hallo,
ik lees vaak over het weglaten van eieren door gebruik te maken van ei albumine. nu is mijn vraag. hoeveel gram ei albumine staat gelijk aan 10 eieren?
ik hoor het graag van jullie.
groetjes walter
ei albumine eieren?
- michel kemp
- Berichten: 622
- Lid geworden op: 27-05-2003 02:00
- Locatie: zoetermeer
Walter'
Eialbumine in plaats van eieren , heb je de staatsloterij gewonnen of zo ???
Dat is een duur geintje........ Succes
Mvg Michel
Eialbumine in plaats van eieren , heb je de staatsloterij gewonnen of zo ???
Dat is een duur geintje........ Succes
Mvg Michel
Tight Lines......
Canada where carping is catching!!!!!!!
Canada where carping is catching!!!!!!!
-
- Berichten: 677
- Lid geworden op: 05-01-2002 01:00
je bedoelt denk ik eipoeder.
maar ik heb je gemaild hierover.
groeten
maar ik heb je gemaild hierover.
groeten
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
Walter,
Product Informatie
Ei-eiwit wordt beschouwd als de beste en meest complete bron van proteïne die de natuur te bieden heeft. 100% Egg Protein stimuleert de opbouw van een vetvrije spiermassa en een optimaal herstel van het spierweefsel. Alle belangrijke aminozuren zijn aanwezig in een hoge en uitgebalanceerde concentratie. De pré mix van vitamines en mineralen zorgt voor een aanvulling van alle essentiele voedingsstoffen. 100% Egg Protein heeft een goede smaak, is goed oplosbaar en licht verteerbaar. OPGELET: Ei-eiwit (ei-albumine)is een uitstekende eiwit vorm omdat het aminozurenspectrum erg op dat van onze spieren lijkt. Goed verteerbaar en goed bruikbaar voor ons lichaam. Het bevat echter wel vet. Maar onze 100% Egg is dit vet gelukkig tot een minimum gereduceerd. WELKE SPORTERS: Elk type sporter. Ei-eiwitten worden goed verteerd en opgenomen door ons lichaam. Omdat ei-eiwitten zo hoogwaardig zijn wordt er per 100 gram product veel meer opgenomen door ons lichaam dan van de minder hoogwaardige melkeiwitten. Dit zou een reden kunnen zijn om ei-eiwit te verkiezen boven melkeiwitten. Ei-eiwitten zijn de beste eiwitten die je kunt nemen voor het slapen gaan. Ei-eiwit wordt langzamer afgegeven aan het bloed dan whey eiwit dat heel snel opgenomen en verteerd wordt. Omdat melkeiwitten niet zo snel verteerd en opgenomen worden, vindt er gedurende het grootste gedeelte van de nacht een aanvoer van aminozuren plaats. Deze kunnen dan ook heel geleidelijk in je spieren worden ingebouwd. FAQ; Hoeveel eiwit heb je eigenlijk per dag nodig? Een krachtsporter heeft per kilogram lichaamsgewicht minimaal 1,5 gram eiwit per dag nodig. Dus als jij 80 kilo weegt, heb je dus ten minste: 80 x 1,5 = 120 gram eiwit nodig. Ben je uit op groei, dan heb je per kilogram lichaamsgewicht zelfs 2 gram eiwit nodig. Ben je tevreden met je spiermassa en wil je deze alleen behouden, dan kun je volstaan met 1,5 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht.
Kosten...24,50 Euro per 750 gram..
