lid geworden op: 28-02-2002 01:00
- Locatie: leeuwarden
waarom spreekt dat voor zich??? ik doe er zeker geen fohn overhee gewoon ff op het afdruiprek van kippengaas of een paar handoeken..
- sergio verheij
- Berichten: 146
- Lid geworden op: 13-05-2003 02:00
- Locatie: zutphen
Vincent als je de boilies stoomt inplaats van kookt blijft de geur ook veel langer. Met koken gaat er heel veel geur verloren, die als je de boilies stoomt bewaart blijven. Ik stoom ze meestal in een rijstkoker, maar je kan ook een pan op het vuur zetten met een vergiet erboven.
mvg Sergio
mvg Sergio
wie het grote niet eerd, is het kleine niet weerd.
- Bart-Jaap Koorn
- Berichten: 1639
- Lid geworden op: 22-11-2003 01:00
En hoelang stomen wij beste mijnheer sergio ??
-
- Berichten: 466
- Lid geworden op: 03-04-2002 02:00
- Locatie: Culemborg
Volgens mij is er ergens een KW-rot@ry waarin de voordelen van het invriezen van "natte" boilies wordt besproken.
-
- Berichten: 118
- Lid geworden op: 31-10-2002 01:00
- Locatie: Leiden
daar ben ik wel erg benieuwd naar dan
- michel kemp
- Berichten: 622
- Lid geworden op: 27-05-2003 02:00
- Locatie: zoetermeer
Heren' ik moet toch toegeven dat ik het met Martijn eens ben, ik kook mijn boilies gemiddeld 2 minuten en laat ze vervolgens maar 1 tot max 3 uur opdrogen.
Het laten drogen of liever gezegd uitharden van je boilies is nergens voor nodig, mits je last hebt van kreeftjes, alles heeft zijn voor en na delen.....
Waarschijnlijk is dit ook een punt waar ieder z'n eigen mening over heeft , en zullen we het hier nooit over eens worden......
Mijn voorkeur gaat altijd nog uit naar een iets rubberachtige boilies.... en dat is iets persoonlijks net als dat een ander weer liever keieharde knikkers heeft......
Mvg Michel
Het laten drogen of liever gezegd uitharden van je boilies is nergens voor nodig, mits je last hebt van kreeftjes, alles heeft zijn voor en na delen.....
Waarschijnlijk is dit ook een punt waar ieder z'n eigen mening over heeft , en zullen we het hier nooit over eens worden......
Mijn voorkeur gaat altijd nog uit naar een iets rubberachtige boilies.... en dat is iets persoonlijks net als dat een ander weer liever keieharde knikkers heeft......
Mvg Michel
Tight Lines......
Canada where carping is catching!!!!!!!
Canada where carping is catching!!!!!!!
-
- Berichten: 118
- Lid geworden op: 31-10-2002 01:00
- Locatie: Leiden
ja, zo kan het per water verschillen waar je voorkeur naar uitgaat. Als je ver moet werpen of op witvisrijk water vist dan zijn harde boilies wel handig.
-
- Berichten: 749
- Lid geworden op: 09-09-2003 02:00
- Locatie: W-vl. Belgie
Ik laat ze amper een paar uur uitdrogen.
Geur blijft goed behouden maar er is een nadeel als ze te zacht zijn kan je er niet al te ver mee vissen bv geen 100m.
alli dat was mijn ervaring
Geur blijft goed behouden maar er is een nadeel als ze te zacht zijn kan je er niet al te ver mee vissen bv geen 100m.
alli dat was mijn ervaring
- sergio verheij
- Berichten: 146
- Lid geworden op: 13-05-2003 02:00
- Locatie: zutphen
Na eigen inzicht Bart, de 1 wil harderder boilies als de ander, en je hebt ook nog verschillende maten. Maar een 18 mm bal ongeveer 5 min.
mvg Sergio
mvg Sergio
wie het grote niet eerd, is het kleine niet weerd.