eigen gemaakte bolies bewaren?


Plaats reactie
walter verheij1
Berichten: 67
Lid geworden op: 06-12-2003 01:00
Locatie: H.I.Ambacht

23-01-2004 19:34

hallo beste medevissers,

ik heb hier al heel wat gelezen over hoe je bolies nu makkelijk buiten de vriezer goed kan bewaren.

bijna iedereen heeft het over zout maar zou dit ook gewoon op puur suiker?

want als ik zo is ff lees dan worden je knikkers keihard en dat vindt ik niet zo erg maar een beetje zacht mag toch ook wel. en ik heb er een hekel aan als de scheuren erin springen en het zootje uit elkaar valt omdat het zout al het vocht eruit heeft gehaald.

ik hoor het graag van jullie.
Gebruikersavatar
michel kemp
Berichten: 622
Lid geworden op: 27-05-2003 02:00
Locatie: zoetermeer

23-01-2004 20:57

Walter'

Gewoon goed laten drogen het liefst in zo'n droogzak in de wind dat scheelt aanzienlijk.

Mvg Michel
Tight Lines......
Canada where carping is catching!!!!!!!
**Arwin Bos**

23-01-2004 22:42

Gewoon de boilies eerst goed drogen en dan ook echt droog houden. Zolang de boilies droog zijn kan je ze best lang bewaren. Ik heb er zelf nog nooit problemen mee gehad.

mvg
arwin
Frank van Amerongen
Berichten: 2768
Lid geworden op: 05-01-2002 01:00
Locatie: Heinekenoord en een beetje Tilburg

23-01-2004 23:06

Walter,

Ik heb ooit een "recept" van Aart gekregen.
Die keer dat ik het gebruikte werkte het geweldig.

Weet niet exact de hoeveelheden:

Maar grootste deel zout. En dan een kilo of wat suiker. En dit besprenkelen met visolie. Of andere olie natuurlijk.
Het werkte hier prima. Oke wel beetje hardere boilies. Maar zeker niet splijtende boilies.

Het liefst wel goed afsluiten zodat er weinig/geen lucht meer bij komt.

Succes!

Frank
Chris Kroesen
Berichten: 677
Lid geworden op: 05-01-2002 01:00

24-01-2004 10:57

nog beter is vacuum verpakken bij de slager.
dan komt er geen lucht bij je boilies en kan je ze maanden goed houden.
(mits de zak niet lek gaat....)
killian de bruijne

24-01-2004 11:42

[quote="Chris Kroesen"]nog beter is vacuum verpakken bij de slager.
dan komt er geen lucht bij je boilies en kan je ze maanden goed houden.
(mits de zak niet lek gaat....)[/quote]


nou heb op t forum gelezen dat et dan ook nie altied goed gaat zakken die gewoon opplazen uitzichzelf ed
Koen de Been

24-01-2004 12:11

pekelen, invriezen etc.

werkt goed!!

een groot vat met al je boillies erin en over je bolletjes zout er over heen doen.....

zout onttrekt vocht waardoor je boillie keihard wordt en het vocht er uit trekt....

werkt heel goed!!
olie werkt ook goed, in de zomer (verticaal geurspoor) en je bollies worden er een stuk harder van!!

MVG koen
Plaats reactie