Product Informatie
Ei-eiwit wordt beschouwd als de beste en meest complete bron van proteïne die de natuur te bieden heeft. 100% Egg Protein stimuleert de opbouw van een vetvrije spiermassa en een optimaal herstel van het spierweefsel. Alle belangrijke aminozuren zijn aanwezig in een hoge en uitgebalanceerde concentratie. De pré mix van vitamines en mineralen zorgt voor een aanvulling van alle essentiele voedingsstoffen. 100% Egg Protein heeft een goede smaak, is goed oplosbaar en licht verteerbaar. OPGELET: Ei-eiwit (ei-albumine)is een uitstekende eiwit vorm omdat het aminozurenspectrum erg op dat van onze spieren lijkt. Goed verteerbaar en goed bruikbaar voor ons lichaam. Het bevat echter wel vet. Maar onze 100% Egg is dit vet gelukkig tot een minimum gereduceerd. WELKE SPORTERS: Elk type sporter. Ei-eiwitten worden goed verteerd en opgenomen door ons lichaam. Omdat ei-eiwitten zo hoogwaardig zijn wordt er per 100 gram product veel meer opgenomen door ons lichaam dan van de minder hoogwaardige melkeiwitten. Dit zou een reden kunnen zijn om ei-eiwit te verkiezen boven melkeiwitten. Ei-eiwitten zijn de beste eiwitten die je kunt nemen voor het slapen gaan. Ei-eiwit wordt langzamer afgegeven aan het bloed dan whey eiwit dat heel snel opgenomen en verteerd wordt. Omdat melkeiwitten niet zo snel verteerd en opgenomen worden, vindt er gedurende het grootste gedeelte van de nacht een aanvoer van aminozuren plaats. Deze kunnen dan ook heel geleidelijk in je spieren worden ingebouwd. FAQ; Hoeveel eiwit heb je eigenlijk per dag nodig? Een krachtsporter heeft per kilogram lichaamsgewicht minimaal 1,5 gram eiwit per dag nodig. Dus als jij 80 kilo weegt, heb je dus ten minste: 80 x 1,5 = 120 gram eiwit nodig. Ben je uit op groei, dan heb je per kilogram lichaamsgewicht zelfs 2 gram eiwit nodig. Ben je tevreden met je spiermassa en wil je deze alleen behouden, dan kun je volstaan met 1,5 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht.
Kosten...24,50 Euro per 750 gram..
Groet'n Henk..
still growing Old.
still growing Old.
- Wil Jeurninck
- Berichten: 2261
- Lid geworden op: 25-07-2002 02:00
- Locatie: Baexem
- Contacteer:
Henk,
leuk stukkie,intressant om te lezen en ook nog eens leerzaam maar............. juist ja wat heeft het te maken met de vraag die er gestelt wordt,oke het geeft aan dat het duur is maar we spreken dan ook over een produkt wat we niet in de karpervisserij gebruiken.
Walter,
het gebruik van ei-albumine inplaats van eieren is dus niet aan te raden vanwege de prijs,zoals er eerder al is aangegeven.
Geschikter is ei-poeder je kunt ei-poeder toevoegen aan je mix in hoeveelheden die liggen tussen de 200 en 300 gr per kg droge mix,is nl mix afhankelijk maar met 250/275 gr zit je normaliter goed
De ei-albumine kun je eventueel toevoegen als je boilie wat te zacht blijft in een percentage van ongeveer 5%
Wil.
leuk stukkie,intressant om te lezen en ook nog eens leerzaam maar............. juist ja wat heeft het te maken met de vraag die er gestelt wordt,oke het geeft aan dat het duur is maar we spreken dan ook over een produkt wat we niet in de karpervisserij gebruiken.
Walter,
het gebruik van ei-albumine inplaats van eieren is dus niet aan te raden vanwege de prijs,zoals er eerder al is aangegeven.
Geschikter is ei-poeder je kunt ei-poeder toevoegen aan je mix in hoeveelheden die liggen tussen de 200 en 300 gr per kg droge mix,is nl mix afhankelijk maar met 250/275 gr zit je normaliter goed
De ei-albumine kun je eventueel toevoegen als je boilie wat te zacht blijft in een percentage van ongeveer 5%
Wil.
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
Wil,
Wat het met de vraagstelling te maken heeft?
Ei-eiwit ofwel 100% ei-proteine is geen vervanger van heel-ei en daarom ook niet als vervanger van heel-ei te gebruiken..
Het is inderdaad duur en word Wel in de karpervisserij gebruikt.
