partikles


Plaats reactie
Gebruikersavatar
Tom Hodinius
Berichten: 488
Lid geworden op: 06-11-2003 01:00
Locatie: Simpelveld (LIMBURG)

05-02-2004 16:49

waarom moet men in godsnaam partikels eerst altijd koken vraag ik me af....?
in de natuur valt een maiskolf ook heus niet gekookt in het water of lupine en andere noten zaden???

ik doe het overigens wel altijd!!!


MVG TOM
knollenvanger 1ste klas
robin nieuwhof
Berichten: 488
Lid geworden op: 11-01-2003 01:00
Locatie: krimpen aan den ijssel

05-02-2004 17:01

omdat sommige partikels als ze in contact komen met water uitzetten. als de karper dit eet en al dat aas zet zich uit in de karper zijn buik kan zijn buik imploderen/exploderen. daarnaast komt volgens mij ook nog dat de meeste partikels in de natuur ook veel vocht in zich hebben. de partikels die wij kopen zijn soms ook gedroogt kijk naar harde mais en volgens mij ook tijgernoten.
Laatst gewijzigd door robin nieuwhof op 05-02-2004 17:05, 1 keer totaal gewijzigd.
de graaf nigel
Berichten: 47
Lid geworden op: 28-10-2003 01:00

05-02-2004 17:04

doordat dit droog voer is heeft het de eigenschap om als het in het water valt een groote hoeveelheid water op te nemen en als de karper het opeet voor het genoeg water heeft opgenomen kan het alsnog gaan uitzetten in zijn maag en kan dodelijk zijn voor een karper daarom weken en koken we het altijd eerst ik hoop dat ik je vraag beantwoord heb
later nigel
piet pietsema

05-02-2004 17:29

sommige partikles kunnen in grote hoeveelheden ook giftig zijn als je ze niet kkokt(heb ik gelezen hoor)

P.P
kevin diederen
Berichten: 3862
Lid geworden op: 28-09-2003 02:00
Locatie: Zuid Nederland

05-02-2004 17:29

En de geur/smaak van een partikel die is gekookt is gewoon veel beter!
Met vriendelijke groet,

Kevin Diederen
Gebruikersavatar
jordyopthof
Berichten: 1606
Lid geworden op: 05-01-2002 01:00
Locatie: Zuid-Holland

05-02-2004 18:06

Particles koken:

Wellicht kunnen we ook rekening houden met het feit dat de meeste zaden en noten eerst 12 tot zelfs 48 uur geweekt moeten worden!!!

Ok koken,

1 om zorg te dragen dat de particle helemaal voorzien is van vocht
2 om de particle te ontdoen van eventuele gevaarlijke stoffen.
3 omdat de particles en de meeste gevallen attractiever zijn na het koken
4 om ze minder hard te maken

zijn vast nog wel wat redenen te bedenken, maar dit is de basis (het allerbelangrijkst.

Good luck,
Geniet van alle vissen, klein en groot. Maar, zodra de het genieten van klein verdwijnt is het wellicht tijd om te stoppen...
Ron van Setten
Berichten: 466
Lid geworden op: 03-04-2002 02:00
Locatie: Culemborg

06-02-2004 00:16

Om het derde door Jordy aangehaalde punt iets toe te lichten: door het koken wordt er een proces van fermentering in gang gezet.......zetmeel.......need I say more?
Gebruikersavatar
Tom Hodinius
Berichten: 488
Lid geworden op: 06-11-2003 01:00
Locatie: Simpelveld (LIMBURG)

11-02-2004 18:25

ik ga op vakantie en daar ik niet de mogelijk heb kilo's te kunnen koken vroeg ik me af of lang weken ook goed is???


mvg
tom
knollenvanger 1ste klas
killian de bruijne

11-02-2004 18:38

heb ze een x een week goed gehouden NIET IN DE ZON ZETTEN! maar gewoon ik de hui/woonkamer


en na 4 dagen het vocht verververst


zo kan je ze denk ik wel 2 weken ged houden??


maar je hebt er geloof ik ook blikjes van! alleen ik vertrouw die nie zo :wink: vandaar dat als ik daar bij kempervenne ben voor 2 weken ik ze ook gewoon ga maken hoor
:x
Gijs Polman
Berichten: 62
Lid geworden op: 25-08-2003 02:00

11-02-2004 18:57

ej tom!

in de natuur vallen er ook wel noten mais enz. van bomen/struiken af, maar dan niet in één keer een paar kilo :lol:
maar dat is in kleine hoeveelheden, als jij gaat voeren komen er grote hoeveelheden in, en als de karper die allemaal gaat eten en het voer zet uit.........de rest weet je zelf wel :wink: ?!


mvrg, Gijs!
Plaats reactie