vloeibaar rundvleesextract (oxo)


Plaats reactie
Koen Vanneste
Berichten: 10
Lid geworden op: 21-01-2004 21:14
Locatie: Brugge/Belgie

25-01-2004 21:03

Wie maakt gebruik van deze toevoeging in z'n boilies?

-welke dosering per ei of per kg droge boiliemix
-eventueel in combinatie met nog een bijpassende flavour als backup
-wie weet er iets over de mate van het " uitlekken" van dit product
-vindt u dat dit product een"instand" aantrekking heeft

Graag alle info aub

vele groetjes,
Gebruikersavatar
Henk ter Maat
Berichten: 6499
Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
Locatie: Didam

25-01-2004 21:16

Koen,

Wat is rundvleesextract?
Groet'n Henk..

still growing Old.
Koen Vanneste
Berichten: 10
Lid geworden op: 21-01-2004 21:14
Locatie: Brugge/Belgie

25-01-2004 21:23

Beste Henk,

Bij jullie in Nederland noemt dit Maggie heb ik al gelezen.
Trouwens Luc De Beats vernoemt dit product in z'n boek "De Dunne Lijn"


Met vriendelijke groeten,
Koen de Been

25-01-2004 21:44

Henk,

Bouillion denk ik.......

MVG Koen
Gebruikersavatar
Henk ter Maat
Berichten: 6499
Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
Locatie: Didam

25-01-2004 21:49

Hallo Koenen,

Maggi een vloeibare smaakversterker voor soepen en sauzen.

Ooit wel eens in m'n boilies verwerkt, geen extra resultaat opgemerkt.
Ik gebruikte 30 ml op 1 kilo mix, wellicht was ik te zuinig.
Groet'n Henk..

still growing Old.
Koen de Been

25-01-2004 21:55

Maggi is idd een smaakversterker maar wat mij opvalt is de aparte "zoute" smaak...... :)

Lijkt mij best interresant om je single-hookbait in te soaken!!!

En over de dosering kan ik vrij weinig zeggen omdat ik het nog niet heb geprobeert maar daar komt waarschijnlijk verandering in!!! :D

Suc6 ermee,

MVG Koen
lars kern
Berichten: 697
Lid geworden op: 11-05-2003 02:00
Locatie: capelle a/d ijssel

25-01-2004 22:11

rundvlees extract 5-15 gram per kilo droge mix.



toch maar eens met school overleggen of ik een leuke hoeveelheid op de kop kan tikken
behandel een karper zo als je zelf wil worden behandelt
Ray Schra
Berichten: 1306
Lid geworden op: 04-01-2002 01:00

25-01-2004 22:28

Heb ook geen extra vangsten door dit goedje opgemerkt. Ik gebruikte dan inderdaad Maggi vloeibare rundvleesbouillon in een knijpflesje.

Gebruikte ook een 30 ml per kg.

Gr. Raymon
Gebruikersavatar
paul veenendaal
Berichten: 261
Lid geworden op: 05-11-2003 01:00
Locatie: lathum

25-01-2004 23:11

gebruik in vismeelbollie altijd maggie

3 tot 6 % maar alleen maggie zal niet helpen ,je zult het moetem combineren met meerdere stoffen om effekt te krijgen .

o.a bloed meel

misschien heb je hier wat aan, en ja de bollies van tery hearns zijn voor een groot deel gebasseerd op maggiebasis

groeten paul veenendaal :lol:
Bas Hofkens
Berichten: 2415
Lid geworden op: 08-01-2002 01:00
Locatie: Mooiste provincie van NL

26-01-2004 12:28

Beste Paul,

Bloedmeel is volgens mij voor boilies een waardeloos product, dat geen enkele meerwaarde biedt.
Met vriendelijke groet,

Bas Hofkens
Gebruikersavatar
paul veenendaal
Berichten: 261
Lid geworden op: 05-11-2003 01:00
Locatie: lathum

26-01-2004 14:45

beste bas

er is niemand die jouw verplicht om bloedmeel te gebruiken.
maar je kunt er bijv een mooie donkere kleur tot bijna zwart mee krijgen
en dat is een beetje natuurlijke kleur die ook de mossel heeft ,je kunt zelfs nog de tijd nemen om bollies in de vorm van een kleine mossel te maken.

dit zijn maar een paar dingen bas

dus wat voor jouw niet hoeft of misschien waardeloos is kan voor anderen wel helpen.