Je geeft het zelf immers nog aan;
De ei-albumine kun je eventueel toevoegen als je boilie wat te zacht blijft in een percentage van ongeveer 5%
Eipoeder is weer iets anders en is gemaakt van heel-ei, terwijl ei-albunine bestaat uit 100% eiwit, zit er in eipoeder ook nog andere bestanddelen..
Hoofdbestanddelen
Eiwit totaal
47.4 g
Vetten totaal
41 g
Koolhydraten totaal
4.95 g
As
3.65 g
Energie (kcal)
594 kcal
Water
3.1 g
Energie (kJ)
2485 kJ
Vetzuren, verzadigd
12.7 g
Vetzuren, enkelvoudig onverzadigd
15.3 g
Vetzuren, meervoudig onverzadigd
5.8 g
--------------------------------------------------
Wat het met de vraagstelling te maken heeft?
Ei-eiwit ofwel 100% ei-proteine is geen vervanger van heel-ei en daarom ook niet als vervanger van heel-ei te gebruiken..
Het is inderdaad duur en word Wel in de karpervisserij gebruikt.
Je geeft het zelf immers nog aan;
De ei-albumine kun je eventueel toevoegen als je boilie wat te zacht blijft in een percentage van ongeveer 5%
Eipoeder is weer iets anders en is gemaakt van heel-ei, terwijl ei-albunine bestaat uit 100% eiwit, zit er in eipoeder ook nog andere bestanddelen..
Hoofdbestanddelen
Eiwit totaal
47.4 g
Vetten totaal
41 g
Koolhydraten totaal
4.95 g
As
3.65 g
Energie (kcal)
594 kcal
Water
3.1 g
Energie (kJ)
2485 kJ
Vetzuren, verzadigd
12.7 g
Vetzuren, enkelvoudig onverzadigd
15.3 g
Vetzuren, meervoudig onverzadigd
5.8 g
--------------------------------------------------
Groet'n Henk..
still growing Old.
still growing Old.
- Wil Jeurninck
- Berichten: 2261
- Lid geworden op: 25-07-2002 02:00
- Locatie: Baexem
- Contacteer:
Henk als eerste mijnerzijds
de ei-albumine die in de visserij word gebruikt is een ander produkt als die in de sport/voedingswereld.
Daar ook ligt het prijsverschil van de het produkt rond de 12,00 euro per kg in de visserij tot de 24,50 per 750 gr in de voedingswereld
Prijstechnisch ligt ei-poeder ook veel beter nl rond de 6,00 euro per kg.
Verder was het niet bedoelt als kritiek dus begrijp het niet verkeert,de info was leerzaam en achja lezen is ook soms moeilijk
Wil
de ei-albumine die in de visserij word gebruikt is een ander produkt als die in de sport/voedingswereld.
Daar ook ligt het prijsverschil van de het produkt rond de 12,00 euro per kg in de visserij tot de 24,50 per 750 gr in de voedingswereld
Prijstechnisch ligt ei-poeder ook veel beter nl rond de 6,00 euro per kg.
Verder was het niet bedoelt als kritiek dus begrijp het niet verkeert,de info was leerzaam en achja lezen is ook soms moeilijk
Wil
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
Wil,
begrijp het wel hoor, maar het verwisselen van eipoeder en ei-albumine is voor de leek maar een peuleschilletje..
Maar waarom zou Walter nu eipoeder gebruiken waar heel-ei toch voordeliger en minder aan bederf onderhevig is;
Eiproducten, zoals eipoeder, bederven zeer snel en kunnen dus een risico vormen. Vrijwel al het eipoeder en eiproducten die in de handel zijn, worden eerst gepasteuriseerd. Hierbij zal Salmonella voor het grootste deel weer afsterven.
Bron: Voedsel.net
Bovendien zijn er toch al wat uit het buitenland afkomstige partijen eipoeder uit de handel genomen vanwege de ernstige verontreiniging..
