lichte boilies


Plaats reactie
Thijs Duchateau
Berichten: 30
Lid geworden op: 05-01-2004 11:33
Locatie: M'tricht

15-02-2004 11:44

hallo,

D.m.v. welke ingredienten kun je de boilies lichter van gewicht maken, zodat deze niet zover weg zakken in een modderbodem?? :roll:

Alvast bedankt,
Groeten,

Thijs.
Benny van de Werfhorst
Berichten: 4482
Lid geworden op: 19-10-2002 02:00
Locatie: Gelderland
Contacteer:

15-02-2004 12:04

Zie mijn antwoord bij je eerdere topic bij RIGPERIKELEN.
Was inderdaad bij de verkeerde topic! :wink:

groetjes Benny
Gebruikersavatar
Roland Duistermaat
Berichten: 66
Lid geworden op: 22-06-2003 02:00
Locatie: Warnsveld
Contacteer:

15-02-2004 12:05

Met garnalenmeel kun je de boilies lichter maken zodat ze niet zover in de bodem zakken. Let wel op: als je te veel van dit meel gebruikt gaan de boilie's drijven. Dus ik zou er niet meer in doen dan 10 tot 15%. Of je moet natuurlijk pop-ups willen hebben en dan kun je er wel wat meer doen.

Succes en ik hoop dat je er wat aan hebt.

Roland
Humphrey Paap
Berichten: 198
Lid geworden op: 03-07-2002 02:00

15-02-2004 14:39

Om niet-vismeelboilies lichter te krijgen zou ik calcium- of sodiumcaseinaat gebruiken. Verschil tussen de twee is volgens mij dat sodiumcaseinaat lichter is en beter bindt (zeg maar "plakt"). Nu veel vissers hun boilies kant en klaar kopen of kant en klare mixen gebruiken als ze wel zelf rollen, zie je dit caseinaat echter weinig meer in winkels te koop aangeboden worden. Het juiste percentage is afhankelijk van hoe licht je jouw boilie wilt hebben. Een redelijk startpunt is de toevoeging van een procent of 20 caseinaat.

Groeten,

Humphrey
Gebruikersavatar
roos paul
Berichten: 382
Lid geworden op: 13-12-2003 01:00
Locatie: Brakel
Contacteer:

15-02-2004 17:57

hallo,hier een recepje voor lichte sponzigebollen:
*-200 gr aardappelvlokken!
*-150 gr soyameel!
*-150 gr griesmeel!
wel een instandbol,goed voor alle flavours!!!!!!! 8) :wink:
hou het netjes aan de waterkant!!
Plaats reactie