boilies maken


Plaats reactie
Gebruikersavatar
Marsel Liemburg
Berichten: 68
Lid geworden op: 06-05-2003 02:00
Locatie: Zuidlaren

15-02-2004 16:47

Ik ben dit jaar van plan om voor het eerst echt boilies te maken. Ik kan wel heel veel informatie vinden over recepten en hoeveelheden van ingredienten, maar weinig over de bereidingswijze. Kan iemand mij vertellen hoelang ik een boilie moet koken en laten drogen. En na hoeveel uur moet ik een boilie invriezen. Ik heb al verschillende sites bekeken, maar ik hier weinig info over kunnen vinden.

Alvast bedankt voor jullie reaties.

mvg

marcel liemburg
Gijs Polman
Berichten: 62
Lid geworden op: 25-08-2003 02:00

15-02-2004 17:43

hoi Marsel!

de boillies moet je rond de 3 min. koken.
als ze gaan drijven kun je er ze uithalen, en de ene boillie gaat eerder drijven dan de ander :wink:

drogen,

licht er beetje aan wat je zelf wil.
wil je bijv. harde knikkers? of wil je lekkere zachte?!
als je harde kun je ze wel 48 uur drogen, en voor normale zou ik rond de 24 uur gaan.
nadat je ze gedroogd hebt kun je ze gewoon lang goed houden in de vriezer.

ciao, Gijs
Jens Konst
Berichten: 77
Lid geworden op: 03-02-2004 20:40
Locatie: Mijdrecht

15-02-2004 19:06

He marcel zelf heb ik ook altijd mijn bolie's gemaakt mijn bereidingswijze was een tikkeltje anders als die van Gijs.

- Als de bolie's drijven laat ik ze altijd nog 2 min koken.
- Dit komst meestal op een tijd van ongeveer 5 minuten.
- Het water hoeft niet te koken want eiwitten koken al bij 70 graden.
- Ik laat meestal de bolies 3 dagen drogen dit kna je zelf bapalen
hoe hard je je boies wil hebben.

groetjes Jens.
Gebruikersavatar
Pascal Rijzinga
Berichten: 661
Lid geworden op: 07-03-2002 01:00
Locatie: Groningen
Contacteer:

15-02-2004 19:54

Marcel,

Dan heb je http://www.karpervissersonline.nl zeker overgeslagen, want daar staat in 2 delen perfect uitgelegd hoe of dat je je eigen ballen kunt draaien.

ik zou zeggen, neem een kijkje en doe er je voordeel mee.

Pascal
killian de bruijne

15-02-2004 20:22

meschien oftoppic hoot, maar wat moet ik nou precies als 50/50 mix nemen? :(
Gebruikersavatar
michel kemp
Berichten: 622
Lid geworden op: 27-05-2003 02:00
Locatie: zoetermeer

15-02-2004 23:14

50/50 mix is gewoon een handels naam ooit in het leven geroepen door Ritchworth en houd in dat je 50% kans hebt op vangen en ook 50% op blanken....

En het bestaat voornamelijk uit volvette soja, griesmeel en maismeel.

Mvg Michel
Tight Lines......
Canada where carping is catching!!!!!!!
killian de bruijne

15-02-2004 23:30

[quote="michel kemp"]50/50 mix is gewoon een handels naam ooit in het leven geroepen door Ritchworth en houd in dat je 50% kans hebt op vangen en ook 50% op blanken....

En het bestaat voornamelijk uit volvette soja, griesmeel en maismeel.

Mvg Michel[/quote]


dus dan 1 kilo maismeel 1 kilo vette soja meel 1 kilo griesmeel en dan is het goed en dan bijv 900 gram hennep op die 3 kg?
Gebruikersavatar
michel kemp
Berichten: 622
Lid geworden op: 27-05-2003 02:00
Locatie: zoetermeer

16-02-2004 17:20

Dat zou kunnen ja....

Alleen is de verhouding van de 50/50 mix niet 1op1.

maar waarschijnlijk is het merendeel volvette soja....

Mvg MIchel
Tight Lines......
Canada where carping is catching!!!!!!!
Gebruikersavatar
Marsel Liemburg
Berichten: 68
Lid geworden op: 06-05-2003 02:00
Locatie: Zuidlaren

16-02-2004 19:32

Bedankt voor jullie snelle reacties. :D

Groeten marcel
Plaats reactie