Persbericht van : 03 / 04 / 2003
nitrofuranen in eipoeder
De Nationale Opsporingseenheid van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen heeft op 25 maart ll. een gecoördineerde actie uitgevoerd bij een belangrijke transformator van eieren in de provincie Luxemburg. Dit gebeurde nadat eerder in de verwerkingseenheid van het bedrijf een partij eipoeder, ingevoerd uit India, in beslag werd genomen wegens de aanwezigheid van metabolieten van nitrofuranen. Het gebruik van dit geneesmiddel in de voedselketen is in Europa niet toegelaten gezien zijn schadelijke eigenschappen. Residuen van nitrofuranen mogen dan hier ook niet aanwezig zijn in levensmiddelen.
Tijdens deze actie werd de aanwezigheid vastgesteld van een grote hoeveelheid eipoeder (ongeveer 250 ton) van dezelfde origine. Deze loten werden eveneens bemonsterd en alle na analyse, nu eveneens positief bevonden op nitrofuranen.
Het Voedselagentschap is onmiddellijk tot verdere actie overgegaan :
· Blokkering van het bedrijf waarbij al het aanwezig eipoeder met inbegrip van de getuigemonsters, in beslag worden genomen ter analyse.
· Tracering van de uitgeleverde producten, het onderzoek zal zich hierbij in de eerste plaats richten naar eipoeder afkomstig van partijen waarin de nitrofuranen reeds werden vastgesteld. Deze producten zullen worden teruggeroepen.
De Europese Commissie werd op de hoogte gebracht van dit voorval en van de getroffen maatregelen.
begrijp het wel hoor, maar het verwisselen van eipoeder en ei-albumine is voor de leek maar een peuleschilletje..
Maar waarom zou Walter nu eipoeder gebruiken waar heel-ei toch voordeliger en minder aan bederf onderhevig is;
Eiproducten, zoals eipoeder, bederven zeer snel en kunnen dus een risico vormen. Vrijwel al het eipoeder en eiproducten die in de handel zijn, worden eerst gepasteuriseerd. Hierbij zal Salmonella voor het grootste deel weer afsterven.
Bron: Voedsel.net
Bovendien zijn er toch al wat uit het buitenland afkomstige partijen eipoeder uit de handel genomen vanwege de ernstige verontreiniging..
Persbericht van : 03 / 04 / 2003
nitrofuranen in eipoeder
De Nationale Opsporingseenheid van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen heeft op 25 maart ll. een gecoördineerde actie uitgevoerd bij een belangrijke transformator van eieren in de provincie Luxemburg. Dit gebeurde nadat eerder in de verwerkingseenheid van het bedrijf een partij eipoeder, ingevoerd uit India, in beslag werd genomen wegens de aanwezigheid van metabolieten van nitrofuranen. Het gebruik van dit geneesmiddel in de voedselketen is in Europa niet toegelaten gezien zijn schadelijke eigenschappen. Residuen van nitrofuranen mogen dan hier ook niet aanwezig zijn in levensmiddelen.
Tijdens deze actie werd de aanwezigheid vastgesteld van een grote hoeveelheid eipoeder (ongeveer 250 ton) van dezelfde origine. Deze loten werden eveneens bemonsterd en alle na analyse, nu eveneens positief bevonden op nitrofuranen.
Het Voedselagentschap is onmiddellijk tot verdere actie overgegaan :
· Blokkering van het bedrijf waarbij al het aanwezig eipoeder met inbegrip van de getuigemonsters, in beslag worden genomen ter analyse.
· Tracering van de uitgeleverde producten, het onderzoek zal zich hierbij in de eerste plaats richten naar eipoeder afkomstig van partijen waarin de nitrofuranen reeds werden vastgesteld. Deze producten zullen worden teruggeroepen.
De Europese Commissie werd op de hoogte gebracht van dit voorval en van de getroffen maatregelen.
Groet'n Henk..
still growing Old.
still growing Old.
-
- Berichten: 67
- Lid geworden op: 06-12-2003 01:00
- Locatie: H.I.Ambacht
hartstikke bedankt alle voor de informatie met name henk voor de zeer interessante beschrijving van eiwitten
groetjes
walter
groetjes
walter