en o ja ze willen er nog gretig op azen ook bas,maar misschien doen ze dat ook om een andere reden

groeten paul veenendaal




mar de vraag ging over maggie ,ik heb alleen maar aangegeven wat ik er ook wel eens bij gebruik.

vr groeten paul veenendaal :lol:
Benny van de Werfhorst
Berichten: 4482
Lid geworden op: 19-10-2002 02:00
Locatie: Gelderland
Contacteer:

26-01-2004 15:21

Wat die OXO betreft, daar kan ik niets over vertellen, maar wel over wat
anders!
Je hebt van Maggie van die bruine knijpflesjes, waar je jus van kunt ma-
ken. Gebruik deze eens op een hartige mix. Wees er niet te zuinig mee,
50ml op 10 eieren is niet overdreven! Wanneer je dit, ook nog combineerd
met 2 eetlepels drink bouilion-poeder op 1kg hartige mix, dan weet ik ze-
ker dat de karpers het niet negeren. :wink:

groetjes Benny
Bas Hofkens
Berichten: 2415
Lid geworden op: 08-01-2002 01:00
Locatie: Mooiste provincie van NL

26-01-2004 15:37

Beste Paul,

Ik gaf alleen maar aan dat het vanuit voedingsoogpunt een waardeloze toevoeging is, maar als je er vertrouwen in hebt als het in de boilies zit moet je het gewoon gebruiken, natuurlijk.

Ik wilde u ook niet aanvallen of zo. :)
Met vriendelijke groet,

Bas Hofkens
Gebruikersavatar
Mark Noorman
Berichten: 1922
Lid geworden op: 14-01-2002 01:00
Locatie: Zeist

26-01-2004 15:47

Bas,

Bloedmeel is ook nog eens oplosbaar in water...

Groeten,

Mark
Bas Hofkens
Berichten: 2415
Lid geworden op: 08-01-2002 01:00
Locatie: Mooiste provincie van NL

26-01-2004 16:07

En wat heeft dat voor extra functie dan Mark, echt veel smaak zit er aan bloedmeel niet, dus kan deze wel uitlekken/oplossen, maar zonder smaak weinig nut, of zie ik het verkeerd?
Met vriendelijke groet,

Bas Hofkens
Koen Vanneste
Berichten: 10
Lid geworden op: 21-01-2004 21:14
Locatie: Brugge/Belgie

26-01-2004 16:18

Wat Mark zegt klopt inderdaad: bloedmeel zou volledig wateroplosbaar zijn( zoals ook vb vitamealo of melkpoeder en ook dextrose zou over die eigenschap beschikken)

mijn ervaring met de toevoeging van bloedpoeder is niet denderend te noemen. ik vindt dat dit de boilie verzegelt.( Heb het wel gebruikt in een verhouding van 10%) Het hardde wel enorm uit.
Momenteel heb ik het bloedp vervangen door vitameao wat terug resulteerde in een zachter aas!!!

GRAAG ZOU IK NOG REAKTIES KRIJGEN VAN MENSEN DIE VLOEIBARE BOUILLON OF IN POEDERVORM GEBRUIKEN.

Groetjes van me
Gebruikersavatar
paul veenendaal
Berichten: 261
Lid geworden op: 05-11-2003 01:00
Locatie: lathum

26-01-2004 17:05

beste bas

ik gebruik maar 3tot 5% bloedmeel op het geheel maar er zit ook gemalen birdfood in en hij is inderdaad goed oplosbaar mijn ervaring is dat de bollie in zijn geheel vrij doorlatend en soepel is dus geeft de stoffen goed af en bloedmeel is inderdaad niet voor de smaak daar ziin andere middelen voor.

en wat benny zegt kan kloppen je hoeft er inderdaad niet zo zuinig mee te zijn als het om die knijpflesjes van maggie gaat.

verder gebruik ik voor de bollie nog smaakversterker maar daar zullen we maar niet over discussieren dat heeft niks met de topic te maken

vr groeten paul veenendaal :lol:
Benny van de Werfhorst
Berichten: 4482
Lid geworden op: 19-10-2002 02:00
Locatie: Gelderland
Contacteer:

26-01-2004 21:25

Paul,

Je hoeft er inderdaad niet zuinig mee te zijn! In lage hoeveelheden heeft
het totaal geen effect naar mijn mening!

groetjes Benny
Plaats reactie